- 21 Nisan 2013
- 2.825
- 3.480
- 34
-
- Konu Sahibi La Que Sabe
Merhabalar.
Bendeniz öğretmenim. Her yıl çocuklara proje ödevleri verilir biliyorsunuz. Onlar da bilgisayardan çıktı alıp bir kartona yapıştırır getirirler. Boş yere harcanan kartonlar, kağıtlar, hiçbir işe yaramayan ve hiçbir şey kazandırmayan ödevler...
Ben istiyorum ki bu yıl çocuklarla birlikte çalışayım, daha yaratıcı şeyler çıkaralım. Onlar da keyif alsınlar, ben de; onlar da yeni şeyler öğrensinler, ben de. Birlikte güzel ürünler ortaya çıkaralım.
Gelelim yardım istediğim meseleye: Burada bir beyin fırtınası yapsak, nasıl olur acaba?
Ben birkaç konu buldum aslında:
-Takvim Çalışması (Otobiyografik bir takvim olacak, kendileri ve aileleri için önemli tarihleri süsleyecekler)
-Hayal Ağacı (Dilek ağacı mantığında olacak, hayallerini yazıp bir fidanın ya da kendi yaptıkları bir ağacın dallarına asacaklar)
-Şairler- Yazarlar sokağı (Afiş şeklinde bir biyografi çalışması olacak)
-Belgesel (Yaşadıkları yerde seçecekleri tarihi bir binanın belgeselini çekecekler, tamamen özgürler bu konuda)
Neler ekleyebiliriz, ne dersiniz? (13- 14 yaş grubuyla çalışıyorum.)
Teşekkür ederim.dea merhaba.
ben çok beğendim bu fikri.
hepsi birbirinden güzel projeler.
eleştiren arkadaşları anlamadım. çocuklar yarış atı gibi daha birinci sınıftan etüde gidiyor, hayal güçleri, el becerileri v.s. geliştirmeye yönelik hiçbişey yok. varsa yoksa ders , ders , ders.
ondan sonra daha kendini ifade etmekten aciz, üniversite mezunu cahiller.
keşke tüm öğretmenler senin gibi ilgili, düşünceli olsa bu ödevler verilse
Bu çalışmayı yapabileceğim çocuklar var. :)
Çok da keyif alacaklarını düşünüyorum. Hatta "Martı"yla ufak bir deneme yapabiliriz derste. Çok teşekkür ederim size.
Kim ne isterse onu çalışacak zaten. İlla şu konuyu çalışacaksınız demiyorum.daha biraz önce bi konuda konu sahibi, 1. sınıf öğrencisi kardeşinin okuldan sonra etüde gittiğini akşam 18.30 da eve geldiğini söylemiş. umarım ortaokul 1 dir yani ben yanlış anlamışımdır.
benim önerim bu seçenekleri öğrencilerinle tartış. hangisini istiyorlar bi oylama yap. kendileri karar versin.
veliler sizler de ödev yapmayın lütfen.
öğrencilik hayatımda hiçbir ödevimi annem babam yapmadı.
biraz sorumluluk alsın öğrenciler.
Şu an "Dönüşüm" adıyla bulabilirsiniz kitabı.merhaba. ben de yetenekli bi öğrenciydim ve dil merakım vardı. ortaokul 2 de türkçe öğretmenim bana franz kafka'nın böcek kitabını okumamı istedi. (adı buydu sanırım). adam böceğe dönüşüyordu ve hiçbişey anlamamıştım ama okumuştum yani. demek öğretmenim de sizin gibi denemiş. o zaman anlam verememiştim. bana bu kitabı niye okuttu diye. çünkü sınıftan 2 kişiye bunu vermişti. şimdi okusam ne anlayacağımı çok merak ettim şimdi.
Kim ne isterse onu çalışacak zaten. İlla şu konuyu çalışacaksınız demiyorum.
Seçim onların :)
Şu an "Dönüşüm" adıyla bulabilirsiniz kitabı.
Okumanızı tavsiye ederim. :)