• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi bakar mısınız?

Ben kapısına cikardim. Çok korktum noldu çocuk mu düştü? Birşeyler kırıldı? Yardıma ihtiyacın var mı derdim? Tanımasam da sorardım. Belki o kadar ses gittiğinin farkında bile değiller.

Arya içim gitti valla... Kadının eşref anı mıydı, ne oldu ama korktum işte; gözü döndü bi şey olmasa bari dedim yani...
Sanırım kadınla yakın yaşlardayız, çağırıp muhabbet sohbet artık anlarım. Elimden gelende de çekerim artık.

Ne kadar iyi insansin. Yani su an sana sarilasim geliyor. Konu cocuk olunca bende cok hasas oluyorum. Elbette hepimiz sesimizi yükselttik cocuklarimiza. Bu normal, disiplin gerekli. Ancak dakikalarca bagirmak, cocugu kekeletmek normal seyler degil.

Umarim senin yardimin ile birseyler degisir. Yeterki o kuzuya bu kadar bagirilmasin :(

Oğlumun ilkokul çağında Samet diye bir arkadaşı vardı.
Bundan 4 yıl öncesi,
Babası belediyede otobüs şöförü, anası olacak kadın müsveddesi de gün gün gezip çocukları kapıda bırakan vasıfsızın biriydi. Ben iş den sitenin kapısına gelirdim. Bakardım yavrum bank da oturmuş eve birinin gelmesini bekliyor, Ama ben eve saat:18:30 da geliyorum onlar 16:00 da çıkıyor okuldan neyse bir böyle iki böyle illaki O ana müsveddesini yakalarım diye düşünürken seçimde aynı sandıktayız.
Yupppiiiiii Kör istedi bir göz Allah verdi iki göz. (Allah ne verdiyse ettiğim lafı köpeğin önüne koysan yemezdi)
O da bana hakaret etti ama hiç umursamadım çünkü kendi kalitesine uygun laflar etti gücenebileceğim kalitede biri değildi.
Oyu kullandık çıkıyoruz okuldan Sametle benim oğlanda kapıda oynuyor bizimle içeri girmediler,
Bir baktım Sametin yüzünde 4 parmak ama öyle böyle değil,
Ertesi gün öğretmeni sosyal hizmetleri aradı, Sosyal hizmetlerde gelip çocuğu aldı, ve site de bir kaç evi ziyaret edip aile hakkında bilgi edindi. (çünkü aile yana döne çocuğun peşinde) hani bir kerelik bişeydi bilmem ne diye.
Ne bir kereliği kadın evin yolunu bulamıyordu, O yavrum aç bilaç orta da geziyordu biri gelip alsa kimin haberi olur kışın 18:30 da hava zifiri karanlık, işin sonunda sametin halası geldi yurtdışından ve O çocuğu abisinden ve yengesinden resmen parayla satın aldı. Onlarda ev alıp site den taşınıp gittiler.
Kimi çocuklar doğuştan şansızdır. Sametin şansı halasıydı,
Şuna bağlayacağım ki Bir çocuk ne yapmış olursa olsun O çocuğu kekeleyecek kadar ağlatmak nedir?
Konu sahibi keşke aklınıza ilk geleni yapıp gidip kapıyı tıklatsaydınız.

Ben kapısına cikardim. Çok korktum noldu çocuk mu düştü? Birşeyler kırıldı? Yardıma ihtiyacın var mı derdim? Tanımasam da sorardım. Belki o kadar ses gittiğinin farkında bile değiller.

Evet, bu da olur; "Korktum, iyi misiniz, yardım edebileceğim bir şey var mı?" diye de çalabilirim o an kapıyı evet. Bu da aklımda olsun; kafam gitti bi an.

Ay yazık ya Yavrum yaptığından korkmustur ayrı(cam kırılma sesi falan dediniz) ,anne baba bağrişlari apayrı.
Bende kendine zarar verebileceği birşeyler yaptığını düşündüm. Kayıtsız kalmıyor olmanıza da çok sevindim ayrıca. İnsanlar anlık şeylerle geri dönülmeyen yollara giriyorlar. Ki ortada ki savunmasiz bi çocuk. Kahveyi içtiğinizde bilgilendirirseniz bizlerinde aklı kalmaz... O nefese bi fincan kahveye ihtiyacı olabilir annenin.

Çok fazla uzatmışsınız yazarken konuyu.
Sizin böyle kulaklarınızı dikip dinlemeniz çok yanlış. Hepimizin özeli var. Yeri geliyor kavga gürültü bağrış çağrış sesler geliyor hemen başka odaya geçiyorum duymamak için. Kaldı ki böyle dinlemek çok büyük günah.
Belliki kız yanlış birşey yapmış aileside korkmuş olabilir. Bundan sonra kimseyi dinlemeyin. Asla sizin gibi bir komsum olsun istemezdim.
Duyar kasılıyor..
Loading %80

Bundan 4 yıl öncesi,
Babası belediyede otobüs şöförü, anası olacak kadın müsveddesi de gün gün gezip çocukları kapıda bırakan vasıfsızın biriydi. Ben iş den sitenin kapısına gelirdim. Bakardım yavrum bank da oturmuş eve birinin gelmesini bekliyor, Ama ben eve saat:18:30 da geliyorum onlar 16:00 da çıkıyor okuldan neyse bir böyle iki böyle illaki O ana müsveddesini yakalarım diye düşünürken seçimde aynı sandıktayız.
Yupppiiiiii Kör istedi bir göz Allah verdi iki göz. (Allah ne verdiyse ettiğim lafı köpeğin önüne koysan yemezdi)
O da bana hakaret etti ama hiç umursamadım çünkü kendi kalitesine uygun laflar etti gücenebileceğim kalitede biri değildi.
Oyu kullandık çıkıyoruz okuldan Sametle benim oğlanda kapıda oynuyor bizimle içeri girmediler,
Ertesi gün öğretmeni sosyal hizmetleri aradı, Sosyal hizmetlerde gelip çocuğu aldı, ve site de bir kaç evi ziyaret edip aile hakkında bilgi edindi. (çünkü aile yana döne çocuğun peşinde) hani bir kerelik bişeydi bilmem ne diye.
Ne bir kereliği kadın evin yolunu bulamıyordu, O yavrum aç bilaç orta da geziyordu biri gelip alsa kimin haberi olur kışın 18:30 da hava zifiri karanlık, işin sonunda sametin halası geldi yurtdışından ve O çocuğu abisinden ve yengesinden resmen parayla satın aldı. Onlarda ev alıp site den taşınıp gittiler.
Şuna bağlayacağım ki Bir çocuk ne yapmış olursa olsun O çocuğu kekeleyecek kadar ağlatmak nedir?

Gözlerim doldu. Biliyorum dünya iyi bir yer degil, cok kötü seyler oluyor. Bu yazdigindan cok daha kötü seyler var ama icim öyle bir ciz etti ki. Nasil bir anne cocugunu öyle birakabilir? Hicmi korku yok? Madem bu kadar umursamiyorsun cocugu, niye yalan dolan ile sosyal hizmetlerinden geri istiyorsun? Bu nasil vicdan?

Umarim halasi ona iyi bakiyordur :(

Kari kica kavgasini dinlemem. Mahrem gorurum ben de. Ama soz konusu cocuksa valla kulaklarim 2 ise 4 olur. Hatta kendimi tutamam belki cikar ellerinden bile alirim sakinlestiririm cocugu da anneyi de. Sanirim senin yerinde olsam anneyi bi caya kahveye cagirirdim ben de. Bilemedim gerci insanlar da cesit cesit guzel ulkemde anacim. :)

Gözlerim doldu. Biliyorum dünya iyi bir yer degil, cok kötü seyler oluyor. Bu yazdigindan cok daha kötü seyler var ama icim öyle bir ciz etti ki. Nasil bir anne cocugunu öyle birakabilir? Hicmi korku yok? Madem bu kadar umursamiyorsun cocugu, niye yalan dolan ile sosyal hizmetlerinden geri istiyorsun? Bu nasil vicdan?

Umarim halasi ona iyi bakiyordur :KK43:

Biliyorsunuzdur Bina görevlilerinin herşeyden haberi olur,
Yani binanın bir nevi magazin editörüdür onlar :)
Zaten hala hiç evlenmemiş
Ve her türlü ihtiyacını halası karşılarmış sametin
Olabilir çünkü sametin kıyafetleri evet temiz değildi (üzülerek belirtiyorum kokardı yavrum) ama kaliteli şeylerdi kılık kıyafeti.
Emin olun O günlerde gezip salak salak etrafında gülücükler dağıtan anasından daha iyi bakıyordur.
En azından Norveç'de eğer iyi bakmazsa Devlet onunda elinden alır.

Olabilir çünkü sametin kıyafetleri evet temiz değildi (üzülerek belirtiyorum kokardı yavrum) ama kaliteli şeylerdi kılık kıyafeti.
Emin olun O günlerde gezip salak salak etrafında gülücükler dağıtan anasından daha iyi bakıyordur.

iyi sonlu biten kabus gibi.
sizi de ayrica kutlarim, cok iyi yapmissiniz o kadina cephe alarak.

Bende kizim aksam az yediginde üzülüyorum. Sametin annesi birak üzülmeyi, cocugu umursamiyordu bile. Icinde ne firtinalar kopmustur yavrumun :(

Evet haklisin, umurarim mutludur Samet artik. Fazlasi ile hak etti minik kuzu.

Bundan 4 yıl öncesi,

Çocuğun özeli olmaz dediğim buydu.
Çocuk devlet korumasındadır. Öyle anne-baba istediği gibi davranamaz. Asgari yaşam koşullarını ve haklarını sağlamak durumundalar.
Fiziksel, ruhsal, sosyal olarak iyi olanı sunmak zorundalar.
Anne-baba bakamıyorsa bir yakını yada devlet çocuğa bunları sağlamalı...

Çok fazla uzatmışsınız yazarken konuyu.
Sizin böyle kulaklarınızı dikip dinlemeniz çok yanlış. Hepimizin özeli var. Yeri geliyor kavga gürültü bağrış çağrış sesler geliyor hemen başka odaya geçiyorum duymamak için. Kaldı ki böyle dinlemek çok büyük günah.
Belliki kız yanlış birşey yapmış aileside korkmuş olabilir. Bundan sonra kimseyi dinlemeyin. Asla sizin gibi bir komsum olsun istemezdim.
Sizin gibi fikirde olan insanlar ne dayaklara, ne eziyetlere, ne cinayetlere kulak tıkadı. Yapmayın Allah aşkına. Sanki sevişme seslerini dinledi. Alenen kavga ediliyosa o özel olmaz artık kusura bakmayın. Kaldı ki çocuk var o evde çocuk. Allah korusun neler duyuyoruz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılardansınız sanırım. Ayrıca aşırı yükselmişler nereye kaçsın dinlememek için?

Aah ahh benim eski evdeki alt Komşumu da kocası doverken oğlu bagirirdi anne yapma diye. Üst Komşumu da buyuk oğlu döverdi bir gün kadın balkona çıktı polis çağırın yalvaririm bu oğlan öldürüyor beni diye balkonda oğlu bıçakla üstüne yürüyor . polis cagirdik geldi ve kadının dediği şey ne alaka memur bey oğlumla şakalastik biraz olmuştu. O yüzden alttaki için de eşim kim naparsa yapsın diyordu. İnsan çok üzülüyor hele de çocuksa ahhh ahh keşke elden birşey gelse. Çocuk bu ne yaramazlıkları oluyor ama psikolojisini bozmaya anne baba dahi olsa hakki yok.

Bu yila kadar cocuguna hic bagirmamis, sesini bile yukseltmemis bir anne olarak yazayim.. ergenlige girmeye baslayan ogluma gun asiri kontrollu cinnet tiyatrosu sergilemeye basladim tabi bu arada sesim pavarotti den hallice cikiyor.. hele benim bagirma sesime hic alisik olmayan komsularim muhtemelen evde katliam var sanir, ama o an olayi durdurmak icin bunu yapmam gerekiyor, sonra o konuyu konusarak hallediyoruz, bir kac gun sonra baska bir sey oluyor bana yine gelenler geliyor.. bugune kadar hic olmamis bir sey ise belkide gercekten cok ciddi bir sey yasandi evde.. camdan sarkmis olabilir, kendini yaralamis olabilir anne o panikle bagirmistir ki bir sure sinra da susmuslar zaten..

Kızlar, şu an bi olay yaşanıyor burada (Yazana kadar bitti gerçi); çok kararsız kaldım; kulak kesildim dinliyorum.
Konu çoluk çocuk bağrışı olunca benim içim sallanıyor, hani dibimde bir şey oldu da ben nasıl fark edemedim-engelleyebilirdim diye yerim kendimi neler okuyoruz, çığlık bağrış duyarsam dinler olayı anlamaya çalışır, müdahil de olurum (Öyle bi polisi aramışlığımız var başka bir komşu için).
Şimdi evdeki işimi bıraktım komşudan gelen sesleri dinliyorum, yazarken de ses kesiliyor.
Zaten baya ortalık sallandı burada duymayan kalmamıştır, ama benim elim ayağım titredi.

Biraz bilgileri değiştireceğim hani çelişirse anlatımım takılmayın, ama olay aynı:
Üst komşumun 3 çocuğu var, küçük olanı benim oğlanla yaşıt, ortanca kızı da olsun olsun 3 yaş büyük olsun, ortalama 5 yaşlarında.

Çok bi samimiyetim yok kendileriyle (Zaten apartmandaki kimseyle tam tanışıklığım var denemez, merhaba,selam nasılsın tarzı yani); dışarıdan normal bi aile, adam sessiz kafası önde bi tip, kadın klasik anne, ev hanımı; normal bir aile.

Şimdi yaşanan da şu (Anladığım kadarıyla); bu 5 yaşlarındaki kızımız mutfağa giriyor, oralar batıp çıkıyor anne gelene kadar. Annenin berbat gününe denk gelmiş olsa gerek ki baya bi azar kaydı, öyle böyle değil; cinnet halinde yani. Olabilir bir şey diyemem, arada bana da gelir de işte çocuk olunca karşısında dedim bi yanlış yapmasın, kulak kesildim. Çocuk herhalde şoka girdi bilmiyorum, kadın çok bağırdı. Baba da evdeymiş (Sebebini bilmiyorum beni de ilgilendirmez), anneden sonra baba devraldı ve buralar yıkıldı yani. Ben 5 yaşında bi çocuğa o kadar bağırıldığına ve aşağılandığına hiç şahit olmadım.

Çocuk iç çeke çeke bağıra bağıra ağlamaya başladı ama kekeliyor konuşamıyor, baba daha çok kızıyor.
Dayak mayak yok, pencereler açık zaten olduğu gibi ses geldi bana ve başkalarına da muhtemelen. Düşündüm kapılarını çalayım, kadına "Bi sakinleşelim hadi gelin kahve içelim bende bi, bi çıkıver evden gel" desem komşuma, bilemedim nasıl tepki alırım, dediğim gibi tam tanımıyorum. Polisi arayayım desem hani polislik durum yok mu var mı, öfkeler gerilmiş bilmiyorum sebep nedir, çocuğun bi merak anı sakarlığına patlıyor ana-baba. İçim uğundu o çığlıklara, çocuk sinir nöbetine girdi galiba; baba bağırır anne bağırır çocuğun ağlama hali bile bi krizi anımsattı bana.

Ben ne yapayım kızlar; bi çağırayım mı kadını, kızı "Bi gelin kahve neyim içek şöyle bi kafa dağıtak sakin, olur arada bu kadar hırpalamayın kuzum birbirinizi" filan... Yoksa gerek mi yok, yani dayak yok bi şey yok. Ama işte bu da bi değişik dayak gibi, içim titredi burada, o kadar bağırılır mı bi mutfak battı yani nolcak silinir... Bana ne mi desem, sonuçta herkesin kendi çocuğu-yetiştirişi; zaten kadın "Sana nooluyo be?" diyebilir de tanımıyorum... Ay içim sallandı dert oldu of.. Adam hala söyleniyor, çocuk iç çeke çeke perişan oldu.
Bu benim buradayken/evde olduğum zamanlarda istemsizce şahit olduğum kendilerinin 3. ağır olayı, normal bi bağırmadan, münakaşadan söz etmiyorum; çocuk sinire kalıyor, vurma vb. yok ama duygusal şiddetse evet duygusal şiddet.

Kızlar böylesi durumda ben kapı çalıp kadını, çocuğu filan artık hangisi denk gelirse bi gezele gel diye alayım mı sizce? Böyle berbat oluyorum anlamaya çalışıp kalınca.
Bu kadar duygusal şiddet çocuğun anne ve babaya olan güvenini sarsar :( bir şey yapılırsa da en iyisi polis çağırmak olur. Sen müdahale edersen sana sataşabilme olasılığı da var

Ben tek müdahale etmeye cesaret edemem eşim veya yakın bi komşum varsa çıkardım en azından denerdim şansımı belki o an birinin gelmesi herkesi sakinleştirecekti. Ama içinizin rahat etmesini istiyorsanız bi kaç gün için de komşunuza çıkıp kahveye davet edebilirsiniz ve seslerin geldiğini kötü bişey olup olmadığını sorabilirsiniz. Çocuğun o kadar ağlamasına ne neden olmuş öğrenirsiniz. Anneyle de ne olursa olsun soğuk kanlı olması olması gerektiğini anlatırsınız belki bir sonra ki sinir krizini önlersiniz konuşmak en iyisi...

Kuzum zaten ne haddime bilmediğim kadının anneliğini eleştirmek, konuda yazarken de "Kötüler" demedim, bilmiyorum çünkü, dışarıdan merhaba seviyesindeyiz; diğer komşular filan hep tanışıktır da ben yabaniyim biraz geri dururum, uzaktan hal hatır tamam, yüz göz olmam öyledir komşuluk anlayışım. Ama işte ölü taklidi de yapamam bi şey olsa ve bu mesafe de çoğu kez işime yarar. Çünkü samimiyetim yoktur, dışarıdan nasıl göründüklerini söylerim kendilerine bi durumda.

Ama adım atacağım bu konuda, yani belki o kadının da bi muhabbet ayrı bi sohbet ihtiyacı vardır, her şey üst üste gelmiştir anlarım. Ama burada bittim içim eridi yani, kendimi sıkmışım titre titre anca çözüldüm, olayı anlamaya çalışıyorum, bir şey olacak mı yanlışa düşmesinler diye geriliyorum, ayağım bi geri bi ileri kapılarını çalıversem "Hadi bi gel komşum" desem mi diyorum... Zaten yapıcı bi taraftan bakmasam "Bunlar çocuu dövdü öldürdü" diye polisi kapılarına dizerim ama bekledim çünkü tanımıyorum ve olayın hangi şartlarda gerçekleştiğini net bilmiyorum.

Gerildim... :)
Ama o kahveleri içince rahatlayacağım ben de tam :)

Eleştirme derken aslında durum hassas diye dedim. Kelimeleri iyi seçmek gerekiyor. Gereksiz alınganlıklara mahal vermemek için :)
Annem geçen alt komşuyu çağırmış, bebeği var evde bunalıyordur diye. Laf arasında konuşurken geceleri sesi geliyor, yazık sana da uyutmuyor, zordur çocukların bu zamanları gibi bir şey demiş..
Kadın da vay efendim sen beni evine gürültü yapıyorsun demek için mi çağırdın diye ayaklanmış :)
Ki annem dikkatlidir, başkalarına karşı nezaketi elden bırakmaz.
Zor sakinleştirdim, otur öyle demek istemedim, Benim de torunlarım var, ben de çocuk büyüttüm falan gerçekten niyetini açıklamak için kendini paralamış sonra :)

Benim eşimin arkadaşı 2 küçük çocuğun ve bizlerin önünde karısına saldırdı lafla ama dövmekten beter seni keseceğim falan diyor herkes erkeklerde sustu ben kavga ettim ben duramam huyum öyle

Sizin gibi fikirde olan insanlar ne dayaklara, ne eziyetlere, ne cinayetlere kulak tıkadı. Yapmayın Allah aşkına. Sanki sevişme seslerini dinledi. Alenen kavga ediliyosa o özel olmaz artık kusura bakmayın. Kaldı ki çocuk var o evde çocuk. Allah korusun neler duyuyoruz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılardansınız sanırım. Ayrıca aşırı yükselmişler nereye kaçsın dinlememek için?
Arkadaşım her şeye böyle tepki vermeden önce bi diğer mesajları okuyun bi anlayın ondan sonra tepki verin. Herkese teker teker yazmaktan gına geldi. Bi siz düşüncelisiniz fedakârsınız evet aynen.

Son düzenleme:
Back