bi akıl verin lütfen ne yapacağım ben bu adamla

elimizde neler var, eşinin her hareketini hakarete varan sözlerle eleştiren, işi ailesine saldırmaya kadar götüren, basit bi gezmeyi bile seni ben gezdirdim diye kendine mal eden, eşiyle resimlerini paylaşmaktan kaçının, görselliği konusunda takıntıya varacak şekilde özenli bir eş

başkası var mı demekten kendimi alamıyorum

elimizde neler var, eşinin her hareketini hakarete varan sözlerle eleştiren, işi ailesine saldırmaya kadar götüren, basit bi gezmeyi bile seni ben gezdirdim diye kendine mal eden, eşiyle resimlerini paylaşmaktan kaçının, görselliği konusunda takıntıya varacak şekilde özenli bir eş

Yok. En azından şimdilik yok. Hep de böyle değil. Iyiyken de aşırı iyi. Dengesiz. Bence bana zerre kadar değer vermiyor. Ruh haline göre oynatacagi bi piyonu olarak görüyor.

Ayrıca kendisini geri çekip benim.ona ulasmak için cabaladigimi görmekten zevk alıyor. Egosu tatmin oluyordur bi parca.

Adam da ne merhamet ne sefkat var. Deli gibi sevse ne olur geci sevdigini de sanmiyorum ama... Tartisamiyorsunuz da sanirim. Ne kadar kuvvetli baglariniz olursa olsun tartisamadgnz biriyle evlilik surdurmek azaptir bence.
Allah sabir versin.

ayyyy ne işi olursa olsun önce eşine güzel davranmayı öğrensin ne öyle kariyeri olunca adammı oluyorlar .. Siz niye bü kadar ezdiriyorsunuz kendinizi ...tavrınızı koyun bence siz ayy canım ay cicim dedikçe o kendini bişey sanmış...

Ablaya ne hakla karışıyor ... böyle saçma şey mi olur

bacak arasına sağlam bir diz geçirin tuvaletten çıkamasın bi kere yapsanız yeter sonrasın da her hareket ettiğinizde refleks sonucu irkilicek :) izlemesi çok zevkli oluyor :)

Merhaba arkadaslar. Biraz uzun oldu kusura bakmayin ama örneklerle anlatmak istedim.
Ben sekiz ay önce evlendim. Eşimle uzun bi beraberlikten sonra evlendik. Bekledik sabrettik
Şu anki derdim geçimsizlik. Birkaç gündür çok yoruldum asik suratından tavirlarindan.

Kendimi çok kısıtlanmis özgürlüğü elinden alınmış gibi hissediyorum. Kendisine inanılmaz saygı duyulmasıni bekleyen ve (kabul etmese de mesleği yüzünden) egoist birisi oldu.

Dün gece yatakta onu bekliyordum uyuyacaktik. Ben kivrilip yatmayı severim. Basımı yastık tarafina değil de ayakucu tarafina koyup kivrildim onu bekliyordum öyle. Gelince kizmaya başladı özürlü gibi görünüyorsun niye öyle yatıyorsun anormal davranma diye. Neymiş omuriligim zarar gorurmus. Açıklamaya çalıştım hep böyle yaptığımı ailemden kimsenin anormal karsilamadigini anlatirken ' bana muhalefet etme' diye soylenmeye başladı bu sefer de. Az daha bu saçma olay yüzünden ozur dileyecektim ki tuttum kendimi. Yani üzerimde o kadar baskı uyguluyor ki.

Geçen günkü tartismamizin izleri bunlar aslında. Bir hafta geçti üzerinden ama etkileri geçmedi.
Babamlara oturmaya gitmistik. Ablam ve nisanlisida vardi. Ablamin nişanlısı uyumlu ve ona yardımcı olan birisidir. Birlikte iş yapmışlar çamaşır yikayip evi temizlemisler anlattilar. Ablam nisanlisi için çok calistirdim bugun calisacak tabii gibi şeyler söyledi. Eminim ki esim bunlara da sinir oldu. Yani Ablamin baskın olmasınin eşimi rahatsiz ettigini hissediyorum. Çıktık babamlardan arabada tartismaya başladı. Ablamı çok antipatik buluyormus. Ablami uyaracakmisim yoksa birdahakine o uyarirmis kötü olurmus. Ablamin kendisine bakisini ses tonunu sevmiyormus. Bende film koptu o anda. Ne yaptı kız sana diye başladım ki o an benim de ses tonumu begenmemis. Esimle konuşurken sesimi ayarlayamiyormusum ve ona muhalefet ediyormusum. O benim esimmis ne olurmus onu savunsam. Tam bi ego patlaması yasadik.

Biraz önce aradım açmadi. Yirmi dk sonra aradı arabayi yikatiyordum ise yeni geldim dedi. Yaa yorulmussundur sabah sabah dedim kiyamam der gibi laf olsun diye tepki vermek icin. Sadece bunu söyledim. Telefonda sinirlendi keyfimden yikatmiyorum. Kuslar cami kirletmis hicbiryer görünmüyor diye sinirli sinirli konuşmaya devam etti kizarak. Ki dun ben de soylemistim yikat diye. Yani niye yikattin gibi bi olay yok ortada. Yorulmussunsur diye dedim kizmana gerek yok deyip kapattim.

Arkadaslar bunlar gibi daha birsürü var. Ben yoruldum ve sadece sizinle paylasabiliyorum. Lütfen bana bi akıl verin.
Esin kendini kral senide köle olarak görüyor heralde. Saygı, saygı göstererek kazanılır. . Karşındakini kukla gibi oynatmaya çalışarak saygı göremezsiniz.

Canım ya...valla hiç sessiz kalma o sana ne yapıyorsa sen dahada baskın ol gerekirse ciyak ciyak bağır!bu ne ya sanki kölesisin onun annen baban seni el bebek gül bebek büyütsün hödüğün teki seni her hareketine her lafıla aşağılasın yok öle bi dünya ayağını denk aldır:KK62::KK62::KK62:

Çekilin ben geldim; bu tiplerin tam ortasındayım :)

Dediklerime ne olur kulak asın. Eşinizin ozelliğindeki kişiler, ( eğer sonradan kaptıysa bu hastalığı ki bence hastalık) ya önceki hayatından daha rahat bir hayata kavuşmuştur ya da makam mevki atlamıştır.. Kalıbı kaldıramayınca da işte böyle taşma yapıyor.
Bazı kişiler bu durumu kaldıramayıp çevresini beğenmeme triplerine giriyorlar.
Sizin o şekilde uzanmanıza verdiği tepki hiç şaşırtıcı değil bu insanların yanında.
Dik duruş ( komik ama soyut olduğu kadar somutada önem veriyorlar , omuzunuzu eğerek yurumenizi bile içten içe ayıplar) , ağlamamak, kısa ve net anlatımlar çok önemlidir.
Asla ve asla karşısında açıklama yapmayın. Tartışmak için uğraşmayın. Gözlerinize bakmıyorsa katiyen konuşmayın.
Birşeye kızıyorsa " ben öyle düşünmüyorum" deyip susun. Kahve yapın , kitap alın elinize free takılın.

En önemlisi. ; " niye böyle dedin ? , niye canın sıkkın ? , " bu guzel mi " bunu beğendin mi " v.b tarzında sorular asla asla asla sormamanız gerekir.
Ve lütfen mesleğiniz varsa daha ilerisi için uğraşın. Ve yine birkaç hobi edinin , mutlaka gidin.. Bir zaman sonra sizi beğenmez , devamlı sizin açıklarınızı arar ve eleştirir ; hazır olun. Hatta çevrenize bile sıçrar.
Evde herşeyi dört dörtlük yapmayın. Hatta yemekten sonra mutfağı toplamayın. Gidin uzanıp kitap okuyun.

Ben yazdıkça uzayacak.
Maalesef ki bunun kendiliğinden düzelme durumu yok. Ya uzman desteği alacak ya da siz hep bir adım önde olarak susturacaksınız onu ya da yollarınızı ayıracaksınız.
Bu dediklerimi uygularsanız çarkı kendinize döndürebilirsiniz hatta dönecektir ve çok rahatlarsınız..

Çekilin ben geldim; bu tiplerin tam ortasındayım :)

Dediklerime ne olur kulak asın. Eşinizin ozelliğindeki kişiler, ( eğer sonradan kaptıysa bu hastalığı ki bence hastalık) ya önceki hayatından daha rahat bir hayata kavuşmuştur ya da makam mevki atlamıştır.. Kalıbı kaldıramayınca da işte böyle taşma yapıyor.
Bazı kişiler bu durumu kaldıramayıp çevresini beğenmeme triplerine giriyorlar.
Sizin o şekilde uzanmanıza verdiği tepki hiç şaşırtıcı değil bu insanların yanında.
Dik duruş ( komik ama soyut olduğu kadar somutada önem veriyorlar , omuzunuzu eğerek yurumenizi bile içten içe ayıplar) , ağlamamak, kısa ve net anlatımlar çok önemlidir.
Asla ve asla karşısında açıklama yapmayın. Tartışmak için uğraşmayın. Gözlerinize bakmıyorsa katiyen konuşmayın.
Birşeye kızıyorsa " ben öyle düşünmüyorum" deyip susun. Kahve yapın , kitap alın elinize free takılın.

En önemlisi. ; " niye böyle dedin ? , niye canın sıkkın ? , " bu guzel mi " bunu beğendin mi " v.b tarzında sorular asla asla asla sormamanız gerekir.
Ve lütfen mesleğiniz varsa daha ilerisi için uğraşın. Ve yine birkaç hobi edinin , mutlaka gidin.. Bir zaman sonra sizi beğenmez , devamlı sizin açıklarınızı arar ve eleştirir ; hazır olun. Hatta çevrenize bile sıçrar.
Evde herşeyi dört dörtlük yapmayın. Hatta yemekten sonra mutfağı toplamayın. Gidin uzanıp kitap okuyun.

Ben yazdıkça uzayacak.
Maalesef ki bunun kendiliğinden düzelme durumu yok. Ya uzman desteği alacak ya da siz hep bir adım önde olarak susturacaksınız onu ya da yollarınızı ayıracaksınız.
Bu dediklerimi uygularsanız çarkı kendinize döndürebilirsiniz hatta dönecektir ve çok rahatlarsınız..
Hepsini uygulayacagima emin olabilirsiniz. Çok doğru tespitler bunlar. Birisi karşında ağlarken insanın içi sizlar değil mi. Değil! Ben aglarken susuyum diye dalga geçiliyor bagirdigimda susuyum diye agzim kapatılıyor. Derdimi anlatmaya calistigimda ise duymazdan geliniyor.
Ama o başka yere bakarken ben derdimi anlatmaya çalışıyorum ve yeni herseye güzel mi diye soruyorum. Isimi hemen halledip soluğu onun yanında alıyorum. Maç izlemek en büyük ortak keyfimiz oldu. Yani o neyse ben de o oldum. Çevremi ailemi akrabalarimi eleştirmeye başladı bile. Oysa asıl eleştirilecek durumda olan kendisi. Çok teşekkürler öneriler için.

narsist lafını ortaya atan benim gerginlik sebebi oldu isem affola anlattığım olay falan çok uçtu tabiki ama gene de anlatmak istedim

eşiniz hep mi böyleydi yoksa son zamanlarda mı böyle oldu ?? Ayrıca kendi ailesine egosu nasıl ???

eeee ne güzel sizin niye kendinize güveniniz yok yapmayın dik durun o gelsin sizinle konuşmaya çalışsıın ..
Aynen öyle ama ise ara vereceğim bir sene kadar. Böyle olmuyor özel sektörde. Kendime bakacak vaktim bile yok. Bi sene ders çalışıp insallah seneye çok çok daha iyi yerlere gelmeyi umut ediyorum. Ozguvensizlik degil aslinda. Çok iyi sindiriyor.

X