Çekilin ben geldim; bu tiplerin tam ortasındayım :)
Dediklerime ne olur kulak asın. Eşinizin ozelliğindeki kişiler, ( eğer sonradan kaptıysa bu hastalığı ki bence hastalık) ya önceki hayatından daha rahat bir hayata kavuşmuştur ya da makam mevki atlamıştır.. Kalıbı kaldıramayınca da işte böyle taşma yapıyor.
Bazı kişiler bu durumu kaldıramayıp çevresini beğenmeme triplerine giriyorlar.
Sizin o şekilde uzanmanıza verdiği tepki hiç şaşırtıcı değil bu insanların yanında.
Dik duruş ( komik ama soyut olduğu kadar somutada önem veriyorlar , omuzunuzu eğerek yurumenizi bile içten içe ayıplar) , ağlamamak, kısa ve net anlatımlar çok önemlidir.
Asla ve asla karşısında açıklama yapmayın. Tartışmak için uğraşmayın. Gözlerinize bakmıyorsa katiyen konuşmayın.
Birşeye kızıyorsa " ben öyle düşünmüyorum" deyip susun. Kahve yapın , kitap alın elinize free takılın.
En önemlisi. ; " niye böyle dedin ? , niye canın sıkkın ? , " bu guzel mi " bunu beğendin mi " v.b tarzında sorular asla asla asla sormamanız gerekir.
Ve lütfen mesleğiniz varsa daha ilerisi için uğraşın. Ve yine birkaç hobi edinin , mutlaka gidin.. Bir zaman sonra sizi beğenmez , devamlı sizin açıklarınızı arar ve eleştirir ; hazır olun. Hatta çevrenize bile sıçrar.
Evde herşeyi dört dörtlük yapmayın. Hatta yemekten sonra mutfağı toplamayın. Gidin uzanıp kitap okuyun.
Ben yazdıkça uzayacak.
Maalesef ki bunun kendiliğinden düzelme durumu yok. Ya uzman desteği alacak ya da siz hep bir adım önde olarak susturacaksınız onu ya da yollarınızı ayıracaksınız.
Bu dediklerimi uygularsanız çarkı kendinize döndürebilirsiniz hatta dönecektir ve çok rahatlarsınız..