• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi bezsiz ilk günümüz :)

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Benimde oglum temmuzda 3 yasina basacak bizde 2 gundur ugrasiyoruz ama her gangi bir gelisme yok ne yapicam bilmiyorum oyle islak kulodundan rahatsizda olmuyor ben fark etmesem umrunda bile olmuyor
offff ne yapicam ben yaaa
Sabahtan beri bas agrisi cekiyorum strese girdim resmen bi akil verin bu cocugu nasil alistirabilirim

Benimde oglum temmuzda 3 yasina basacak bizde 2 gundur ugrasiyoruz ama her gangi bir gelisme yok ne yapicam bilmiyorum oyle islak kulodundan rahatsizda olmuyor ben fark etmesem umrunda bile olmuyor
offff ne yapicam ben yaaa
Sabahtan beri bas agrisi cekiyorum strese girdim resmen bi akil verin bu cocugu nasil alistirabilirim

canım aslında erken gibi sizinki...eğer ufacık bile bi gelişme olmadıysa biraz ara verin derim ben...
bak benim oğlum temmuzda 3 yaşını doldurup 4 e girecek...iki gündür bezsiz...yol almaya çalışıyoruz...seninkinden bir yaş büyük ve daha yeni yeni devam ediyoruz...
biraz ara ver bence....çocuğunu da yıpratma...sende stres olma....demekki hazır değil bebeğin daha...çünkü çiş yaptığını fark etmiyorsa daha erken demektir...zorlama bence...

canım aslında erken gibi sizinki...eğer ufacık bile bi gelişme olmadıysa biraz ara verin derim ben...
bak benim oğlum temmuzda 3 yaşını doldurup 4 e girecek...iki gündür bezsiz...yol almaya çalışıyoruz...seninkinden bir yaş büyük ve daha yeni yeni devam ediyoruz...
biraz ara ver bence....çocuğunu da yıpratma...sende stres olma....demekki hazır değil bebeğin daha...çünkü çiş yaptığını fark etmiyorsa daha erken demektir...zorlama bence...

cevabiniz icin tesekurler
benim oglum temmuz 2010 lu yani erken degil bence ama bakalim bugun 3. gunumuz biraz daha iyiyiz
insallah busene alisirda kurtuluruz
bu arada Allah sizinde yaedimciniz olsun

cevabiniz icin tesekurler
benim oglum temmuz 2010 lu yani erken degil bence ama bakalim bugun 3. gunumuz biraz daha iyiyiz
insallah busene alisirda kurtuluruz
bu arada Allah sizinde yaedimciniz olsun

aa öylemi, benimkide temmuz 2010 lu :) temmuz 21 de 3 ü dolduruyor inşallah...bizimde 3. günümüz bugün beraber başlamışız demekki :)
biz çiş olayını hafiften çözdük gibi ama kaka meselemiz biraz sorunlu :( kakayı bilmiyor söylemiyor hatta kakasını yapınca rahatsız bile olmuyor, bilmiyorum kaka bizi zorlayacak gibi...
siz kakayı nasıl öğrettiniz???

aa öylemi, benimkide temmuz 2010 lu :) temmuz 21 de 3 ü dolduruyor inşallah...bizimde 3. günümüz bugün beraber başlamışız demekki :)
biz çiş olayını hafiften çözdük gibi ama kaka meselemiz biraz sorunlu :( kakayı bilmiyor söylemiyor hatta kakasını yapınca rahatsız bile olmuyor, bilmiyorum kaka bizi zorlayacak gibi...
siz kakayı nasıl öğrettiniz???

Biz o sorunu gecen sene cok yasadik 2 yasindayken cis alistirmayi denwmistim o zaman nerdeyse 1 hafta kakasini ya yapmadi yada gidip kuytu koselerde altina yapti bende bunun uzerine lazimligini o kuytu koseye koydum ve ilk kakamizi ancak oyle yapabilmistik ama tabi tamamen halledemedigimiz icin tekrar beze donduk : )
bu seferki denememizde de ilk 2 gun biraz kabiz oldu ama bugun daha rahatiz ben kahvaltisini yaptiktan yarim saat sonra lazimliga oturtdugumda kakasini yapiyo gunde 1 kere yaptigi icinde Allaha sukur sorun yasamadik
tek sorunumuz kendisi cisinin geldigini hic soylemiyor ben goturursem yapiyor yada altina yapiyor bide soylese cok rahatlicam
peki siz gecede nasilsiniz ben bezliyorum gunduzu halledip geceye oyle gecmeyi dusunuyorum

Biz o sorunu gecen sene cok yasadik 2 yasindayken cis alistirmayi denwmistim o zaman nerdeyse 1 hafta kakasini ya yapmadi yada gidip kuytu koselerde altina yapti bende bunun uzerine lazimligini o kuytu koseye koydum ve ilk kakamizi ancak oyle yapabilmistik ama tabi tamamen halledemedigimiz icin tekrar beze donduk : )
bu seferki denememizde de ilk 2 gun biraz kabiz oldu ama bugun daha rahatiz ben kahvaltisini yaptiktan yarim saat sonra lazimliga oturtdugumda kakasini yapiyo gunde 1 kere yaptigi icinde Allaha sukur sorun yasamadik
tek sorunumuz kendisi cisinin geldigini hic soylemiyor ben goturursem yapiyor yada altina yapiyor bide soylese cok rahatlicam
peki siz gecede nasilsiniz ben bezliyorum gunduzu halledip geceye oyle gecmeyi dusunuyorum

gece bende bezliyorum canım yaa, çünkü benimki uykusu bölününce çok huysuz olur saatlerce ağlar susmaz...
eminim gece uyandırsam ağlamaktan çiş bile yapmaz asla...
en iyisi dedim gündüz bezini bi halledelim bi süre sonra da geceyi deneyelim dedik...
onlar için uyku herşeyden önemli olduğu için sırf çiş meselesi yüzünden huzursuz bir çocuk olmasın diye gece bezliyorum şimdilik...
gündüzü bi halletsek zaten geceyi çok önemsemiyorum...zamanla oda düzene girer zaten...yani inşallah :)

merhaba benim kızım tam iki yaşını doldurdu bu ay ve kontrole gittiğimizde kız çocukları için uygun bir zaman olduğunu başlayabileceğğimizi söyledi. Ben bir süredir zaten konuşarak anlatmaya çalışıyordum. Dün ilk defa çıkardık bezini ve artık kızım bunu çöpe atalım sen büyüdün artık buraya yapacaksın dedim, yanlız lazımlık aldık mecburan çünkü aparat koysam da tuvalete oturmuyor.
Arada kaçırıp arada lazımlığa oturarak gidiyor şimdilik, tabi her yaptığında alkış kıyamet bize:) oyuna çevirdi nerdeyse...

Yanlız ben alıştırma kilodu aldım ve gece de onunla yatırdım çünkü bildiğim kadarıyla gece bırakması daha öncelikli o yüzden aynı anda başladık. Oğlum için hasta bezi alıp yatağa sermiştim küçükken ve ilk gece bırakmıştı ve onu gece tuvalete kaldırmıyordum. Kızımı da kaldırmayı düşünmüyorum şimdilik. Bana sorarsanız gece eğitimini sonraya bırakmayın.

Bakalım ne kadar sürecek bu maceramız:)))

Back