• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi bezsiz ilk günümüz :)

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

niyaa

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
61
0
16
Ankara
ilk deneme 2 ay önce filandı..allahımmm dolabında 1 tek çamaşır kalmamıştı...can havliyle beze sarılmıştım..doktorumuz sakın pes etmeyin desede halimiz kalmamıştı...bugün sabah bir anda geldi aklıma 1 ay sonra 3 yaş doğum günü var temmuzda..zamanı dedim..bu arada ilk denemeden beri tuvalete yap yok beze yap diyodu..bugn çıkardım bezi güzel güzel konuştum sözmü anneciğim söz dedi,,yarım saat sonra 2 kere yaptı kilotuna...ben hiç tepki vermeden hiç bişi demeden mutfaktaydım..kendi kendine ana bişey yap yokk anne bişey yap yok diye deli gibi ağlamaya başladı,,öşür dilim anne öşür dilimm :)) tam 1 saat hiç konuşmadımm tepki bile vermedim oğluma,,sürekli yözz anne yözz ( söz bidaha yap yok diyo) 1 saat konuşmadım en sonunda sen bana söz verdin sözünü tutmadın,,birdaha çişin gelince napıcaksın dedim,,arabaya git çiş yap kaka yapcaz dedi ( klozet müzikli lazımlık ) birdaha yapmadı şu saate kadar,,hep söyledi anne çişş anne çişşş...ama sürrekli nerdeyse 20 dk arayla.... :( yemeğe çıktık ailecek,,orayada götürdüm lazımlığı sürekli sordum geldi dedikçe oturtturdum,,arabada dönerken uyuyodu uyumadan sordum yok dedi,,varsada tut dedim sakın yapma kilotuna dedim,,yapmamış :)) eve geldik yine ddevamm 20 dk bir anne çişş anne çişş gidiyoruz yapmayaiialıştırma bezi aldım,,onuda kilot sanıyo cırt cırtları yokya kilot olduğunu sandı Allahtan çakmadı kilota yapmak yok diyorum yine :)) yatagınada serdim hasta bezi alezde üstünde,,onun üstündede çarşaff...eşim şok oldu nasıl başardın diye çok sevindi..çok şükür kızlar başardım galiba :))

iyi guzel ho$ ama
konu$mamak da bi tepki arkada$im, hiç tepki vermedim demeyin, çocuga küsmü$ün i$te

kizmadan,zorlamadan devam ettigin surece bi sorun yok
devami da gelsin in$alalh ..

konuşmamayı deneseydim,,kiii ilk denemede ne konuşmamazlık yaptım ne bağırmada nede başka bişey..dayak filan zaten yok,,, sürekli yaptı hiç dinlemeden..şimdi takip ediyorum eliyle hemen kilotunu tutuyo anne geldi diyo,,böyle böyle 1-2 gün geçsin sonra zaten alışır diye düşünüyorum..alışıncada zaten tepki vermeme gerek kalmaz sanırım ne dersin ;)

hiç bir şekilde tepki vermeyin bence.hatta verseniz de çok üzüleceği ve özür dileyeceği cezalar olmasın bu.yazık daha küçük:) neyse illaki ıslaklık rahatsız edecek,sizin yerleri üzülerek sildiğinizi görünce de yapmak istemeyecektir altına.çişe sık giidn ama çocuğu şartlamanıza gerek yok.ıslaklıktan rahatsız olmasını sağlayın.mesela bir müddet ıslak kilodu çıkarmayın.temiz kilot kalmamış filan diyin.bir süre sonra rahatsız olup çişini tutmak isteyecektir.ama zaman ihtiyacı var.her alışkanlık hemen kazandırılmaz canım.sevgiyle :)

özür dileme durumu şundan geliyor aslında.. olumsuz bir durum genellemesinden sonra birini üzdüğünde ondan özür dilemeyi öğretmiştim,,,oda her şeyde söylemeye başlamıştı..tıpkı unuttum kelimesini öğrendiğindee sırf unuttum demek için saçmasapan cümleler kurardı içinde unuttum geçen :) özür dileme durumunuda olumsuz bişey yaptığında (yaptığının yanlış olduğunu bildiği için) özür diledi,,mesela babasına gelip vurduğunda babası şakacıktan ühüü ühüü ühüü dedi oda hemen baba öşür dilim dedi,,bence bu çok güzel bişey ..kendini suçlu hissedip öşür dilim demesi bundan sanırım...ama ıslak bekletip birz,,geç temiz kilot giydirme fikri hoşums gitti dniycemmm,,az önce kaka dedi kakasını yaptırdım çok mutlu olduu annee iyi bişeeyy babtımm iyi bişy babbtımmm dedi,,aldım kucağıma öptümm babasını uyandırdım özelliklee alkışla filan dedimm obaaa eller havaya bi coştuk çok hoşuna gitti,,aylar önceki ilk denemede nutella yı çok seviyodu efe arabana kakanı çişini yaparsan nutellanı yersin demiştim,,şimdi dediki anne kaka babatım nutellaaa? bende verdim artık yedi ama acaip mutlu ohh be filan dedii :))

hiç bir şekilde tepki vermeyin bence.hatta verseniz de çok üzüleceği ve özür dileyeceği cezalar olmasın bu.yazık daha küçük:) neyse illaki ıslaklık rahatsız edecek,sizin yerleri üzülerek sildiğinizi görünce de yapmak istemeyecektir altına.çişe sık giidn ama çocuğu şartlamanıza gerek yok.ıslaklıktan rahatsız olmasını sağlayın.mesela bir müddet ıslak kilodu çıkarmayın.temiz kilot kalmamış filan diyin.bir süre sonra rahatsız olup çişini tutmak isteyecektir.ama zaman ihtiyacı var.her alışkanlık hemen kazandırılmaz canım.sevgiyle :)

bir derdim var bölümüne açmışsınızda arkadaş ondan demiş
bu arada bende tebrik ederim :nazar::16:

Son düzenleme:
maşallahhhhhhhh Rabbim isteyen herkese nasip eder inşallah.ne güzel bi duygudur bu.konuşmalarını aynen yazmışsınız ya gözümde canlandı o sevimli halleri.
zamanla öğrenecektir ama çamaşırlarını kirletse bile lütfen kızmayın çocuğunuza çok üzülüyorum küçük bi çocuğa kızıldığı zaman.canm nası savunmasız gelip özür diliyor küsme ona annesi :nazar:

Maşallah gözün aydın canım
Benim oglumda 3,5 ay oldu bıraktı ama bazen yinede kaçırıyo
Bende alez ve altına su geçirmez alt degiştirme bezinden seriyorum her ihtimale karşı,sonuçta onlar daha bebek ve yapmaları normal
Altına yapmadıgı sürece öpücükle aferinle bazende sevdigi şeylerle ödüllendir ki sürekli heveslensin
Şu saatte bende oglumu çişe kaldırdım yaptı ve yattı:nazar:
Rabbim olmayan herkese hayırlı evlatlar nasip etsin olanlarada saglıkla büyütmek:nazar:

valal ben cok ugrastım
gunduz annem aksam ben olmasıda cok etkıledı ve gerıledı durum en sonund asaglık ocagında hemsırelere soylettık sen artık buyudun tuvalete yapman lazım denıze yollaman lazım dıye hedıye verdıler ona ve o gun basladı cok sukur

ama epey kacagımız oldu tabıkıde

Çocuğun tuvalet temizliği nazara çok gelir.Herkese anlatmayın bence.Maşallah:nazar::nazar: Su geçirmeyen alezler var.Yataklara onlardan takın bence.:nazar::nazar:

Maşallah oğlunuza, sizide tebrik ederim, kaçaksız günler dilerim.:1:

Bizde kızıma 2 yaş 4 aylıkken öğretmiştik tuvalet alışkanlığını, gece ve gündüz aynı anda kestik, şükür 1-2 kaçakla atlatmıştık.

Doktorumuz eğer altına kaçırırsa kızma ama memnun olmadığınıda belirt demişti.

"Ben sana hiç yakıştıramadım" gibi sakin ama etkileyici cümleler kur demişti.

merhaba canım, tıpkı beni anlatmışsın bende dün başladım oğluma :32::32: iyi tesadüf :)
tuvalet alışkanlığı bölümüne konu açtım hatta ordan paylaşabiliriz beraber tecrübemizi :)
bugün ikinci günümüz 3 yaşında oğlum..temmzuda dolduruyor yaşını sanırım aynı yaştalar :)
benimkide bazen pantolonuna bazen lazımlığa yapıyor ama çok ağlıyor oturmak istemiyor, eşime çok nazlanıyor o biraz yüz verdiği için...
yılmadan devam edicem inşallah, daha önce bi kaç denedim ama olmadı mecbur bezledim ama bu yaz bu işi bitirmek istiyorum inşallah..büyüdüler artık minik sıpacıklar :)

buyuk kizim 23 aylik ana okuluna baslayacak 7 ay sonra ve
ogretmen genelde cocuklar 30 aylikken temiz oluyorlar sizde bu surede
bezden vazgecirin dedi:26:

iki yasinda temiz olurmuki?

konu ilgili bölüme tasinir mutlaka :)

bu arada masallah diyelim Allah bizede nasip etsin yakinda insallah benim yavrumda 20 aylik :)

ahh çok şükür rabbime...bugün babamızı mesaiye bıraktık,,oğluşumla babamızı mesaiye bıraktık bizde ana oğul denize gittik,,lazımlığımızı orayada götürdük bu arada sabahtan beri çok şükür yok bişey,kaçırmadı,,gelikçe söledi,,ordada anne çiş dedi koydum kuma lazımlığını oturdu yaptı...en hoşuma gidende arkadaşlarla konuşurken çıkarmış çantasından lazımlığı koymuş yere yapmaya çalışıyodu :))) galiba oldu bu sefer :)) dün öğlen 2.5 dan beri hiç kaçırmadı,,sadece sabah uyandığında bu sabah yani 1 kere yapmış okadar... iyi gidiyomu sizce yani bezi bıraktıranlar nasıl durumumz iyimi?

Öşür dilim diyen çocugunuzun agzini burnunu ısırasım geldi bi an :-) maşaallah..

Back