- 25 Ağustos 2016
- 4.806
- 14.267
- 208
Rica ederim hakettin tatlımYaa çok teşekkür ederimmm
İçmeni muhakkak öneririm :)Ellerine sağlık canımÇok güzel görünüyor çorban. Ben tadını bilmiyorum hiç içmedim. Artık bi kase verirsin
Oo o kadar yaniİçmeni muhakkak öneririm :)
Geç kaldın ama dün bu gördüğün kasenın hepsini mideye indirdim
Kocam gelsin onada yapcam ozaman sana 1 kase veririm :))
Çoook teşekkür ederimm
İlk fırsatta iç emimim bana mesaj atıcaksın daha önce neden içmemişim diye :)Oo o kadar yani
Geçen evimize yakın bir restoranda eşimle içecektik ama nasip olmadı. İnşallah ilk fırsatta içeriz
Muhteşem Ellerine emeğine yüreğine sağlık Bravo favorimsin tarifine bayildimMerhaba kızlar ,
Doğma büyüme İzmir’li olarak bugün size Gaziantep yöresinin çorbası tam bir şifa kaynağı olan ‘Beyran çorbası’ yapıcam .
Bu tarifi patronumdan öğrendim . İlk defa kendim yapıyorum . Haydi Bismillah ...
Malzemeler ;
Eki Görüntüle 2107951
- kuzu eti
- 1 çay bardağı pirinç
- Haşlanan etin suyu
- Haşlanan etin üzerinde oluşan yağ
- 2 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Karabiber , Tuz
- 6 diş sarımsak
Eti ben daha önceden haşladım . Ne kadarr uzun sürede ve kısık ateşte haşlarsanız etiniz o kadar lezzetli olur . (Benim et 10 saat kısık ateşte pişti.)
Et pişerken üzerinde oluşan köpükleri çıktıkça alalım ve atalım. En son et piştiğinde soğumaya bırakın. Et soğuduğunda suyun üzerinde yağ tabakası görüceksiniz onu atmıyoruz **
Eti didikleyip ister dolaba atın ister hemen yapın .
Etin haşlama aşamaları aşağıda ;
Eki Görüntüle 2107953 Eki Görüntüle 2107954 Eki Görüntüle 2107931 Eki Görüntüle 2107932 Eki Görüntüle 2107933 Eki Görüntüle 2107949 Eki Görüntüle 2107950 Eki Görüntüle 2107958
Şimdi sıra pirincimizde, yıkadığımız pirinci 3 çay bardağı suyla ve azcık et suyuyla haşlıyoruz .
Eki Görüntüle 2107934 Eki Görüntüle 2107935
Pirinc haşlanırken sarımsakları eziyoruz üzerine su ve azcık tuz koyuyoruz.
Eki Görüntüle 2107936
Daha sonra çorbamızı yapacağımız tencereye etın uzerindeki yağı koyuyoruz ,
daha sonra pirinci ,
Bolca eti,
Baharatlar ,
Sarımsaklı sostan
Ve
Son olarak et suyumuzdan 3 4 kepçe koyuyoruz . Ocağın altını açıyoruz ve asla karıştırmıyoruz .
Çorba kaynaya kaynaya karışıcak.
Eki Görüntüle 2107937 Eki Görüntüle 2107938 Eki Görüntüle 2107939 Eki Görüntüle 2107940 Eki Görüntüle 2107941 Eki Görüntüle 2107942 Eki Görüntüle 2107943 Eki Görüntüle 2107944
Veeeeee
Enfesss Beyranımız Hazır .
Afiyet Olsunn
Eki Görüntüle 2107945 Eki Görüntüle 2107946 Eki Görüntüle 2107947 Eki Görüntüle 2107948
Kendim yaptım diye demiyorum bir lezziz olmuş ki sormayın
Yarışmada herkese başarılarrrrr
Çok teşekkür edeerimm bunları duymak çok güzelMuhteşem Ellerine emeğine yüreğine sağlık Bravo favorimsin tarifine bayildim
Teşekkür ederimmmmmmmmmEllerinize sağlık, başarılar. Lezzetli görünüyor
Muhakkak dee baaayyııllaacakkssıınnn12 saat haşlanan et olayını duyduğumdan beri çok merak ediyordum bu çorbayı. İşin trajik tarafı ben Antep'e iki defa sırf yeme-içme amaçlı gittim ama hiç beyran içmedim galiba.bu kadar zahmetli olduğunu bilsem kesin denerdim, görsel de güzel olunca bayağı merak ettim şuan tadını. Elinize kolunuza sağlık, çok zahmetli olduğu için yapımı beni aşar, ama ilk bulduğum yerde kaçırmayıp deneyeceğim bu çorbayı.
Çok teşekkür ederim canım çorbadan çok fazlası evet genelde sabahleyın kahvaltıda yerler ve çok aşırı doyurucu .Buna çorba demeee :)
Ne bu şahane bir şey ilk kez görüyorum ya kuzu eti yok bu saatte açık kasap olurmu ki:))
Ellerine emegine saglik^.^
Basarilar dilerim
Ah canim afyondayim hic gormedim bunu ama deneyeceğim yaa süper buuu:)Muhakkak dee baaayyııllaacakkssıınnn
Çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim canım çorbadan çok fazlası evet genelde sabahleyın kahvaltıda yerler ve çok aşırı doyurucu .
İstanbul daysan yer önerebilirim . Sık sık gittiğim biyer çünkü
İnşallah canım teşekkür ederimmmAh canim afyondayim hic gormedim bunu ama deneyeceğim yaa süper buuu:)
Bol boll sans diliyorum inşallah madalyani alirsin:**
benımde senın çorbandan çektiÇok guzelllll cookkkk yapcammmm bunuda yazdimmm listeye ama canım cekti yaaaa
Olurrrrr kabulll hemen yapayım bir kelle haşlanmış duruyor dolaptabenımde senın çorbandan çekti
Değiş tokuş edek gel
Dur kız hmen yapmaOlurrrrr kabulll hemen yapayım bir kelle haşlanmış duruyor dolapta
Saskinnn hic limon tadı olmuyor yarim limon suyu ne yapacak 4 kase çorbayaDur kız hmen yapmaBenımde malzemeler var dolapta ama yapıak bır H E yok
Off yoruldum bugun pazartesı yaparız :) Olur mu yalnız bana limon sıkma ben corbada limon yımem
Tamam sen böyle dedın dıye denıcıımSaskinnn hic limon tadı olmuyor yarim limon suyu ne yapacak 4 kase çorbayaterbiyesi için o onun tamam pazartesi yapalım anlastik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?