- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.559
- 598
- 34
Aaaaaaa olmadı bak şimdi amaaaaaTamam sen böyle dedın dıye denıcıım
Limonu çaydan başka yırde kullanmam bide salata
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aaaaaaa olmadı bak şimdi amaaaaaTamam sen böyle dedın dıye denıcıım
Limonu çaydan başka yırde kullanmam bide salata
Ay canım karamoşum benım sağolBi daha başarılar demek için geldim^.^
Senin corbanin uzerine mi yok asla:*Ay canım karamoşum benım sağol
Sende katıl kız heyecan oluyo
Sağol canım benimmmmSenin corbanin uzerine mi yok asla:*
Teşekkür ederim canımmellerini sağlık yarışmada başarılar canım
Bu corbayi ben bilmiyrodum tez zamanda deneyecem.insallah... eline sağlık canımMerhaba kızlar ,
Doğma büyüme İzmir’li olarak bugün size Gaziantep yöresinin çorbası tam bir şifa kaynağı olan ‘Beyran çorbası’ yapıcam .
Bu tarifi patronumdan öğrendim . İlk defa kendim yapıyorum . Haydi Bismillah ...
Malzemeler ;
Eki Görüntüle 2107951
- kuzu eti
- 1 çay bardağı pirinç
- Haşlanan etin suyu
- Haşlanan etin üzerinde oluşan yağ
- 2 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Karabiber , Tuz
- 6 diş sarımsak
Eti ben daha önceden haşladım . Ne kadarr uzun sürede ve kısık ateşte haşlarsanız etiniz o kadar lezzetli olur . (Benim et 10 saat kısık ateşte pişti.)
Et pişerken üzerinde oluşan köpükleri çıktıkça alalım ve atalım. En son et piştiğinde soğumaya bırakın. Et soğuduğunda suyun üzerinde yağ tabakası görüceksiniz onu atmıyoruz **
Eti didikleyip ister dolaba atın ister hemen yapın .
Etin haşlama aşamaları aşağıda ;
Eki Görüntüle 2107953 Eki Görüntüle 2107954 Eki Görüntüle 2107931 Eki Görüntüle 2107932 Eki Görüntüle 2107933 Eki Görüntüle 2107949 Eki Görüntüle 2107950 Eki Görüntüle 2107958
Şimdi sıra pirincimizde, yıkadığımız pirinci 3 çay bardağı suyla ve azcık et suyuyla haşlıyoruz .
Eki Görüntüle 2107934 Eki Görüntüle 2107935
Pirinc haşlanırken sarımsakları eziyoruz üzerine su ve azcık tuz koyuyoruz.
Eki Görüntüle 2107936
Daha sonra çorbamızı yapacağımız tencereye etın uzerindeki yağı koyuyoruz ,
daha sonra pirinci ,
Bolca eti ,
Baharatlar ,
Sarımsaklı sostan
Ve
Son olarak et suyumuzdan 3 4 kepçe koyuyoruz . Ocağın altını açıyoruz ve asla karıştırmıyoruz .
Çorba kaynaya kaynaya karışıcak.
Eki Görüntüle 2107937 Eki Görüntüle 2107938 Eki Görüntüle 2107939 Eki Görüntüle 2107940 Eki Görüntüle 2107941 Eki Görüntüle 2107942 Eki Görüntüle 2107943 Eki Görüntüle 2107944
Veeeeee
Enfesss Beyranımız Hazır .
Afiyet Olsunn
Eki Görüntüle 2107945 Eki Görüntüle 2107946 Eki Görüntüle 2107947 Eki Görüntüle 2107948
Kendim yaptım diye demiyorum bir lezziz olmuş ki sormayın
Yarışmada herkese başarılarrrrr
Çoook teşekkürrr ederim canımmmOf Ağzım sulandı Hakikaten çok güzel görünüyor Ellerine sağlık canım başarılar dilerim
Bende yenı öğrendım muhakkak dene . Vazgeçilmezin olucakBu corbayi ben bilmiyrodum tez zamanda deneyecem.insallah... eline sağlık canım
Çook teşekkür ederimmmBence cok guzel 1. Olur gibi ellerinize saglik
Çok teşekkür ederimElinize sağlık, bayağı Bi emek etmişsiniz belli :)
Teşekkür ederimmeline sağlık başarılar
Oney di gıııAnam bu neee
Bu saatte niye yolum buraya düştüyseee Yarışma adaylarına sırasıyla bakarkane seninkinde takılı kaldım dahasına da bakmam. Favorim budurOney di gııı