• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Betüşün Diyet Günlüğü

mrb betüş.öğünlerinde pek bişey yemiyorsun ama form bisküvileri ve 3ü bi aradaları fazlaca tüketiyosun gibime geldi.akşam yemeği yemeden nasıl dayanıyorsun özendim doğrusu.ben de bikaç haftadır rejimdeyim.akşam yemeklerimi 5 gibi yiyorum evdeki yemekten.ama az ve pilavsız tabi.bir de tecrübelerime göre su acayip tok tutuyor insanı.su içmediğim zaman canım sürekli atıştırmak istiyor.bu benim ilk gerçek diyetim.gerçekten irade gerektiriyor...

mrb betüş.öğünlerinde pek bişey yemiyorsun ama form bisküvileri ve 3ü bi aradaları fazlaca tüketiyosun gibime geldi.akşam yemeği yemeden nasıl dayanıyorsun özendim doğrusu.ben de bikaç haftadır rejimdeyim.akşam yemeklerimi 5 gibi yiyorum evdeki yemekten.ama az ve pilavsız tabi.bir de tecrübelerime göre su acayip tok tutuyor insanı.su içmediğim zaman canım sürekli atıştırmak istiyor.bu benim ilk gerçek diyetim.gerçekten irade gerektiriyor...

Merhaba canımcım. Sabah o kadar çok yiyiyorum ki akşama gerek kalmıyo sanırım :))) Alışkanlık meselesi sanırım hiç akşamları yemem ama gündüzde affetmem. O yüzden şiştimde şiştim. Yemekten ziyade abur cubur çukulatalar pastalar poğçalar beni bu hale getirdi. Su tok tutuyor evet, ama işte ben gibi su ihtiyacını nescafeyle karşılıyorsan durum sakat :))

Selamlar beybiler,

Vallahi tartılmaya korkuyorum. Hemde öyleki tartıyı görmemek için üstünü gazeteyle kapattım :27: Dur bakalım daha neler görcez. Tartıdan utanır hale geldim heyhat :)))

Ama şişkoluğumun bu gün faydasını görmedim desem yalan olur. İşe gelirken tüm karlar erimiş olmasına rağmen yerde küçücük bir alanda, incecik bir buz tabakkası kalmış. Bende basa basa oraya bastım.Sol ayağım öne doğru son sürat giderken, sağ baya bir arkada kaldı. Allaaah londra kööprüsüü yıkılıyooor derken imdadıma içine zar zor sığdığım kot yetişti. Tam bir emniyet kemeri gibi zınk diye tuttu öndeki bacağımı :))) Valla dönüp bakmadım ama arkamda alkış sesleri duydum ve üstüme aındım :))) Neyyse...

Bu günkü menüm;

08:00 2 dilim denge light ekmek arasına kaşar peyniri ve sucukla yapılmış sandviç. Bir tanede iş için hazırladım.

09:00 2 çokoprens yaa yaaa yedim gitti gene ben adam olmaaamm

10:00 1 salatalık

12:00 1 yumurta haşlanmış

14:00 1 salatalık

16:00 2 dilim denge light ekmek arasına kaşar peyniri ve sucukla yapılmış sandviç.

18:00 1 salatalık

daha da yemem gari....

betül mrb :3: sorumu cevaplamadın..sanırım çok sevdiğin için dayanamıyosun menülerinden öyle anlıyorum..

Canımcım sorryyy... Atlamışım. Evet seviyorum yemek yapmaya pek fırsatım ve ortamım olmuyor daha doğrusu bilmiyorum yemek yapmayı malesef. İş yerindede yemek çıkmıyor mecbur hazır gıdalara dayanıyorum. Ee tabi kan şekeride düşünce ilk saldırdığım şey tatlı abur cuburlar oluyor. İşte azaltmaya çalışıyorum ama pek başarılı olduğum söylenemez. Önce hayatıma bir çeki düzen vermem lazım sanırım.

Şişkoyum beeen.... Bu sabah 68.3 tüm moralim bozuldu gene. Oysaki dün aynen uydum menüme. O da mı çok ki. İyi öliiim o zaman ben suda boğuliiim. Bu ne yaaa..... Küsçem valla....

Bu günkü menüm :(

08:00 - ablam kıymalı börek yapmış, yağsız azcık kıyma koymuş zaten, ziyan olmasın diye yedim.

12:00 - 1 çokoprens + 1 kutu zero kola

13:00 - 1 haşlanmış yumurta

16:00 - 2 dilim uno light ekmek arasına dilim kaşarlardan 4 dilim koydum kağat gibiler zaten katlasan bir kibrit kutusu edeceğine eminim. Sığdırırım ben onları kibrit kutusuna.... Arasına sucuk koydum onu yemeyi düşünüyorum.

Ara öğünlerde de salatalık yerim yeşil çay falan içerim.

Birde akşama 50 mekik 20 şer bacak hareketi cezası veriyorum kendime..... Yoksa gidişat kötü. :50::50::50:

Ne yapsam ona karar vermeye çalışıyorum. Hepten yemeyi kessem biliyorum ki bir süre sonra patlıyor o iş veririm ama sonrada misliyle alıırm. Ömrümün sonuna kadar yemiyecek değilim ya. Düzeni bulmalıyım. Kalori hesabına göre besleneyim bari.

Günlük kalori ihtiyacı sitesinden hespaladım
Boya 158 dedim kilo 69 dedim bana kilolusunuz dedi. Sağol yani. Kilolu olmasam kalori hesabıyla ne işim olurki zaten.
Günlük kalori İhtiyacım 1800 kal. buymuş

Hımmm peki ben bu gün naptım hespalayalım

1 dilim börek : 330 k
1 çokoprens : 153 k
1 zero : 0.66 k bunda kalori yokmuş ama vücuttan atılana kadar herşeyin şeker gibi algılanmasını sağlıyormuş bir daha töbe
1 Limonlu soda : 34 k
1 haşlama yumuta : 100 k çüşş yani
2 dilim uno light ek. : 48 * 2 = 96 k
kaşar peyniri : 125 diyor ben 200 diyeyim
sucuk 200 k

yani 1200 k olmadı ama hiçte light bir menü olmadı bence neyyse .... Ben bir yanlışlar yapıyorum ama bakçaz artık.

selam betüş..sanırım karbonhidratı azaltıp biraz daha protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor..günlük kalori ihtiyacının altında kalori alırsan zayıflarsın üstüne çıkarsan kilo alırsın ihtiyacın olanı alırsan ne alırsın ne verirsin bu bilindik bilgiyide paylaşmak istedim :40:

selam betüş..sanırım karbonhidratı azaltıp biraz daha protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor..günlük kalori ihtiyacının altında kalori alırsan zayıflarsın üstüne çıkarsan kilo alırsın ihtiyacın olanı alırsan ne alırsın ne verirsin bu bilindik bilgiyide paylaşmak istedim :40:

Metabolizma hızınıda yabana atmamak lazım. Girdiği kadar gitsede keşke :))) Bence tüm bayanların ortak problemi bu.... Sorun sadece bu.....

bendeki problem kabızlık diyete başlamadan önce hergün tuvalte çıkabiliyodum ama şimdi haftada bir anca çıkabiliyorum bu da kiloyu etkiliyo tabiki..

Yo yoo yooo bu gün kahve içmicem abur cubur yemicem hiçbiri kaçmıyor onlara ihtiyacım yok ommmm.... Kendimi motive etmeye çalışıyorum. Kaçak yok şu ana kadar derkeen cicibebe 2 tane indirirverdim pöfff.... Neyse ben yeşil çayımı içeyim....

Günaydınlaaar....

Ne güzel güneşli ışıl ışıl bir gün.... Soğuk ama yinede bende kapıyı bacayı açma hissiyatı uyandırdı. Birazdan kapatsam iyi olcak sanırım dondum laa....

Dün dediğimin bir milim ötesine çıkmadım. Akşamına da 20 mekik çektim. Kendimi kuuuş kadar hafif hissediyorum :))) Deve kuşu ya da susam sokağındaki minik kuşta olabilir tabi :)

Bu günkü menüm
1 dilim denge light ekmek üzerine iki ince dilim kaşar üstüne küçücük sucuk yanına 5 yaprak marul..... malzemeyi ekmekle marul arasına sıkıştırıp sandviç yaptım nımm nımm nımmm güzel oldu.... Böylelikle biir dilim daha azaltmış oldum :))

10:00 - 1 b form çayı + 1 salatalık (11 k)

12:00 - 1 b hazır çorba,yanına 1 dilim denge light ekmek (95 k + 48 k = 143 k)

14:00 - 1 b yeşil çay + 1 çokoprens (153 k)

16:00 - 1 b yeşil çay + 1 dilim denge light ekmekle yapılmış kaşarlı sucuklu marullu sandviç (48 k + 200 k + 100 k + 10 k =358 k)

18:00 - 2 salatalık (22 k)

Toplam 687 k ediyor ve ben bu menüyle aç ta kalmıyorum. Bu hesaba göre benim bir hafta sonra filinta gibi olmam lazım, bir ay sonunda da sıfır beden olurum valla :52::52::52: Bir şeyleri yanlış hesaplıyorum ya neyse....

Doğru yoldamıyım acep. Yaşayarak görecez artık. Bu gün pasta var ama yemeden idare edebilmeye çalışacağım. Yersem yazarım. Zaten bu kalorinin 1000 e kadar yolu var tööbe töööbee :52::52:

Haa yazmayı unutmuşum. Bu sabah 67.3 tüm dün 68.3 tü. 1 kilo mu verdim bir günde tabiki hayır. Dün metabolizma fulltime randımanlı çalıştı maşallah. İnsan buna da sevinir mi , hayret bişi yani. Bi de böyle yaz ilan et çalıştııı çalıştııı :52::52: Neyse benim devreler yandı gene ben işimin başına döniim iyisimi....

günaydın betüş..bana yediklerin çok sağlıklı gelmedi :44: süt yoğurt salata sebze yemeği et meyve bunların hiçbiri yok menünde..böyle yaparsan iştah patlaması yaşabilirsin ayrıca vücudunada yazık onun proteine vitamine ihtiyacı var..daha dikkatli beslen derim ben..

günaydın betüş..bana yediklerin çok sağlıklı gelmedi :44: süt yoğurt salata sebze yemeği et meyve bunların hiçbiri yok menünde..böyle yaparsan iştah patlaması yaşabilirsin ayrıca vücudunada yazık onun proteine vitamine ihtiyacı var..daha dikkatli beslen derim ben..

Doğru dedin. Ben böyle giderse et et et diye dolaşırım zaten bir süre sonra. Yarın menüme yoğurtlu etli butlu bişiler katayım. Teşekkür ederim şekercim. Tartıdaki 68 falan görünce şok oldum tabi şimdi hemen gitsin istiyorum. Hatırlattığın iyi oldu.

Günaydın ahali,,,

DÜn gittim eve köfte yapmışlar yedim yaaaaa... Çok pişmanım ekmeksizce 5 küçük köfte bir bardak ayran.

Bu günde bir şeylik var üstümde, kendimi tutmam zor olacak alaşılan. yoğun stresli bir gün daha. Sabah daldım markete ne gördüysem aldım. Kontrollü olmaya çalışıyorum şu an o an gözlerim döndüydü.

Günün Menüsü,

1 dilim denge ligth ekmek 4 dilim kaşar 6 yaprak marul, (48 k + 200k + 60 k) = 308 k

1 paket etiform çikolata kaplı bisküvi (218 k ) çüşşş yedikten sonra bakmakla hata ettim tüüüh bu ne lenn diyetmi şimdi çok kızdım hırrrr

200 ml danone çilekli süt 116 k

1 kutu mangolu ice tea 95 k

:111: hobaaaaa koptum gidiyorum biri beni durdursun.....:45:

buraya kadar 737 k etti. bütün ka larmı bana karşı.... Napçaz şincik. Ayy daha gün öğlen olmadan naptım been.....

Bu gün gelirken elma ve portakal aldım. Daha nelerneler aldım burda çalışan çocuk diyo ki abla bakkal gibisin :52::52: rezalet....

12:00 - 1 portakal 50 k

14:00 - 1 yovita + 1 salatalık (98 k + 22 k )

16:00 - 2 dilim denge light ekmek arasına kaşar ve salam ve 6 yaprak marul (92k +200k + 200k + 60k = 552 k) yuuuhhh

18:00 - 1 elma (60 k)

1519 k oldu çok mu oldu sanki....... Her şey var :52::52:

Yok yok ben akşamki tostun yerine salatalık ve marul yiyeyim 552 k eksik oluversin. Rakam çok oynuyo. O zaman kendimi affedebilirim....

alemsin betüş sabah sabah güldürdün beni :)) sen öğrencimisin bilemedim ama sanki düzenli yemek yiyen biri değilsin.dünkü menün iyi gibi.keşke çorba içsen özellikle akşamları zayıflamak adına çok faydasını görürsün canım.1 köfte (30 gr) 70 kalori.

Son düzenleme:
alemsin betüş sabah sabah güldürdün beni :)) sen öğrencimisin bilemedim ama sanki düzenli yemek yiyen biri değilsin.dünkü menün iyi gibi.keşke çorba içsen özellikle akşamları zayıflamak adına çok faydasını görürsün canım.1 köfte (30 gr) 70 kalori.

:) Yok canımcım öğrenci değilim. 28 yaşındayım, bekarım, şişkoyum, çalışıyorum... Akşamları 8 de anca evde oluyorum, o saatten sonra da zaten yememek lazım. Sabahta erken çıkıyorum evden. Böyle bir garip hayat yani. Bir ara işe yemek taşıdım sefer tasıyla ama olmuyo otobüslerde ııı ııhh... Lokantaya gitsen çok fazla koyuyolar bende de buldum mu yerim psikolojisindeyim zaten o da daha fazla şişirdi beni. Bir dikiş tutturamadım anlıyacağın....

:) Yok canımcım öğrenci değilim. 28 yaşındayım, bekarım, şişkoyum, çalışıyorum... Akşamları 8 de anca evde oluyorum, o saatten sonra da zaten yememek lazım. Sabahta erken çıkıyorum evden. Böyle bir garip hayat yani. Bir ara işe yemek taşıdım sefer tasıyla ama olmuyo otobüslerde ııı ııhh... Lokantaya gitsen çok fazla koyuyolar bende de buldum mu yerim psikolojisindeyim zaten o da daha fazla şişirdi beni. Bir dikiş tutturamadım anlıyacağın....

öyle deme canım sen yediklerine mümkün olduğunca dikkat et geç de olsa mükafaatını alırsın :34:istedikten sonra kilo verirsin şekercim :16:

Selamlaar,

Bu güün hiç bir şey yapasım. Hasta değilim, halsiz değilim turp giibiyim ama uykum var yada ne bileyim yastıkla yorgan arasına gömülü olmak istiyorum. İşler bitmiyor nasılsa. Yapsamda bitiremicem nasılsa. Yapmasakta mı saklasak. Yemek yemicem diye diye depresyona girdim haaa...

Bu gün neler yedim ;
Sözle meyve detoksu yapacaktım.
08:00 4 ince dilim kaşar yedim. Ekmek falan yok. 200k
10:00 yarım demet marul..... 100 k

Buraya kadar ne kadar güzel dimi. Hazırmısınız başlıyoruz.... Burdan gerisini hatırlamıyorum kayış koptu :)))

1 tane çokoprens sonnraaa bi tane daha 153 k * 2 = 306 k çok şükür bitti huzura erdim ooooh beee....

12:00 bir tane dankek 8 kek yaaaa durdum mu sanıyorsunuz naayıırr.... (184 k)
3 hüptürix (45 k * 3)

925 k etti :(((

16.00 1 elma

18.00 1 elma

başkada bişi yok bana.....

Sonuç ben uyumak ve unutmak istiyorum...... Yaa niye böyleyim ama ben yaaa.... İnsan kendine söz geçiremez mi hayret bişi.. Annecim derdi inatçısın diye haklıymış yani. Ne desem tam tersini yapıyorum. Gıcık mıyım neyim yaaaa....

Back