• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Betüşün Diyet Günlüğü

Bu akşam markete girdim girmez olaydım.... o çukulatalar tatlılar wuuu zor zaptettim kendimi. Almadan çıkabildim çok şükür.... Bu günüde kazasız belasız atlattık velhasıl.... 2 bardak ayran içtim tıkadı....

Tam da bu akşam spor yapmıcam işte diyordum.... 3 gün yaptım yaaa eee yeter tabi :)) alışmamaış totoda don durmazmış misali.... sonra bir başarı öyküsü okudum hoop dedim kendine gel bak oluyomuş demek ki....emek emek emek...
hemen mekiğimi çektim bacak hareketlerimi yaptım....

Benim de markete girince beyoğlu çikolatası var onu çok seviyorum alasım geliyor almadan çıkıyorum her seferinde kendime sakın ha sakın diyorum hep :)

Benim de markete girince beyoğlu çikolatası var onu çok seviyorum alasım geliyor almadan çıkıyorum her seferinde kendime sakın ha sakın diyorum hep :)

normalde hiç yemediğim şeylere bile saldıracaktım nerdeyse :) kurt adama döndüm birden....

74,6 ama niye niyee....... valla bir kaçamağım yok... ne yani pırasa mı kiilo yaptı marul mu.... hayret bişi... haksızlık ediyor bana vücudum.... hani leptin salgılanacaktı.... öğünlerimin arasını 5 saat yapıyorum leptin 2 gün çalıştı bi daha çalışmadı.... leptinimi bozdum :(

74,6 ama niye niyee....... valla bir kaçamağım yok... ne yani pırasa mı kiilo yaptı marul mu.... hayret bişi... haksızlık ediyor bana vücudum.... hani leptin salgılanacaktı.... öğünlerimin arasını 5 saat yapıyorum leptin 2 gün çalıştı bi daha çalışmadı.... leptinimi bozdum :KK43:
btlbetul, ben sana demiştim karatayda bir gün kilo alırsın bir gün verirsin. O uzun vadede kilo verdirir her gün tartıldığında olur öyle. Ocakta zayıflamış olacaksın. Su içmeyi ve hareket etmeyi de ihmal etmiyorsun değil mi? Ne yiyorsun bir günlük öğününü paylaşırsan belki yardımcı olabilirim. Yeşil çay içmeyi de unutma bir de.

btlbetul, ben sana demiştim karatayda bir gün kilo alırsın bir gün verirsin. O uzun vadede kilo verdirir her gün tartıldığında olur öyle. Ocakta zayıflamış olacaksın. Su içmeyi ve hareket etmeyi de ihmal etmiyorsun değil mi? Ne yiyorsun bir günlük öğününü paylaşırsan belki yardımcı olabilirim. Yeşil çay içmeyi de unutma bir de.

işte aşağıdaki gibi ama ben eksş beklerken tokat yemiş gibi oluyorum tartıya çıktıkça :(

Eklentiler

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    57,4 KB · Görüntüleme: 39
işte aşağıdaki gibi ama ben eksş beklerken tokat yemiş gibi oluyorum tartıya çıktıkça :KK43:
Valla süpersin baktım menüne. tek yapman gereken sabretmek ben karatayda 2. haftadan sonra zayıflamaya başlamıştım. Biraz sabırlı olursan 2 hafta sonra inecek kilolar. Pes etme sakın.

İnsülin direncin olabilir onu kırması bazen 1 ay sürebiliyor. O sürede de zayıflayamıyorsun doğal olarak. Ama şunu bil ki sağlığın düzeliyor. Bu da çok güzel bir şey tabi.

Valla süpersin baktım menüne. tek yapman gereken sabretmek ben karatayda 2. haftadan sonra zayıflamaya başlamıştım. Biraz sabırlı olursan 2 hafta sonra inecek kilolar. Pes etme sakın.

öyle mi diyosun acaba her sabah 2 yumurta olması mı fazla geliyor bünyeme....

İnsülin direncin olabilir onu kırması bazen 1 ay sürebiliyor. O sürede de zayıflayamıyorsun doğal olarak. Ama şunu bil ki sağlığın düzeliyor. Bu da çok güzel bir şey tabi.

ahhh ne sıkıcı şey beklemek giden gün ömrümüzden gidiyor :(

İlk yaptığımda bende 2 yumurta yiyordum aşırı fazla geliyordu kendimi zorluyordum. Artık tek yumurta yetiyor bana. Sen de kendine göre karar ver.

aslında yerken fazla geliyor ama ya çabuk acıkırsam diye düşünüce yiyiyorum :) korkudan yani :)

dün gece rüyamda misafirliğe gitmişim ama nasıl yedim var yaa ye yee yeee ne güzel rüyaydı o öyle :))) haaaa demek artıların sebebi rüyamda götürdüklerim :)))

Bugün karatayla ilgili okuduğum güzel kısımları paylaşayım:
LEPTİN HORMONU
Leptin hormonunun gece salgılanabilmesi için yemeğimizi en geç 19:00 – 20:00 de yiyip bitirmiş olmamız lazım. Buna göre 20:00 – 22:00 arası insülin salgılanacak, 22:00 – 00:00 arası glukagon salgılanıyor olacak ve saat 00:00 veya 01:00 den sonra da Leptin salgılanmaya başlayacak. Leptin hormonu en fazla bizim derin uykuda olduğumuz 02:00 – 05:00 saatlerde arası salgılanıyormuş.

Leptin hormonunun gündüz de salgılanmasını istiyorsak günde 2 veya 2,5 öğün yiyor olmamız öğünler arasındaki zamanı açmamız gerekiyor. Bu konuyu bir örnekle açıklamaya çalışalım. Saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 ‘e kadar insülin hormonu salgılanacak. 11:00 – 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu çalışıyor olacak. 13:00 – 14:00 den sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak. 13:00 – 14:00 ‘den sonra yemek yemeyi açlık hissetmeden uzatabildiğimiz her sürede leptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 2-3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 3-4 saat depodan yemiş olacağız. İşte onun için 2 öğün sağlık demişler. Yeter ki bir önceki öğünümüzde yeterince ve doğru şeyler yemiş olun ve leptinin salgılandığı süre içinde beyniniz “bu kişi acıktı, yemek gelmiyor tasarruf moduna geç” sinyalini göndermemiş olması lazım. Acıktığınız anda hemen yemeğinizi yiyin.

Lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına olanak sağlayın ve günde iki öğün yemeye çalışın. İlk başlangıçta 3 öğün hatta 2,5 öğün yiyebilirsiniz ama gündüz de fazla yağlarınızı yakmak sizin elinizde. Biz ilk başladığımızda bir yıl civarında 2,5 öğün, daha sonra da 2 öğün yedik ve halen 2 öğün olarak devam ediyoruz. . Şunu hiç unutmayın aralarda bir şey yemeyip ağzınıza şekersiz denen tatlandırıcılı sakızlardan bile atmış olsanız beyin “bu şeker yedi” sinyalini göndererek insülin salgısını başlatacak ve o anda leptin hormonunuz faaliyette ise faaliyetine son verip yerini insüline bırakmış olacaktır. İki öğün arasında size ikram edilen en ufak bir nesneyi leptin hormonunuzun salgılanmasının devam etmesini istiyorsanız lütfen yemeyin.

Şunu hiç unutmamız lazım. İlk verdiğimiz kilolar sadece sudur. Zaten pek çok arkadaş “çok az kilo verdim ama bir beden inceldim” gibi yorumlar yapıyorlar. Vücuttaki ödem gidince doğrudur insan biraz inceliyor. Ama durun daha stoktaki yağları yakmaya başlamadık.

Herkesin metabolizması, geçmişteki kilo alıp – verme – sonra fazlasıyla tekrar geri alma girişimleri özde benzer olsa da birbirinden çok farklı. Bu nedenle gerçek anlamda Karatay Sağlıklı Beslenmesini özümsemiş ve harfiyen uyguluyorsanız ve ilk hafta kilo veremdiyseniz lütfen biraz sabredin. Bedeniniz bu yeni beslenme düzenine direnebilir. Çünkü “birkaç haftadır Karatay Diyeti uyguluyor olmama rağmen kilo veremiyordum ama bu hafta vermişim” gibi pek çok mesaj da aldık.

Bazen da kilo verme gecikince insanlar moralini bozup kaçamak yapabiliyorlar. İşte bu kaçamaklar da direncin kırılması süresini erteletiyor.

Deneyimlerimiz ve bize yazanların deneyimleri göstermekte ki sağlıklı beslenmeye tüm kurallarıyla başladıktan sonra er veya geç kilo kaybı başlamaktadır, biraz sabredilmeli.

Şunu hiç unutmamız lazım. İlk verdiğimiz kilolar sadece sudur. Zaten pek çok arkadaş “çok az kilo verdim ama bir beden inceldim” gibi yorumlar yapıyorlar. Vücuttaki ödem gidince doğrudur insan biraz inceliyor. Ama durun daha stoktaki yağları yakmaya başlamadık.

Herkesin metabolizması, geçmişteki kilo alıp – verme – sonra fazlasıyla tekrar geri alma girişimleri özde benzer olsa da birbirinden çok farklı. Bu nedenle gerçek anlamda Karatay Sağlıklı Beslenmesini özümsemiş ve harfiyen uyguluyorsanız ve ilk hafta kilo veremdiyseniz lütfen biraz sabredin. Bedeniniz bu yeni beslenme düzenine direnebilir. Çünkü “birkaç haftadır Karatay Diyeti uyguluyor olmama rağmen kilo veremiyordum ama bu hafta vermişim” gibi pek çok mesaj da aldık.

Bazen da kilo verme gecikince insanlar moralini bozup kaçamak yapabiliyorlar. İşte bu kaçamaklar da direncin kırılması süresini erteletiyor.

Deneyimlerimiz ve bize yazanların deneyimleri göstermekte ki sağlıklı beslenmeye tüm kurallarıyla başladıktan sonra er veya geç kilo kaybı başlamaktadır, biraz sabredilmeli.

bu kısım beni anlatmış bana pes etme diyor resmen :))

Allah razı olsun... motive oldu bana..... bu gün iş yeri baya bi gergin... biraz kaçamak yaptım galiba fazladan bir kaç ceviz yedim :( yani 5 saatlik süreyi değerlendiremedim çok abartmadım ama kaçtı leptin saati :((( neyse bozmak yok aynen devam....

olmuyo olmuyor... kaçamaksız 7. günüm. 74.8 dim bu gün... ve yumurtayı bire indirdim....ama göbeğimin pörtlekliği gitti... kilo verememiş olmama rağmen göeğim indi....mekiğin faydası diye düşünüyorum. bakalım önümüzdeki hafta tartı neler göstrecek. azimle kaçamksız devam.... bu gün canım aşırı çukulata istiyor..... hurmam var ondan yiyeyim bari kahve eşliğinde....

Back