- 21 Mart 2016
- 278
- 132
- 103
- 35
Çok çok çok sağolun nasıl umut oldunuz bana nasıl allah razi olsun saglikla bebeğinizi kucaginiza alın insallahDış gebelikte değer kolay kolay düşmüyor kimyasal da geriye atıyor hemen kanamanda hemen başlamaz değer sifirlanmaya yakibn hatta sıfırlandiktab sonra bile adet gibi baslar
Çok çok çok sağolun nasıl umut oldunuz bana nasıl allah razi olsun saglikla bebeğinizi kucaginiza alın insallah
Cok sağolun insallahAmin canım İnşallah darısı başına hayırlısı ile
Bir günlük artış için yüzde 60 civarı artış olmuş Buda normal sanırım iki günde bi kan versen daha iyi benceKızlar benim de dün 1185 ti bugün 1551 bir günlük artış normal mi sizce?
İnşallah bakalım yarın ya da pazartesi bı doktora görüneceğim. 2 günde değerin iki katı artması gerekiyor diye okuyunca. Bir günlük artış oranı normal değil gibi geldi. Hayırlısı olur inşallahBir günlük artış için yüzde 60 civarı artış olmuş Buda normal sanırım iki günde bi kan versen daha iyi bence
Yaaa masallahh hayırlı evlat olsunİğne ile tüpün zarar gördüğünü size kim söyledi acaba bana kimse birşey demedi hiç duymadım dabende dış gebelik geçirdim değerim 2500leri gördü vajinal ultrasonla sol tüpte keseyi gördüler 2 doz(her doz 71mg) mtx vuruldum gebeliğim sonlandı. Normalde her doktor korunma verirken kendi doktorum vermedi, dış gebeliğim yolculuk yaptığım başka bir ilde tespit edildi kendi doktorum sadece haber vermemle takip etti durumu tedaviye dahil olmadı. Değerim sıfırlanınca 1 hafta sonra rahim filmi çekti 2 tüpüm ve rahmim tertemizdi ve hemen o ay hamile kaldım. Şuan 9 aylık kızım yanımda uyuyor
Gayet sağlıklı ilerliyor canım hiç endişe etme.. Değerin 2000 i bulunca bebeğin kesesi de görünecektir.. Hayırlı olsun canımm gözün aydınBu konuyla ilgili okumadığım makale kalmadı. Gerçekten artık kafayı yemek üzereyim. Benimle aynı durumu yaşayıp sağlıklı bir gebelik geçiren var mı lütfen yazabilir mi. Son adet dönemim 20 haziran 2020. Adetim 2 gün geciktiginde 23 temmuzda kanda gebelik testi yaptırdım ve beta hcg 16 çıktı sağlık ocağında ki hemşire bunun sağlıklı bir gebelik olmadığını kadın doğuma gidip görüşmemi söyledi. Özel bir hastaneye gidip tekrar kanda gebelik testi yaptırdım beta 38 çıktı vajinal muayme yaptı doktorum ve korkulacak birşey olmadığını daha yeni bir gebelik olduğunu rahimde kalınlaşma olduğunu söyledi 2 günde bir kan verip betayı takip edelim dedi. Daha sonra ailemin yanına gelmem gereken bir durum olduğu için burada hiç bir hastanede kadın doğumdan randevu alamadım bana devlet hastanesinde özele gitmemi söylediler. Beta degerimin üzerinden 4 gün geçti tekrar kan verdim 194 çıktı degerim ve doktor bana kadın doğum uzmanıyla görüşmemi birşeylerin yolunda gitmedigini söyledi. 2 gün sonra dönüyorum eve bayramda doktorum hastanedemi bilmiyorum ve gerçekten sıkıntıdan gözüme uyku girmez oldu. Ne agrım ne sancım var ama dış gebelik mi yaşıyorum korkusu beni hasta etti. Bunu yaşayıp saglıklı bir gebelik geçiren var mı. Geç döllenme olabilecegini söyledi bi doktor hepsi farklı konuşuyor.
Adet gecikmesinden 2 gün sonra beta 16
31 saat sonra beta 38
4 gün sonra beta 194
Canım ya çok geçmiş olsun.. Neden 6 ay bekle dediler acaba ya?? Bu konuda doktorlar ortak fikirde değiller.. Ama bence beklemek mantıksız.. 6 ay beklemek mantıksız eğer rahiminizde bir problem yoksa bir adet olduktan sonra neden olmasın ki?? Bende 18 haftalık bebeğimi kaybettim normal doğum yaptım.. Doktorun biri bana 6 ay bekle dedi.. 6 ay beklemeye niyetim de yoktu da hemen de yapmayacaktım ama bebeğim sürpriz yaptı hiç adet olmadan hamile kalmışım.. Kendi doktoruma gittim ve bana rahimin hazır olmasaydı zaten o bebeği kabul etmeyecekti sen endişelenme dedi.. Çok şükür bir problemimiz de yok.. Kaybettiğim oğlum trizomi 18 denen bir kromozom bozukluğu taşıyordu hemde.. Bu da hemen olunca sağlıksız olacak diye çok korktuk ama veren rabbim bize ne yaşatacağını biliyor o ne nasip ederse önüne de geçemiyoruz yani benim fikrim böyle.. Bir de bütün doktorlar aynı şeyi söylese bekleme konusunda kesinlikle onların dinlenmesi taraftarı olurdum.. Ben yaşadığımı anlatmak istedim sadece.. Allah sana sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah..Yaaa masallahh hayırlı evlat olsunşu an böyle bir msj okuduğuma o kadar sevindim ki. Tüp bebek ile hamile kaldım şu an dış gebelik geciyorum. 1 hafta önce iğne oldum. Kendi doktorumla süreci tam konuşmadım ama bazı doktorlar kesinlikle 6 ay bekleyin diyorlar zaten çok ağır bir süreçten geçerken 6 ay çok uzun. Benim dondurulmuş embriyolrim var. Kafamda hep soru işareti erken başlarsam çocukta sıkıntı olursa diye.cok ağır bir süreç
Amin canım evet bu konuda doktorlar aynı şeyi söylemiyor malesef. Bu iğne kanser iğnesi o yüzden vücuttan atılmıyor diyor ki sii kimisi beklemeye gerek yok diyor. Bu kadar süreçten geçerken birde onların kararsızlıklri arasında kalıyoruz. Bebeğin anomali olma ihtimali artiyormus. Bazısı da diyor ki kısa sürede idrarla ilaç atılıyor. Yani çok iki arada bir derede durum birde benim ki tüp bebek yani öncesinde de yoğun bir süreç geçirdim. Şimdi hadi 6 ay bekle demek kolay ama beklıcek olana zor. Rabbim isteyen herkese bekletmeden sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin agir bir sınavCanım ya çok geçmiş olsun.. Neden 6 ay bekle dediler acaba ya?? Bu konuda doktorlar ortak fikirde değiller.. Ama bence beklemek mantıksız.. 6 ay beklemek mantıksız eğer rahiminizde bir problem yoksa bir adet olduktan sonra neden olmasın ki?? Bende 18 haftalık bebeğimi kaybettim normal doğum yaptım.. Doktorun biri bana 6 ay bekle dedi.. 6 ay beklemeye niyetim de yoktu da hemen de yapmayacaktım ama bebeğim sürpriz yaptı hiç adet olmadan hamile kalmışım.. Kendi doktoruma gittim ve bana rahimin hazır olmasaydı zaten o bebeği kabul etmeyecekti sen endişelenme dedi.. Çok şükür bir problemimiz de yok.. Kaybettiğim oğlum trizomi 18 denen bir kromozom bozukluğu taşıyordu hemde.. Bu da hemen olunca sağlıksız olacak diye çok korktuk ama veren rabbim bize ne yaşatacağını biliyor o ne nasip ederse önüne de geçemiyoruz yani benim fikrim böyle.. Bir de bütün doktorlar aynı şeyi söylese bekleme konusunda kesinlikle onların dinlenmesi taraftarı olurdum.. Ben yaşadığımı anlatmak istedim sadece.. Allah sana sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah..
Canım 3 ay beklesen bari.. İlacın vücuttan atılmamasına karşılık.. UfffAmin canım evet bu konuda doktorlar aynı şeyi söylemiyor malesef. Bu iğne kanser iğnesi o yüzden vücuttan atılmıyor diyor ki sii kimisi beklemeye gerek yok diyor. Bu kadar süreçten geçerken birde onların kararsızlıklri arasında kalıyoruz. Bebeğin anomali olma ihtimali artiyormus. Bazısı da diyor ki kısa sürede idrarla ilaç atılıyor. Yani çok iki arada bir derede durum birde benim ki tüp bebek yani öncesinde de yoğun bir süreç geçirdim. Şimdi hadi 6 ay bekle demek kolay ama beklıcek olana zor. Rabbim isteyen herkese bekletmeden sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin agir bir sınav
Aynen canım çok karışık bir durum. Yani hamile kalmama sevindim şu an dussun diye dua ediyorumCanım 3 ay beklesen bari.. İlacın vücuttan atılmamasına karşılık.. Ufffçok zor inan ki seni anlıyorum bana da 6 ay bekle dediklerinde başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü..Sürekli içinde onun boşluğu elden birşey gelmemesi çok zor.. Denesen en azından birşeyler yapmış olacaksın sonuç bekleme heyecanı falan.. Ama bak ben ilaç da kullanmıyordum iğne vs öyle bir durumum yokken anomalili bir bebeğim olmuştu.. Tamamen nasip gibi geliyor...Bende genetik test falan yapacaktım bebek anomalili çıkınca Hiçbirşeye başlayamadan hamile kaldım bunun şüphesi bile zor.. Bence güvendiğin bir doktor varsa onu dinle sen yine de.. Biz elimizden geleni yapalım da gerisi de Allaha kalmış.. Dondurulmuş embriyoların zamanı geçme gibi bir durumu var mı ki???
Artış gayet normal daha kana yeni yansıdığı için 16 cıkmış ilkinde sonrasında artmasaydı sıkıntı olurdu ama artış gayet güzel ilerlemiş hiçbir sorun yok bence. Eğer değer arttığı sayıda gerilerse sıkıntı olur. Gayet sağlıklısınız bence bebekle ikinizBu konuyla ilgili okumadığım makale kalmadı. Gerçekten artık kafayı yemek üzereyim. Benimle aynı durumu yaşayıp sağlıklı bir gebelik geçiren var mı lütfen yazabilir mi. Son adet dönemim 20 haziran 2020. Adetim 2 gün geciktiginde 23 temmuzda kanda gebelik testi yaptırdım ve beta hcg 16 çıktı sağlık ocağında ki hemşire bunun sağlıklı bir gebelik olmadığını kadın doğuma gidip görüşmemi söyledi. Özel bir hastaneye gidip tekrar kanda gebelik testi yaptırdım beta 38 çıktı vajinal muayme yaptı doktorum ve korkulacak birşey olmadığını daha yeni bir gebelik olduğunu rahimde kalınlaşma olduğunu söyledi 2 günde bir kan verip betayı takip edelim dedi. Daha sonra ailemin yanına gelmem gereken bir durum olduğu için burada hiç bir hastanede kadın doğumdan randevu alamadım bana devlet hastanesinde özele gitmemi söylediler. Beta degerimin üzerinden 4 gün geçti tekrar kan verdim 194 çıktı degerim ve doktor bana kadın doğum uzmanıyla görüşmemi birşeylerin yolunda gitmedigini söyledi. 2 gün sonra dönüyorum eve bayramda doktorum hastanedemi bilmiyorum ve gerçekten sıkıntıdan gözüme uyku girmez oldu. Ne agrım ne sancım var ama dış gebelik mi yaşıyorum korkusu beni hasta etti. Bunu yaşayıp saglıklı bir gebelik geçiren var mı. Geç döllenme olabilecegini söyledi bi doktor hepsi farklı konuşuyor.
Adet gecikmesinden 2 gün sonra beta 16
31 saat sonra beta 38
4 gün sonra beta 194
Canım ben de bu iğneden vurumdum ve iki doz aynı anda vurdular.ama benim doktorum 6 ay demedi ki kendisi perinatolog prof. 3 ay korun yeterli bol bol antioksidanlı beslen dedi.o yüzden kendini iyi hissettiğinde başla 3 ay sonrası için.benim değerim çok yüksek değildi dış gebelik geçirirken en yüksek 102 olmuştu benim doktorum hiç beklemedi iğneyi yaptı tüpe zarar gelmesin diye.Amin canım evet bu konuda doktorlar aynı şeyi söylemiyor malesef. Bu iğne kanser iğnesi o yüzden vücuttan atılmıyor diyor ki sii kimisi beklemeye gerek yok diyor. Bu kadar süreçten geçerken birde onların kararsızlıklri arasında kalıyoruz. Bebeğin anomali olma ihtimali artiyormus. Bazısı da diyor ki kısa sürede idrarla ilaç atılıyor. Yani çok iki arada bir derede durum birde benim ki tüp bebek yani öncesinde de yoğun bir süreç geçirdim. Şimdi hadi 6 ay bekle demek kolay ama beklıcek olana zor. Rabbim isteyen herkese bekletmeden sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin agir bir sınav
Benim Dgerim 1300 dü kese tupte görüldüCanım ben de bu iğneden vurumdum ve iki doz aynı anda vurdular.ama benim doktorum 6 ay demedi ki kendisi perinatolog prof. 3 ay korun yeterli bol bol antioksidanlı beslen dedi.o yüzden kendini iyi hissettiğinde başla 3 ay sonrası için.benim değerim çok yüksek değildi dış gebelik geçirirken en yüksek 102 olmuştu benim doktorum hiç beklemedi iğneyi yaptı tüpe zarar gelmesin diye.
Ben 2 sene önce oldum.çok şükür bi sorun yaşamadım tüplerimde açık seninki de iyi olur inş.Benim Dgerim 1300 dü kese tupte görüldüsonra 1900e çıktı dün 7.gunum du ve 1300e düşmüş cuma yine baktiricam. Senin değerin çok düşükmis kolay sıfırlanır canım geçmiş olsun sana da. 3 ay korunma kısmını duyduğuma sevindim açıkçası ya ☺
Artış gayet normal daha kana yeni yansıdığı için 16 cıkmış ilkinde sonrasında artmasaydı sıkıntı olurdu ama artış gayet güzel ilerlemiş hiçbir sorun yok bence. Eğer değer arttığı sayıda gerilerse sıkıntı olur. Gayet sağlıklısınız bence bebekle ikiniz
Gayet sağlıklı ilerliyor canım hiç endişe etme.. Değerin 2000 i bulunca bebeğin kesesi de görünecektir.. Hayırlı olsun canımm gözün aydın
Bu konuda açıkcası benim Dr dışında birkaç doktor da beklesen daha iyi olurdu dedi zaten onlar öğrenen kadar olan olmuştuYaaa masallahh hayırlı evlat olsunşu an böyle bir msj okuduğuma o kadar sevindim ki. Tüp bebek ile hamile kaldım şu an dış gebelik geciyorum. 1 hafta önce iğne oldum. Kendi doktorumla süreci tam konuşmadım ama bazı doktorlar kesinlikle 6 ay bekleyin diyorlar zaten çok ağır bir süreçten geçerken 6 ay çok uzun. Benim dondurulmuş embriyolrim var. Kafamda hep soru işareti erken başlarsam çocukta sıkıntı olursa diye.cok ağır bir süreç
merhaba arkadaşım geçmiş olsun dış gebelik geçirmişsin heralde bişey sormak istiyorum yardımcı olur musun bana.Canım ben de bu iğneden vurumdum ve iki doz aynı anda vurdular.ama benim doktorum 6 ay demedi ki kendisi perinatolog prof. 3 ay korun yeterli bol bol antioksidanlı beslen dedi.o yüzden kendini iyi hissettiğinde başla 3 ay sonrası için.benim değerim çok yüksek değildi dış gebelik geçirirken en yüksek 102 olmuştu benim doktorum hiç beklemedi iğneyi yaptı tüpe zarar gelmesin diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?