Beta hcg düşük mü? dış gebelik mi yaşıyorum?

yigitt35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2020
78
60
38
Güncelleme: Çok şükür sağlıklı bir gebelikmiş keseyi gördük ve kalp atışlarını duydum allah isteyen herkese nasip etsin
Bu konuyla ilgili okumadığım makale kalmadı. Gerçekten artık kafayı yemek üzereyim. Benimle aynı durumu yaşayıp sağlıklı bir gebelik geçiren var mı lütfen yazabilir mi. Son adet dönemim 20 haziran 2020. Adetim 2 gün geciktiginde 23 temmuzda kanda gebelik testi yaptırdım ve beta hcg 16 çıktı sağlık ocağında ki hemşire bunun sağlıklı bir gebelik olmadığını kadın doğuma gidip görüşmemi söyledi. Özel bir hastaneye gidip tekrar kanda gebelik testi yaptırdım beta 38 çıktı vajinal muayme yaptı doktorum ve korkulacak birşey olmadığını daha yeni bir gebelik olduğunu rahimde kalınlaşma olduğunu söyledi 2 günde bir kan verip betayı takip edelim dedi. Daha sonra ailemin yanına gelmem gereken bir durum olduğu için burada hiç bir hastanede kadın doğumdan randevu alamadım bana devlet hastanesinde özele gitmemi söylediler. Beta degerimin üzerinden 4 gün geçti tekrar kan verdim 194 çıktı degerim ve doktor bana kadın doğum uzmanıyla görüşmemi birşeylerin yolunda gitmedigini söyledi. 2 gün sonra dönüyorum eve bayramda doktorum hastanedemi bilmiyorum ve gerçekten sıkıntıdan gözüme uyku girmez oldu. Ne agrım ne sancım var ama dış gebelik mi yaşıyorum korkusu beni hasta etti. Bunu yaşayıp saglıklı bir gebelik geçiren var mı. Geç döllenme olabilecegini söyledi bi doktor hepsi farklı konuşuyor.

Adet gecikmesinden 2 gün sonra beta 16
31 saat sonra beta 38
4 gün sonra beta 194

Son düzenleme:
Gayet güzel artış göstermiş canım merak edilecek bir durum yok her doktor doğruyu söylüyor.diye bişey yok doğum yapana kadar psikolojik şiddet uygulayan doktorlarda gördük prof olmasına rağmen dış gebeliği normal gebelik olduğunu soyleyip iç kanama geçirmeme sebep olanda gördük hiç canini sıkma kuzum rabbim yeterki ol desin 2 günde artış normalse sikinti yok demektir ben dış gebelik geçirdim hiç bir.zaman 2 katı artmadı bugün 100 se 2 gün sonra 150 oldu diyelim senin 2 katı gayet iyi artış göstermiş

Gerçekten mi inşallah öyledir gerçekten 1 haftadır ne yemek yiyebiliyorum ne su içebiliyorum ne de uyku uyuyabiliyorum hasta oldum sıkıntıdan. Daha demin aile hekimini arayıp sordum oda bana çok düşük olduğunu en kısa zamanda kadın doğum uzmanıyla görüşmemi söyledi. Beklerken zaman geçmiyor

Ya benim arkadaşım ilk ogrendiginde 11 di değeri şimdi oğlu 2 yaşında değere takılma 2 günde 2 katı olması önemli sendede öyle olmuş zatın canım üzülme

Böyla yaparsan bebeğin tutunamaz. Belli ti geç döllenme.. adetin geçtiği için değerin yüksek beklemiş sağlık ocağı o yüzden öyle demiş..kimyasal olsaydıdeğerin düşerdi artmazdı.. ayrıca kadn doğum da bakmş.gayet işi.demiş.artık sakinleşmen bebeğin için.daha sağlıklı olacak böyle yaparak tutunmasını zorlaştırıyorsun...

Beta takip edilirken aynı yerde yapılmalı sürekli hepsini farklı yerde vermişsin zaten. Aynı yerde bi kere iki katı artışı gör doktora öyle git zaten şimdi kese filan görünmez

Değerlerin çok güzrl canım geç döllenme olmuştur büyük ihtimalle. İki katından bile fazla artıyor maşallah

İnşallah geç döllenme olmuştur çok teşekkür ederim bu ilk gebeliğim çok korkuttu doktorların söyledikleri
Bencede gayet güzel artmış arkadaşım ilk yaptığında 24 çıktı 8 gün sonra tekrar yaptı 300 çıktı yani senin değerin onunkinden daha iyi artış göstermiş onun 8 gün sonra sadece 300 olmuştu ama şu an 9 aylık hamile

İyi de iki katınartmıs işte ne güzel bunun neresi kötü anlamadım .. takılmayın bence

Artis duzenli aslinda 2 kat yukselmis neye dayanarak sorun var dediler acaba. Bi yukselip bi azalma durumu olunca veya ikiye katlamayinca dis gebelik ihtimali soz konusu olmaz mi?

Artis duzenli aslinda 2 kat yukselmis neye dayanarak sorun var dediler acaba. Bi yukselip bi azalma durumu olunca veya ikiye katlamayinca dis gebelik ihtimali soz konusu olmaz mi?

İnanın bende bilmiyorum dün kan verdim en son ve adetim 7 gün gecikmişti aile hekimi degerimin 600'ler de olması gerektigini 7 gün gecikmiş adet için çok düşük bir düzeyde oldugunu mutlaka kadın doğum uzmanı kontrolünde kalmamı kanamam oldugunda da bilgilendrmemi söyledi ben bunları duyunca sevinemedim

Ne güzel allah sağlık versin. Çok sevindim imrendim de. Gördüğüm herkesten dua istiyorum ama kendimden hiç umudum kalmadı. Hayırlı evlat olsun sizinki inşallah.

Bende 1 kere düşük yaptım bu sefer de bu şekilde kaybetmenin korkusu sardı beni. Özelden isminizi yazın bende sizin için dua ederim allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

İyi de iki katınartmıs işte ne güzel bunun neresi kötü anlamadım .. takılmayın bence ☺

Bende sizin gibi düşünerek mutlu olmuştum ama her doktor o kadar farklı konuşuyor ki ister istemez strese girdim. Ama sizlerin yaptıgı yorumlarla biraz olsun rahatlaadım hepinize teşekkür ederim

Agzından bal damlıyor inşallah bende güzel haberler alırım son durumu yine paylaşıcam ki bu durumda olan insanlarda faydalansın çok sağolun ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…