• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Beslenme çantası

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ruzgarimcinarim

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2015
88
27
8
37
Merhaba arkadaşlar malum okullar açılcak kısa zamanda benim oglum 2.sınıf gitcek nasip olursa beslenme çantasına neler koyuyorsunuz birbirimizden fikir alalım sağlıklı beslensinler ben kantinden bişey almasını istemiyorum o yuzden bir çok şeyi evde yapıyorum poğaça börek ayran vs. Siz neler yapıyorsunuz

Süt, muz, yeşil elma gibi meyvelere alıştırın bence.
Hani sürekli poğaça börekle beslenmesin, labneli krep yapabilirsiniz, peynirli tost (özellikle keçi peyniri) gibi.
Salam, sucuk, pizza gibi yiyeceklere çok alıştırmayın nasıl başlarsa öyle gider.

Bizim okulda ara öğün gibi yeniyor, kahvaltı ve öğle yemeği arasında.

Kızım meyveyi çok seviyor, o nedenle ben 2 çeşit meyve koyuyorum.

Sizinki öğle yemeği gibi mi yoksa ara öğün gibi mi? Saat kaçta olacak?

Bizim yemek okulda yendiği için evden bir şey gitmiyor. Evden koysaydım onun beslenme alışkanlığına yön verirdim kesinlikle. Şimdi nasıl alışırsa öyle devam eder gider.
Yine de bir gerçek var ki kantinden alınanların tadı bir başka oluyor okul yıllarımızdan biliriz.

Bazen kepek ekmeğinden bazende tam buğday ekmeğiyle sandeviç yapıyorum içine havuç rendesi kırmızı lahana marul domates ve salam koyuyorum bazende tavuklusunu yapıyorum sonra mutlaka meyve koyuyorum küçük poşetlerde patlamış mısır yada sevdikleri bisküvi çeşidi oluyor kakaolu çilekli süt koyuyorum çok seviyorlar bazen nugget koyuyorum bazen yoğurtlu makarna yapıyorum sandeviç yerine sarma tavuklu pilav soğuk makarna salatası çok nadirde peynirli kıymalı pide yapıyorum arada pizza senin çoçuğun severmi bilmem ama benimkiler poğaça simit türü şeyler yemiyorlar

Biraz da çocuğun ne sevdiğine bağlı, mesela biz kardeşime süt, kek, meyveler,kuru üzüm, kaşarlı tost,peynir,çikolatalı ekmek vs koyardık hepsini birden değil tabi dönüşümlü olarak

Bazen kepek ekmeğinden bazende tam buğday ekmeğiyle sandeviç yapıyorum içine havuç rendesi kırmızı lahana marul domates ve salam koyuyorum bazende tavuklusunu yapıyorum sonra mutlaka meyve koyuyorum küçük poşetlerde patlamış mısır yada sevdikleri bisküvi çeşidi oluyor kakaolu çilekli süt koyuyorum çok seviyorlar bazen nugget koyuyorum bazen yoğurtlu makarna yapıyorum sandeviç yerine sarma tavuklu pilav soğuk makarna salatası çok nadirde peynirli kıymalı pide yapıyorum arada pizza senin çoçuğun severmi bilmem ama benimkiler poğaça simit türü şeyler yemiyorlar
benim çcuk bayılıyo ama yemek ayırt etmez herşey yiyo maşallah

okul belirlemiyor mu benim zamanıma okul liste verirdi pazatesi pohca salı zeytin peynir çarşama yumurta perşembe patates kızartması cuma serbest ama sucuk salam gibi şeyler yok durumu iyi olmayanlr için

Eskiden ogretmen haftalik program yapardi
Boylece her cocugun cantasinda ayni seyler olurdu.simdi degismis demek.
Biri muz demis ben ilkokuldayken muz yedim diye ogretmen kulagimi cekip muzu cope attirmisti.
Cocukluk tranvasi:-)

Beslenme listesi verilmezse ceviz koymanızı öneririm az miktar. Tok tutuyor gerçekten. Ben pek süt önermiyorum, çocuklarda karın ağrısı, gaz sancısı yapabiliyor evde içsinler daha iyi.

Benim kizim kofteyi cok seviyo kiyma alip kofte yapiyorum beser beser buzdolabi posetiyle buzluga atiyorum haftanin bir gunu toz makinesinde izgara yapip beslenmeye koyuyorum cok seviyolar birde krep gunu yaptik krep yapip koyuyorum un sut yumarta icerdiginden hem faydali hem lezzetli

biz eskiden poğaça, kurabiye, sandaviç gibi şeyler koyardık . daha doğrusu ben ikizlerime koyardım.krep ya da kahvaltıda börek falan yapmışsam ondan. süt ya da meyvesuyuda vardı.

Beslenme listesini öğretmeniniz vermiyor mu? Ben bir keresinde sınıfımdaki annelere tarif bile yazıp göndermiştim. Çok hoşlarına gitmişti. Krep yapıp arasına bazen labne bazen çikolata sürebilirsiniz. Pişi yapabilirsiniz. Hamur kızartması , yufkanın arasına yumurta kırıp iki tarafını da tavada kızartabilirsiniz. Meyve kuruyemiş zaten bilinen şeyler. Bence en doğrusu sınıfça beslenme listesi oluşturulması. Çünkü bazen benim bile canım çekiyor çocukların da çeker. Bazende çocuk farklı bişey getirdiyse arkadaşlarına vermekten kendine bile kalmıyor yemek

Benim kizim kofteyi cok seviyo kiyma alip kofte yapiyorum beser beser buzdolabi posetiyle buzluga atiyorum haftanin bir gunu toz makinesinde izgara yapip beslenmeye koyuyorum cok seviyolar birde krep gunu yaptik krep yapip koyuyorum un sut yumarta icerdiginden hem faydali hem lezzetli

Köfte krep vs soğuyunca tadı kötü olmuyor mu

Beslenme listesi verilmezse ceviz koymanızı öneririm az miktar. Tok tutuyor gerçekten. Ben pek süt önermiyorum, çocuklarda karın ağrısı, gaz sancısı yapabiliyor evde içsinler daha iyi.

Bugün sana hep muhalefet gibi oldum kusura bakma

Süt görüşün gözleme dayanıyor anladığım kadarı ile ama oğlumun okulunun beslenme uzmanı ara öğünü meyve ve süt yapıyor

Ben diyetisyene gitmiştim gebelik şekeri için o da aynı şeyi söyledi mercedesi şekeri dengeleyin kana geç karışmasını sağlıyormuş böylece meyveyi yiyince hemen şekeri yükselip birden düşmüyor ve acıkmıyormuş

Cevize katıldım kışın kuru kayısı incir vs de olur

Bugün sana hep muhalefet gibi oldum kusura bakma

Süt görüşün gözleme dayanıyor anladığım kadarı ile ama oğlumun okulunun beslenme uzmanı ara öğünü meyve ve süt yapıyor

Ben diyetisyene gitmiştim gebelik şekeri için o da aynı şeyi söyledi mercedesi şekeri dengeleyin kana geç karışmasını sağlıyormuş böylece meyveyi yiyince hemen şekeri yükselip birden düşmüyor ve acıkmıyormuş

Cevize katıldım kışın kuru kayısı incir vs de olur
Olsun farklı fikirler güzeldir:)
Biz okullarda haftada 3 gün süt dağıtıyoruz o yüzden problemlerini görüyorum

Et,tavuk,yoğurt türü şeyler bozulmuyormu? Çok cabuk bakteri üretir bu tür gıdalar dışarda kalınca.
Beslenme çantası hazırlamıyorum henüz ama hazırlasaydım,kuru meyve,çiğ kuruyemiş koyardım birer porsiyonluk,1 kutu süt yanına. Yada Elma,Armut vb mevsim meyvelerinden olabilir.
Bunların dışında,evde yapılmış gözleme,poğaça,krep,kek,kurabiye tarzı alternatiflerde uygun olabilir diye düşünüyorum.

Back
X