Beş Kişilik İlişkim :(

Evet haklısınız, peki bunu nasıl çözebilirim. Ya da çözümü yok mu dışarıdan bakınca

Açık söylemek gerekirse siz daha o eve girmeden durum buysa o apartmanda yaşamaya başlayınca kat ve kat artacaktır diye düşünüyorum. Ben bu durumun değişeceğini sanmıyorum. Can çıkar huy çıkmaz derler ya hani siz de defalarca bu konu üzerine konuşmuş tartışmışsınız ama adam huyundan vazgeçmemiş

35 yaşındaki adam tüm hayatını kv ve görümcenin gözetim ve denetiminde geçirmiş demek ki..

attığı her adımı onlara haber veriyor; ne güzel ifade etmişsiniz ona da biz unuturuz onlar unutmaz diye. Bunu bile anlamayıp yetiştirmiş. anladığım kadarı ile öbürleri de alışkın olduğu için sormuşlar; o da anlatmış.

bizim iki arkadaşımız vardı; kızın abisi askerde idi. Sevgilisini gördüm; abisi geldi mi diye sordum ki sevgilisi ile her gün görüşürüm aynı sınıfta idik; kız başka okulda idi. O da geldi dedi; bir kaç gün sonra kızı gördüm; abin gelmişi gözün aydın dedim veeee çoook bozuldu. sonra da tartışma çıkmış; benim hayatımı enden anlatıyorsun diye. Oysa çok net bir soru soru sormuştum ve basit bir cevaptı; biri bana bu soruyu sorsa ben de cevabını biliyorsam söylerdim.

Eşiniz de hayatınızdaki her şeyi anlatmayı normal görüyor; erkeklere göre; şöyle yaptık; ben şöyle dedim o böyle dedi; ne yapalım şimdi gibi konular normal. O unutur geçer gider ama kv unutmaz tabii. Siz sonuna kadar haklısınız.

Eşinize tek tek anlatacaksınız; artık her şeyini anlatacak kişi benim de diyeceksiniz; bir de üzgünüm ama uzun süre aile ile yaşayanlarda bu sıkıntı var.

Geçen kp arıyor iş yerinden eşimi; hastaymış; cebini de açmadı merak ettik diye. Azıcık soğuk algınlığı biz ona hastalık bile demiyoruz. Olay şöyle gelişip haberdar olmuşlar. Eşim eczaneye giderken ablası ile karşılaşmış; eczaneye ilaç almaya gidiyorum demiş. Ablası annesi ile telde konuşmuş; napıyorlar sorusuna bu cevabı vermiş ve eşim çok ağır hasta haline gelmiş. Oysa iyiler bir şey yok deyip genel geçer cevap verebilir. Ama ailesi ile 37 yaşına kadar yaşadığı için onlar ve kendini bir bütün olarak görüp her şeyini halen anlatıyor.

Tek çözüm eşinize artık her şeyine size anlatması gerektiğini vurgulamak ve kv ve görümcelere de biraz sert yapıp her şeyi sormamalarını sağlamak. Gerekirse de siz eşiniz hakkında bazı şeyler anlatın bakalım ne yapacaklar...

Bu adam değişmez. Söyleme dediğini bile ''bana annene söyleme dedi '' diye anlatıyorsa iş vahim. Alışın bence.... değişmesi çok zor anlayan insan şimdiye dek anlardı..

Not.Alıntı yaptım nedenini biliyorsunuzdur

naklen yayın. ben anlatmaya üşenirim o kadar şeyi. aileler gerektiği kadar bilmeliler bazı şeyleri. kavga etmeden sakin sakin anlatın bak şöyle olur böyle olur. dinlemezse de başınıza büyük bi bela almadan kurtulun. demesi kolay biliyorum ama bi ömür geçmez bu şekilde. siz kaç yaşındasınız

Zaten o tartışmamızda o kadar net söyledim ki; "Yatakta yaptıklarımızı da anlatacak mısın? İyi olur taktik alırız, pozisyonları beraber değerlendiririz diye " Evet biraz ağır oldu ama güzel güzel konuşunca anlamadı ben de patladım en sonunda.

Bilmiyorum kafam çok karışık. Biraz sonra gelecek yemeğe çıkcaz, acaba tekrar konuşmayı denesem mi?
İş iyice tırmanacak biliyorum, gemileri yakmaya değer mi onu bilmiyorum

Neden alinti yapmmayalim konu silmek yasak

Teşekkür ederim cevabınız için, 27 yaşındayım

Her akşam bir evde toplanıyorlarsa bu alışılagelmiş bir düzendir, kolay değiştiremezsiniz.
Nişanlım da istemiyor demişsiniz, ama onun gördüğü bu, muhtemelen sizin sık anlayışınızla onunki bir olmayacak ve siz de sık sık kendinizi o evde bulacaksınız.
Bilemiyorum, yanlıştır belki böyle olur diye düşünüyorum.
Aynı apartman her türlü zararınıza.

İnsan bazen vermeyeceği tepkileri veriyor, tripten tribe giriyor, sonra saçmaladığını anlıyor ve bu problem olmadan eşle hallediliyor.
İşte gerçek kavgaları geçtim bunlar bile sorun olacak sizde, aileyle duvar örecek, çünkü bazı şeyler dışardan bakınca -hele ki aile bireylerin aitse konu- daha korkunç görünür.

Nişanlınızı bu yaştan sonra zor değiştirirsiniz.

35 yaşında bir adamı bu saatten sonra değiştirmek zor bence. Ya böyle kabul edeceksiniz ya da her seferinde uyaracaksınız ki uyarınızı da pek dikkate almıyor anladığım kadarıyla.

Teşekkür ederim cevabınız için, 27 yaşındayım
aynı yaştayız. daha çok gençsiniz. seviyor musunuz sevginiz tüm yıpranmaların üstesinden gelebilecek şekilde mi ? aynı apartmanda oturacak mışsınız evinizde amera var gibi yaşabilecek misiniz. başka yere çıkma şansınız yok mu ?

Hahahaha, valla güldürdünüz beni teşekkür ederim

:) şimdi gülüyorsun ama bir süre sonra canını sıkacak bu durum malesef ve kötü bir haber daha ne yaparsan yap değişmiyor. Eşim bizle ilgili şeyleri anlatmaz sadece onların duymasını istedikleri şeyleri en çok laf taşıyana söyler ve sonrası çorap söküğü gibi teyzeler kuzenler anane kısaca on dakika sonra tüm sülale içinde duyulmuş olur. Tavsiyem uzakta oturma şansın varsa mutlaka değerlendir.

Çok teşekkür ederim vakit ayırıp da bu kadar detaylı yazdığınız için. Gerçekten faydalı bir yorum oldu.
Biraz sonra yemeğe çıkacağız, en güzeli net bir şekilde tekrar gündeme getireyim, bunu aşamazsak da kötü sonuçlar olacağı mesajını vereyim. Hatta sizin örneğinizi de anlatcam

Böyle bir konu yüzünden kaybetmek de istemiyorum dürüst olmak gerekirse ama bu sorunla yaşamaktan daha iyidir..

Tekrar teşekkürler

Cevap veren tüm arkadaşlara yürekten teşekkür ederim,
Şimdi dışarı çıkmam gerekiyor.

Gelince tekrar cevap vereceğim..

Bu çok büyük ve çık ciddi bir sorun, 35 yaşında bir adamın laftan anlaması gerekirdi bence. Ben zamanında aramızda olup biten her şeyi en yakın arkadaşına anlatıyor diye bir ilişkimi bitirmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…