- 20 Ekim 2014
- 7.465
- 15.547
-
- Konu Sahibi Zuzununannesi
Yanlis anlamissin calissinlar kazansinlar anlaminda soylemedim ama sana nasip olmus bir para bereket her neyse var ve kullanmalisin.Hak edip etmemek değil mesele, bu işler nasip işi. Sonuçta hiçkimse hak edecek amelleri yapmıyor, Allah lütfediyor bizlere, şükürler olsun.
Yok işte ben de onu demek istedim, ben hak ediyorum değil bana nasip oldu.Yanlis anlamissin calissinlar kazansinlar anlaminda soylemedim ama sana nasip olmus bir para bereket her neyse var ve kullanmalisin.
Elinden geldigince guzel yasanmali.
Yolda süre kaybı olmaması çok güzelmiş :)
Rabbim yardım etsin. O tarz evlere girince bende de abartmamak israftan kaçınmak gerektiği hissi uyanıyor keşke yapabilsem. Kendi adıma minimalizmi düşünürken bile şık ve şade aydınlık dekorasyon nasıl olur diye düşünüyorum o tarz evlerde minimalizmden ziyade yoksulluğun izleri canımı acıtıyor hele şimdi daha çok çocukların sahip olduğu eşyalar... inşallah Allah imtihanını vereceğimiz düzeyde yaşamalı nasip eder. Bize sahip olduğumuz varlığı nasip etti biz de elimizden geldiği ölçüde yardımlar ve zekatlar ile üstümüze düşeni yapabiliriz inşallah.Bugün ihtiyaç sahibi bir aileyi ziyaret ettik. Son zamanlarda minimal hayata merak salmış biri olarak evin ne kadar da minimal olduğunu fark ettim. Ama düşündüm hiçkimse böyle bir evde yaşamak istemez. Bizim minimalliğimiz bile lüks içinde bir hayat... bugün çok daha fazla şey düşündüm ama ifade etmekte güçlük çekiyorum şu an...
Saka yapiyorum cocuk buyumeden okul olmadan gez bence sonra kimse gezemiyor :)
Ikea seriler bitmiyor kolay kolay o yuzden guzel tercih olabilir uyarsa.
Aslinda o ev minimal degil yoksulluktan oyle biz keyfi istiyoruz azalmayi onlar zorunlu eminim oyle kisitli imkanlarla yasamak istemezlerdi.Yok işte ben de onu demek istedim, ben hak ediyorum değil bana nasip oldu.
Aslında ben de ifade edemedim ilk mesajda, zenginlik veya adı her neyse günah veya ayıp değil, böyle yaşamak da suç değil.
Minimal yaşamak istediğimi söyleyip de kelimenin gerçek anlamında minimal bir ev görünce ters dönüş yaptım, o yüzden kendimi bir sorguladım. Demek istediğim de buydu ve sadece benimle ilgili bir şeydi, kimsenin hayatını sorgulamak için yazmadım.
Ikea evimizin herseyiO yüzden ikeadan Almak istiyorum devamını bulabileyim diye :)
Aynen öyleIkea evimizin herseyi
Instagramda gordum onlardan mi aldin kapaklari renk renk.Aynen öyle
Bugün BİM’den baharatlık aldım benimkiler büyük ve kullanışsız çeyiz zamanı tipine bakıp almıştım 6 lı köri tarçın vs onları kavanoza koyuyordum iki takım aldım hem az yer kaplayacak hem de düzenli olacak diğerlerini hemen verileceklere ayırıyorum :)
Teşekkür ederim evet ondan alt kabı da olduğu için düzenli olur diye düşündüm yarın yerleştiririm inşallah bugğn alışverişe gittik eşime bana yalvardı resmen bir şeyler al diye hiç içimden gelmedi :) parasını ver diyorum vermiyorInstagramda gordum onlardan mi aldin kapaklari renk renk.
Gule gule kullan.
Ikeaya gidelim oradada ayni seyi demeni bekliyorum deseydinTeşekkür ederim evet ondan alt kabı da olduğu için düzenli olur diye düşündüm yarın yerleştiririm inşallah bugğn alışverişe gittik eşime bana yalvardı resmen bir şeyler al diye hiç içimden gelmedi :) parasını ver diyorum vermiyor
Ikeaya gidelim oradada ayni seyi demeni bekliyorum deseydin
Haftasonu cok kalabalik gercekten.En guzeli hafta ici gunduz kimse olmuyor :))çok mantıklı ama asla gitmez düğün zamanı bir kere bekledi o kuyrukta hala ikea dedikçe onu söylüyor
Bence de en güzeli o şekilde ki yakın olan her yeri öyle hallediyorum ama ikea uzak kızımı bırakıp gidemem kızımla hiç gidememHaftasonu cok kalabalik gercekten.En guzeli hafta ici gunduz kimse olmuyor :))
Erkekleri sogutmamak lazim alisveristen tek gitmek daha iyi
Hic aklima internet gelmediBence de en güzeli o şekilde ki yakın olan her yeri öyle hallediyorum ama ikea uzak kızımı bırakıp gidemem kızımla hiç gidemem
O yüzden iyi ki var canım internet
Umarim hala bu dusuncelerin devam ediyordur :)Ben yarın yapacağım işleri düşünmekten bugün uyuyamadım resmen şaka gibi yaaa dönüp durdum 2 saat oldu yatalı telefonu da almadım Elime Ama aklımdaki tilkiler uyumama izin vermedi.
Şimdi kütüphaneye geçeceğim bir sürü yemek kitabı almıştım çok yer kaplıyor ama hiç açıp bakmadım netten yapıyorum her şeyi onları eleyeceğim 2. El satarım belki de baskı kaliteleri vs muhteşem ama benim işime yaramıyor yer kaplıyor.
İnşallah sabaha istediğim ölçüde azalma sağlarım.
Hic aklima internet gelmedi
Sanki hic kullanmiyormusum gibi alisveris icin
Gece bir sürü kitap ayırdım iki kutu okulla alakalı eşimin girmeyi düşündüğü sınava yardımcı olacak kitapları eşimin iş yerine gönderdim. Okuduğum dönemsel popüler olan Yani kızımın okuyacağını düşünmediğim kitapları burada satışa sunacağım eğer satılmazsa kütüphaneler alıyorsa o tarz romanları bağışlayacağım bakalım gözden çıkarmayı başardım Yani :)Umarim hala bu dusuncelerin devam ediyordur :)
Cok guzel olmus sevindim :)
Gece bir sürü kitap ayırdım iki kutu okulla alakalı eşimin girmeyi düşündüğü sınava yardımcı olacak kitapları eşimin iş yerine gönderdim. Okuduğum dönemsel popüler olan Yani kızımın okuyacağını düşünmediğim kitapları burada satışa sunacağım eğer satılmazsa kütüphaneler alıyorsa o tarz romanları bağışlayacağım bakalım gözden çıkarmayı başardım Yani :)
Ben de eleyebilmeme çok sevindim :) edebi değeri yüksek olanları bıraktım :)Cok guzel olmus sevindim :)
Klasikler ders veren kitaplar kalsin yeterli bencede kizina.
Onlarin yerine bebek kitaplari egitici kartlar vs alip doldurBen de eleyebilmeme çok sevindim :) edebi değeri yüksek olanları bıraktım :)