çözüm derdindeim ufakbir ümitte olsa düzeleceğini düşünüyrorum bu durumun ee bu adam böyle değildi ben evlendiğimde sonradan oldu mutlaka bir tedavisi yolu yordamı olmalı boşanmak kolay ya sonrası... ben küçük bir yerde yaşıyorum tek kalamam ailem izin vermez ee ailemin evide benim ve bebeğim için güllük gülistanlık olmaz kii ahh ya rabbi bana yardımcı olgenel olarak kimsenin yorumlarını okumadan cvp veririm ama özellikle senin cevaplarını okudum inanın içim sızladı.ben şiddet uygulayan birin düzelecegini düşünenlerden degiim .seni 3. sayfa haberlerine kadar düşürebilecegini düşündügün insandan (o anlayışta ,)birinden birşey bekleme . eşinin kanundan hukuktan haberi yok galiba . onun vermesine kalmıştı karar . hayat hep zor evli olup böyle yaşamak mı birde çoçugnda büyüyecek ayrılıp kafa rahat hayat zorluklarıyla mücadele etmek mi?kokmaa sen korkunu yendikçe eşinin karşısında o zayıflayacak. herşey çoçuklarımız için
sorun orda mutlu olmaz o zamanda pek mümkün görülmüyor kii ailemin evi ordaki sorunlar burdan farklı olacak ama gene sorunların içinde kalcağız bebeğimlePsikologunuz öyle dediyse ciddi ciddi bi düşünmekte yarar var. Ama telefondan olacak is değil bu. Bosanirsaniz daha mutlu olacaginiza inaniyorsaniz bosanin
ama küfür sonradan edinilen bir huy değildir ki çocukluğa dayanır aslı.iiletişim kuramıyoruz ya daha doğrusu konuşmuyoruz yemeği önüne gelsin kumandayı ver önünden çekil git ve konuşmasam tadımdan yenmez sanırım adam bekar ben evde yokum gibi davranıyor ben varmıyım yokmuyum umrunda değil en ufak bir sorunda basıyoo küfürü bana
Görmezden gel sende ilgi bekleme sıkma belki canı sıkkınken ustune gidiyorsundur bu şiddeti haklı göstermez bence şiddet varsa boşanmalı ama sen boşanmayacaksan biraz uzak dur adamdan kavga çıkmasın yeter diye duşun. Bazen benim eşinde kabuğuna çekilir suratını asar konuşmaz yemeği yer susar oturur hiç bulaşmam sokulmam rahat bırakırım sonra düzelir bikam güne kendi konuşur anlatır derdini.beni mutlu etmek gibi bir çabası yok ki eşimin o kendine bakar önce bencildir
Şiddete karşıyım ama haklısın bebekle boşanmaz çok zoryorum süper umarım allah karsılastırmaz benim gibi durumla uzaktan davulun sesi güzel sanırım bizde cahil hiç birsey bilmez insanlarız sen herseyi biliyorsun baksana
Herkesin derdi baska iste. Allah yardimcin olsun..
tabiki sonradan edinmemiş ben sonradan gördüm çok mutsuz sevgisiz büyümüş kavganın içinde kötü bir çocukluğu geçmişama küfür sonradan edinilen bir huy değildir ki çocukluğa dayanır aslı.
Önceden yok muydu küfür alışkanlığı?
bebek daha 1 olmadı ben çalışıyorum düzenli işim varçocuğunuz kaç yaşında ?
çalışıyor musunuz ?
aileniz arkanızda mı ?
eşiniz bu yüzü nerden buluyor acaba?
haklısın belki uzun zaman oldu çözemiyorum evet bebeğimde etkileniyor ama boşanınca ne olacak ailem beni tek bırakmayacak eşimin sıkıntısı bitecek onların yanında maşımla sıgıntı ve malesef dulsun yapamazsınla kalacak cocuguma simdiden karışıyor aldıgıma ettiğime onlar bebeğimide ezecekler o ortam bebeğim için daha kötü emin olun öyle ii olsa bi an düşünmez giderdim iki tarafı boklu deynekSen kocanı hala seviyorsun sanırım. Çünkü benim bildiğim çocuğunu düşünen bir anne, huzursuz bir ortamda çocuğunu büyütmek istemez. Ayrıca daha önceki konularına baktığımda eşinin çocuğunla hiç ilgilenmediğini de yazmışsın. Zaten babası yok ki şu anda da çocuğunun. Varlığı zarar resmen. Şimdi kaç yaşında bilmiyorum ama 2 yaşından itibaren net bir şekilde farkına varacak şiddetin, tartışmanın. Bir annenin çocuğuna bunu yapmaya hakkı yok diye düşünüyorum.
Ayrıca neden "belki" düzelir ihtimalini kovalıyorsun ki? Uzun zaman olmuş aranız kötü gidiyor, düzelecek olsa düzelirdi. Dayak yediğim bir adam için "bakalım belki artık dövmez" diye bir cümle neden kuruyorsun? Bugüne kadar dövdükleri ne olacak peki? Yasalarda bile suç kabul edilmiş bir şeyi sen sürekli affediyorsun.
Kendini düşünmüyorsan çocuğunu düşün ve hemen kurtul bu adamdan.
bi zayıflığınızı yada çaresiz bi yönünüzü yakaladıysa, arkası gelir.. güvendiği bi nokta vardır demektir..bebek daha 1 olmadı ben çalışıyorum düzenli işim var
ailem arkamda ama sorunu çözemez yani orası burdan farksız eime tepki verirler ama ordada başka çeşit sorunlar olur eşim orda mutsuz olacağımı biliyor sanırım birazda o yüzden yükleniyor
babam onu döver söylersem benide asla ona göndermez saten babam eşimi pek sevmez fırsata bakıyor desem yeriİşin içine şiddet girdiyse mutlaka ailelere söylemek zorundasın yoksa sonu felaket olur kendi ailesinede söyle babanlarada belki ailelerden gelen sert tepki ve seni ciddi anlamda kaybetme korkusu onu yola getirir , getirmezsede baban srni korur yoksa hiç bir şey yapmadan o evde oturmak her gecen gün seni ve bebeğini daha çok tehlikeye sokar .. Kavga ettiğin bir gün tek tokatla kalmaz sonu feci olur.. Ayağa kalk biraz cesur ol ve ailelerden yardım al bunun sonucunda ya evliliğin kurtulur( eşin gereken dersi alırsa) yada sen bu adamdan kurtulmuş olursun
sakın olmalıyım onun farkındayım sakin ve sabırlı beni kaybetmek üzere oldugunu anlamalı ciddi olugumu görmesi lazım ama nasıgüzel giyin süslen eşinle başbaşa bir yemeğe gidin..tatlı bir dille eskisi gibi olmak istediğini falan anlat..onu sevdiğini falan söyle...çok sabırlı olman lazım..ilerde boşansan bile enazından elinden geleni yaptığın için vicdanın rahat olur...umarım evliliğin kurtulur..
yani küfür var. itip kakma varkime ne diyeceğim bilemiyorum ama bu düzen böyle gitmiyor eşimle(olmaz olsun)hergün kavga ediyoruz bariz küfür ediyor bana bide üstüne itip kakıyor boşanamıyorum çocuğum var yuvamı yıkmak istemiyorum aslında iyi biriydi bu hale nasıl geldik bilmiyorum asıl istediğim boşanmak değil onu düzeltmek ne yapmalıyım bana değer versin çocuğuma değer versin istiyorum nasıl olacak bilmiyorum bence psikolğa gitmeli ama gitmiyor ben gitmeyi denedim sonuç alamadım deneyimli benim gibi sorun yaşamış çözmüş arkadaşlardan yardım bekliyorum
sabah 20 yıllık arkadasım aynı cümlelrle beni teselli ettiGörmezden gel sende ilgi bekleme sıkma belki canı sıkkınken ustune gidiyorsundur bu şiddeti haklı göstermez bence şiddet varsa boşanmalı ama sen boşanmayacaksan biraz uzak dur adamdan kavga çıkmasın yeter diye duşun. Bazen benim eşinde kabuğuna çekilir suratını asar konuşmaz yemeği yer susar oturur hiç bulaşmam sokulmam rahat bırakırım sonra düzelir bikam güne kendi konuşur anlatır derdini.
Sen dayak yiyeceğine o yesin , o kimki seni dövüyor kötü söz söylüyor!! Bu iş böyle gitmez canım kardeşim o adam düzelmezbabam onu döver söylersem benide asla ona göndermez saten babam eşimi pek sevmez fırsata bakıyor desem yeri
aynı sehirde yaşıyorz ailem durumu ögrenmesin sonuç dönülmez olu diye ben çabalıyorumyani küfür var. itip kakma var
bence biraz uzak kalmak mı gerekir.
sizi sevdiğinden eminseniz ailenizin yanında kısa bi tatil yapabilirsiniz. eşinize de biraz kafamı dinlemek istiyorum. bizim hakkımızda bi karar vermek istiyorum derseniz bi değişiklik olduğunu görürsünüz
bazen erkekler tapusu bende der.
ve iter kakar
akıllarını başına böyle bi tavır getirebiliyor çok zaman