Gercekten cok uzun ve aralık bırakmadan paragraflara bölmeden yazmışsınız mümkün değil okuyamadım hepsini. Üstünkörü göz attım.
Sizin anneniz gibi milyonlarca kadın var bu ülkede. Ataerkil yetiştirilmiş, kendi hemcinsine düşman, erkeğin gözüne girmek için herşeyi yapan, bir kadın olarak eril ataerkil düzeni ölümüne canhıraş savunan eğitimli /eğitimiz aynı profil.
Ben de aşağı yukarı sizin gibi yetistirildim. Bu kadar fiziksel şiddete maaruz kalmasam da.
Size burada "boşan ne duruyorsun" diyen kadınlara aldanıp yuvanızı dağıtmayın. Siz ortada kaldığınızda size veya çocuklarınıza bakmazlar. Size boşan diye akıl verenler ya bekar, ya da ikiyüzlü kendi kocalarının düzenli işi geliri yoktur çalışmazlar alkol sorunu vardır hatta ayrı şehirlerde yaşarlar aynı yatakta yatmazlar aynı sofraya oturmazlar ama buraya gelip utanmadan boşan diye yazarlar.
Velev ki boşanmaya karar verdiniz..
Avukat tutacak paranız var mı ? En az 10.000 den başlıyor..baronun verdiği avutlar yüzünüze bakmıyor
Birşekilde boşandınız..aileniz arkanızda olmayacak (benim ailem arkamda olmasaydı boşanmayı aklımın ucundan dahi geçirmezdim)..nerede kalacaksınız? Kadın sığınma evleri ağzına kadar dolu giden kadınları kapıdan geri çeviriyorlar
Annenizin babanızın yanına gitseniz verdikleri bir kap yemeği sizin başınıza kakacaklar.
O evde horgörülecek hapis hayatı yaşayacaksınız
işe gireceksiniz size yaklaşımları yakıştırmaları bambaşka olacak..kiralık ev arayışınızda ya size ev vermeyecekler ya da başınıza olmadık işler açacaksınız
Dahası tüm bunları yapabilmek için sizin iyi bir meslek sahibi olmanız gerekiyor asgari ücretle veya asgari ücretin bi tık üzeri aslaaa geçinemezsiniz yeni bir hayat kuramazsınız. Ülkenin ekonomik durumu belli
Naçizane tavsiyem..boşanmayın. Susun. Tepki vermeyin. Yorum yapmayın. Anneniz ve eşinizden sevgi saygı maddi beklentilerde bulunmayın. Kimseden hiçbir beklentiniz olmasın.
Cografya kadermiş