• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beraber Anne Olma Yolunda

Canim biz 5. Aydayiz çok şükür gazını rahat çıkarıyor. Merak ettim sadece erkek bebekler gazlı olur diyorlar ama bebeğe göre değişiyor ben rezene kimyon karıştırıp çayını içiyordum hem süt yapıyor hem de gaz olmasın diye. Çocuğa da veriyordum biraz rahatliyordu doktorda nane v.s. verebilirsiniz diyordu. Bir de ben nurse Harvey's gaz şurubu kullandım tabi doktor yazmıştı o çok iyi gelmişti. Onda da kimyon ve bazı bitkiler var bitkisel bir şurup yani. Eğer çok rahatsız olursa aklında bulunsun doktora söylersen yazar belki. 2.5 aydan sonra daha da azaldı bizimkinin inşallah sizde hemen atlatirsiniz bu süreci
Canim insallah senin gibi kisa surede atlatiriz 1ayi gitti bile :) saatlerce aglamasi yok yavrumun ama uykuya dalamiyor, kivrandikca icimiz gidiyor iste ama gecmezse bi doktor ziyareti yapariz haftaya 40imiz cikinca. 5ay oldu mu sen dogum yapali yaa, ah nankor zaman.
Hadi anlat anlat, yakalamisim bi anne birakmam :) ne zaman gulucuk atacak, ne zaman agucuk bugucuk yapacak. Ne zaman gece 4-5 saat uyuyacak :KK51:

Canim insallah senin gibi kisa surede atlatiriz 1ayi gitti bile :) saatlerce aglamasi yok yavrumun ama uykuya dalamiyor, kivrandikca icimiz gidiyor iste ama gecmezse bi doktor ziyareti yapariz haftaya 40imiz cikinca. 5ay oldu mu sen dogum yapali yaa, ah nankor zaman.
Hadi anlat anlat, yakalamisim bi anne birakmam :) ne zaman gulucuk atacak, ne zaman agucuk bugucuk yapacak. Ne zaman gece 4-5 saat uyuyacak :KK51:
:))valla bizim kirkimiz çıktı çocuk sakinlesti biraz tabi yine gazı oluyordu yavaş yavaş rahatlama baslamisti 2 2.5 aylıkken başladı bizimki agulamaya guldurunce gülmeye. Sonra sonra başını kaldırmaya başlıyor hiç yatmak istemiyor kafa sürekli kalkik:)) zaten artık konuşuyor kendi kendine sesler çıkarıyor sana tepki veriyor kendi kendine ağzı üstü dönüyor maşallah. Gerçekten de hersey dün gibi nasıl geçiyor zaman.

:))valla bizim kirkimiz çıktı çocuk sakinlesti biraz tabi yine gazı oluyordu yavaş yavaş rahatlama baslamisti 2 2.5 aylıkken başladı bizimki agulamaya guldurunce gülmeye. Sonra sonra başını kaldırmaya başlıyor hiç yatmak istemiyor kafa sürekli kalkik:)) zaten artık konuşuyor kendi kendine sesler çıkarıyor sana tepki veriyor kendi kendine ağzı üstü dönüyor maşallah. Gerçekten de hersey dün gibi nasıl geçiyor zaman.
40'i merakla bekliyorum bende huyu suyu ne olacak diye, hakkimizda hayirli nenusum.
hyb77 hyb77 ablam nerelerdesin, yaziyorsunda brn mi gormuyorum acaba. Nasil gidiyor hamilelik, bebisten haberleri ver hele.
Bi de bizim guzel ve nese bombasi annelerden bebeem bebeem vardii o da kayip sanki, nerdesin kiz sen?

Maaşallah canım güzel bi doğumun olmuş şükür sende atlattın bak demiştik dimi spinal rahat diye... sondanın anesteziyle takılması büyük nimet gerçekten... eee sıpa nasıl şimdi sen nasıl oldun ağrıların falan... kız bu arada sende bende cuma günü doğurduk:KK200:
canim atlattim ama kotuyum ben ya basimin agrisi gecmiyo bi turlu oksuruk var karnim aciyo goguslerim.cok fena oldu bebek tam ememiyo sagiyorum falan ama fayda etmiyo yinede sukur tabi.. bebekde iyi simdilik sikinti yok kontrolumuzu bekliyoruz siz nasilsiniz canim buyidumu kucuk bey.. evet cuma mubarek gun olmasi guzel oldu :)

40'i merakla bekliyorum bende huyu suyu ne olacak diye, hakkimizda hayirli nenusum.
hyb77 hyb77 ablam nerelerdesin, yaziyorsunda brn mi gormuyorum acaba. Nasil gidiyor hamilelik, bebisten haberleri ver hele.
Bi de bizim guzel ve nese bombasi annelerden bebeem bebeem vardii o da kayip sanki, nerdesin kiz sen?
Burdaaa. Sessiz sessiz mesaj okuyorum :KK45: yogunum bu ara. Usagin enerjisini fazla yuklemisiz durmuyo. O vitaminleri cok yuttum zaar :KK53:

Canmm Bizimde kontrol vardı benim kızda dönmüş pozisyona Dr normale dönebiliriz dedi ☺️

Aaa ıyı hadı sevındım sen ne dusunuyosun?hakkımızda hayirlisi
Ayyy bisey kalmadı yaaa inşallah hayırlısı olur .. Bende memlekete geldim güzellik annecimin yanındayım malum sömestr tatilindeyiz :KK66: günaydın:KK15:
ohhhh anneciginin yanindasin tadini cikarin bebisinle annenin yemklerini yiyin bolbol :)

Mogami Mogami canim oglusunun yari sunnetli dogmasia sasirdim ilk kez duyuyprum masallah metepasaya buyuyo sunnet bile olacak :)

Canlarım nasılsınız biz mete paşayla takılıyoruz öyle :KK46: bak yazmayı unuttum benim sıpam doğarken yaşlandı saçlarında 5-6 tel beyazı var kuzumun babasına çekmiş:-) birde paygamber sünneti ile doğdu ilk defa duydum böyle birşeyi yarı sünnetli oluyormuş 9 aylıkken getir kalanını da alalım dedi doktorumuz... @mgul hatun anneciğinin yanına gitmişsin ohh mis gibi keyif yap hatta doğum yapınca da git kal annenin çok faydasını görürsün... @melegim66 canım geçmiş olsun doktora git bi ilaç verir sende rahat edersin bende doğumdan sonra üşüttüm kontrolde doktorum tek içimlik toz antibiyotik verdi çok şükür geçti
Mogişim mete paşayla keyifler yerinde maşallah canım yarı sünnetli doğdu benim yeğenime 1 yaşinda getir kalanını alalım demiş doktor
Ya mis gibi kokuyordur mete paşa kokla öp benim yerime annesi

Geç girebiliyorum okuyup çıkıyorum denk gelemiyoruz belki şekerim.Benim bebiş iyi çok şükür cuma günü ayrıntılı ulrasonum var bakalım 3 boyutlu görcez bizim oğlanı

gözün aydın canım bebişin hoşgelmiş sanada cok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün

ayy yarama bastın o sancılar hele o dikişlerrrr karnına bastırmalar aman aman bana birşeyler oluyor:KK43::KK17:
Cok sukur benı bı tek sancı etkıledı ole bastırma falan hatırlamıyorum :)

Ahhh ki ne ahhh çeken bilir rahisim ilk te ne yaşayacağımızı bilmediğimiz için biran önce doğsunlarlar falan diyorduk ama ikinci ne yaşıyacağımı biliyorum hep böyle hamile kalmak istiyorum doğum anı gelmesin rahatz böyle diyorum diyorum da kaçışı yok ki :KK43:
aynen ole :D ılkınde ayy bıraan once dogsun dıoduk. 2. cıde dogmdan baska bıse dusunemez heralde ınsan. ayy dogum yapacaklarıda korkutmayalım yaa

ya kızlar bu arada ben idrar yollarımı üşütmüşüm cok yanma sızlama var iş yerinde soğuk suyla yıkamaktan bebeğe bir zararı olurmu sağlık ocağına gitcektim kapalıymış folik asitde almadım daha pazartesi alırım dedim bişey olmaz heralde değil mi
Ben de olmuştum hamileliğinin başında önemli bir durum enfeksiyona dikkat et ilk başlarda önemli çünkü bu arada tebrikler çok sevindim :anneadayı::anneadayı::KK200::nazar:

Burdaaa. Sessiz sessiz mesaj okuyorum :KK45: yogunum bu ara. Usagin enerjisini fazla yuklemisiz durmuyo. O vitaminleri cok yuttum zaar :KK53:

Enerjileri git gide artiyorsa o vitaminlere benimde sovmem yakindir :KK48:

Geç girebiliyorum okuyup çıkıyorum denk gelemiyoruz belki şekerim.Benim bebiş iyi çok şükür cuma günü ayrıntılı ulrasonum var bakalım 3 boyutlu görcez bizim oğlanı
21hafta olmus, buyumstur gobusun artik. Detaylida boy boy poz versin oglusun insallah :) basladin mi alisverislere?
Haa bi de deneyimlerinden faydalanayim, bizim velet dun aksamdan beri kaka yapmiyor ne olacak bu hal

Hanımlar merhaba, herkese iyi haftalar...
5 aydır bebek için çalışmalar yapıyoruz. Geçen aydan çok umutluydum ama cuma günü regl oldum. Oldum ama önceki aylara göre miktarı çok çok azaldı. İkinci günüm çok yoğun geçer, ped yetiştiremem ama şimdi koskoca gün azıcık bir şey geldi. Böyle bir azalma normal midir?

21hafta olmus, buyumstur gobusun artik. Detaylida boy boy poz versin oglusun insallah :) basladin mi alisverislere?
Haa bi de deneyimlerinden faydalanayim, bizim velet dun aksamdan beri kaka yapmiyor ne olacak bu hal
Canim ben nacizane fikrimi söylemek isterim. Annemle birlikte büyüttü biz 40 imiz çıkana kadar. Aslinda bir bebegin 3 veya 5 gun hatta bazen 8 gune kadar cikabiliyor kaka yapmamasi normalmis ama simdi Haliyle gazlı oluyorlar bir de üstüne kaka yapmayinca daha da rahatsız ediyor. Ben doktora sormuştum doktor kulak çöpünün ucunu zeytinyagla biraz poposunun deliğine değdi demişti. Annem de sabunu pirinç kadar kesip koyuyordu arkasına hemen yapıyordu. Zaten doktora goturursen bile o da fitil verecek. Ben bir de poposuna zeytinyagiyla masaj yapıyorum. Bizde hala oluyor kakasini 5 gün yapmadığı. Ama gazını rahat çıkarttığı için sorun olmuyor baktım ki hala kendiliğinden yapmıyor yukardaki yöntemleri uyguluyorum yapiyor;)) tabi bir de 1 çay kaşığı zeytinyağı iciriyorum yavaş yavas. Bazen de kendi sutumu sıkıp içine yağ koyup veriyorum belki içermez diye. Bunlarda nacizane benim tavsiyelerim

Canim bir de bebekler hergün kaka yapmamsi vücuduna yaradığını gozterirmis annemin deyimiyle cırt cırt kaka yapan bebek iyi olmaz der ;)))))

Ben de olmuştum hamileliğinin başında önemli bir durum enfeksiyona dikkat et ilk başlarda önemli çünkü bu arada tebrikler çok sevindim :anneadayı::anneadayı::KK200::nazar:
sagol tatlim dr a gittim enfeksiyon var tek kullanimlik toz verdi gecer insallah

Back