Derdim vardı.....

• Konu Sahibi Konu Sahibi LayLayLomHop
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Seni tebrik ediyorum. Azmine ve sabrına hayran kaldım. Hem akıllı kızmışsın. :)

Çok canın yanmış ama pes etmemişsin. Bunlar insanı çok güçlendiriyor. Ne demiş Nietzche "Beni öldürmmeyen şey güçlendirir"

Okulun bitince çalışıp kendi ayakları üzerinde duran özgür bir kadın olman dileğiyle...

bu konuyu yeni gördüm. arkadaş burda değil galiba ama ne güzel anlatmış. hayatı boyunca mutlu olur İnşallah...

ben de tebrikk ederimmm,mmalesef günümüzde en küçük olumsuzluklarda ailesini terk etmeyi,kaçmayı düşünen genç kızlar var,umarımm buraya takılırr ve bu yazıdann gereklii sonucuu çıkarırlarr..gerçektenn örnek alınmaıs gereken bi rmücadele....

benim şu an tek derdim, eşimin iki gün şehir dışında olacak olması... 2buçuk yıllık evliyiz ama ondan ayrı kalmaya dayanamıyorum:(:gitme:

azmine ve sabrına hayran kaldım.tebrik ederim inşallah çok daha iyi olur herşey senin için.yalnız 1 yıl önce yazmışsın ben şimdi okudum.merak ettim şu an ne yapmaktasın üniversiteli oldun mu

ne olursa olsun bi insanın babasına "geri kafalı" demesi çok yanlış.

Gerçekten helal olsun, ne diyeyim. Söyleyecek söz bulamıyorum ama hakikaten de aklı başında bir bireymişsin, ne mutlu sana ve ailene. :46: Bundan sonra da yolun açık olur hep inşallah.

Aileler ister istemez kız evladını koruma içgüdüsüyle yaklaşıyorlar. benim babam hafız olmamı sitiyordu o yüzden imam hatipe verecem diyordu ben okumam kaçarım istemiyorum deyince mecbur kaldı normal okula yazdırdı. sonra hemşirelik için zorlamaya başladılar sınavına bile girmedim. meslek lisesini kazandım birincilikle bitirdim. üniv için öğretenlik istiyordum kılpayı kaçırdım bizim zamanımızda puanlar yüksekti. dershaneye göndermesini istedim göndermedi arkadaşları göndermişte ne olmuş yine kazanamamışlar. ben o kızlarla birmiydim? abinle ikinizide okutamam dedi tamam dedim boyun eğdim gittim konfeksiyonda çalıştım. bu kezde başka şehre göndermem dedi babam. bende 2 yıllık okumak zorunda kaldım. yine birincilikle bitirdim ama ne fayda. üniv evimize yakın olduğunad bazı kızları görüyorlardı ve benimde öyle olacağımdan korkuyorlardı. işe başladım çalıştım alnıma leke sürdürmedim. şimdi babam çok pişman keşke keşke.... deyip duruyor ama iş işten geçti bir kere. yinede şükür memur oldum hayatımı bir anlamda kurtardım ama bu azimle dahada yukarılarda olabilirdim. şimdi tek amacım eğer evladım olursa onun için çalışıp iyi bir yerlere gelmesi için çabalamak. hayatta yaşanılan birer tecrübe.

Aileler ister istemez kız evladını koruma içgüdüsüyle yaklaşıyorlar. benim babam hafız olmamı sitiyordu o yüzden imam hatipe verecem diyordu ben okumam kaçarım istemiyorum deyince mecbur kaldı normal okula yazdırdı. sonra hemşirelik için zorlamaya başladılar sınavına bile girmedim. meslek lisesini kazandım birincilikle bitirdim. üniv için öğretenlik istiyordum kılpayı kaçırdım bizim zamanımızda puanlar yüksekti. dershaneye göndermesini istedim göndermedi arkadaşları göndermişte ne olmuş yine kazanamamışlar. ben o kızlarla birmiydim? abinle ikinizide okutamam dedi tamam dedim boyun eğdim gittim konfeksiyonda çalıştım. bu kezde başka şehre göndermem dedi babam. bende 2 yıllık okumak zorunda kaldım. yine birincilikle bitirdim ama ne fayda. üniv evimize yakın olduğunad bazı kızları görüyorlardı ve benimde öyle olacağımdan korkuyorlardı. işe başladım çalıştım alnıma leke sürdürmedim. şimdi babam çok pişman keşke keşke.... deyip duruyor ama iş işten geçti bir kere. yinede şükür memur oldum hayatımı bir anlamda kurtardım ama bu azimle dahada yukarılarda olabilirdim. şimdi tek amacım eğer evladım olursa onun için çalışıp iyi bir yerlere gelmesi için çabalamak. hayatta yaşanılan birer tecrübe.

hafız olsaydın daha da yukarı mertebelere gelebilirdin.

tebrik ediyorum seni geç olmadan babanın bunu anlaması çok güzel bişey en azından elinde hala fırsatın var.

2 yıl olucak nerdeyse konuyu açalı ne yaptın merak ettim açıkçası umarım üniyi kazanmışsındır canım :nazar:

6 Ay öncesine kadar kan kusturan bir derdim vardı :( Ama Allah'ım dualarımı kabul etti ve benm göz yaslarımı dindirdi.

Simdi o günleri düşündükçe nasıl dayanmışım diyorum. Sonra aklıma tevekkül ve dualarım gelio :D Şükürler olsun

tebrik ediyorum canım seni daha yaşın küçük sen neler başarırsın neler yeterki azmet:46:

iiyi bi üniversiteyide kazanmışsındır inş.tebrik ediyorum seni çok dogru kimse okumaktan yılmasın..
benim arkadaşımda aynen senin gibi babası sadece 5 kadar göndermiş sonra bütün okulları açıktan okudu gizli gizli şimdi ögretmen...
Allah herkese yardım etsin okumak gerçekten çok önemli...

Maşallah ne akıllı ve sabırlı kızmışsın aferin sana. boşuna dememişler azmin elinden ne kurtulabilir..senin yaşındaki genç kızlar koca ve evlilik hayali kuruyorlar aceleci davranıp mutsuzluğa sürükleniyorlar.. ki koca kaçmıyor bunu anlamıyorlar.. sen okulunu bitir o zaman gönlüne göre bir eş de bulursun mutlu da olursun..diğer kızlarımıza örnek olsun sonradan başlarına taşlarına vurmasınlar

canımm seni öyle iyi anlıyorum ki. Ben senin gibi olmasa da benzer şeyi yaşadım. Annemle babam ben 5. sınıfa giderken ayrıldılar zaten derslerimde onların kavgalarından ve annemin bize bunu yansıtmasından hiç iyi olmazdı sözeller dışında. Ortaokulda ilk senede kaldım psikolojim bozuktu. O sene dayım felan hep okulu bıraksın çalışsn eve faydası olur dediler ama annem karşı çıktı. Annem çalışıyordu babamdan hiç fayda yoktu. Kaça gittiğimden ne yaptığımızdan habersizdi arardık bir itiyacımız olduğunda ama bazen gelir bazen teli kapardı öyle böyle ortaokul bitti liseye gitme dedi babam ne yapacakmışım okuyupta arkdaşnın iş yeri varmışta giermişim. Ama ben istemedim lisye kaydoldum ilk sınıf orta halliydi ama 2 ve 3 te sözele geçtim ve takdirle okul ikincisi bitirdim. Ancak öss için dersaneye gidemicektim babam para vermiyordu annemin çalıştığı ancak yetiyordu sayısalım iyi değildi gitmem lazımdı ama olmadı bende açıköğretim yazdım ancak sonra işe girdim özel sektörde sabah 9 akşam 10 çalışıyordum ve eve geldiğimde bitkin oluyordum ders çalışamıyprdum ilk sınıfta sözelleri verdim diğerlerinden geçemiyordum sonra birkaç sene sonra işten ayrıldım şu andaki eşim olan kişyle tanıştım bir sene sonunda evlendim başka şehire gedim babamdan tek yardım yien görmedim eşimin de desteğiyle kaydımız sildirecekken devam etmeye karar verdim eşim sayısal dan kursa gönderdi felan ve şimdi son sınıftayım üniversiyeti gecikmeli de olsa bitiriyorum. Yani azmettikten sonra ne zaman olduğunun önemi yok yeter ki sen iste.

Tebrik ederim.. Gerçekten başardığın şey hiç kolay değil...Azmin zaferi bu olsa gerek...
Şimdi umarım iyi bi üniversiteyi kazanmış öğrenimine devam ediyorsundurr..:70:

ben bu başlığı durumundan şikayetçi olan okuma şansı varken başka yönlere kayan cahillik eden arkadasların ne kadar sanslı oldugunu anlamaları için açıyorum...

şuan 21 yaşındayım babam çok çok geri kafalı biriydi..
annemle evlendiklerinde anneme bi çok kısıtlamalar yapmış şuraya gitmek yok buraya gitmek yok diye çok sorunlar yaşatmış anlat anlat bitmez...
annem hep dua etmiş inşallah kızım olmaz diye :1no2:
ama oldu allah benim bunları yasamamı direncimi ölçmek istedi..
her ne olursa her ne yasarsam yasayıp sabredebilecekmiyim diye bana bi sınav yaptı..

ilkokulu bitirdim babam beni ortaokula göndermicekti ama zorunlu oldu şansımdan ve ben ortaokulu büyük bi basarıyla bitirdim.
lise sınavları vardı anadolu lisesi sağlık meslek vs. annem bosuna yorma kendini kızım baban yollamayacak seni dedi
yok yaa dedim ben kazanayımda bakalım nasıl göndermiyo dedim ee 14 yaşındayım ne bilicem bu derece inat olundugunu :1no2:
abimde liseye gidiyordu onla gider gelirim dedim sınavlarımı kazandım baya iyi bi notla sonra bu sonuclar ev adresine geldi ve babam kıyamet kopardı ben sınavlara ondan gizli girmiştim senağlama
bizim mahallede de o dönem lisedeki kızların basına gelmeyen kalmamıstı onlar yüzünden ben yandım senağlama
her neyse baya bi kavga ettim baba lütfen dedim kızım yapma dedi inadım bu konuda okumuyacaksın dedi ağladım zırladım kıyameti kopardım
annem kahroldu babamla bir süre konusmadım baska bi şehre ananemlerin yanına gittim arkadaslarım okula basladıklarında görüpte kahrolmak istemedim neyse sadece okumak degil arkadaslarımlada tek basına gezmeye gidemiyordum ne işiniz var 2 kız falan abinle git annenle git
bu 18 yasıma kadar sürdü benim içimde hala bi heves okumak için sonra açık ögretime yazıldım ki benim 4 sene nasıl bir psikolojide oldugumuda düşünün bir insanın hayattan hiç bir beklentisi olmaması ne kötü GELECEĞıM BıLE YOK..
neyse ehliyet sınavlarına giricem dedim girdim 100 alarak gectim
açık ögretim sınavlarınında hepsini veriyorum
sabrettim bigün olsun babama yeterr demedim babamdır dedim sustum
ve gecen ocaktaki sınavımdan babamla dönerken bana kızım seni çok üzdüm dedi senağlama
canın sağolsun baba dedim geç olsada ben yine okuyorum dedim
bana lise diplomanı al öss ye de gir dersanenede yollarım kızım seni oku yavrum dedi üniversiteyide bitir dedi içimden ah babam dedim :1hug::teselli:
yani kısacası ben o cahillikle evide terkedebilirdim biriyle de kaçabilirdim vs bunları yapan cok kız var ama ben Allahıma sükürler olsun öyle aklıbaşında biriymişimki ki bunu babamda anladı ve vicdan azabı çekiyo sabrettim ve geçte olsa muradıma eriyorum Allahımın bana yaptıgı bu küçük sınavdan başarıyla gecçigimi düşünüyorum...

YANı ŞUAN LıSEDE OLAN VEYA OKUMA ŞANSI OLAN ARKADAşLARIM NE OLUR AMA NE OLUR ıMKANINIZ VARKEN OKUYUNNa.s.

:enbuyukkk:

(bunları asla duygu sömürüsü veya ona benzer bişi gibi algılamayın arkadaslar, ben sadece bazı arkadaslarımıza tavsiyede bulunmak amacıyla açtım doğruyu görmeleri açısından sevgiler a.s.)

seni çok tebrik ediyorum hayatım çok başarılı olmuş azim işte insan isteyince hiçbirşeyden korkmamalı

seni azminden dolayı kutluyorum canım işallah hedeflarine kavuşursun demekki isteyince herşey başarılabiliyomuş

benim ailemde okumamı istiyorlardı üniversiteyi kazandım gittim 1 ay sonra bıraktım 6 ay sonra evlendim gerçi şimdi mutsuz değilim ama

Back