• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beraber Anne Olma Yolunda

Korkmaaaa :) normal dogum mu gorunuyor canim?

Mogami Mogami canim sut icin vazgecme, emzir bolbol. Ve yesillik tuket. İnsalkah artar sutun. Bak biz biraktk mamayi, 4,5kg olmus oglusum sukur. Sariliginiz icinde sevindm canim sukur isin almasina gerek kalmamis.
Suan her sey normal canim o yuzden normal dogumu bekliycem ayin 2 sinde cati muayenesi yaacak dr um oda normalse beklemeye devam :) sen nasilsin bebisin nasil? Sizler dogum yaptinz topik sessizlesti
inşallah canım kolayca pırt diye doğurursun ne kadar zor olursa olsun normal doğumda daha cabuk toparlanılıyor derler ben doğumdan sonra evde hiç yatmadım koltuğa oturdum hep yan falan oturdum o kadar içli dışlı dikişim olmasına rağmen hele kırkın çıktıktan sonra tamamen eski haline dönüyorsun hiç fark kalmıyo çünkü tekrarda hamile kalmanda sakınca olmuyor ama sağlıklı olsunda sezeryan normal farketmez Allah eksikliğini kimseye göstermesin inşallah
Evet canim daha cabuk toparlaniyosn ama dedigin gibi dogum seklide onemli degil onemli olan sglikli olmalari bebislerimizin :)

ya kızlar bu arada ben idrar yollarımı üşütmüşüm cok yanma sızlama var iş yerinde soğuk suyla yıkamaktan bebeğe bir zararı olurmu sağlık ocağına gitcektim kapalıymış folik asitde almadım daha pazartesi alırım dedim bişey olmaz heralde değil mi
Canim bolbol su ic bi surede yikama istersen bende soguk suyla yikayinca hemen rahatsizlaniyorm ptesi baslarsin folik asite bisey olmaz

Canim bolbol su ic bi surede yikama istersen bende soguk suyla yikayinca hemen rahatsizlaniyorm ptesi baslarsin folik asite bisey olmaz
sağol cnm bir daha ketıldan su ısıtıp götüreyim ya öldüm ağrıdan geceden beri

blummmm blummmm gecemiz gunduzumuz sasti birden canim ama aklim burda. Gaz problemimiz basladi maalesef, zorluyor biraz. Normal dogum olur insalkah sennde, epiduralde istiyorn diyisun hissetmicen zaten. Ben epiduralde almadim, zor tabi dogum ama bi anda olup bitiyor iste :)

@melegim66 gonlune gore versin Rabbim, saglikla gelsin. Kac aylik abi oldu oglusunn

blummmm blummmm gecemiz gunduzumuz sasti birden canim ama aklim burda. Gaz problemimiz basladi maalesef, zorluyor biraz. Normal dogum olur insalkah sennde, epiduralde istiyorn diyisun hissetmicen zaten. Ben epiduralde almadim, zor tabi dogum ama bi anda olup bitiyor iste :)

@melegim66 gonlune gore versin Rabbim, saglikla gelsin. Kac aylik abi oldu oglusunn
cnm benim oğlum kolikti akşam saati bir tutar saatlerce ağlardı herseyi denedim her ilacı aldım yok hafifletiyor ama geçirmiyordu biogia eh işte en cok onu kullandık 6. ay geçti cok şükür su an 7 aylık oğlum

sağol cnm bir daha ketıldan su ısıtıp götüreyim ya öldüm ağrıdan geceden beri
Dikkat et kendine canim agrisi hic cekilmiyo
blummmm blummmm gecemiz gunduzumuz sasti birden canim ama aklim burda. Gaz problemimiz 9 maalesef, zorluyor biraz. Normal dogum olur insalkah sennde, epiduralde istiyorn diyisun hissetmicen zaten. Ben epiduralde almadim, zor tabi dogum ama bi anda olup bitiyor iste :)

Insallah gecer gaz probleminiz dogumn her sekli zor canim insallah epiduraln faydasini gorrum :)

Güzellik ne Zaman gelecek prensesimiz :KK66:
Ayyy tatlim dr 2 subatta cati muayenesi yapicak eger o gune kadr gelmezse benm danacik :) bakalim o gun dogumu da netlestiricez eger cati musait degilse sezeryani da subat 5-6 yapar heralde sen nasilsin kuzucum?

Ayyy tatlim dr 2 subatta cati muayenesi yapicak eger o gune kadr gelmezse benm danacik :) bakalim o gun dogumu da netlestiricez eger cati musait degilse sezeryani da subat 5-6 yapar heralde sen nasilsin kuzucum?
Ayyy tatlim dr 2 subatta cati muayenesi yapicak eger o kadr gelmezse benm danacik :) bakalim o gun dogumu da netlestiricez eger cati musait degilse sezeryani da subat 5-6 yapar heralde sen nasilsin kuzucum?
Canmm Bizimde kontrol vardı benim kızda dönmüş pozisyona Dr normale dönebiliriz dedi ☺️

Ayyy bisey kalmadı yaaa inşallah hayırlısı olur .. Bende memlekete geldim güzellik annecimin yanındayım malum sömestr tatilindeyiz ;) günaydın:KK15:

Canim süt sagmiyo musun almistin ama manuel diye hatırlıyorum şahsi tavsiyem çekim kuvvet u güçlü elektrikli bi pompa al ve inadına sağ çünkü cidden Sağdıkca artiyo; hatta almaya gerek yok çevreden birinden de alıp deneyebilirsin bak nasıl artiyo bi de Malt içeceği humana çok artırıyor denemissindir belki . Buarada maşallah mete nin kilosuna :)
kuzum sağıyorum manuel pompa pek işime yaramadı bende elimle hallediyorum emzirme hariç bir günde 140 cc kadar sağdığım oldu geceleri de mama takviyesi yapıyorum... elektrikliye şuan verecek para kalmadı :confused: etraftada kimsede yok aslında teyzem aldı mecburen bebişi küvezde olduğundan belki onun sıpa küvezden çıkınca ondan ödünç alırım... malt içecekler içtim...şimdi hipp in çayını içiyorum... öyle balım...kilo alıyoruz ufak ufak... Can paşa nasıl

GELELIM DOGUM HIKAYEME:
Iki gundur zaten suyum az az gelmeye baslamisti arkasindan sari leke derken dogumun yaklastigini anladim en son dun aksam ve gece kucuk beyin hareketleri cok degisti o kadar gucluyduki karnimin ortasina toplandi ve surekli asagiya baski yapmaya basladi ayrica hafiften bel sancisi falan derkenn sabah olsun gideyim dedim gece hic uyumadim bi ara dalmisim sanciyla uyandim ve bi baktim nisanim gelmis.. esimi uyandirdim eli ayagiya dolandi akli cikti :KK48: sonra annem babam falan herkes bi panik hastaneye geldik sabah 5 de.. nst ye bagladilar doktorumu aradilar nst dede sanci baya yuksek dediler doktorumda oncesinde vajinismus diye elime bi kagit vermisti kimsecikler muayenede etmedi cok rahattim sondayi bile anesteziyle taktilar :-) neyse saat 8 bucuk gibi ameliyathaneye ciktik hazirladilar genel anestezi icin israr etmeme ragmen beni vazgecirdiler spinal oldum ve cok guzeldi 2 dk sonra bebisim aglayarak cikti muayene ettiler sonra bana getirdiler optum kokladim o an cok guzeldi..sonrasinda odaya geldim biraz sancilar sikintilar oldu ama o kadarda olacak bebisim iyi cok sukur sutum var gibi ama tam ememiyo zamanla alisacak insallah.. gazimida cikardim :KK48: yarin cikariz allah izin verirse simdilik benden bu kadar kizlar...
Maaşallah canım güzel bi doğumun olmuş şükür sende atlattın bak demiştik dimi spinal rahat diye... sondanın anesteziyle takılması büyük nimet gerçekten... eee sıpa nasıl şimdi sen nasıl oldun ağrıların falan... kız bu arada sende bende cuma günü doğurduk:KK200:

Korkmaaaa :) normal dogum mu gorunuyor canim?

Mogami Mogami canim sut icin vazgecme, emzir bolbol. Ve yesillik tuket. İnsalkah artar sutun. Bak biz biraktk mamayi, 4,5kg olmus oglusum sukur. Sariliginiz icinde sevindm canim sukur isin almasina gerek kalmamis.
vazgeçmek yok kuzum olmayan göğüs ucumu bile çıkartıp tutturmuş biriyim ben sadece sütümün artmasını bekliyorum... sağarak günde 140 cc falan çıkartıyorum ekstra memeyi emmesi de var ama emerken ne kadar çekiyo onu bilmiyorum lakin emdikten sonra sağıyım dediğimde süt azalmış oluyor memede sanırım baya çekiyo...annem komposto yapacak bugün yeşillikte yiyorum artı hipp in çayı... mamayı sadece gece veriyorum ki hem ben hem mete uykumuzu alalım... maaşallah kaan kuzuma ele avuca gelir artık bezde 2 numaraya geçmedin dimi daha bildiğim kadarıyla 5 kilodan sonra 2 numaraya geçiliyo... bizim kilomuzda 15 günde 3140 dan 3450 oldu yavaş yavaş büyüyor sıpalar:nazar:

Canlarım nasılsınız biz mete paşayla takılıyoruz öyle :KK46: bak yazmayı unuttum benim sıpam doğarken yaşlandı saçlarında 5-6 tel beyazı var kuzumun babasına çekmiş:-) birde paygamber sünneti ile doğdu ilk defa duydum böyle birşeyi yarı sünnetli oluyormuş 9 aylıkken getir kalanını da alalım dedi doktorumuz... Pamukprncess Pamukprncess hatun anneciğinin yanına gitmişsin ohh mis gibi keyif yap hatta doğum yapınca da git kal annenin çok faydasını görürsün... @melegim66 canım geçmiş olsun doktora git bi ilaç verir sende rahat edersin bende doğumdan sonra üşüttüm kontrolde doktorum tek içimlik toz antibiyotik verdi çok şükür geçti

Canlarım nasılsınız biz mete paşayla takılıyoruz öyle :KK46: bak yazmayı unuttum benim sıpam doğarken yaşlandı saçlarında 5-6 tel beyazı var kuzumun babasına çekmiş:-) birde paygamber sünneti ile doğdu ilk defa duydum böyle birşeyi yarı sünnetli oluyormuş 9 aylıkken getir kalanını da alalım dedi doktorumuz... Pamukprncess Pamukprncess hatun anneciğinin yanına gitmişsin ohh mis gibi keyif yap hatta doğum yapınca da git kal annenin çok faydasını görürsün... @melegim66 canım geçmiş olsun doktora git bi ilaç verir sende rahat edersin bende doğumdan sonra üşüttüm kontrolde doktorum tek içimlik toz antibiyotik verdi çok şükür geçti
Mete Paşa'ya bak sen.ne mübarek bi şekilde doğmuş o öyle. Paşa erkenden sünnetini olacak.maşallah gamzeli Pasaya nazar değmesin insallah:)

Aaaa çok ilginç yarı sünnetli ilk kez duydum :KK35: aynen annemde keyifler yerinde size de güzel keyifler mete paşayla opuyorum çok sizi :KK15: senin yanında yardimcin var mı hiç ihtiyaç duydun mu fıstık
:KK39:

Mogami Mogami masallah Mete ye canim sutun iyi, azaldigina gore emiyor demekki. sarilik tehlikesi gecince birakirsiniz mamayi bu gidisle :) 2ayi buluyormus billirubin degerinin tamamen gitmesi ama 10un altina dusunce artik takibe gerek kalmiyormus. Kilosuda cok iyi ama en cok sunnetine sevindim, Rabbim in sevdigi kullarindan olsun daima kuzum.
Gece uykusu konusu 15-20gunde degismisti bizim, gaz yuzunden cok uyaniyor. Mama da arttiriyor gazi kuzum haberin olsun. Tabii duam gazsiz olmasi yonunde :) operim totosundan mete kuzuyu

Mogami Mogami masallah Mete ye canim sutun iyi, azaldigina gore emiyor demekki. sarilik tehlikesi gecince birakirsiniz mamayi bu gidisle :) 2ayi buluyormus billirubin degerinin tamamen gitmesi ama 10un altina dusunce artik takibe gerek kalmiyormus. Kilosuda cok iyi ama en cok sunnetine sevindim, Rabbim in sevdigi kullarindan olsun daima kuzum.
Gece uykusu konusu 15-20gunde degismisti bizim, gaz yuzunden cok uyaniyor. Mama da arttiriyor gazi kuzum haberin olsun. Tabii duam gazsiz olmasi yonunde :) operim totosundan mete kuzuyu
Meraba canım gaz için ne yapıyorsun.

Meraba canım gaz için ne yapıyorsun.
Rezene cayi, gunde en az bir kere kimyonlu su iciyorum. Dunde aci elma yagi surdum kaanin topuklarina. Bide uykudan once genelde gazdan agladigi icin her aksam banyo yaptiriyoruz. Emzirdikten sonra gazini cikartmak icin ugrasiyorm bide ama uyurken ne mumkun. Dik pozisyonds emzirdim bugun hep bakalim hepsi bir araya gelince cozum bulmus olacak miyim bu aksam gorcez :) sizde de mi var gaz problemi yoksa?

Rezene cayi, gunde en az bir kere kimyonlu su iciyorum. Dunde aci elma yagi surdum kaanin topuklarina. Bide uykudan once genelde gazdan agladigi icin her aksam banyo yaptiriyoruz. Emzirdikten sonra gazini cikartmak icin ugrasiyorm bide ama uyurken ne mumkun. Dik pozisyonds emzirdim bugun hep bakalim hepsi bir araya gelince cozum bulmus olacak miyim bu aksam gorcez :) sizde de mi var gaz problemi yoksa?
Canim biz 5. Aydayiz çok şükür gazını rahat çıkarıyor. Merak ettim sadece erkek bebekler gazlı olur diyorlar ama bebeğe göre değişiyor ben rezene kimyon karıştırıp çayını içiyordum hem süt yapıyor hem de gaz olmasın diye. Çocuğa da veriyordum biraz rahatliyordu doktorda nane v.s. verebilirsiniz diyordu. Bir de ben nurse Harvey's gaz şurubu kullandım tabi doktor yazmıştı o çok iyi gelmişti. Onda da kimyon ve bazı bitkiler var bitkisel bir şurup yani. Eğer çok rahatsız olursa aklında bulunsun doktora söylersen yazar belki. 2.5 aydan sonra daha da azaldı bizimkinin inşallah sizde hemen atlatirsiniz bu süreci

Back