benzer şeyler yaşayan var mı?

Bende sizin gibiyim annem bizi sarılıp öpmezdi doğru düzgün ve çok döverdi her nekadar kabul etmese de... Şimdi çok büyük fedakarlıklar yapıyor ama aklım hep eskide beni dövüşü erkek Kardeşimi daha farklı tutması ve sürekli tehtid edişi
Sürekli dua ediyorum Allah içimdeki kini alsın diye ama en Ufacık bişeyde alevleniyor
Kinci birisi değilim insanlara hep gereksiz şanslar veririm küs kalmaktan falan asla hoşlanmam ama şimdi de ben annem için kırıcıyım malesef.
Rabbim yardım etsin içimize bol merhamet versin
Benim içimde hiç bir kin yok o olmasa biz bu günlere gelmezdik ama belki yapım bu yada bu hale geldim.

Bende sizin gibiyim annem bizi sarılıp öpmezdi doğru düzgün ve çok döverdi her nekadar kabul etmese de... Şimdi çok büyük fedakarlıklar yapıyor ama aklım hep eskide beni dövüşü erkek Kardeşimi daha farklı tutması ve sürekli tehtid edişi
Sürekli dua ediyorum Allah içimdeki kini alsın diye ama en Ufacık bişeyde alevleniyor
Kinci birisi değilim insanlara hep gereksiz şanslar veririm küs kalmaktan falan asla hoşlanmam ama şimdi de ben annem için kırıcıyım malesef.
Rabbim yardım etsin içimize bol merhamet versin
aslında kırıcı olmanıza hak vermemeliyim ama 3 ay kadar önce bir yazı okudum o zamandan beri düşüncem değişti haklısınız.
yazının bir bölümünde şöyle diyor " siz evladınızı dövsenizde canınızdan bir parça sevginiz değişmiyor, ama evladınız canınızdan bir parça olduğunu henüz idrak edemediği için her dövdüğünüzde sizi annelikten biraz daha uzaklaştırıyor"
farkında değiliz yada değillerdi ama çok doğru , ha anne çocuk arasında farklı bir bağ var o kabul ama çaba ve sabır gerekiyorki o bağ incelmesin.

maalesef bizden önceki kuşak genelde böyle sanırsam evlatlarıyla genelde mesafe, sevmeye unatmışlar, gülmeye fırsat olmamış, işten güçten bizimle oyun oynayamadılar.
şimdi ise tabular her iki tarafda istiyorsa yıkılabiliyor tek taraflı olmuyor ben bunu anladım.
Evlat olarak önce yapmanız gereken sadece şunu dşünün ya bidaha annemi göremezsem? hep bunu düşünerek o anınızı iyi değerlendirin, kime ne olacağı belli olmaz büyük yada küçük acı kimin kapısını çalar belli değil , ama madem mesafelisiniz bu düşünce size yardımcı olabilir ve kaliteli iletişim kurabilirsiniz
Benim bütün rüyalarım böyledir annemi kaybederim ve ağlarım şimdiki gibi ama işte 28 yaşındayım 11 yıldır dışardayım... o tensel bag kurulamadi galiba

Huyum geregı herkesle aramda bı duvar vardır..

En samımı annemleyımdır ama onada zaman zaman ıstemeden set koyarım fazla bı arada kalsak..ıkızler burcuyum herkesle hem sıcak,hem mesafeliyım..:S benıde yordu bu burç:KK43:

Ananem annemi 13 yasinda dogurmus kendisi cocukmus daha. bakamamis bakmak istememis dedemin memllekrtine gondermisler 4. yasindayken ... annemle annesinin arasi da sizinki gibi ama ne olursa olsun sizin ayaginiza tas bassa annenizin cani yanar. kimsenin degil ama annenin hatalari unutulmali bence
Mesele unutmak Istememek deyil sanirim.
Bebekken ya da cocukken kurulamayan bag sonra cok ama cok zor kurulabiliyor.

Sevgi anlaşmak değildir nedensizde sevilir...
Anne bu, kimsenin içi sızlamaz annenin içi sızlar sana bişey olsa.
Yani ille onunla bir bağ kurman için sana tensel yaklaşması gerekmiyor, onu kaybetmeden değerini bil, onunla yakın bağlarınızı kuvvetlendir.
Yani sanki bana biraz sen takıntı yapmışsın gibime geldi tensel yakın değiliz falan diye, takma eğer taktın ise, bunu bir düşün.
Annen yaklaşmıyorsa sen yaklaş, bak benim annemde pek sarılmayı opmeyi sevmez, o sevmesin der ben bazen zorla sarılır öperim, hatta bazen kızar ama yinede güler bazen bir yandanda: )
Bak ben takmamışım bu konuya, ben adım atmış noturlemişim.
Yani o da öyle, onuda öyle sev, sen affet sen sev sen sarıl sen op, o annen senin, hayatta yuzu unutulmayan tek insan senin için, ayakları altında cennet olan ANNE o....
Vakit geç olmadan yık duvarlarını, sevmek zordur ama çok güzeldir.
Karşılıksız sever anne... Yeri dolmaz....
Yinede bak ne güzel hiç üzmemişsin anneni, ben teşekkür ediyorum sana annenin adına...

Birde empati yap bol bol, empati insanları birbirine yaklaştırıyor.
Yani mesela şuan annen dahada yakın olmak istemiş seninle, şuan kendini annenin yerine koy, ve mesela evladın sana bu durumda olumsuz tepki verse ne duşunursun? Ne hissedersin? Onları duşun...
Konuda ne tevafuk etti benimde inş bu akşam annem gelicek, gozlerim doldu şuan çünkü 5-6aydır görmedim annemi, gurbetteler, babamı kaybettikten sonra çok çok daha iyi anladım değerini.
Öyle ozledimki şuan annemi...

aslında kırıcı olmanıza hak vermemeliyim ama 3 ay kadar önce bir yazı okudum o zamandan beri düşüncem değişti haklısınız.
yazının bir bölümünde şöyle diyor " siz evladınızı dövsenizde canınızdan bir parça sevginiz değişmiyor, ama evladınız canınızdan bir parça olduğunu henüz idrak edemediği için her dövdüğünüzde sizi annelikten biraz daha uzaklaştırıyor"
farkında değiliz yada değillerdi ama çok doğru , ha anne çocuk arasında farklı bir bağ var o kabul ama çaba ve sabır gerekiyorki o bağ incelmesin.
Benim içimde hiç bir kin yok o olmasa biz bu günlere gelmezdik ama belki yapım bu yada bu hale geldim.

Annemi çok seviyorum kin mi ne bilmiyorum ama kırıcıyım ona karşı. Başka insanların bana yanlışını çok rahat kapatabiliyorum ama anneminkini kapatamıyorum. Onun şartlarını düşünüyorum hak veriyorum şimdi ama işte elimde olmuyor bazı şeyler. Allah başımdan eksik etmesin o olmasa çocuklarım ortada kalırdı ama ne demeliyim bilmiyorum. Doğuma giderken ettiğim duâydı Allahım neolur anneme karşı kalbimi iyi et...

Sevgi anlaşmak değildir nedensizde sevilir...
Anne bu, kimsenin içi sızlamaz annenin içi sızlar sana bişey olsa.
Yani ille onunla bir bağ kurman için sana tensel yaklaşması gerekmiyor, onu kaybetmeden değerini bil, onunla yakın bağlarınızı kuvvetlendir.
Yani sanki bana biraz sen takıntı yapmışsın gibime geldi tensel yakın değiliz falan diye, takma eğer taktın ise, bunu bir düşün.
Annen yaklaşmıyorsa sen yaklaş, bak benim annemde pek sarılmayı opmeyi sevmez, o sevmesin der ben bazen zorla sarılır öperim, hatta bazen kızar ama yinede güler bazen bir yandanda: )
Bak ben takmamışım bu konuya, ben adım atmış noturlemişim.
Yani o da öyle, onuda öyle sev, sen affet sen sev sen sarıl sen op, o annen senin, hayatta yuzu unutulmayan tek insan senin için, ayakları altında cennet olan ANNE o....
Vakit geç olmadan yık duvarlarını, sevmek zordur ama çok güzeldir.
Karşılıksız sever anne... Yeri dolmaz....
Yinede bak ne güzel hiç üzmemişsin anneni, ben teşekkür ediyorum sana annenin adına...
Ben değil annem takıntı yapıyor.niye biz eller gibi hep konuşmuyoruz diyor ki herseyimi paylaşrim ben o da ama istiyo ki hep arayım yanına gitmek için herşeyi yapayım çok hassas azçık sessiz ol altında birsey arıyor

Annemi çok seviyorum kin mi ne bilmiyorum ama kırıcıyım ona karşı. Başka insanların bana yanlışını çok rahat kapatabiliyorum ama anneminkini kapatamıyorum. Onun şartlarını düşünüyorum hak veriyorum şimdi ama işte elimde olmuyor bazı şeyler. Allah başımdan eksik etmesin o olmasa çocuklarım ortada kalırdı ama ne demeliyim bilmiyorum. Doğuma giderken ettiğim duâydı Allahım neolur anneme karşı kalbimi iyi et...
Allah yardımcınız olsun sizinki daha zor benim bir sıkıntım yok tam tersi o daha yakın olalım istiyor

Birde empati yap bol bol, empati insanları birbirine yaklaştırıyor.
Yani mesela şuan annen dahada yakın olmak istemiş seninle, şuan kendini annenin yerine koy, ve mesela evladın sana bu durumda olumsuz tepki verse ne duşunursun? Ne hissedersin? Onları duşun...
Konuda ne tevafuk etti benimde inş bu akşam annem gelicek, gozlerim doldu şuan çünkü 5-6aydır görmedim annemi, gurbetteler, babamı kaybettikten sonra çok çok daha iyi anladım değerini.
Öyle ozledimki şuan annemi...
Ben simdi de onu kırmamaya çalışıyorum ve inanin anlatıyorum ama o daha fazlasınıni istiyor

biz de sevgisini gösteremeyen bi aileyiz.
annemle değil de babamla hala yakın olamıyorum.
bayramdan bayrama elini öperim.
babam çok da konuşmaz zaten.
öyle geldi öyle gidiyor napalım.

Galiba öyle görünürde sıkıntı yok ama o samimiyette yok.ben de çok isterdim o yakınlıgi yaşamayı

Cok zor canim.
Seni anliyorum.
Calistigim icin kizimla aramizdaki bagin kurulmasi zor olmustu.
Bir de annane babanne bakti ilk bir yil.
Annem sagolsun bana verirdi ben eve gelir gelmez ama kayinvalidem elinden birakmazdi cocugu kolay kolay.
O donem cok uzaklasmistik kizimla.
Hep ben birlikte yattim sonra, devamli sevdim oksadim, ne zaman istese kucagima aldim sarildik sevistik.

Cok emek vermek zorunda kaliyor insan hele de calisan anneyse.
Uzaklastikca da uzaklasiyorsun eyer zorluklara kaplip gitsen.

Hele anneniz sizi emzirememisse o bag zaten en basta sarsilmis ta olabilir.

Belki bir piskologtan destek alabilirsiniz anne kiz.
Baska nasil baginiz kuvvetlenir bilemiyorum.

Arkadaşlar merhaba herkese hayırlı akşamlar. Ben 17 ağustos da düşük ile 2 defa kürtaj oldum tekrar hamile kalamadm. Adetim düzenli sayılır bugün bhcg kan testi yaptm fakat negatif çıktı adetimin üzerinden daha çok geçmedi acaba o yüzden mi çıkmadı bu durumu yaşayan varsa yardımcı olsun lütfen ;(

kendin konu açsan cnm:63: şu anda başkasının konusunu istila ediyorsun da azcık

aynen benim eşim gibi küçükken anne ile bağ kuramamışlar eşim hep dışarda imiş kv de soğuk biraz şimdide olmuyorrr maalesef çok uzaklar

Varya calisan annelerin, ya da evhanimi olsa bile ailede huzursuzlugu olup kayinvalideden ya da esten cok ceken annelerin en buyuk problemi bu iste.

Anne olmak cok zor.
Cocugun ilk yillarinda besliyemedigin duygularini sonradan tamir etmek cok zor.
En buyuk korkum benim bu acikcasi cocuklarim konusunda.

Anneannem annemi küçük yaşta amcasına bırakmış.Diğer 4 çocuğunu yanına almış İstanbula gelmiş.Annem Genç yaşta evlenmiş.Ama o aradaki bağ çok kopuk.Gerçi anneannem çok sert bir kadındır.Yanına aldığı çocuklarıyla da bağları çok kopuk.
Velhasıl annem bu durumdan çok etkilenmiş olacakki bize çok düşkün.Lakin benim yapım gereği vıcık vıcık ilişki sevmiyorum ,sevemiyorum.Gider öperim ama her daim eli elimde değildir.Oysaki evlenene kadar annem namazdan sonra hep yanımızda yatar bizi öperdi.Niye ben böyleyim?Hani ufakken vursa dayak yemiş olsam ondan diyeceğim ama o da yok.
Kalbimde kin de yok.Çok severim ailemi ama gösteremem.
Sanırım sorun gösterememekte.

X