• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benimki Sadece Hobi :)

Ben aslında o kadar iyi olduğum düşüncesine daha erişmediğim için ,şimdilik sadece hobi olarak vakit geçiryorum canım.Çok teşekkürler ilgin için.

kvjkl.jpg

Bunları çok beğendim, havadan çekimler o bulutların gölgeleri vs. çok güzel.
Ama özellikle son üç fotoğrafınızı çok beğendim, onlar hangi makineden?
Benim de fotoğrafı çok sevdiğim için hediye edilen bir Canonum var bir süre okul dolayısıyla dışarı çıkıp gezebildiğim için bir şeyler çekmiş olsam da şuan sadece kahve falı çekebiliyorum, başka yapabileceğim bir şey olmuyor(hard disk de çok doldu:)), gökyüzü olaylarına denk gelirsem bi işte.. Bazı teknikleri netten öğrenmeye çalışmış ve deniyordum ama üstünden zaman geçti, baştan başlamam gerekecek sanırım ileride. İnşallah olur, ileride hayat koşuşturmasının içinde unutup gitmezsem, imkanım olursa ya da zaman ayırabilirsem...

Bunları çok beğendim, havadan çekimler o bulutların gölgeleri vs. çok güzel.
Ama özellikle son üç fotoğrafınızı çok beğendim, onlar hangi makineden?
Benim de fotoğrafı çok sevdiğim için hediye edilen bir Canonum var bir süre okul dolayısıyla dışarı çıkıp gezebildiğim için bir şeyler çekmiş olsam da şuan sadece kahve falı çekebiliyorum, başka yapabileceğim bir şey olmuyor(hard disk de çok doldu:)), gökyüzü olaylarına denk gelirsem bi işte.. Bazı teknikleri netten öğrenmeye çalışmış ve deniyordum ama üstünden zaman geçti, baştan başlamam gerekecek sanırım ileride. İnşallah olur, ileride hayat koşuşturmasının içinde unutup gitmezsem, imkanım olursa ya da zaman ayırabilirsem...

Öncelikle çooook teşekkür ediyorum,bu yorumlar çok değerli benim için.

Cihaz Canon canım,ben teknik yada açı ile pek çekmiyorum aslında.Eğitimim yok sadece hobi.Yoksa ışık açısından resim pozlamasına göre bir çok kusurlu fotograflar. Sadece gözüme hoş geliyor ,bu işen bilen birine göre bu resimler sadece görsellik açısından güzel teknik açıdan kusurlu. Benim yanımda olurdu genelde makine,zaman ayırmak değil zaman bulmaya çalışıyorum,yoksa suan ki gibi evde beni bekliyor oluyor cihaz.:) İnşallah senin için hobi olarak başlar ve daha ilerisini getirme imkanın olur.

Öncelikle çooook teşekkür ediyorum,bu yorumlar çok değerli benim için.

Cihaz Canon canım,ben teknik yada açı ile pek çekmiyorum aslında.Eğitimim yok sadece hobi.Yoksa ışık açısından resim pozlamasına göre bir çok kusurlu fotograflar. Sadece gözüme hoş geliyor ,bu işen bilen birine göre bu resimler sadece görsellik açısından güzel teknik açıdan kusurlu. Benim yanımda olurdu genelde makine,zaman ayırmak değil zaman bulmaya çalışıyorum,yoksa suan ki gibi evde beni bekliyor oluyor cihaz.:) İnşallah senin için hobi olarak başlar ve daha ilerisini getirme imkanın olur.

Anladım benim de öyle telefondan çekerdim sürekli sonra makine sahibi oldum sanırım 3-4 yıl oldu, arkadaş toplantılarında önemli günlerde sürekli çekerdim bıkarlardı bazen hatta :) çoğunlukla yanımdaydı benim de, bir şey kaçırmak istemezdim bazen almazdım yanıma bu seferde güzel bir şey olur kaçırırdım.. Heves azaldı bir şekilde bir de evde olunca, şu ara bir özledim..
Ama kadrajınız güzel gerçekten, benim de hobi ama yarı prof. bir makine de gelince az biraz ayarlarını kullanayım öğreneyim daha farklı güzel olur diyorsun.. Bir de mesela o ay fotoğrafları direkt çekilemiyor o şekilde, ayarlıyorsun.

Anladım benim de öyle telefondan çekerdim sürekli sonra makine sahibi oldum sanırım 3-4 yıl oldu, arkadaş toplantılarında önemli günlerde sürekli çekerdim bıkarlardı bazen hatta :) çoğunlukla yanımdaydı benim de, bir şey kaçırmak istemezdim bazen almazdım yanıma bu seferde güzel bir şey olur kaçırırdım.. Heves azaldı bir şekilde bir de evde olunca, şu ara bir özledim..
Ama kadrajınız güzel gerçekten, benim de hobi ama yarı prof. bir makine de gelince az biraz ayarlarını kullanayım öğreneyim daha farklı güzel olur diyorsun.. Bir de mesela o ay fotoğrafları direkt çekilemiyor o şekilde, ayarlıyorsun.

Evet elbette, o kadar da dokunuyorum o tür çekimler yaparken tabi ama yine bence teknik açıdan kusurlular:) Görüş açım çok netti oda yardımcı oldu bu denli hoş gözükmesinde biraz da lens. Çektiklerini merak ettim doğrusu,bir arşiv yapıyorsan görmek isterdim:)

Evet elbette, o kadar da dokunuyorum o tür çekimler yaparken tabi ama yine bence teknik açıdan kusurlular:) Görüş açım çok netti oda yardımcı oldu bu denli hoş gözükmesinde biraz da lens. Çektiklerini merak ettim doğrusu,bir arşiv yapıyorsan görmek isterdim:)

Tabi o kadar ileri değiliz : ) Nasip olur belki bir gün.
Ben hdr yapamadım hiç, hava önemli bazen tam hdrlik oluyor tabi bir de tripod lazım çok hassas bir çekim.
Şimşek çektim, klasikleri yapmaya çalıştım :) Ama yağmuru senin çektiğin şekilde çekemedim mesela henüz, o resim çok güzel olmuş hem yağmur hem kadraj hem renkler açısından. Makinenin netliği de güzel.
Lens de çok önemli..
Benim Canon Powershot G12, ayı en fazla aşağıdaki yükleyeceğim uzaklıkta çekebiliyorum.
Hemen hemen hepsini facebooka yüklediğimden dolayı deşifre olma korkum var ama biraz paylaşayım, çoğunluğu deniz, güneş kuş şeklinde..

İlk fotoğraflar telefondan, eski..
Güneşi kanadının altına alan kuş tamamen güzel bir tesadüf..
1.jpg DSC00767.JPG DSC01107.JPG

Şimşek resminin birini kesmem gerekti(ilki)..

IMG_3410.JPG IMG_3677.JPG IMG_4577.JPG
IMG_4743 (2).JPG IMG_8240.JPG
Venüsün güneşin önünden geçtiği vakit, sabah saatleri :)
Venüs .. - Kopya.JPG

10 resim yükleniyormuş en fazla bir mesaja, bu da ekstra gelsin : )
IMG_2806.JPG

Ben sevdim kadrajını.Melankoli içeriyor resimler,böyle bir duyguyu ifade etme şekli gibi. Ben o gün nasılsam o resimlerde yansıyor seninde öyle mi? Örneğin şimseği kuru bir doğa olayı olarak algılamadım şuan,:)Aa şimsek çıkmış çekeyim gibi değil.

-Arşivimde bunu buldum.
Doğuş yok ama batış var,dipteyim sondayım depresyondayım. :KK34:

Açıkçası tamamen şimşeği yakalamak istememden kaynaklıydı, Venüs olayını da yakalamak istedim sabahın köründe bunun için kalktım balkona çıktım:KK45: Görenler akşam sanıyor ama başka türlü çekemedim, ışığı kısmam lazımdı.
Ayı çekmemiş denememiş bir fotoğraf sever de olmak istemedim tabii :))
Melankolik biriyim ama çoğunlukla güzel bir kare yakalamak oluyor amacım, araya benden de katıyorumdur tabi yine zevkten dolayı.
Bir de doğuşuna denk gelmek için özel çaba sarfetmek gerekebiliyor mesela iş/okul için tam o saatte uyanmıyorsan :KK53: Ama batışı ben de severim.. Bulutların arasından geçen ışık huzmelerini yakalamayı da seviyorum.

Modları renkleri seçmek de önemli, bazen kararsız kalıyorum :) Bu resim de güneş ve yansıması çok güzel ortaya çıkmış.

Diğer seçtiklerimden de yükleyeyim, arada yine telefon var bir kaç tane.. Kuşları yakalamak da güzel.

77012_165825213440082_100000378135469_403604_7063757_n.jpg IMG_0608.JPG Fotoğraf0920.jpg IMG_2538.JPG IMG_4676.JPG IMG_0633.JPG Fotoğraf1638.jpg IMG_2734.JPG IMG_1492.JPG IMG_3272.JPG

Çalışmalarını çok beğendim,resim çekme anlayısını daha doğrusu. Kimbilir belki bir gezi,bir etkinlikte karşılaşırız,resim seven insan iyi insandır.:)

Çalışmalarını çok beğendim,resim çekme anlayısını daha doğrusu. Kimbilir belki bir gezi,bir etkinlikte karşılaşırız,resim seven insan iyi insandır.:)

Teşekkür ederim biraz işgal ettim sayfanı ama :) Belki de kim bilir, gezmek lazım yeni fotoğraflar için..
Bu arada resim değil fotoğraf, biri gelir kızar şimdi :KK45:Ben de resim yazıyorum bazen daha kolayıma geliyor sanırım, farkedersem düzeltiyorum : )

Teşekkür ederim biraz işgal ettim sayfanı ama :) Belki de kim bilir, gezmek lazım yeni fotoğraflar için..
Bu arada resim değil fotoğraf, biri gelir kızar şimdi :KK45:Ben de resim yazıyorum bazen daha kolayıma geliyor sanırım, farkedersem düzeltiyorum : )

Est. bence çalışmaların herkes tarafından görülmeyi hakediyor.Benim konumda paylaşmış olsanda sana aitler,sen lütuf ettin bu yüzden aksine ben teşekkür ederim.

Resim yada fotoğraf biraz algısallık sanırım,dilimize öyle yerleşmiş ve beynimde uyandırdığı görüntü aynı. Hiç önemsemedim itiraf etmem gerekirse canım:)

Heheyt konu benim,yorum benim kim kızacakmış.:P

Est. bence çalışmaların herkes tarafından görülmeyi hakediyor.Benim konumda paylaşmış olsanda sana aitler,sen lütuf ettin bu yüzden aksine ben teşekkür ederim.

Resim yada fotoğraf biraz algısallık sanırım,dilimize öyle yerleşmiş ve beynimde uyandırdığı görüntü aynı. Hiç önemsemedim itiraf etmem gerekirse canım:)

Heheyt konu benim,yorum benim kim kızacakmış.:p

Sağolasın canım :) O kadar değiller ama ileride belki, bakalım tekrar ne zaman başlayacağım.. Fotoğraf çekmeyi seviyorum, güzel hobi...

Resim kelimesini görüntü, görsel olarak algılıyoruz sadece, yine de hangisi daha doğruysa farkedince onu kullanmaya çalışıyorum :)

Bazen uyarılar geliyor öyle : )
Nasıl bir dilekte bulunulur ki şimdi, Allah deklanşörüne zeval vermesin :KK48:

Back