Çok güzel bir evliliğiniz var allah bozmasın. Ama hatalarınızı görüp düzeltmeniz gerekiyor. Öncelikle özür dilemeyi öğrenmelisiniz. Çok büyük bir erdemdir özür dilemek. " ben asla özür dilemem" demekse korkunç göründü benim gözüme. Hata yaptığında özür dilemeyen bir eşim olsa çıldırırdım muhtemelen. Nasıl bir kibir bu. İnsan çocuğundan bile özür diler bazen, kaldı ki bu insan sizin hayat arkadaşınız. Özür dilediğiniz zaman küçülmezsiniz ki, korkmayın bu kadar. Bu kadar burnu büyük olmayın.
İkincisi cinsel hayatınızı düzene sokmanız gerekiyor. Haftada bir ilişki iki tarafa da yetiyorsa problem yok. Ama bu ilişkinin sıklığı değil kalitesi önemli. Kendimi eşinizin yerine koyuyorum. Zorla yatağa götürdüğüm bi adam olsa hayatımda ve bu adam benimle olmaktan zevk almasa ben uzaklaşırım o insandan. Hem fiziksel hem duygusal olarak uzaklaşırım. Sizin ya kendi kendinize ya da uzman yardımıyla bu durumu aşmanız lazım. Çiftleri en çok birbirine bağlayan, eşine karşı tavırlarını en çok yumuşatan durumdur kaliteli bir cinsel hayat. Dediğim gibi sıklığınızda problem yok ama yaşadığınız şey kaliteli değil, tatmin edici değil.
Diğer konular bana göre hata değil. Her kadın aynı şekilde ev kadını olacak diye bir kural yok. Siz düzeninizi böyle kurmuşsunuz. Eşiniz de bu durumdan şikayetçi değil. Takdir etmek lazım ama daha fazlasına, bunların altında ezilmeye gerek yok.
Ve şu durumda eşinizi affetmelisiniz. Şiddetin bahanesi olmaz ama O kadar dolup taşmasa size el kaldırmazdı gibi düşünüyorum. Eşiniz özür dilemiş. Siz de bu durumda ilk özrünüzü dileyin. Büyümeden kapansın konu.