Benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?

Bircok kez ev almak isteidgimi soyledim. Ailem yatirim icin istedigimi dusunuyor. Acikca diyemedim. Birkac kez baktik. Dil doke doke goturdum, cunku bilmiyorum nasil yapilir ne yapilir. Sonra hic konusunu acmadilar, hadii gidelim tekrar denmedi.
Muhtemelen onlarında çok bir fikri yoktur. 29 yaşındasın. Senden daha fazlasını bildiklerinin veya daha oturmuş hissettiklerini sanmıyorum. Anne baba olmanın getirdiği bir sorumluluk oluyor ama senin yaşında da anne baba olunuyor yani. Anne babandan ne bekliyorsan artık sen de o kapasitedesin. Onlardan beklemek yerine kendinden beklemelisin bazı karar ve davranışları.

Kira buyuk sorun olur. Daha fazla catisirim diye dusunuyorum. Ama alirsam hem yatirim gibi dusunurler hem de yavas yavas alistiririm diye planladim
Bu hafta bir ev beğen ve al. Ailene de sadece aldığını söyle. Para senin istediğin gibi tasarruf edebilirsin. Üstelik yatırım olur. Engel olacaklarını düşünmüyorum

Basta mantıkla hareket edip sona dogru sıvamıssın ablacm
Ayrı eve cıkmak icin evlenmeyi düsünmüyorsun ins

Ben tam o senin yaslarinda ayni gerilimi yasamistim. Ev veya araba almak istedim yardimci olmadilar ben de baska bir sehire tayin istedim. Oradan ev aldim. Iyi ki yapmisim kendi potansiyellerimi gordum
Yani o kadar cok sunu alayim mi bunu alayim mi dedim ki. He hi diyip gecildi hep. Sanirim son care olarak alip sadece bildirmek kaldi. Boyle yaparsam da anne baba rizasi almadan isim rast gitmez diye korkuyorum.
Demissiniz ya potansiyellerimi gordum diye.
Resmen bunu istiyorum ya.
Hayirlisini ama her seyden once.
Ben tayin isteyemem, isim hep sabit olucak. O yuzden iki secenek var. Ya ayri eve cikicam ya da evlendigimde cikicam. Ve ben evlenmeyi beklemiyorum oyle bir planim da yok zaten
Belki de haklisiniz. Ama ev almak buyuk bir sey. Ben ne islemleri biliyorum ne baska bir seyi. Kaziklanirim diye de korkuyorum. 29 yasindayim ama goruntu 29 degil daha küçük. Bunlar korkularim

Biraz cesaret sadece ihtiyacınız olan şey. Ve tabiki kararlılık. Belki sonu kötü olacak belki iyi yine de denemeye değer bunu sadece ev konusunda demiyorum her konuda diyorum. Biz kadınlar cok güçlüyüz herşeyin üstesinden gelecek zihne fikre bedene sahibiz. Çalışan bir erkek hem cocuk yapıp hem işe gidip hem evi temizleyemez ama kadınlar hepsini aynı anda yapabilecek güce fıtrata sahip. Gelecek zaman kipi değil şimdiki zaman kipi kullanın. Eve cıkacagım değil eve cıkıorum. Sevgiler ayrıca yalnız değilsiniz bunu unutmayın.

Tayin durumu daha cok istediğim şehir vardı ondan dolayı tercih ettim. Ev araba vs hep geçiştirdiler benim de. Resmen yalvardım bakarız dediler. Ben de baktım ne köy olacağım ne kasaba o şekilde istedim tayini. Rızalarını almadım kırgınlardı ben giderken ama gittim. Başta zorlandığım şeyler oldu ama sonrası iyi oldu. Evimi de buradan aldım bir sene sonra onlara kalsa kaç sene beklerdim. Bir çok çevre edindim yurt içi yurt dışı tatillere çıktım kurslara filan katıldım. O cesaretim oluştuğu için bunları yapabildim. Yerin sabitse illa baska sehire gitmeye gerek yok. Kendin dizginleri eline alacaksın. Araştır mesela iş arkadaşlarına filan sor uygun evleri. Emlakçılara danışabilirsin. Mümkün olduğunca yeni ev bakmaya çalış. İyi bir semtten alman iyi olur. Komşular vs bunlarda önemli. Ulaşımın kolay olduğu yer olması tek yaşayacağın için sana kolaylık olur. Ben nette çok araştırmıştım öyle cesaret ettim bir de çok sordum soruşturdum

Artık gidin ve kendi hayatınızı kurun. Daha ne kadar kalacaksınız ana baba yanında ? Kendi evinizi kurun, farklı aktivite gruplarına katılın ve oradan arkadaşlar edinin...

Siz artık büyüdünüz bırakın artık çocuk gibi ana baba yanında yaşamayı....

Bence ev alma evlenen kadar idare et aileni şimdi ev almak mesele değil alırsın alamazsanda kiraya cikarsin sorun değil asıl sorun guzelim yalnizlik evde hastalansan kim bir çorba yapar yada banyoda ayagin kaysa dussen kafani carpsan bayilsan kim kaldırır seni bunları da dusunmek lazim cocukluktan beri yasadigin degersizlik ilgisizlik basit ve kolay birsey degil anliyorum seni bende degersizlik ilgisizligi yasadim ailem tarafından affedilir birsey degil kalp kirici hatta onur kırıcı bir duygu yaşadım biliyorum ama bir o kadar da sevgiyi ilgiyi yasadim yakin akrabamlarim sayesinde evlendim cok sukur iyiyim mutluyum sana tavsiyem sabırlı ol tüm bunların gececegini düşün ve evlenmeye bak ama evlenmek içinde evlenme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…