Benim olmayan bir hayatı yaşıyorum

6 aylık çıtır sınıf öğretmeni mezunuyum, şimdi sana mevzuyu özetleyeyim.
ben de senin gibi ailemin istediğini ön planda tutarak bu bölümü seçtim, yok efendim en ideal kadın mesleği vs. işte hep klasik şeyler. ben de okula hep istemeye istemeye gittim ta ki staj dönemine kadar. bu kadar iyi olabileceğimi düşünmemiştim, sanki sınıf benim sahnem, kendimi o kadar iyi hissettim ki. oysa bir gün öncesinde yüreğim ağzımda atıyordu ne yapcam ne edicem diye. bir çıktım sahneye, çeşit çeşit yöntem ve tekniklerden girdim. ben de eğlendim çocuklar da.

neyse ben son sene sağlık problemlerimden dolayı kpss giremedim, zaten okuluma gidip gelirken günde 4 saatim trafikte geçiyordu, çok çalışmaya fırsatım olmadı. 6 aydır boştayım, şimdi kpss gözümde o kadar büyüdü ki, onun haricinde her yolu uygun gördüm kendime. ales, yds, asgari ücretle bir süre çalışma, özel okul, etüt merkezi vs. Alesle öyp yapacaktım kaldırıldı. Ücretliye başvurdum ama sonra köle olmadıgıma kanaat getirdim vazgeçtim, ilçe milli eğitimden listeyi alan özel okullar beni aradı, iş görüşmesine gittim, ancak teklif edilen ücret ve çalışma saatleri yüzünden kendimi çok kötü hissettim. Yılarca emek verdim bu olmamalı dedim, son çare kpss. Nereye kadar asgari ücretle çalışabilirsin ki hem de garantisi olmayan bir yerde. O zaman neden okudum ki 4 senem gitti, bir de bunun zemini var, yani yıllarımız gitti.

Şu an öğretmen olmayı istemediğin için, bunun dışındaki her yol sana mümkün gibi geliyor. Ama yaşamaya kalkınca sen de benim gibi kafanı taşlara vuracaksın, öyle önceden başka fikirler cazip geliyor, neden çünkü en mantılklı fikir bize uzak geldiği için. asgari ücretle bir yerde 2 yılda kazanacagın parayı atanınca 1 yılda kazanacaksın. vakit kaybı olarak görme, bu sene olmazsa otur kpss bir daha çalış.

Hazır derslerinde de başarılısın, bak düşün sana ait bir sınıf olacak, o çocukların her biri senin emeğin olacak. Bu iş gerçekten isteyenlerin yapması gereken bir iş. O yüzden sana asgari ücretle çalışma demicem git çalış, o zaman elindekinin kıymetini anlayacaksın. Günümüzdeki öğretmenlerin çoğu işini sadece ticaret olarak görüyor, derdi saatini doldurup parasını almak. Saatlerinin verimli geçip geçmemesi umurunda değil. Yarın bir gün mutlaka bu işi yapacaksın, çünkü diğer işlerin öyle düşündüğün kadar güzel olmadıgını YAŞAYINCA anlayacaksın. En azından bunu isteyerek yap, kendini bu fikre alıştır. Hem kendini hem çocukları ziyan etme. Zaten bizi yeterince ziyan eden bir eğitim sistemimiz var. Hakkında hayırlısı olsun.

asgari ücretle ptesi-ctesi 9-6 çalış da bir göreyim 3 ay sonra koşa koşa KPSSye hazırlanmaya başlamıyor musun
başka bir idealin varsa ben X Y Z (ner ne meslek ise) olacağım diyorsan ne ala, ben görmedim çünkü yazdılarında öyle bişey, ama varsa yap tabi ki durma ancak onun dışında şu dediklerin şımarıklık
14 yaşımdan 21 yaşıma kadar 7 sene yurtta kaldım bilmediğim şeyler değil, hayat git gide pahalanıyor ve yaş ilerledikçe kolunu kaldıracak enerji bulamıyorsun bişeyler yapmaya, sen atanmana bak bu günleri mumla ararsın yoksa

Istemiyorsaniz yapmayin bu isi zaten sevmediginiz icin cocuklarada faydali olamaz onlarida okuldan sogutursunuz gk gy hazirlanip duz memur olun bence sizin icin hayirli olur.

Mühendislik mezunuyum 28 yasından sonra başka bir ülkede psikoloji okuyabilmek için dil öğreniyorum.Bende istemeyerek okuduğumu ve bu işi severek yapamıycağımı farkedip,mutlu olacağım mesleği yapmaya karar verdim.Bu senin hayatın,sen yetişkinsin,sakın hayatını senden çalmalarına izin verme..çok istiyosa kendileri gitsin sınıf öğretmenliği okuyup,çalışsın..

Bak hayatım bende disarda okul kazandım ailem gondermek istemedi baska yollar aradım gittim estetisyen oldum. Ve kimseye de ben okuyacaktim ailem beni okutmadi demedim. Cunku kabul ettim anladin mi bu ben sectim. O da bunu kabul etmis. Bak istemesine ragmen okula gonderilmeyenler ailesinin istedigi bolumde okuyanlardan cok daha fazla. Yurt isine hic girmicem sıkıldım nedir ya bi amac icin ordasın. Ha cidden bunaldiysan part time is yapar yine kiraya cikar bi insan. Herkes fazla rahat oturduklari yerden istiyorlar ya biseyler yap once biseyler

Canım herşeyi anladım da ya o çocuklara yazık değil mi ? Nasıl öğreteceksin ? içinde meslek aşkı isteği olmadan mutsuz ken onlara ne verebileceksin ? Onca vebal..
Herkesin geçmişine bakın ilkokuldan sevilmeyen bir ders, sevilmeyen okul , bir sürü örnek vardır. Kimi öğretmenler hayat verir kimi öğretmenler hayattan soğutur, okuma şevkini alır götürür.. çok zor işini sevmemen

Okulunu bitir.Bu sene ygs lys ye gir.Kpssyi kazan ya da ozelde hemen isine basla.calisma sartlarin ağır olmayacak .Çalışırken istedigin bölümü de okuyabilirsin.ayrica yuksek lisansa baslayip kadronu alana kadar çalışabilirsin de.Kimseden beklentin olmasin.kimsenin sesi de cikamaz boylece.Yasin genc hic bisey icin gec degil.

Öyle ya da böyle, konu sahibi sevmediği bir mesleği yapmak istemiyor, en azından neyi istemediğinin farkında. Bi amaç için orada ama o amaç şu an onun bişey ifade etmiyor. Yurtta 4 sene kalmış bir insanı artık öldürseniz o 2 sene daha yok yüksek lisanstı şuydu buydu derken hayatta kalmaz yurtta tekrar yani, part time bir iş bulup o şekilde bir eve çıkması şart bence yüksek yapacaksa. Tabi öte yandan yurt bağımlısı insanlar da var, ben bizzat tanıyorum yani yurtta yemek hazır, temizlik, bulaşık derdi falan yok diye yurda bağımlı insan da çok. 3-4 kişiyle aynı odada kalmakla uğraşmak istemeyen insanlar ayrı eve çıkmak isterken temizlik, bulaşık, yemekle uğraşmak istemeyenler de yurdu tercih ediyor. Kendi adıma konuşayım ben de yurtta kalıyorum ve son sınıfım, neye katlandıysam okul için, o diplomayı alabilmek için katlanıyorum, ben de yurttan çok sıkıldım mesela ama bu sene son, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik yani. Baskı kötü birşey. Benim konu sahibine tavsiyem, bu okul bittikten sonra eğer gönlünde varsa başka bir bölüm okusun.

Madem aileniz yuksek lisans yapmaniz icin gerekli destegi vermiyor , ki vermis olsalar bile inanin sizde artik ogrencilik hayatini devam ettirmek istemeyeceksiniz, sinif arkadaslariniz is hayatina atilmis ve maasli insanlar olmaya basladiginda ve siz hala ogrenci gibi yasamaya devam ettiginizde cok zorunuza gidecek. size sunu tavsiye edebilirim oncelikle atanin hatta master a baslamak istediginiz universitenin sehrine atanmaya bakin. Atanamazsanizda birsure sozlesmeli olarak calisirsiniz ve o surede master yapmaya baslarsiniz , inanin o kadar cok master yapan doktora yapan kisi var ve o kadar az kadro aciliyor ki (+ arka planda donen dolaplar cabasi) . Yoksa ben ogretmen olmayacam akademik kariyer yapicam diye bolum koselerinde hocalarin kagit okuma islerini bedavaya yaparken bulursunuz kendinizi, buda sizi yipratir olan motivasyonunuzdan da eser kalmaz. Madem elinizde maddi olarak gelir getirici bir ise girme imkani var bence bunu istediginiz yere ulasana kadar bir avantaja cevirin. Cunku sinif ogretmenliginde her zaman daha cok vaktiniz olur ve daha az yipranirsiniz suanda girip calisirim bir asgari ucretli ise diyorsunuzda, kim bilir nerde ne sartlar altinda calisacak belkide master a zaman bile ayiramayacaksiniz. Yapilacak en akillica sey o ogretmenlik maasini bagimsizliginizi kazanmak ve ailenizin uzerinizde kurdugu baskiyi azaltmak kendi kararlarinizi vermek icin kullanmalisiniz buda size alternatif bir gelecek olusturmak icin imkanlar saglayacaktir. Hem onlar memnun olurlar hemde siz istediginize ulasmak icin bir adim atmis olursunuz. KPSS ye iyi sekilde hazirlanin, notlarinizi dusurmeyin, ales ve yds ye de girin, haziranda mezun olduktan sonra hedeflediginiz bir kac sehrin/universitenin master program basvuru tarihlerine bakin. Suanda kpss sistemi nasil bilmiyorum ama ikisini paralel bir sekilde yapabilirsiniz. Farzedinki ilk etapta olmadi cokta onemli degil, bircok universitenin subat basvurularida oluyor eylul/ekimde atanip goreve baslayip, subatta master a basvurursunuz, yada en kotu senarya 1 sonraki akademik yila kalir ama asla imkansiz diye birsey olmaz. Bence siz cidden basarmak istiyorsaniz bu yolu izlemelisiniz. ekonomik ozgurluk herseydir, o olmadan anne babaniz herzaman sizden daha cok soz hakkina sahip olacaktir geleceginizle ilgili aldiginiz kararlarda, bunu unutmayin. Cok hoslanmadiginiz o ogretmenlik meslegi size cok imkanlar sunacaktir.
kolay gelsin

Ay millet bulamıyor sende bunalıyorsn cnm.. valla ailende haklı emeklerinin karsılığını bekliyorlar.. dayan.eğer isteseydin okurken bölüm değistirindin artık geç yanı. Asgari ücret ne saçma fikir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…