Benim olmayan bir hayatı yaşıyorum

MilkCoffe

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
93
63
31
Merhabalar. Bu zamana kadar açtığım arkadaş temalı konulardan beni bilen bilir belki ama bu seferki konum onlar gibi saçma ve dert edilecek tarafı olmayan bir konu değil. Onlar tamamen 4 senedir yurtta kalıyor olmanın bıkkınlığıyla açtığım konulardı ve anladım ki kafaya takılacak şeyler değildi. Yine de birilerinin yorumunu almak güzeldi. Gelelim asıl meseleye. Ben sınıf öğretmenliği okuyorum ve son sınıftayım fakat benim derdim şu, ben bu işi yapmak istemiyorum. Tamamen ailemin zorlamasıyla bilmediğim bir şehire, istemediğim bir bölüme okumaya yollandım ve ailem benim sıkıntılarımı hiç ciddiye almadı, hep geçiştirdi. Ne zaman okulla ilgili canımı sıkan bişi olsa ailem bana sen yeter ki okulunu bitir, önemli olan okulun deyip durdu. Defalarca okulu bırakıp sınava yeniden hazırlanmak istedim ama ailem karşı çıktı. Evet derslerden geçiyorum, başarısız da değilim ama son sene olmanın da etkisiyle beraber beni başka korkular sardı. Ailemin zoruyla başladığım işi de bitirmek adına bu zamana kadar geldim ve bu sene mezun oluyorum. Ama bu işi yapmayı istemiyorum. Staja falan gittik, çocuklar çok sevimliler ama ben stajda ciddi ciddi gördüm ki istemiyorum bana göre değil. Aileme de açık açık söylüyorum ben mezun olunca asgari ücretle bi yerde çalışayım başka bi işte diyorum evde kıyamet kopuyor 4 sene boşuna mı okudun o zaman diye. Sizin zorunuzla okudum diyorum ama hep beni suçluyorlar. KPSS dershanesine gidiyorum ama hiç içimden gelmiyor sanki ders anlatılırken de başka yerlerdeyim. Bi arkadaşım yüksek lisans yapmamı tavsiye etti ben de aileme söyledim. Normalde yüksek lisans yaparken de devlet yurdunda kalınıyor ama tabi kontenjanı az bu yüzden ben yurt kısmını aileme söylemedim bile. Yüksek lisans yapmak istiyorum falan dedim aileme belki akademisyen olurum falan diye ama bu defa da nerede kalacaksın ? dediler. Ev tutmam gerekecek falan dedim ama o kadar yurt varken eve ne gerek var diyorlar. 4 senedir yurtta çok sıkıldım ve artık yurtta kalmak istemiyorum dediğim zaman kızıyorlar evde kavga çıkıyor. Ben de hem bi işte çalışır hem de ev tutarım öyle yaparım yüksek lisansı dedim. Kız başına bilmediğin yerde evde kalamazsın falan diyorlar ve özel yurtta kalmamı istiyorlar. Yurt hayatından artık çok sıkıldım ama ailem beni anlamıyor. Çalışırım çıkarırım masrafları dediğim zaman bile müsade etmiyorlar. Parayı siz gönderin diyorum ona da yanaşmıyorlar. Okuduğum şehirde hem ev kiraları yüksek hem de yurt fiyatları. Sıkıldım artık bana ait olmayan bi hayatı yaşamaktan. İçimi dökmek istedim. Bi abim var her şeye burnunu sokup ailemi dolduruşa getiriyor. Kız başına ev tutan öğrencilerin evine giren çıkan belli olmazmış, eve kim bilir kimleri alırmışım saçma sapan konuşup duruyor. Annem de zaten yüksek lisansa sıcak bakmıyor, mis gibi öğretmen olacaksın daha ne istiyorsun, yüksek lisans masraf, boş iş falan diyor. Bi çıkar yol bulamadım ben ne zaman ve nasıl yön vereceğim kendi hayatıma ? Uzun oldu kusura bakmayın ...

Yani açıkçası sınıf öğretmenliği üstüne yüksek lisans okusan nolur bilemedim
Bana da saçma geldi
Bölümünü gerçekten sevmiyo olabilirsin ama
İş hayatına atılınca öğretmenliğin ne kadar iyi bi meslek olduğunu göreceksin
Bu işi yeter ki yapmayım gidip asgari ücretle çalışıyım demek değil iş hayatı
Hiç de çalışılmıyo o paraya canım
Ayda 2 bin lira para alıyorum ve maaşımdan 3 gün sonra geriye bütün ay için 500 liram kalıyo cebimde
Türkiyede maalesef çok az insan istediği mesleği yapabiliyo
Asgari ücretle bi yerde çalışıyım illa diyosan ünvyi bitirince
Mağazalara falan girip tezgahtarlık da yapabilirsin ünv okuman engel değil yani
Neden istemiyosun senin aklındaki bölüm neydi

Yüksek lisans yapan herkes akademisyen olamıyor ama . Bunun bir garantisi yok yani .Mesleğini hemen bir kenara bırakma o yuzden .

Bir de atanıp öğretmen olursan çalışma saatlerin az olacağı için diğer hobilerin için vaktin olacak . Başka bir meslekte bunu bulamazsın .

Asgari ücrette akşama kadar çalışmak o kadar zor ki .

Apartlara bakabilirsin. Ev gibi hem de ailenin güveneceği bir yer .

Son olarak kendi tercihini kendin yapmalısın artık. Ailen de saygı duymalı buna .

Stajda ilk ders anlatımımı hatırladım, ertesi gece sabaha kadar uyuyamamıştım üzüntüten ben bu işi mi yapıcam diye ( :

Kpss'de sınav sonuna kadar yapsam mı, basıp gitsem mi savaşı verdim.

Alternatifiniz varsa mutlaka değerlendirin.
Yoksa da benim hayatım kabusa dönmedi döner zannediyordum, alışılıyor.

Diyelim ki yüksek lisans yapıyorsun ama YDS var Ales var hadi bunları hallettin torpil olmadan akademisyen olman zor sen şimdi bütün engelleri birden önünden atamazsin kademe kademe git bunları hiç düşünme ilk önce okulunu bitirmeye bak.sonrasını sonra dusun

Yüksek lisans fikri bence saçma olmuş. Bir bilim okusan anlardım ne bileyim mesela Tarih, Coğrafya, İktisat, Matematik, Kimya falan gibi yani bence o zaman akademisyen olmak daha mantıklı gelirdi. Sınıf Öğretmenliği okuyan adam Sınıf Öğretmeni olur yani, daha da yüksek lisansı falan karıştırmak bana tuhaf geldi. Kaçış yolu gibi mi görüyorsun yüksek lisansı? Bak benim bir arkadaşım vardı, Tarih okudu, formasyon falan da aldı ama ataması az olduğu için normal öğretmenlik yapmak yerine okulda akademisyen olmak için yüksek lisansa başladı. Ama sizin bölümün atamaları falan yüksek bildiğim kadarıyla. Böyle söylüyorum ama neticede sen de istemiyorum diyorsun, hatta en başından beri istememişsin ama ailen beni şaşırttı, yani istemediğini bu kadar çok söyleyen bir insana neden istemediği bir bölüm konusunda ısrarcı olunur ki? Maaştan falan örnek verilmiş sen asgari ücret falan dediğin için, ben maaş konusunu şu durumda çok da önemli görmüyorum neticede gelirin yeterliliği giderlerin büyüklüğüne bağlıdır. Şu anki daha büyük sıkıntı senin mesleğinden ciddi anlamda hoşnut olmaman. Bak mesela ben bişeyi çok güzel anlatırım ama öğretmen olabilecek en son insan bile değilimdir şu dünyada. Anlat ve geç tarzı bir meslek değil bu çünkü. Herkesin yapabileceği ve sevebileceği bir iş değil ki bu. Çalışma saatlerinin makul olması. 2 ay kadar bir süre yaz tatilinin olması vs. ve daha başka şeyler de bu mesleği HERKESE GÖRE çekici yapmaz. Biz de zamanında istemeyerek öğretmenlik yapanlardan çok çektik de Allah'tan lisedeydik yani, fazla hasar almadık ama istemiyorsan başka birşey bak bence.

Çocuklar sınava giriyor aileler tercih yapıyor.Nasıl bir mantık ya.Baştan keşke diretseydiniz.Mesleğinizi yapın.
Bir matematik öğretmenim vardı kadın şuan hem öğretmenlik yapıyor hem hukuk okuyor.Dil kursuna gidiyor.Kendini geliştiriyor.Size de tavsiyem bu dur.Mesleğinizi yaparken tekrar girin sınava.Ailenden uzak kendi paranı kazanırken kimse karışamaz karıştırma da.Yükseklisans yersiz sizin için.

Bölümünüze yakın pozisyonlarda özelde çalışın bence, kolejlerde rehber öğretmenliği yapabilmek gibi yada eğitim koordinatörlüğü vb mesela, bu ve benzeri şeyleri araştırın derim

görevinizi yaparken bi yandanda hyalinizi gerçekleştirebilirsiniz bence,bende hayalimde farklı bi meslek vardı ama şuan cok farklı yerdeyim,türkiye gibi bi yerde hayallerinin mesleğini yapmak zor.ben artık alıştım işimi de seviyorum bi yandanda hayallerim için çalışıyorum

Isimi severek yapiyorum fakat baska bir is yapmak isterdim sizin gibi biraz zorla sectirildim..nasil sevdim isimi,millet is ararken ben hemen atandim,kendi paramo kaxanmak hosuma gitti...kendi evin olacak aile zincirinden kurtulacaksin,iyi yonleri olacak..

Bence okulunu bitirdikten sonra bir kolejle falan anlaş, maaşın cebinde olunca kimseye eyvallahın olmaz. KPSS'yi ilk yıldan kazanman şart değil. Bence çalışırken açık öğretimden bir bölüm okuyabilirsin. Ya da bir süre bu işi yapar para biriktirirsin, devlette istediğin bölümü kazanır okursun işi bırakıp, part-time çalışırsın okurken.
Seni anlıyorum, ben de istediğim ve sevdiğim bir bölümü okumuyorum ve ilgimin olmadığı bir mesleği yapacağım, çok zor. Öğretmen olacağım ben de.

Asgariücretle calismana gerek yok ki.. Kpss cumartesi sabah oturumuna hem öğretmenler hem memurlar giriyor. Memurluktan iyi bir puan alirsan memurluk tercihi yaparsin. Ya da ogretmen olarak atanip bir süre denersin olmadı kurumlar arası geçiş yapip memur olursun yine.

okulun son yılı belirsizlikler böyle yapar insanı ,çok kaptırma kendini dertlerine..mesleğine gelince ; hani derler ya sanatçılar için sahne tozunu yuttuktan sonra bir daha ayrılamazsın sahneden diye,hele bi tadını al öğretmenliğin ,hele bi eteğine yapışsınlar,kırık dökük kalemleri hediye olarak getirsinler ,sana kendini dünyanın en güzel kadını hissettirsinler .. bak bakalım geriye dönüp bu yazdıklarına nasıl gülüyorsun ..mesleğine başlayınca tüm dertlerin okulun demir kapısının ardında kalacak,seni koşulsuz seven minnakların tüm yaşamını kaplayacak güven bana

Ben de 1 yillik sinif ogretmeniyim... Bu iso istemiyosan zaten o kadar zor sinavlari gecemezsin.. 3tane sinav var bu isin onunde engel.. Ki seni motive eden bisey yok. Sinif ogretmeni olup da yapabilecegin cok bi is yok. Ha sunu yapabilrsin bak. Sadece gk gy kpssine hazirlanirsin p3 puaniyla duz memurluga girersin. 2016da tam yili.cift yil.
Yada ales ve kpds den 90uzeri alip uni de kalrsin hoca olarak... Yada bir is yeri acarsin maddi durumunuz iyise. Onu isletirsin... Seceneklerin boyle

Kaç kişi mesleğini severek yapıyor ki memlekette herkesin derdi para. Millet 2 kuruş fazla kazanim diye kendini yırtıyor. Ailene büyük haksızlık silah zoruyla götürmediler ya seni okula. Pes!

Siz keşke bi atanın da sonra istemiyorum dersiniz.Ama atandıktan sonra hiç sanmıyorum istemeyeceğinizi.Evet klişe laflar bunlar ama en rahat mesleklerden biri inanılmaz derecede tatili bol ve çalışma saatleri diğer mesleklere göre daha az.Üstelik maaşı da gayet iyi.Ben de öğretmenim ama özel sektörde çalışıyorum keşke atanabilsem.Bazen evet çok ağır geliyo bu iş keşke dediğim zamanlar oluyor ama manevi tatmini çok yüksek bi meslek.İnanılmaz derecede faydalı olduğunu hissediyorsun o çocuklardaki ilerlemeyi görünce.
Bence kpss ye asılın çünkü her sene atanmak giderek zorlaşacak.İyi bi puan alırsanız istediğiniz şehre gidersiniz ve tek başınıza hayatınızı yaşarsınız.Yüksek lisansı atandıktan sonra da yapabilirsiniz zaten üstelik ailenizden izin almanıza bile gerek kalmaz o zaman.
Şahsen benim evladımda gidip asgari ücretle çalışıcam dese ben de yadırgardım bu konuda saçmalamışsınız.Ayrıca okulun bitmesine bişey kalmamış zaten evmiş yurtmuş bunları takıp durmayın kafanıza.Çünkü ilerde ne saçma şeyleri dert etmişim diyeceksiniz.

Kaç kişi mesleğini severek yapıyor ki memlekette herkesin derdi para. Millet 2 kuruş fazla kazanim diye kendini yırtıyor. Ailene büyük haksızlık silah zoruyla götürmediler ya seni okula. Pes!
Ben hiç de ailesine haksızlık ettiğini düşünmüyorum. Ben de üniversite öğrencisiyim ve ailesinin zorlamasıyla istemediği bölümlerde okuyan o kadar çok insan tanıdım ki... Psikolojik baskı denen şey inanın bana silah zorundan daha kötü birşey. Babayı, kardeşi öne sürenler mi dersiniz, okumayacaksan evleneceksin o zaman diyen aileler mi dersiniz, tehdit edenler mi dersiniz... Sırf okumak istediği bölüm başka bir şehirde diye yollamayıp da yaşadıkları şehirdeki herhangi bir bölüme çocuk sırf okumuş olsun diye baskı yapan aile dolu memlekette. Üniversitelere baktığınız zaman birçok öğrenci oraya sadece diploma almaya gelmiştir, birçoğu gönüllü değil yani. Ailesi konu sahibine haksızlık ediyor bence, onlara pes. En basidinden konu sahibi 4 yıldır yurttayım, sıkıldım artık diyor; ailesi yüksek lisans yapacak olursan yine yurtta kal diyor mesela. Onların meselesi maddiyat falan da değil, maddiyat olsa anlarım da mevzu çok başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…