Ay tıpkısının aynısı bir tanıdığım var ama onlar karı koca cimri. Adamın parası var ama mal mülk almaz karısı da harcamaz. Aylık siznkinin 3 katı maaşı var. Kadın çalışmıyor. Yani böyle sanki asgari ücretle geçiniyormuş gibi yaşıyorlar. En sonunda adam başka kadınlara harcamaya başladı maalesef ve karısının haberi yok hala market market gezip en ucuz nerdeyse onu alır.Birikimi saklamıyor.ortada ben de görüyorum banka hesaplarını.fon alıyor satıyor.değerlendiriyor.ev bir araba rahat alırız ama sorun şu ki paranın elden gidecek olmasına bence tahammülü yok..insan niye biriktirir parayı,birşey almak için.ama artık eşim biriktirmek için biriktriyor
Abla ben de memurum . Bizim eşimle butcemiz ortak . O aldığı maaşı bana atar. Benim kredi kartımı kullanır. Borçlarimizi birlikte öderiz. Ama ikimizde birbirimizin isteklerini geri çevirmeyiz. Durumumuz yoksa belki 1 2 ay ertleriz ama yine de almaya çalışırız. Geçen ay eşim motorlu testere aldı mesela 30 bin liraya . Bence çok saçma bir iki kez kullanacağı bir şey ama o çok istiyor diye kırmadım. Aynı şekilde o da beni kırmak istemez .Merhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.
Bugün konuşacağımBen bu konunun nasıl gelişeceğini çok merak ediyorum, umarım konu sahibi burayı cevapsız bırakmaz.
Ayın 15ini mi bekleyeceksiniz konu sahibi? Öncesinden duruma alıştırmalısınız ki olaylar çok büyümesin. Çünkü bu adam öyle tamam al paran sende kalsın diyecek biri değil, çıkaracağı kavgayla geri adım atmayın.
Ev arabanız var , borcunuz yok , bu saatten sonra dilediğiniz gibi harcamayacaksanız ne diye çalışıyorsunuz ki , resmen kölelik sistemi bu, maaşınızı vermeyin artık, dilediğinizce harcayın , suç biz kadınlarda erkeklerde değil, tüm ipleri eline verip şikayet edemezsin...Merhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.
Acilen her ay yavaştan şunları almaya başla , dikey süpürge ( benimki bosh çok iyi) , robot süpürge ( xiami mi pro 2 kullanıyorum ) airfrey, çamaşır kurutma makinesi, bunları al, kendine altın takılar al , ye iç keyfine bak , verme bu pis cimri herife , ahirete mi götürecek o kadar parayı, ben evimi arabamı aldıktan sonra sadece kızı için birikim yapıyorum onun dışında bolca harcıyorum, ayrıca eşe maaş verilmez ev , araba borcu vs yoksa...Eşim herşeye yardım eder,ev işi yapar çocuk bakar.Ama cimriliğine dayanamıyorum artık
Ya hu bari ortak hesap olsaydı, nasıl güveniyorsunuz bu heriflere, Allah bilir ev , araba da eşinin üzerinedir, ülkemizde memur kadınlar eşleri tarafından sömürge haline gelmiş resmen , kadınlarımız aşırı sorunluHepsini tek hesapta topluyor biriktiriyor,kendininkini de harcamıyor
Ben daha önce de dedim burada. Memur olan kadınlara paralarına sahip çıksınlar diye hizmet içi eğitim verilsin. O noktaya geldik.Ya hu bari ortak hesap olsaydı, nasıl güveniyorsunuz bu heriflere, Allah bilir ev , araba da eşinin üzerinedir, ülkemizde memur kadınlar eşleri tarafından sömürge haline gelmiş resmen , kadınlarımız aşırı sorunlu
Vallahi öyle, kimi aşkından gözlerine perde inmiş, kimi korkmuş, sinmiş, kimi pasifize edilmiş, yani deli oluyorum bu konulara, eşimle ben de memuruz lakin sadece ortak borçlara yardım ederim , alınan mallar da ortak olur öyle anlaştık, asla tek hesapta para toplamam , suanda biraz borçlarım var bittiği gibi direk kendime harcarım büyük kısmını, konu sahibinin Allah bilir kendine ait aracı da yokturdur, para bir yere kadar insan da vizyon olmalı herseyden önce, böyle adamlara höst demedikleri için herifler de iyi palazlanıyor evlilik birliği içinde , sonra napiyor buluyor bir kadın tekmeyi basıyor eşine, o kadar birikim , eziyet hepsi boşa gidiyor, geçen bir psikolog paylaştı, kadın öğretmen , eşi de memur , adam yıllarca birikim adı altında kadını sömürmüş, borçlar bittiği gibi rahatlayınca başka kadınla aldatmış, ev , araba vs hersey adamın üzerine olduğu için bir de mal kaçırmış kadından, yılların memuru olan kadın dımdızlak ortada kalmış, psikolog uyarıyordu eşinize bu kadar yatırım yapmayın diye , bence bu ülkede eğitimsiz, ezik , pısırık, kadın sorunu var , o kadar ezilmiş ki kadınlar okuyup maaş sahibi olsa bile kurtulamıyor ataerkil zihniyetten , içten içe erkeğin daha yüce olduğuna inandıkları için yaşadıkları durumu garipsemiyorlar bile , erkekler de zaten para avcısı birçoğu maaşlı, zengin kadın peşinde, burda açılan konulardan anladım ki kadınlar ve kızlarımız iflah olmaz bir değersizlik içinde...Ben daha önce de dedim burada. Memur olan kadınlara paralarına sahip çıksınlar diye hizmet içi eğitim verilsin. O noktaya geldik.
Bu pasifik öğretmen kadınlarda hele daha fazla oluyor gözlem ve buradaki okuduklarıma göre. Ki bende öğretmenim ona göre söylüyorum yani kızmasınlar.Vallahi öyle, kimi aşkından gözlerine perde inmiş, kimi korkmuş, sinmiş, kimi pasifize edilmiş, yani deli oluyorum bu konulara, eşimle ben de memuruz lakin sadece ortak borçlara yardım ederim , alınan mallar da ortak olur öyle anlaştık, asla tek hesapta para toplamam , suanda biraz borçlarım var bittiği gibi direk kendime harcarım büyük kısmını, konu sahibinin Allah bilir kendine ait aracı da yokturdur, para bir yere kadar insan da vizyon olmalı herseyden önce, böyle adamlara höst demedikleri için herifler de iyi palazlanıyor evlilik birliği içinde , sonra napiyor buluyor bir kadın tekmeyi basıyor eşine, o kadar birikim , eziyet hepsi boşa gidiyor, geçen bir psikolog paylaştı, kadın öğretmen , eşi de memur , adam yıllarca birikim adı altında kadını sömürmüş, borçlar bittiği gibi rahatlayınca başka kadınla aldatmış, ev , araba vs hersey adamın üzerine olduğu için bir de mal kaçırmış kadından, yılların memuru olan kadın dımdızlak ortada kalmış, psikolog uyarıyordu eşinize bu kadar yatırım yapmayın diye , bence bu ülkede eğitimsiz, ezik , pısırık, kadın sorunu var , o kadar ezilmiş ki kadınlar okuyup maaş sahibi olsa bile kurtulamıyor ataerkil zihniyetten , içten içe erkeğin daha yüce olduğuna inandıkları için yaşadıkları durumu garipsemiyorlar bile , erkekler de zaten para avcısı birçoğu maaşlı, zengin kadın peşinde, burda açılan konulardan anladım ki kadınlar ve kızlarımız iflah olmaz bir değersizlik içinde...
Ben de öğretmenim, evet gerçekten öyle , öğretmenler kendilerini pek gelistirmiyorlar bence bu yüzden, evlenene kadar babalarına evlendikten sonra da kocalarına veriyorlar maaşlarını, hep sömürülüyorlar, erkekler de zaten parazit gibi öğretmen kızı buldu mu yapışıyor sülük gibi , kızlarımız da uyanık değiller baba evinde ezilmiş bir de koca yanında ezileyim diyorlar, öğretmenler odasında dikkat ediyorum geneli öyle birkaç öğretmenimiz dışında, hepsi eşine ev araba almakla meşgul, ortak bir mal yok hepsi eşinin üzerine...Bu pasifik öğretmen kadınlarda hele daha fazla oluyor gözlem ve buradaki okuduklarıma göre. Ki bende öğretmenim ona göre söylüyorum yani kızmasınlar.
Benim kuzenim öğretmendi özel bir okuldaBen de öğretmenim, evet gerçekten öyle , öğretmenler kendilerini pek gelistirmiyorlar bence bu yüzden, evlenene kadar babalarına evlendikten sonra da kocalarına veriyorlar maaşlarını, hep sömürülüyorlar, erkekler de zaten parazit gibi öğretmen kızı buldu mu yapışıyor sülük gibi , kızlarımız da uyanık değiller baba evinde ezilmiş bir de koca evinde ezileyim diyorlar, öğretmenler odasında dikkat ediyorum geneli öyle birkaç öğretmenimiz dışında, hepsi eşine ev araba almakla meşgul, ortak bir mal yok hepsi eşinin üzerine...
Size öyle geliyor. Bu saydıklarınız zaten ortak hayatta olması gerekenker. Siz bir de üstüne tüm paranızı veriyorsunuz. Çocuklarınızdan ve kendinizden kısıp o na gönderiyorsunuz.Yok öyle değil:)her işi yapar her işe yardım eder.evde tüm işler ortaktır.ben ayaktaysam o da ayaktadır.tek sorun cimriliği
Çoğu bu halde , eşleri maaşlarına çökmüş ve köle hayati yaşıyorlar, eşim malları ortak yapmasa asla katkıda bulunmazdım ama baştan konuştuk ortak olacak diye , uyanık olmak lazım, maaşları eşlere hibe etmek akılsızlık...Benim kuzenim öğretmendi özel bir okulda
Uzun yıllardır konuşmuyorum konuştuğum zamanlar maaşı 3500 tl idi
Aylık eşi ona 300 tl veriyormuş
Onun içinde yemek ve kuaför parası varmış
Servisle gelip gidiyordu
Babası bir gün borç istiyor
300 tl içinden 70 tl sini babasına verip bir hafta yemek yemediğini söylemişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?