Ayıptır sorması ne kadar biriktirmiş?Hesaplar ortada,gözümün önünde ,ne yaptığı belli..ayrıca başka şey yapıyor olsa o kadar yüklü miktar birikmez.Ben birike miktardan haberdarım.sorun harcayamaması sadece biriktirmesi..Keşke harcamış olsa bir yerlere..inanın bunu tercih ederdim.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Benim Maaşım ve Cimri Eşim
- Konu Sahibi rmrmrmrm
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Ben çocuklara çok üzüldüm ...Ben de biraz kendime cimriyimdir, robot süpürge bende de yok mesela çünkü süpürgeyi ben yapmıyorum o yüzden ihtiyaç da duymadım Kendime birşey alırken 50 kere düşünürüm ama çocuktan kısamam... Benim maaşımın tamamı hatta kira gelirim ve babasının maaşının artan kısmı kızımındır, onun ihtiyaçlarına harcanır ve kalanı eğitim hesabına yatırılır yine de ahım şahım bir eğitim birikimi yapamıyorum diye üzülüyorum. Siz 10k ile üstelik iki çocuğun neyini karşılıyorsunuz? O çocuklar sizden birşey istemeye de korkuyorlardir yok diye, üstelik ikisi de kız çocuğu, kıyamam...
Son düzenleme:
- 15 Nisan 2017
- 3.396
- 8.842
- 158
Eşinizi temiz bir dövesim geldi. Siz hatayı baştan yapmışsıniz. Eşinizi bu şekilde alıştırmayacaktınız. Giden yıllarınıza yazık olmuş çok üzüldüm. Maaşınızdan tek bir kuruş vermeyin artık. İsterse koparsın kıyameti. Sizinde o durumda söyleyecek iki çift lafınız vardır heralde?
- 18 Temmuz 2016
- 4.574
- 12.646
- 208
Araba benim ev eşimin..birikim de eşimin hesabında
Allah akil fikir versin gercekden..20 yillik arabadan baska biseyin yok demek. Yazik hem sana hem emegine hemde kizlarina. Adam simdi cekse Gitse elinde bir araba var, 20 yillik...... birde giden emek, para, genclik....
Bosansalar bu adam ne birikimi koklatir ne de doğru dürüst nafaka verir çocuklara...Allah akil fikir versin gercekden..20 yillik arabadan baska biseyin yok demek. Yazik hem sana hem emegine hemde kizlarina. Adam simdi cekse Gitse elinde bir araba var, 20 yillik...... birde giden emek, para, genclik....
Daha evliyken gözünün önündeki ihtiyacları karşılanmayan İki öz çocuguna aylık 10bini layık gören adam, bosaninca 10 kuruş vermez, birikimi de anasının bacisinin üstüne yapar, evi arabayı da hacılayamazsa sattirir yine bırakmaz çocuklara, enaz yarısına çöker... acımaz net
- 15 Nisan 2017
- 3.396
- 8.842
- 158
20 yıllık memur olup maaşı eşinin eline sayıp bir robot süpürge bile alamamak gerçekten içler acısı bir durum. Bunca yıl nasıl sessiz kaldınız bu duruma, hiç mi acımadınız kendinize? Benim eşimde pek cömert sayılmaz. Geçtiğimiz yaz kızıma yatak odası takımı aldım diye (kızım 5 yaşında) kavga çıkardı söylendi. İşine bak demeye getirdim. Ben kazanacağım ben ödeyeceğim ve ihtiyaç olan birşey için afra tafra çekeceğim, oldu. Eşimin eli sıkıştığında destek çıkarım, yüklü harcamalarda hakeza ama bunun dışında maaşım bendedir yani. Eşimde talep etmez, edemez. Bir erkek karısının emeğine karşı bu kadar rahat saygısızlık yapabiliyorsa onda büyük bir sıkıntı vardır.
- 18 Şubat 2023
- 2.778
- 2.656
- 53
- 34
Hayalinde bir ev var önümü almak istiyor , hayali neymiş birikim yaparken, eviniz var ama belki yazlık almak istiyordur yada daha büyük güzel bir ev. Birde paranın zekâtını veriyormuHangi kavgalarla tartışmalarla 10 bin yaptığımızı size bir anlatsam,1 hafta benimle konuşmadı bunun için
- 29 Haziran 2022
- 60
- 140
- 23
- 40
Böyle düzen olmaz çok yanlış bir sistem kurulmuş .Ben de yaklaşık 20 yıllık devlet memuruyum .3 çocuğum var 10 bin lirayla nasıl geçinirim 1 ay diye düşündüm mümkün değil.dün büyük kızıma 2 ayakkabı 1 mont aldım 10 bin tuttu mesela.çalışıyoruz öğrenciler hergün tepeden tırnağa inceliyor güzel giyineyim dersen ayakkabısı,çantası ,vs yani mümkün değil .
Eşinizin birikimini siz de görüyorsunuz ama olası bir boşanma durumunda zırnık koklatmaz o adam size .aynı böyle bir komşum vardı adam çok baskındı askerdi zaten emir eri gibi kullandı kadın öğretmendi.tüm parayı kaçırdı boşanmayı çekişmeliye çevirdi.bir ev vardı onu da satmaya çalıştı satamadı .Kadın kurtuldupuna şükretti baba evine gitti 50 yaşından sonra özel okulda öğretmenliğe başladı emekli olmuştu.adam evden de çıkmadı oturuyor.Kadın bir emekli maaşıyla ve giden yollarıyla kaldı ortada.
Siz de bu aşamada vereceğiniz miktarı azaltın maaşın yarısını kendime ayıracağım deyin mesela.yazın bir yurtdışı tatili ayarlayın,spora yazılın., haftada 1 gün kızlarınızı alıp yemeğe götürün.Hayat geçip gidiyor güzel anılar biriktirmek asıl olan
Eşinizin birikimini siz de görüyorsunuz ama olası bir boşanma durumunda zırnık koklatmaz o adam size .aynı böyle bir komşum vardı adam çok baskındı askerdi zaten emir eri gibi kullandı kadın öğretmendi.tüm parayı kaçırdı boşanmayı çekişmeliye çevirdi.bir ev vardı onu da satmaya çalıştı satamadı .Kadın kurtuldupuna şükretti baba evine gitti 50 yaşından sonra özel okulda öğretmenliğe başladı emekli olmuştu.adam evden de çıkmadı oturuyor.Kadın bir emekli maaşıyla ve giden yollarıyla kaldı ortada.
Siz de bu aşamada vereceğiniz miktarı azaltın maaşın yarısını kendime ayıracağım deyin mesela.yazın bir yurtdışı tatili ayarlayın,spora yazılın., haftada 1 gün kızlarınızı alıp yemeğe götürün.Hayat geçip gidiyor güzel anılar biriktirmek asıl olan
- 20 Eylül 2014
- 2.515
- 3.769
- 333
hiçbir şey olmaz. gözünüzde çok büyütmüşsünüz adamı, sindirmiş sizi. gözdağı vermiş bak bana karşı çıkarsan seni cezalandırırım demiş. ama yemezler. sizin benzer durumunuzdaydım. kavga ede ede, hakkımı araya araya istediğim kıvama geldik eşimle. siz paranızı istediğiniz gibi harcamayın, el oğlunun eline bakın, perişan olun diye mi okuttu anne babanız. onların emeklerine bile yazık be.Bu yorum mutlu etti beni,umarım ben de kolaylıkla aşarım.Eşim çok inatçı,boşanmaya bile gidebilir gibi geliyor.benden böyle birşey beklemiyor çünkü
bakın dini yönden bu olay gasp oluyor, ciddiyim. koca karısının maaşına el koyamaz. bu gasptır. modern görüşlere gel, adam size ekonomik ve psikolojik şiddet uyguluyor. sizin paranızla yaşadığı konforun içinde sizi adam yerine koymuyor. sektirip gitsin. anası kadir gecesinde mi doğurmuş. ben 10 yıl dayandım bu duruma. eşya ya da çocuklara harcar bana gelince eli varmazdı. ama şimdi öyle keyfim yerinde ki. eğer isyan etmesem, direnmesem sizden farkım olmayacaktı. gerekirse kavga, küslük olsun. geri adım atmayın. zor olacak ama her şey düzelecek, merak etmeyin.
İnşallah dediğiniz gibi olur.çok teşekkür ederim.yarın konuşucam.hiçbir şey olmaz. gözünüzde çok büyütmüşsünüz adamı, sindirmiş sizi. gözdağı vermiş bak bana karşı çıkarsan seni cezalandırırım demiş. ama yemezler. sizin benzer durumunuzdaydım. kavga ede ede, hakkımı araya araya istediğim kıvama geldik eşimle. siz paranızı istediğiniz gibi harcamayın, el oğlunun eline bakın, perişan olun diye mi okuttu anne babanız. onların emeklerine bile yazık be.
bakın dini yönden bu olay gasp oluyor, ciddiyim. koca karısının maaşına el koyamaz. bu gasptır. modern görüşlere gel, adam size ekonomik ve psikolojik şiddet uyguluyor. sizin paranızla yaşadığı konforun içinde sizi adam yerine koymuyor. sektirip gitsin. anası kadir gecesinde mi doğurmuş. ben 10 yıl dayandım bu duruma. eşya ya da çocuklara harcar bana gelince eli varmazdı. ama şimdi öyle keyfim yerinde ki. eğer isyan etmesem, direnmesem sizden farkım olmayacaktı. gerekirse kavga, küslük olsun. geri adım atmayın. zor olacak ama her şey düzelecek, merak etmeyin.
- 4 Aralık 2023
- 882
- 1.139
- 33
- 30
- 20 Eylül 2014
- 2.515
- 3.769
- 333
başta itiraz etse de zamanla kabullenecek. bu kadar agalık yeter. onun sabrı, siniri varsa sizin de var. sizin de istekleriniz ve hevesleriniz olduğunu bilecek. belli ki empati yapamıyor, yapsın, öğrensin. size ne..İnşallah dediğiniz gibi olur.çok teşekkür ederim.yarın konuşucam.
- 21 Ocak 2018
- 8.341
- 20.583
- 348
- 32
20 yil cok uzun bir sure on bin tl ile kizlarin ve kendi ihtiyaclarinizi nasil aliyorsunuz nasil yetiyor anlamadim bir kurus vermeyin kiyamet koparsin ne yapabilirki zaten cok oarasi varmis sayenizde istediginiz herseyi alin calisan kadinsiniz izne ihtiyaciniz yok acin gozunuzu yasamanin tadini cikarin biraz
10 bin tl parayı üniversite öğrencisi kardeşime veriyor annemler o bile mırın kırın ediyor tek kişilik yemekli yurtta kalıyor ekstra ihtiyaçları karşılandığı halde. Ben küçük bir şehirde yaşıyorum karı koca memur çiftler 2. Evi arabayı alıyor eski model kullanmazlar. 43 yaş yeni araba için geç değil. Nasıl güvendiniz amlamadım. Ben kadının parasını kadının erkeğin parası ailenin düşüncesine de katılmıyorum tabii ki ortak olmalı AMA burada siz resmen kocaya çalışıyorsunuz. Yarın bir gün sizden ayırdığı parayla 2. Bir kadının gönlünü hoş eder görürsünüz. Bi insan kendi parasının dilencisi olmamalı bence. Ortak borç olsa okey ama evi arabayı yeni almadıysanız bu olay yoktur annem 5 sene önce aldığı eve 2 bin kredi ödüyor. 1-2 sene önce alanlar 10 ödüyor. Para göndermek için sebep yok. O parayı bir şekilde alın.
- 17 Ekim 2016
- 332
- 737
- 103
2002 itibariyle yapılan evliliklerde -önce mal ayrılığı anlaşması yapılmadıysa eğer ki konu sahibinin yaptığını hiç sanmıyorum- evlilik içerisinde edinilmiş her mal ve birikim %50 hak sahipliği yaratıyor. İsterse hepsi eşinin üzerine olsun fark etmez yani. Evi satamaz da. Satarsa bedelini yine talep edebilir. Hak sahipliği var. Boşanırken alabilir yarısını. Nafakayı da kafasına göre ödememezlik yapamaz çünkü devlet memuru. Kaçışı yok. Konu sahibi de haklarını bilsin diye diyorum, boşansın diye değil, bu tip korkularla parasını vermeye devam etmesin yani.Bosansalar bu adam ne birikimi koklatir ne de doğru dürüst nafaka verir çocuklara...
Daha evliyken gözünün önündeki ihtiyacları karşılanmayan İki öz çocuguna aylık 10bini layık gören adam, bosaninca 10 kuruş vermez, birikimi de anasının bacisinin üstüne yapar, evi arabayı da hacılayamazsa sattirir yine bırakmaz çocuklara, enaz yarısına çöker... acımaz net
Mülkünüze aile konutu şerhi koydurdunuz mu konu sahibi? Eğer yapmadıysanız ilk işiniz bu olsun.
- 17 Kasım 2024
- 102
- 22
- 13
Tamamen kessin gerek yok erkeğe para vermeyeAnladım o zaman çok kötü bir eş sayılmaz. Aniden tamamen kesme ama en azından yarı maaşın sende kalsın başta. Bir yıl sonra daha da azalt. Mesela bu ayın 15inde başla buna muhakkak. İçinde ne varsa muhakkak al
- 17 Kasım 2024
- 102
- 22
- 13
Sizin cimrilik anlayışınız da çok garip. Cimri deyince illa ahırda yatan çeşme suyu içen olarak algılamayın. Aylik 100 bin geliri olan evde kahve parası elbette vardır ama başka konularda cimrilik yapar araba supurge gibi. Herkesin cimriligi kendi bütçesine göre.Bana cok gecmiyor ya, cimri insan disarida kahvenin yuzunu gosterir mi?
- 14 Ağustos 2024
- 1.585
- 3.250
- 48
Şaşırdım...İki memur güzel geçinebilecekken nedir bu birikim hırsı? Tabii ki birikim olmalı ama ihtiyaçlar da göz ardı edilmemeli. Hele ki araba modeli değiştirmemesi,masa değiştirmemesi vs cidden cimri olduğunun kanıtı. Yani bana göre biri değil. Çok can sıkıcı. 20 yıl dile kolay. Alışmış olduğu düzene dur diyeceksiniz. Kiyamet kopar. O zaman da deriz ki düzeni sevmiş. Gelen akışı sevmis. Aldığınız kararın arkasında durun. Ama sizi parlak günler beklemiyor bunu da bilin.Merhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.
- 29 Eylül 2014
- 9.009
- 17.007
- 498
Senin yaşadığın hayat, hayat değil.. boşanmaya kadar gitsin gidecekse, kurtul bu açık hava cezaevinden. Böyle hayat mı olur, resmen boşa harcanan bir ömür..Ayrıca kızıma okuldan istenen birşeyi de ben alıyorum bu parayla.kitap ya da katılına bir etkinlik parası gibi..
- 18 Kasım 2014
- 4.475
- 5.678
- 358
Kamu spotu: Kızlar banka kartınızı dolaylı ya da doğrudan eşinize vermeyin. Sizin emeğiniz çatır çatır yiyin.Merhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.
Doğru karar ,ama son ana bırakmayın söylemeyi. Yavaş yavaş konuyu açın, kendimce biriktirip ev için isteklerimi gidermek istiyorum gibi. İllaki hayır derse ek kart çıkarsın size, oradan istediğinizi alın o ödesin.