• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim Maaşım ve Cimri Eşim

Bende memurum eşim esnaf
17 senedir hiç borcu bitmez hiç parası olmaz
Ama ben 1 kurus bile vermedim eline
Ben kredi oduyorsam fatura ve market ondaydi
Şimdi borç harç yok
Evi arabayı aldık
Maaşımın hepsi benim
Cocuklarin ihtiyaclari ,arabamın masrafı ve Kızımın özel derslerini ödüyorum . Yine market fatura ve aidat onda
Geri kalanını biriktiriyorum maaşın ne kadar nereye harcıyorsun diye soramaz bile
Kendinizi bu kadar ezdirmeyin paralı köleler degiliz
Gerekirse evde savaş ilan edin ama 1 kuruş vermeyin yeterince sömürmüs ona saysin

İşyerimdeyken eşime uzun bir mesajla bundan sonra ne yapacağımı yazdım.Eve gelince tartışma çıksın istemiyorum çocuklar yanımdayken.Tavrımı koydum.net kararımı belirttim.cevap vermedi..Ama onun savunması hep şu oluyordu.Ben senin paranı alıp kendime mi harcıyorum.Doğru ne kendi parasını ne de benim paramı harcamıyor.sadece ikisini de yatırım hesabında biriktiriyor.Sorun bu zaten.keşke harcasa!!kendine ya da bana.yeter ki harcasın..herkes yokluktan kavga eder,biz varlıktan ediyoruz.tepkisini bekliyorum.Ama geri adım atmıcam

İşyerimdeyken eşime uzun bir mesajla bundan sonra ne yapacağımı yazdım.Eve gelince tartışma çıksın istemiyorum çocuklar yanımdayken.Tavrımı koydum.net kararımı belirttim.cevap vermedi..Ama onun savunması hep şu oluyordu.Ben senin paranı alıp kendime mi harcıyorum.Doğru ne kendi parasını ne de benim paramı harcamıyor.sadece ikisini de yatırım hesabında biriktiriyor.Sorun bu zaten.keşke harcasa!!kendine ya da bana.yeter ki harcasın..herkes yokluktan kavga eder,biz varlıktan ediyoruz.tepkisini bekliyorum.Ama geri adım atmıcam
Seni bezdirmek için herseyi yapacak asla geri adım atma.
Gelişmeleri bekliyoruz

Peki siz bu yatırım hesabında toplam ne kadar olduğunu,aylık getirisinin ne olduğunu biliyor musunuz?Bu hesaba istediğinizde ulaşabiliyor musunuz?Bu hesapta biriken parayla,misâl bi arsa alalım deseniz bu arsa üzerime olsun deseniz sorun çıkartır mı?

Peki siz bu yatırım hesabında toplam ne kadar olduğunu,aylık getirisinin ne olduğunu biliyor musunuz?Bu hesaba istediğinizde ulaşabiliyor musunuz?Bu hesapta biriken parayla,misâl bi arsa alalım deseniz bu arsa üzerime olsun deseniz sorun çıkartır mı?
Hesabı saklamıyor,getirisinin ne olduğunu da biliyorum ama kullanmıyoruz.kullanalım diyorum işte itiraz ediyor.ne kendine birşey alıyor ne de bana,para hiç eksilmiyor

Hesabı saklamıyor,getirisinin ne olduğunu da biliyorum ama kullanmıyoruz.kullanalım diyorum işte itiraz ediyor.ne kendine birşey alıyor ne de bana,para hiç eksilmiyor
Birikmiş parayla bi taşınmaz geliyorsa alın ve sizin üzerinize olsun bakalım nolacak..aldıktan sonra ,bi süre para biriktiremeyeceğim ,ihtiyaçlarım var onları alacağım,birikim yapacağımız zaman bir altın hesabı açacağım ,sen bana gönderirsin diyin...siz de yani maaştan 10 bin alıp gerisini eşe göndermek nedir ya..ihtiyaçlarınızı ,istediğiniz şeyleri bi alın kalanı kendiniz de biriktirirsiniz..

Sizin eşinizde kıtlık bilinci var. Ölene kadar biriktirir o. Bir şey yapacağı yok yani biriktirip de. Amacı biriktirmek olmuş. Madem böyle yaşamak istiyor, akşamları ve hafta sonları ek iş yapsın ve daha çok para kazansın. Kendi kazancı üzerinden yapsın ne yapıyorsa. Sizin paranızı gaspçı gibi elinizden alıp sizi kendi paranızın dilencisi yapmasın. Israr ederse istifa edeceğinizi çünkü bu şekilde çalışmanın anlamsız olduğunu içinizden artık gelmediğini söyleyin ve paçalarının tutuşmasını izleyin.

O hesap havaya uçmadan bunun için de tedbir al konu sahibi....Biraz da benim hesapta dursun de mesela veya yarısını bana ver kendime araba alicam de, kurtar. O para çocuklarının hakkı, bırakma bu adama

Benim doktor bir sevdiği ablam var eşi belediyede çalışıyor, maaş konusu konuşulmuştu adam evin giderlerini karşılıyormuş haliyle daha az aldığı için parası bitiyormuş, kasada kaldığında ya da ihtiyaç olduğunda abladan kartı aldığı durumlar oluyormuş gidişat bu şekilde olmalı bence
Benim eski nişanlım da aylık 20 sadece kendi kalemlerine harcarsın kalanı ortak hesapta toplarız demişti 🥹 aylık 100k kazanıcam ama 20 si benim djdjjd
Ve birçok evlenen arkadaşımdan da duydum erkeklerin tavrı kira fatura evin geçimi bende olsun diye şart koşuyorlar 'erkekliği' hissetmek için sanırım, ihtiyaç halinde tabiki çıkarıp veririsinizama erkeğin kadının maaşının hesabını yapması hış gelmiyor kulağa

O hesap havaya uçmadan bunun için de tedbir al konu sahibi....Biraz da benim hesapta dursun de mesela veya yarısını bana ver kendime araba alicam de, kurtar. O para çocuklarının hakkı, bırakma bu adama
Konu sahibinin derdi bu değil,harcayalım ,ihtiyaçlarımızı alalım ,kendimizi isteklerimizden yoksun bırakıp biriktirmek doğru değil diyor..ama siz çok haklısınız ,ev onun üzerine,hesap onun üzerine..boşanma durumunda kimin üzerineyse onun borusu ötüyor..zaten öyle bir durumda hesaptaki para durmaz sanki..

Konu sahibinin derdi bu değil,harcayalım ,ihtiyaçlarımızı alalım ,kendimizi isteklerimizden yoksun bırakıp biriktirmek doğru değil diyor..ama siz çok haklısınız ,ev onun üzerine,hesap onun üzerine..boşanma durumunda kimin üzerineyse onun borusu ötüyor..zaten öyle bir durumda hesaptaki para durmaz sanki..
Durmaz tabii deli misin...Karısını 20 yıl köleden beter edip, İki öz evladının bütün ihtiyaçlarına (o da kavga dövüşle ) sadaka gibi aylık 10k layık gören bir adam , tehlikeyi sezince her pisliği yapar. En önce o hesap uçacak havaya, demedi demeyin, asıl orayı kurtarması lazım

Durmaz tabii deli misin? Karısını 20 yıl köleden beter edip, İki öz evladının bütün ihtiyaçlarına (o da kavga dövüşle ) sadaka gibi aylık 10k layık gören bir adam , tehlikeyi sezince her pisliği yapar. En önce o hesap uçacak havaya, demedi demeyin, asıl orayı kurtarması lazım
20 yıl mı😲ben orayı kaçırmışım..konu sahibi allahaşkına bi robot süpürge bilmem ne için niye adamdan izin alıyorsun daha..artık taksitle mi peşin mi alırsın git ne istiyorsan al..hesaptaki para konusunu da çöz..mutlaka bir şey al o parayla

eşiniz banknot sevici. bazı insanlar böyle oluyor. biriktire biriktire bir süre sonra varyemez oluyorlar. tek kendi parası olsa neyse ama sizin paranıza tedbir koyamaz. sizin tepkinizi hemen kabullenmeyecektir, zor da olsa zamanla kabullenecek.

Birikim evet güzel ama ne yapiyo biriktirip konforunuzu sağlayacak ? İyi bı ev mi aldı da oturuyorsunuz iyi bir arabaya mi biniyorsunuz? O yine biriktirir siz konfor alanınzi genişletin gönlünüze gore

Tamam da tl olarak tutmuyordur herhalde, altın hesabımı var , faizde mi, yabancı para mı?

Ya okuyorum tam hak verecegim, bi laf ediyorlar diyorum ki adamın bi bildigi varmış🙃 2 çocuğunuz var neden paranın kalanını hayır için veriyorsunuz yani? Eşiniz cimriyse sizin yüzünüzden mi olmuş diye merak ettim.
Evi, arabası varmış, belli ki birikimleri de var. İnsanların durumu varsa belli bir miktar hayır yapmak insana iyi gelir. Tabii her ay artan kısmın tamamını dağıtmaktan bahsetmiyorum. Ben her ay 10 lira da olsa 10 bin de olsa her ay mutlaka birikim yaparım, o ay ne kadar arttırabilirsem artık, yıllardır alışkanlık edindim.

R rmrmrmrm konu sahibi iyi misiniz, ne tepki verdi eve gelince.
Hiçbir tepki vermedi, benimle hiç konuşmadı sadece çocuklarla konuştu,ben de konuşmadım.Hazmetmesi zaman alıcak.Kendi haline bırakıcam.o konuyu açmadıktan sonra ben de açmam.Söylemek istediğim herşeyi söyledim çünkü.

Back