- 6 Ocak 2014
- 1.682
- 1.766
-
- Konu Sahibi Vanilya Bitter
İnşallah çok teşekkür ederim Allah razı olsunGeçmiş olsun canım
Allah kolaylık versin çok şükür bebeğin sağlıklı sende tedavini almışsın yavaş yavaş toparlanırsın
Sancım direk iki dakikada bir şekilde başlamıştı zaten benim doktoru da hem aradık hem hemen gittik ama ebe alıyor önce Doğuma en azından benim gittiğim hastanede böyle oldu ve ebe benden önce oldukça zor bir Doğuma girmiş kadını resmen parçalamış bende kendini ispatlamaya çalıştı doktoru nerdeyse kafası çıkıncaya kadar çağırmadı Doğuma kendi doğurtmaya çalıştı kendini ispatlamaya çalıştı yanımdaki hemşireye anlatırken duydum sinirli sinirli önceki doğumda beni suçluyorlar diye anlatıyordu baktı komple doğurtamadı çocuğu öyle doktoru aradı gelin çıkmıyor bebek diye ama sıkışma gibi bi durumu yoktu benim zaten 10 cm açıklığım olmuştu sıkışsa bende hissederdim diye düşünüyorum sonrasında doktoru arayınca geldi doktor da uğraştı biraz ama çok uğraşmadan kesti çıkarttırdı çocuğu sonra dikti iç dış dikişim oldukça fazlaydı kontrol ediyorlar ya ebeye bu kızı çok kurcalamayın çok dikişi var dedi düşünün buna rağmen ebe çokça ve sertçe kurcaladı şimdi dış dikişlerim düştü ama bugün başka doktora gittim dikişlerin oldukça fazlaymış iç dikişlerin duruyo halen ve iltihap kapmış dedi fitil ve dıştaki şişlik içinde krem verdiÖzelde doğum yaptınız ve evde sancılar başladığında doktorunuzu aramadınız mı sizin gittiğiniz saatte hastanede değil miydi ya da gelmedi mi yani sizin bilgilendirmeniz lazım kafası görünüyordu demişsiniz eğer öyleyse sıkışmaması için acele etmesi normal. Hadi doğuma gelemedi dikişlere kadar gelio dikişi doktor atmalıydı nasıl ortada olmuyor özel hastanede sadece ebeyle doğum olacaksa 9 ay doktora hiç.gitmeyelim. 24 gün olmuş bence muayeneye gitmelisiniz.Burada asıl kızmanız gereken doğum anında yanınızda olmayan doktorunuz olmalı
Her tuvaletten sonra batikon sürmemi söylediler lif felan hiç demediler doktorum da 10 gün sonra değil 5 gün sonra çağırdı onda da dikişlerime hiç bakmadı üstten baktı içimde bişey kalmadığını söyledi parça felan yani o kadar bugün başka hastane ve doktora gittim dış dikişlerimin düştüğünü içte de çok dikişim olup düşmediğini ve iltihap kaptığını söyledi fitil verdi dıştakiler içinde krem verdi güzel dilekleriniz için teşekkür ederimSize dikişlere her tuvaletten sonra batikon sürmenizi, banyoda lif sürmenizi söylemediler mi? Doğumdan 10 gün sonra da doktorun muayeneye çağırması lazımdı. Bence gidin bir muayene olun. Çok geçmiş olsun
Umarım geçer İnan’ın çok yıprandım böyle yarım olmaktanGeçecek benimde öyleydi 2 ayda anca toparladım
Umarım geçer size de çok geçmiş olsun rabbim evlatlarımızla uzun mutlu huzurlu bir ömür nasip etsin inşallahBoşuna 40gün demiyolar canim ancak iyilesiceksn bende 30gün oldu dogum yapalı sezeryan oldm dikislerim hala ben burdaym diyo çati agrım gbi bi agrım var icten dikişlerinin oyle olması normal bence
Çok teşekkür ederim umarım bende estetiklik duruma gelmem size de çok geçmiş olsun rabbim hep kolaylık versin inşallah bende zor olunca sezeryan olmadığıma pişman oldum umarım normalin faydasını görürüm artık tam anlamıyla bende iyileşmek istiyorumSadece çok geçmiş olsun demeye geldim. 2 doğumun var ikiside sezeryan . Annemin de dogumu sizinkine benzer olmus. Bana asla yaptırmadı. Lafını bile etmedik normal dogumun. Annem 25 sene sonra estetik oldu bu yüzden. Gercwkten cok gecmis olsun..
Merhabalar 24 gün önce normal doğum yaptım iç ve dış dikişlerim oldukça fazla oldu (dış dikişlerim düştü zaman içinde ancak içtekiler duruyor). Oldukça zor bir doğum yaptım özellikle ebe sağolsun mahvetti beni benden önce zor bir doğuma girmiş (doğumumda yanındaki hemşireyle sinirli sinirli konuşup onu anlatıyordu) resmen kendini ispatlamaya ve doktorumu çağırmadan kendi başına doğurtmaya çalıştı sürekli ıkın ıkın derken nefes almama bile müsade etmedi sancım dakikada 1 gelmesine rağmen sürekli nefes alma ıkın nefes alma ıkın diye bağırdı üstelik özelde doğum yaptım ama hiç faydasını göremedim özel olmasının. Bir ara Allah rızası için nefes alim çok yoruldum sancım bile kaçtı dediğimi hatırlıyorum ama çocuk senin yüzünden sıkıştı çıkmıyor diye kızarak devam etti. Doğum yapalı 24 gün olmasına rağmen halen çok fazla ayakta duramıyorum hemen iç dikişlerim ağrıyor ve dik oturamıyorum. Doğum sonrasında hastanede bana bi kaç saate çıkabilirsiniz idrarınızı yapmanız yeterli dendi yaptım ama bayılmış kalmışım tuvalette hemşireyle girmem gerekiyormuş uyarmadılar annemle girdim çığlıklarla gözlerimi açtım babam çıkarmış beni tuvaletten düşünün kaskatı kesilmişim üstelik orta dereceli gebelik zehirlenmesi yaşamışım ve bunu benimle paylaşmadılar raporlarda gördüm bu bilgiyi dıştaki düşen dikişlerimde şimdi sivilce gibi bir şişlik gördüm içimdekileri dışardan göremediğim için ne durumdalar bilmiyorumbenimle aynı durumu yaşayan var mı ne kadar sürede düzeldiniz ne zaman oturup kalkmaya başladınız rahat rahat tuvalette bile duramıyorum yere çömmeli tuvaletimiz yarı ayakta yarı çömelik yapıyorum biraz uzun çömelik dursam içim ağrıyo kalkmak zorunda kalıyorum resmen ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim iç dikişlerim ne durumda nasıl bakabilirim (randevu için baktım yakın tarihe bulamadım bi türlü) çok uzun oldu hakkınızı helal edin nolur ama çok zordayım normal doğumun bu kadar eziyetini bilemezdim
Merhabalar 24 gün önce normal doğum yaptım iç ve dış dikişlerim oldukça fazla oldu (dış dikişlerim düştü zaman içinde ancak içtekiler duruyor). Oldukça zor bir doğum yaptım özellikle ebe sağolsun mahvetti beni benden önce zor bir doğuma girmiş (doğumumda yanındaki hemşireyle sinirli sinirli konuşup onu anlatıyordu) resmen kendini ispatlamaya ve doktorumu çağırmadan kendi başına doğurtmaya çalıştı sürekli ıkın ıkın derken nefes almama bile müsade etmedi sancım dakikada 1 gelmesine rağmen sürekli nefes alma ıkın nefes alma ıkın diye bağırdı üstelik özelde doğum yaptım ama hiç faydasını göremedim özel olmasının. Bir ara Allah rızası için nefes alim çok yoruldum sancım bile kaçtı dediğimi hatırlıyorum ama çocuk senin yüzünden sıkıştı çıkmıyor diye kızarak devam etti. Doğum yapalı 24 gün olmasına rağmen halen çok fazla ayakta duramıyorum hemen iç dikişlerim ağrıyor ve dik oturamıyorum. Doğum sonrasında hastanede bana bi kaç saate çıkabilirsiniz idrarınızı yapmanız yeterli dendi yaptım ama bayılmış kalmışım tuvalette hemşireyle girmem gerekiyormuş uyarmadılar annemle girdim çığlıklarla gözlerimi açtım babam çıkarmış beni tuvaletten düşünün kaskatı kesilmişim üstelik orta dereceli gebelik zehirlenmesi yaşamışım ve bunu benimle paylaşmadılar raporlarda gördüm bu bilgiyi dıştaki düşen dikişlerimde şimdi sivilce gibi bir şişlik gördüm içimdekileri dışardan göremediğim için ne durumdalar bilmiyorumbenimle aynı durumu yaşayan var mı ne kadar sürede düzeldiniz ne zaman oturup kalkmaya başladınız rahat rahat tuvalette bile duramıyorum yere çömmeli tuvaletimiz yarı ayakta yarı çömelik yapıyorum biraz uzun çömelik dursam içim ağrıyo kalkmak zorunda kalıyorum resmen ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim iç dikişlerim ne durumda nasıl bakabilirim (randevu için baktım yakın tarihe bulamadım bi türlü) çok uzun oldu hakkınızı helal edin nolur ama çok zordayım normal doğumun bu kadar eziyetini bilemezdim
Allah razı olsun iyi dilekleriniz için doğru diyorsunuz ama benim için pişmanlık olduğunu belirttim sadece dediğiniz gibi aslında hastane ve ebeden kaynaklı sorun benim bide ilk doğumum ilk tecrübem böyle olunca çok korktum herşeyden artık şimdi de iç dikişlerim halen düşmediği gibi bide iltihap olmuş doktor fitil ve dıştaki şişlikler içinde krem verdi dediğiniz gibi bende ebede bildiğim herşeyi unuttum üstelik çok araştırmıştım ne yapmam gerektiğini nasıl olması gerektiğini plesantayı bile nasıl çıkarmaları gerektiğini herşeyi araştırmışken bunlar hayal kırıklığı oldu bana
Kusura bakmayin bilmedigimden soruyorum, batikon ne icin? Dikisler iyilessin diyemi.Size dikişlere her tuvaletten sonra batikon sürmenizi, banyoda lif sürmenizi söylemediler mi? Doğumdan 10 gün sonra da doktorun muayeneye çağırması lazımdı. Bence gidin bir muayene olun. Çok geçmiş olsun
Allah razı olsun doğru diyorsunuz başkalarının psikolojilerini ister istemez düşünemiyo insan burda ki bir çok hamilenin de korkmasına sebep olmuşum ama üzülmeyin nolur dediğiniz gibi ne her doğum ne her doktor bir olmuyor allahım size de bir avazda kurtulmayı nasip etsin benim sancım 2 dk da bir olarak başladı direk zaten son zamana kadar hep hurma yedim 34. Haftamda çıkıp cam sildim ki 3. Katta oturuyorum Doğumdan bir gün önce bütün evimi alaşağı ettim halıları kaldırdım yerleri sildim dolaplarımı sildim sonraki gün sabahtan sancım geldi öğlene varmadan doğurdum hamdolsun inşallah sizin doğumunuz çok kolay geçer hiç bişey hissetmezsiniz çok inşallah bende iyi olurum dediğiniz gibi yavrum kucağımda hamdolsun ama hal böyle olunca onla da ilgilenmekte zorluk çekiyorum inşallah hepsi geçicekGerçekten çok üzüldümAblam da sizinkine benzer şeyler yaşadı ikinci doğumunda. İlk doğumunda 4 kiloluk bebeği on dakikada normal doğurdu hiç sorun yaşamadı. Ama ikinci normal doğumunu ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Aralarındaki tek fark doktor ve hastaneydi o da ebeyle ve doktorla kavga etti ikincisinde. Ama ilk doktoru çok iyi çok tecrübeliydi.
Ben de ilk doğumumda ebeye sinir olmuştum ama benimki fiziksel değil psikolojik. Ha bire bana sancı çekerken "bu daha ne ki daha uzun ve daha kötü sancılar çekeceksin" filan diyordu. Ben 5 sene önceki bu duruma bu kadar sinirleniyorsam siz ne kadar kızmışsınızdır ve üzülmüşsünüzdür
Benim tepkimin sebebi, bu aralar forumda normal doğuma karşı önyargıları çok üstüste görmemden kaynaklıydı. Sizin psikolojinizi göz önünde bulunduramadım. Kusura bakmayın.
Artık düşünmemeye çalışın bebişiniz sağ salim kucağınızda ona odaklanın. İltihap da geçer inşallah en yakın zamanda... Düşünüp üzmeyin kendinizi bebişe yansıtmayın. Acil şifalar diliyorum.
Çok sağolun gerçekten de öyle kesik atıp almak kolay geliyor doktorlara ben halen iş yapabilecek kıvama da gelemedim çok zorlayıp yapmaya çalışıyorum sonrasında bütün gece çekiyorum buna da şükür gittim doktora iltihap olmuş iç dikişlerim umarım onlarda geçer fitil ve dıştaki şişlikler içinde krem verdi doktorGecmis olsun,
Dogum zaten zor bi durum Kolay degil. Maalesef doktorlar dogum cabuk olsun isleri cabuk bitsin diye ativeriyorlar kesigi. Benim dikislerim tamamiyla rahat oturup kalkmam bir ay sürdü. Genede kontrollü bir sekilde her isimi kendim yspiyordum. Bol bol dinlenin , baktiniz cok zorluyor doktora mutlaka görünün.
Batikon dikişler mikrop kapmasın kuruyup dökülsünler diye önceden dediğiniz gibi ilaçlı su veriliyormuş artık vermiyorlarmış sıcak suya oturmakta iyi geliyor kurutup acısını hafifletiyor diyorlarKusura bakmayin bilmedigimden soruyorum, batikon ne icin? Dikisler iyilessin diyemi.
Bana her tuvalete girdigimde su dökerek temizlenmemi önerdiler. Dikislerin iyilesmesi ve yumusamasi icin bir kac oturma banyosu önermisti ebem. Rahatlatiyordu.
BAtikon dikişlerin mikrop kapmaması için canım. Sağlıklı iyileşme içinKusura bakmayin bilmedigimden soruyorum, batikon ne icin? Dikisler iyilessin diyemi.
Bana her tuvalete girdigimde su dökerek temizlenmemi önerdiler. Dikislerin iyilesmesi ve yumusamasi icin bir kac oturma banyosu önermisti ebem. Rahatlatiyordu.
Amin canim inşallahUmarım geçer size de çok geçmiş olsun rabbim evlatlarımızla uzun mutlu huzurlu bir ömür nasip etsin inşallah
Öncelikle gözünüz aydın. Allah sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin. Her doğumun bir hikayesi vardır. Ben de normal doğurdum. Bebeğim iriydi ve doğumda bagirmadigim kadar iç dikişler atılırken bağırdım. Sonrası da zordu evet ama iyi ki normal doğum olmuş.Merhabalar 24 gün önce normal doğum yaptım iç ve dış dikişlerim oldukça fazla oldu (dış dikişlerim düştü zaman içinde ancak içtekiler duruyor). Oldukça zor bir doğum yaptım özellikle ebe sağolsun mahvetti beni benden önce zor bir doğuma girmiş (doğumumda yanındaki hemşireyle sinirli sinirli konuşup onu anlatıyordu) resmen kendini ispatlamaya ve doktorumu çağırmadan kendi başına doğurtmaya çalıştı sürekli ıkın ıkın derken nefes almama bile müsade etmedi sancım dakikada 1 gelmesine rağmen sürekli nefes alma ıkın nefes alma ıkın diye bağırdı üstelik özelde doğum yaptım ama hiç faydasını göremedim özel olmasının. Bir ara Allah rızası için nefes alim çok yoruldum sancım bile kaçtı dediğimi hatırlıyorum ama çocuk senin yüzünden sıkıştı çıkmıyor diye kızarak devam etti. Doğum yapalı 24 gün olmasına rağmen halen çok fazla ayakta duramıyorum hemen iç dikişlerim ağrıyor ve dik oturamıyorum. Doğum sonrasında hastanede bana bi kaç saate çıkabilirsiniz idrarınızı yapmanız yeterli dendi yaptım ama bayılmış kalmışım tuvalette hemşireyle girmem gerekiyormuş uyarmadılar annemle girdim çığlıklarla gözlerimi açtım babam çıkarmış beni tuvaletten düşünün kaskatı kesilmişim üstelik orta dereceli gebelik zehirlenmesi yaşamışım ve bunu benimle paylaşmadılar raporlarda gördüm bu bilgiyi dıştaki düşen dikişlerimde şimdi sivilce gibi bir şişlik gördüm içimdekileri dışardan göremediğim için ne durumdalar bilmiyorumbenimle aynı durumu yaşayan var mı ne kadar sürede düzeldiniz ne zaman oturup kalkmaya başladınız rahat rahat tuvalette bile duramıyorum yere çömmeli tuvaletimiz yarı ayakta yarı çömelik yapıyorum biraz uzun çömelik dursam içim ağrıyo kalkmak zorunda kalıyorum resmen ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim iç dikişlerim ne durumda nasıl bakabilirim (randevu için baktım yakın tarihe bulamadım bi türlü) çok uzun oldu hakkınızı helal edin nolur ama çok zordayım normal doğumun bu kadar eziyetini bilemezdim