Benim için normal doğum pişmanlık oldu yardım edin

Sancım direk iki dakikada bir şekilde başlamıştı zaten benim doktoru da hem aradık hem hemen gittik ama ebe alıyor önce Doğuma en azından benim gittiğim hastanede böyle oldu ve ebe benden önce oldukça zor bir Doğuma girmiş kadını resmen parçalamış bende kendini ispatlamaya çalıştı doktoru nerdeyse kafası çıkıncaya kadar çağırmadı Doğuma kendi doğurtmaya çalıştı kendini ispatlamaya çalıştı yanımdaki hemşireye anlatırken duydum sinirli sinirli önceki doğumda beni suçluyorlar diye anlatıyordu baktı komple doğurtamadı çocuğu öyle doktoru aradı gelin çıkmıyor bebek diye ama sıkışma gibi bi durumu yoktu benim zaten 10 cm açıklığım olmuştu sıkışsa bende hissederdim diye düşünüyorum sonrasında doktoru arayınca geldi doktor da uğraştı biraz ama çok uğraşmadan kesti çıkarttırdı çocuğu sonra dikti iç dış dikişim oldukça fazlaydı kontrol ediyorlar ya ebeye bu kızı çok kurcalamayın çok dikişi var dedi düşünün buna rağmen ebe çokça ve sertçe kurcaladı şimdi dış dikişlerim düştü ama bugün başka doktora gittim dikişlerin oldukça fazlaymış iç dikişlerin duruyo halen ve iltihap kapmış dedi fitil ve dıştaki şişlik içinde krem verdi

Size dikişlere her tuvaletten sonra batikon sürmenizi, banyoda lif sürmenizi söylemediler mi? Doğumdan 10 gün sonra da doktorun muayeneye çağırması lazımdı. Bence gidin bir muayene olun. Çok geçmiş olsun
Her tuvaletten sonra batikon sürmemi söylediler lif felan hiç demediler doktorum da 10 gün sonra değil 5 gün sonra çağırdı onda da dikişlerime hiç bakmadı üstten baktı içimde bişey kalmadığını söyledi parça felan yani o kadar bugün başka hastane ve doktora gittim dış dikişlerimin düştüğünü içte de çok dikişim olup düşmediğini ve iltihap kaptığını söyledi fitil verdi dıştakiler içinde krem verdi güzel dilekleriniz için teşekkür ederim

Boşuna 40gün demiyolar canim ancak iyilesiceksn bende 30gün oldu dogum yapalı sezeryan oldm dikislerim hala ben burdaym diyo çati agrım gbi bi agrım var icten dikişlerinin oyle olması normal bence
Umarım geçer size de çok geçmiş olsun rabbim evlatlarımızla uzun mutlu huzurlu bir ömür nasip etsin inşallah

Çok teşekkür ederim umarım bende estetiklik duruma gelmem size de çok geçmiş olsun rabbim hep kolaylık versin inşallah bende zor olunca sezeryan olmadığıma pişman oldum umarım normalin faydasını görürüm artık tam anlamıyla bende iyileşmek istiyorum

Ebeden şikayetçi olun
Yanınızda kimse yok muydu hastanede gebe bir kadına bu kadar eziyet edilir mi, o kadını bir yırtarım ömrü boyu diktiremez

Burada soylim bende çok kötü doğum geçirdim. Ebelerin ellerinden 40 günden sonra iç dikislerim attı. Doguma bir hafta 10 gun kala gunde bir sefer zeytin yağı sürün ve hastaneye gideceginiz zaman da yaninizda götürün ve hemsirelerden roca edin hem yumusatiyor hemde kolay kayganlasip az agriyla ikindiginda bebek kayıp çıkıyor. Bunu ben bir doğum hikayesinde okumuştum keşke dedim dogum yapmadan önce okuyup uygulasaydim.

Ne hakları var ya hastalara böyle muamele yapmaya?
Niye o hastaneyi başlarına yıkmadınız ki !!?
Sürüm sürüm süründürmek gerekiyor böyle hemşireleri.

Ufff uzuldum. Ben sezeryanla dogum yaptim ama ikinma aralarinda nefes almaniza bile firsat vermemeleri surekli ikin demeleri ne oyle .. cok uzuldm empati yapinca..
Benim karnimdaki dikisler cok aciyordu herkes hemen ayaga kalkip gezerken sakir sakir ben aglaya zirlaya kalkamiyordum. 2ay kadar toparlanadim. Dikislerim yaniyordu kaynar su dokulmus gibiydim . Yatakta uzun bi sure kipirdamadan sadece soluma yatabilmistim. Ben sezeryan oldum tamam ama hic de kolay atlatmadim sonrasini. Dogum ani kolaymis sonrasi zorluktu bana da..
Bence kendinize zaman verin 24gun cok cok az bi sure. Insan elini kesse 2haftada duzeliyor. Disimizi yaptirsak bi apse olsa falan 3 haftayi bile buluyor eski haline gelmesi. Dogum bu bence 24gunu cok sanmayin. Ben 3ay bekleyin derim. Zor gunler evet ama gececek.. her dogumda bi vukuat oluyor bende de sacma sapan seyler olmustu. Caninizi sikmayin :/
Ha birde wc icin varsa klozet kullanin o bolgeyi iyice ayirmadan yapmaya calisin yani. Comelince iyice gerginlesiyordur..

Gerçekten çok üzüldüm Ablam da sizinkine benzer şeyler yaşadı ikinci doğumunda. İlk doğumunda 4 kiloluk bebeği on dakikada normal doğurdu hiç sorun yaşamadı. Ama ikinci normal doğumunu ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Aralarındaki tek fark doktor ve hastaneydi o da ebeyle ve doktorla kavga etti ikincisinde. Ama ilk doktoru çok iyi çok tecrübeliydi.
Ben de ilk doğumumda ebeye sinir olmuştum ama benimki fiziksel değil psikolojik. Ha bire bana sancı çekerken "bu daha ne ki daha uzun ve daha kötü sancılar çekeceksin" filan diyordu. Ben 5 sene önceki bu duruma bu kadar sinirleniyorsam siz ne kadar kızmışsınızdır ve üzülmüşsünüzdür
Benim tepkimin sebebi, bu aralar forumda normal doğuma karşı önyargıları çok üstüste görmemden kaynaklıydı. Sizin psikolojinizi göz önünde bulunduramadım. Kusura bakmayın.
Artık düşünmemeye çalışın bebişiniz sağ salim kucağınızda ona odaklanın. İltihap da geçer inşallah en yakın zamanda... Düşünüp üzmeyin kendinizi bebişe yansıtmayın. Acil şifalar diliyorum.

Gecmis olsun,
Dogum zaten zor bi durum Kolay degil. Maalesef doktorlar dogum cabuk olsun isleri cabuk bitsin diye ativeriyorlar kesigi. Benim dikislerim tamamiyla rahat oturup kalkmam bir ay sürdü. Genede kontrollü bir sekilde her isimi kendim yspiyordum. Bol bol dinlenin , baktiniz cok zorluyor doktora mutlaka görünün.

Size dikişlere her tuvaletten sonra batikon sürmenizi, banyoda lif sürmenizi söylemediler mi? Doğumdan 10 gün sonra da doktorun muayeneye çağırması lazımdı. Bence gidin bir muayene olun. Çok geçmiş olsun
Kusura bakmayin bilmedigimden soruyorum, batikon ne icin? Dikisler iyilessin diyemi.

Bana her tuvalete girdigimde su dökerek temizlenmemi önerdiler. Dikislerin iyilesmesi ve yumusamasi icin bir kac oturma banyosu önermisti ebem. Rahatlatiyordu.

Allah razı olsun doğru diyorsunuz başkalarının psikolojilerini ister istemez düşünemiyo insan burda ki bir çok hamilenin de korkmasına sebep olmuşum ama üzülmeyin nolur dediğiniz gibi ne her doğum ne her doktor bir olmuyor allahım size de bir avazda kurtulmayı nasip etsin benim sancım 2 dk da bir olarak başladı direk zaten son zamana kadar hep hurma yedim 34. Haftamda çıkıp cam sildim ki 3. Katta oturuyorum Doğumdan bir gün önce bütün evimi alaşağı ettim halıları kaldırdım yerleri sildim dolaplarımı sildim sonraki gün sabahtan sancım geldi öğlene varmadan doğurdum hamdolsun inşallah sizin doğumunuz çok kolay geçer hiç bişey hissetmezsiniz çok inşallah bende iyi olurum dediğiniz gibi yavrum kucağımda hamdolsun ama hal böyle olunca onla da ilgilenmekte zorluk çekiyorum inşallah hepsi geçicek

Çok sağolun gerçekten de öyle kesik atıp almak kolay geliyor doktorlara ben halen iş yapabilecek kıvama da gelemedim çok zorlayıp yapmaya çalışıyorum sonrasında bütün gece çekiyorum buna da şükür gittim doktora iltihap olmuş iç dikişlerim umarım onlarda geçer fitil ve dıştaki şişlikler içinde krem verdi doktor

Batikon dikişler mikrop kapmasın kuruyup dökülsünler diye önceden dediğiniz gibi ilaçlı su veriliyormuş artık vermiyorlarmış sıcak suya oturmakta iyi geliyor kurutup acısını hafifletiyor diyorlar

Cok gecmis olsun, unutmaya calisin düsünmeyin. Iyilesmeye bakin, hepsi geride kalmis..
Ben mecburi sezeryana alinmistim. Ameliyata kadar hersey güzeldi, ebem iyiydi gercekten keske normal yolla gelebilseydi bebegim. Bana de sezeryan hic iyi gelmedi. Birincisi ayaga kalkarken tüm organlarim asagi yuvarlaniyordu, nefesim kesiliyordu cigerim kaybolmus gibi, bunu uzun süre yasadim. Bir hafta kaldim hastanede ücüncü ya da dördüncü gün dogum sancisi gibi bir agriyla yataga cakildim, agliyorum hemsüre geliyor al agri kesici diyor. Sansima ebe geldi hemen ultrason getirdi yanima bakti ki icimde idrarim bir litre birikmis patliyorum.
Idrarimi yapsam bile kaslarimi kullanamadigim icin icimde kalmis. Sondayla cikardilar ama yok böyle bir rahatlama.
Bagirsaklarimdaki her hareket disardan gözüküyordu, bakamiyordum karnima.
Bunlar benim basima gelenler, ama sezeryandan sonra hop kalkanlar var.
Bünye ve sans meselesi. Ben malesef cektim. Ikinci dogumum da sezeryandi, ameliyat esnasinda isini kötü yapanlara denk geldim, itip kalktilar resmen büyük karnimla, bir saat soguk odada ciplak bekletildim, esimi iceri almadilar, dondum bir ay atamadim o üsütmeyi üzerimden, Ebem bir bahtaniye dahi getirmedi. Spinal anestezi oldum, belime igne yapiyorlar sarilacak eism yok, anestesi yapanlardan birine dayanmistim utanarak yoksa göbegimin üzerine düsecektim, kimildamamam lazim ama öne itityorlar rahat ol diyorlar, o durumda cok zordu.
Esim geldiginde kollarim bagliydi ameliyata alirken aldilar esimi, o an esimin gözlerinden ne kadar korktugunu görmesem durumumu bu kadar abartmam galiba.
Bebek umurunda degildi. Ne cektiysem yüzüme yansimis. Gögsüme bastirdilar uzunca bir süre nefes alamiyorum diyorum esime, sesim dahi kesildi. Birsey söyle nefes alamiyorum derken bebegim cikti. Oglum yavrum.. O an bütün sikintilar bitti. Tüm agirlik kalkti. Esim hala soktan cikamadi bebekle gitmesi gerekirken beni birakamadi. Iyiydim sen git dedim, bebek yalniz kalmasin. Ya beni hastane kolidoruna biraktilar alin hastanizi diye aradilar beni alan yok. Ben baya hastane kolidorunda yatakta bekledim.
Anlatmiycam daha fazla yaa ben cok cektim ama nerde bir sezeryanli görsem hop ayakta. Gercekten bu bana özel bir durumdu. Yazmadigim da bir sürü sey var. Sans isi bunlar. Iki güzel evladim var, saglikli olsunlar yeter. Bütün acilar bitiyor bir gün.

BAtikon dikişlerin mikrop kapmaması için canım. Sağlıklı iyileşme için

Öncelikle gözünüz aydın. Allah sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin. Her doğumun bir hikayesi vardır. Ben de normal doğurdum. Bebeğim iriydi ve doğumda bagirmadigim kadar iç dikişler atılırken bağırdım. Sonrası da zordu evet ama iyi ki normal doğum olmuş.

Hepsi geride kalıyor. Geçmişe bu kadar takilmayın. Dikişler bir ay ağrı yapabilir biraz sabır sadece. Zaten doktorunuz doğum sonrası gerekli kontrollerinizi yapacaktır endişe etmeyin. Buyuk abdestte ıkınmakta zorluk yaşıyorsanız dup... diye fizyolojik bir şurup var onu kullanabilirsiniz. Bebeğe de zararı yok. Bende basur da çıktığı için kullanmıştım.

Acılar unutulur, yaralar iyileşir. Bebeğiniz iyi ve sağlıklı buna odaklanın ve tadını çıkarın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…