Benim için normal doğum pişmanlık oldu yardım edin

Merhabalar 24 gün önce normal doğum yaptım iç ve dış dikişlerim oldukça fazla oldu (dış dikişlerim düştü zaman içinde ancak içtekiler duruyor). Oldukça zor bir doğum yaptım özellikle ebe sağolsun mahvetti beni benden önce zor bir doğuma girmiş (doğumumda yanındaki hemşireyle sinirli sinirli konuşup onu anlatıyordu) resmen kendini ispatlamaya ve doktorumu çağırmadan kendi başına doğurtmaya çalıştı sürekli ıkın ıkın derken nefes almama bile müsade etmedi sancım dakikada 1 gelmesine rağmen sürekli nefes alma ıkın nefes alma ıkın diye bağırdı üstelik özelde doğum yaptım ama hiç faydasını göremedim özel olmasının. Bir ara Allah rızası için nefes alim çok yoruldum sancım bile kaçtı dediğimi hatırlıyorum ama çocuk senin yüzünden sıkıştı çıkmıyor diye kızarak devam etti. Doğum yapalı 24 gün olmasına rağmen halen çok fazla ayakta duramıyorum hemen iç dikişlerim ağrıyor ve dik oturamıyorum. Doğum sonrasında hastanede bana bi kaç saate çıkabilirsiniz idrarınızı yapmanız yeterli dendi yaptım ama bayılmış kalmışım tuvalette hemşireyle girmem gerekiyormuş uyarmadılar annemle girdim çığlıklarla gözlerimi açtım babam çıkarmış beni tuvaletten düşünün kaskatı kesilmişim üstelik orta dereceli gebelik zehirlenmesi yaşamışım ve bunu benimle paylaşmadılar raporlarda gördüm bu bilgiyi dıştaki düşen dikişlerimde şimdi sivilce gibi bir şişlik gördüm içimdekileri dışardan göremediğim için ne durumdalar bilmiyorum :KK43: benimle aynı durumu yaşayan var mı ne kadar sürede düzeldiniz ne zaman oturup kalkmaya başladınız rahat rahat tuvalette bile duramıyorum yere çömmeli tuvaletimiz yarı ayakta yarı çömelik yapıyorum biraz uzun çömelik dursam içim ağrıyo kalkmak zorunda kalıyorum resmen ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim iç dikişlerim ne durumda nasıl bakabilirim (randevu için baktım yakın tarihe bulamadım bi türlü) çok uzun oldu hakkınızı helal edin nolur ama çok zordayım normal doğumun bu kadar eziyetini bilemezdim :KK43:
Allah yardımcın olsun. :KK43: Okurken hissettim çektiklerini.
Ben mecburi sezeryana alındım açılma olmadığı için. Emr olmuştum durumum da tehlikeliydi.
Ama iyi ki sezeryan olmuşum dedim konunu okuyunca. :KK43: Sezeryan zor ama seninki daha zor olmuş.

Vay pislik ebe vay gercekten insan sağlığını düşüneyen bir varlık. Hadi siz doğum esnasında ebenize ayar veremediniz ama yanınızda eşiniz felan yokmuydu? İnşallah çabuk iyileşirsinz.
O ebeyi şikayet etme imkanınız varmı?

Yemın ediyorum gece gunduz nasıl dogum yapıcam diye dusunurken konunuzu okuyunca tuylerim urperdı ve cok korkuyorum, ya bende aynısını yasarsam ustelık benim dogum bayrama denk geliyor doktorda olmaz. Allah yardım etsin. Ya sizde lutfen o kadını sıkayet edin yaptıgı yanına kar kalmasın. İnsallah Bı an once ıyılesırsınjz kasap gibi kesip bıcmısler sızıde cok uzuldum. :KK43:

Çok fazla kafanızı yormayin doğacağı gibi doğuyorlar zaten fazlada okumayın ancak korkarsınız. İnşallah çok kolay bir doğumunuz olur her doğum kötü gececek diye birşey yok. Ben ikinci bebeğimde sadece iki buçuk saat sancı oldum sonra bebeğim doğdu kimse yetişemedi resmen yalniz doğruyordum hastanede. Bu şekil beş tane çocuk daha doğurabilirim ana beş tane hamilelik çekemem hamilelik daha zor bence. Sizlere bunu motivasyon olsun diye yazdım

Merhabalar 24 gün önce normal doğum yaptım iç ve dış dikişlerim oldukça fazla oldu (dış dikişlerim düştü zaman içinde ancak içtekiler duruyor). Oldukça zor bir doğum yaptım özellikle ebe sağolsun mahvetti beni benden önce zor bir doğuma girmiş (doğumumda yanındaki hemşireyle sinirli sinirli konuşup onu anlatıyordu) resmen kendini ispatlamaya ve doktorumu çağırmadan kendi başına doğurtmaya çalıştı sürekli ıkın ıkın derken nefes almama bile müsade etmedi sancım dakikada 1 gelmesine rağmen sürekli nefes alma ıkın nefes alma ıkın diye bağırdı üstelik özelde doğum yaptım ama hiç faydasını göremedim özel olmasının. Bir ara Allah rızası için nefes alim çok yoruldum sancım bile kaçtı dediğimi hatırlıyorum ama çocuk senin yüzünden sıkıştı çıkmıyor diye kızarak devam etti. Doğum yapalı 24 gün olmasına rağmen halen çok fazla ayakta duramıyorum hemen iç dikişlerim ağrıyor ve dik oturamıyorum. Doğum sonrasında hastanede bana bi kaç saate çıkabilirsiniz idrarınızı yapmanız yeterli dendi yaptım ama bayılmış kalmışım tuvalette hemşireyle girmem gerekiyormuş uyarmadılar annemle girdim çığlıklarla gözlerimi açtım babam çıkarmış beni tuvaletten düşünün kaskatı kesilmişim üstelik orta dereceli gebelik zehirlenmesi yaşamışım ve bunu benimle paylaşmadılar raporlarda gördüm bu bilgiyi dıştaki düşen dikişlerimde şimdi sivilce gibi bir şişlik gördüm içimdekileri dışardan göremediğim için ne durumdalar bilmiyorum :KK43: benimle aynı durumu yaşayan var mı ne kadar sürede düzeldiniz ne zaman oturup kalkmaya başladınız rahat rahat tuvalette bile duramıyorum yere çömmeli tuvaletimiz yarı ayakta yarı çömelik yapıyorum biraz uzun çömelik dursam içim ağrıyo kalkmak zorunda kalıyorum resmen ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim iç dikişlerim ne durumda nasıl bakabilirim (randevu için baktım yakın tarihe bulamadım bi türlü) çok uzun oldu hakkınızı helal edin nolur ama çok zordayım normal doğumun bu kadar eziyetini bilemezdim :KK43:
Okurken hala dikislerim varda sızlıyor gibi hissettim bi an geçmiş olsun Allah şifa versin

Benim dikişlerim çabuk geçmişti ama sivilce dediğiniz i anlayamadım

Derinin altında bilye gibi biseyse bu normalmiş bende olmuştu

İlk dogumlarimda açıklık kaldı düzgün dukmemisler

Şok doğumda yirtigimi öyle güzel dikmişler ki ben bile baktıkça bakıyorum göremiyorum :KK70:

İşte insan yapısı eğer sinirlysr morali bozuksa biz çekiyoruz ceremesini

Bol bol temizleyin altinizi temiz ve kuru tut denmişti son doğum da bana

Sağlıkla büyüsün bebisiniz

inşallah tez zamanda iyileşirsin çok üzüldüm gerçekten :KK43:

bimer'e şikayet edebilirsin ettiğin şikayet sağlık bakanlığına ulaşacak oradan da o hastanenin başhekimine gidecek.

tek tek yaz her şeyi isimleriyle birlikte, elinde raporların varsa onların fotoğraflarını çek gönder 1 hafta 10 güne kalmadan dönüyorlar.

Normal veya sezaryen in her ikisinde riskleri var tabi bu riskleri en az indirmek sezaryen de doktorun normal doğumda her ikisinin elinde

Karşındaki doktor veya eve bin seni rahatlatması gerekirken cemkirmesi laf söylemesi insanı negatif yapıyor karşılıklı sorunlar yaşanıyor

Normal doğumda hele ki devlet hastanesi ise bırak ebe doktor bile şansına kim denk gelirse oluyor

Özelde seçebiliyorsunuz doktoru ama sizinki neden doğuma girmedi onu anlamadım yani

doktorunun doğuma girmesi gerekmiyor mu? ebeyi şikayet edin en azından hastaneye şikayet edin. başkalarına yapamasın bari. insan doğum anında hakkını arayamıyor ne dense yapıyor mecbur. şikayet edin mutlaka. ebe doktorun gözüne girecek diye sizin zulüm görmeniz doğru mu ya

aslında normal olanı ebenin doğurtması. bakın sağlık yönünden gelişmiş ülkelerde ev ebeleri falan var.
doktor sadece operasyon için olmalı.
ve evet doğumda bebek yaklaşınca sürekli ıkınmak gerekiyor. çünkü bebek sıkışıp nefessiz kalırsa epilepsiden tutundan birçok hastalığa kadar yakalanabilir. artık onun oksijene ihtiyacı var çünkü.
dikişlerde sizin vücutla ilgili bir durumunuz.
masaj bile yapmış ebe. bunu nerdeyse hiçbir hastane ebesi yapmaz. wc ye de biriyle girilmesi gerektiğini ben hiç duymadım. ben tek girmiştim.
ha burda sorun testlerinizin eksik yapılmış olması olabilir. gebelik zehirlenmesi falan testlerde çıkar sanıyorum.
ilk doğum genelde travma olur. ben de kontrole gidememiştim. ama geçiyor. candan can çıkıyor sezaryeni de zor doğal doğumu da.

Çok fazla kafanızı yormayin doğacağı gibi doğuyorlar zaten fazlada okumayın ancak korkarsınız. İnşallah çok kolay bir doğumunuz olur her doğum kötü gececek diye birşey yok. Ben ikinci bebeğimde sadece iki buçuk saat sancı oldum sonra bebeğim doğdu kimse yetişemedi resmen yalniz doğruyordum hastanede. Bu şekil beş tane çocuk daha doğurabilirim ana beş tane hamilelik çekemem hamilelik daha zor bence. Sizlere bunu motivasyon olsun diye yazdım
Tesekkur ederım :) moral oldu sozlerıniz insallah bende kolay Bı sekilde dogum yaparım ilk oglum da cok sancı cektim dıkısım de yoktu erken dogumdu ama bu sefer gununde dogar insallah ve dıkısım olursa diyede kafama takıyorum sureklı sizde dıkıs varmiydi alttan acaba??

Tesekkur ederım :) moral oldu sozlerıniz insallah bende kolay Bı sekilde dogum yaparım ilk oglum da cok sancı cektim dıkısım de yoktu erken dogumdu ama bu sefer gununde dogar insallah ve dıkısım olursa diyede kafama takıyorum sureklı sizde dıkıs varmiydi alttan acaba??

Evet ilk dogumumda 18 saat sanci cektim doktor kesti ben cunku oglumun kafasi buyukdu cikamadi. Ikinci cocugumda kesmeye gerek kalmadi cünkü sanci anında orası tahriş oldu ve yırtıldı. Dikişler acıyor tabi ama geçiyor bende çok korkuyordum ikinci doğumumda zor olacak diye ama tam aksi oldu çok güzel doğurdum inşallah herkesin doğumu benimki gibi hızlı ve kolay olur. Benim de günüm tam 7 gün geçmişti ikincide. Doktor keserken ve ikincide yirtılırken hiç birşey hissetmedim çünkü sancı anında kesiyorlar hissetmiyorsun.

Suni sancıyla dogum yaptım ne kesi ne dikiş hicbirini hissetmedim o sancının yanında hicbirsey bedeniniz uyuşuyor 16:30 gibi bebeğimi kucagıma aldım sabahına dikis kontrolu yaptırıp cıktım tek sıkıntım basur olusmasıydı dikis yerinde bi gerginlik oluyor ama ben onun acısını basur yuzunden hissedemedim emzirme yastıgını basur yastıgı olarak kullandım

Geçmiş olsun. Ben de normal doğum yaptım. Dikişim zaten çok azdı. 1 haftada iyileşti. Doğum yaptığım gün geziyordum. Hafif dikişlerim sızlıyordu. Üstüne çok oturamıyordum. 1 hafta olmadan ev işi yapmaya başladım.

Evet ilk dogumumda 18 saat sanci cektim doktor kesti ben cunku oglumun kafasi buyukdu cikamadi. Ikinci cocugumda kesmeye gerek kalmadi cünkü sanci anında orası tahriş oldu ve yırtıldı. Dikişler acıyor tabi ama geçiyor bende çok korkuyordum ikinci doğumumda zor olacak diye ama tam aksi oldu çok güzel doğurdum inşallah herkesin doğumu benimki gibi hızlı ve kolay olur. Benim de günüm tam 7 gün geçmişti ikincide. Doktor keserken ve ikincide yirtılırken hiç birşey hissetmedim çünkü sancı anında kesiyorlar hissetmiyorsun.
Amşn insallah peki dikerken hısssetmedınız mı??

Benim dişik acım 2 ay sürdü.
Hatta üzerine bir doğum daha yaptım hala, ilk doğum dikişlerim arada sızlar, hassas hala ve 2 sene oldu geçmiyor hassaslığı.
Sanırım fazla dikişin sonucu bu, 13 14 tane bardı bende.

X