- 5 Mart 2017
- 1.786
- 1.988
- Konu Sahibi Vanilya Bitter
Allah yardımcın olsun. Okurken hissettim çektiklerini.Merhabalar 24 gün önce normal doğum yaptım iç ve dış dikişlerim oldukça fazla oldu (dış dikişlerim düştü zaman içinde ancak içtekiler duruyor). Oldukça zor bir doğum yaptım özellikle ebe sağolsun mahvetti beni benden önce zor bir doğuma girmiş (doğumumda yanındaki hemşireyle sinirli sinirli konuşup onu anlatıyordu) resmen kendini ispatlamaya ve doktorumu çağırmadan kendi başına doğurtmaya çalıştı sürekli ıkın ıkın derken nefes almama bile müsade etmedi sancım dakikada 1 gelmesine rağmen sürekli nefes alma ıkın nefes alma ıkın diye bağırdı üstelik özelde doğum yaptım ama hiç faydasını göremedim özel olmasının. Bir ara Allah rızası için nefes alim çok yoruldum sancım bile kaçtı dediğimi hatırlıyorum ama çocuk senin yüzünden sıkıştı çıkmıyor diye kızarak devam etti. Doğum yapalı 24 gün olmasına rağmen halen çok fazla ayakta duramıyorum hemen iç dikişlerim ağrıyor ve dik oturamıyorum. Doğum sonrasında hastanede bana bi kaç saate çıkabilirsiniz idrarınızı yapmanız yeterli dendi yaptım ama bayılmış kalmışım tuvalette hemşireyle girmem gerekiyormuş uyarmadılar annemle girdim çığlıklarla gözlerimi açtım babam çıkarmış beni tuvaletten düşünün kaskatı kesilmişim üstelik orta dereceli gebelik zehirlenmesi yaşamışım ve bunu benimle paylaşmadılar raporlarda gördüm bu bilgiyi dıştaki düşen dikişlerimde şimdi sivilce gibi bir şişlik gördüm içimdekileri dışardan göremediğim için ne durumdalar bilmiyorum benimle aynı durumu yaşayan var mı ne kadar sürede düzeldiniz ne zaman oturup kalkmaya başladınız rahat rahat tuvalette bile duramıyorum yere çömmeli tuvaletimiz yarı ayakta yarı çömelik yapıyorum biraz uzun çömelik dursam içim ağrıyo kalkmak zorunda kalıyorum resmen ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim iç dikişlerim ne durumda nasıl bakabilirim (randevu için baktım yakın tarihe bulamadım bi türlü) çok uzun oldu hakkınızı helal edin nolur ama çok zordayım normal doğumun bu kadar eziyetini bilemezdim
Ben mecburi sezeryana alındım açılma olmadığı için. Emr olmuştum durumum da tehlikeliydi.
Ama iyi ki sezeryan olmuşum dedim konunu okuyunca. Sezeryan zor ama seninki daha zor olmuş.