Benim için normal doğum pişmanlık oldu yardım edin

Ben oğlumu devlette doğurdum valla hergün benim doğumuma giren ebeye dua ediyorum o kadar iyi bir insandı ki..
Ama aynı hafta arkadaşım özelde doğurdu kızı paramparça yapmışlardı tam 24 tane dikişi vardı.. bu insanlıkla alaklı bişey ne ebe ne doktor önce merhametli insan olsunlar.. Rabbim bu doğumumada merhametli insan denk getirsin. Amin.

Aklı olan özel hastanelerde doğum yapmaz hiç özel davran mıyorlar mağdur ediyorlar belli saat çalışma anlaşmaları varmış doktorların
Yani bütün gün o hastanenin doktoru değil o gördüğünüz doktorlar adamlar paraya endeksli hastaya değil her türlü mağduriyet olur böyle hastanelerde

Hastaneden hastaneye değişir o dediğin.. her hastane bir değil tabiki anlaştığın doktor doğuma girmek zorunda zaten telefonları oluyo mutlaka ve arıyosun geliyo hemen ne demek başka hastanenin doktoru doğuma girecek böyle bişey olduğunu sanmam çok saçma
.

Doğumuma yakin cevremde bi kaç kişi ayni sorunu yaşadığı icin isteyerek sezeryan oldum ve iki doğumu da öyle yaptım ama her doğumda risk vardir. Ablam da ilk bebeğini normal doğurdu çok zor geçmişti çok fazla dikişi vardı kirk gün otururken çok zorlanmıştı inşallah sizinki hemen geçer vücut yapısına gore de değişiyor. Haziranda yazmissiniz simdi nasılsınız?

9 ay boyunca ayni doktora kontrole git.Dogum gunü gelince her seyi ebe yapsin bu ne saçma şey,ebeyi ya da doktoru şikayet etmeyi düşundünuz mü?Kötü bir dogumdan cikmış olmasinin bir onemi yok size iyi davranmali yüz kere doguma girmiyoruz bir korku oluyor sonuçta.Benim doktorum iki dogumumdada beni ameliyathanenin kapisinda karsiladi ben ona guvenmisim onu gormek isterim başkasi gelseydi eger cok kotu olurdum ve sezeyanda olsam 1 kac saat sonra ayaklandim ve normale dondüm.

Doğum ebenin işidir. Çoğu gelişmiş ülkelerde normal doğuma doktorlar bile girmezken, herkes ebeyi doktoru suçlamış. Doktor bebeğin başı çıkacağına yakın gelip kesip bebeği çıkarır sadece. Devletin tüm dogumhanelerinde bu böyledir. Ozellerde de. Sadece özel muayenehanede böyle olmayıp sadece doktor doğuma alır. Bebek doğum yolunda sıkışıp strese girip ölüm ihtimali doğduğunda dogumhanelerinde işler karışır ve acele ve bebeği kurtarma çabasıyla yumuşak konuşmalar bırakılır. Bazen anneler ikindigini sanır ama ikinamaz, ikinma arası konuşarak ya da çığlık atarak ikinmayi bırakır. Hele ki kanamalı doğumlarda risk daha fazladır. Kadın kan kaybediyorken, bir an önce dohumu sonlandırmak gerekirken kimse rica ve minnet ile konuşamaz.

Benim 2. Doğumum da tam bir felaketti. Dikişlerim taş gibi kaskatı olmuştu 1 hafta sonra. Meğer hematom olmuş mikrop kapmış ebe dikerken nasıl diktiyse artık. Çok dikişim vardı iç dış. Hematom nedeniyle 2 gün hastanede yatmıştım. Doktor hiç yoktu zaten ebeler vardı devlette yapmıştım.
İlk doğumum da normaldi, erken doğumdu çok kolay olmuştu. Ama 2. Korkunçtu. 1 ay oturamadım, yatakta dönemiyordum bile.
Allah kolaylıklar versin, zaman çabucak geçsin de iyileşin.

Dikislerin enfeksyon olmasi dikmekle ilgili degildirki. Sans isi bu. Bu yuzden dogumdan sonra her gun dus onerirler. Hatta altsiz yatilabiliyosa tavsiye ederler. Ne kadar cabuk kurursa o kadar iyilesir cunku

Benim ilk doğumumda da içte ve dışta toplam 38 dikişim vardı. Ben de özelde yapmıştım, doktor ve ebe başımda sohbet muhabbet ettikleri için ıkınmamam gereken yerde ıkınmışım düzensiz dikişler oldu. Hiç unutmuyorum 45 dk sürdü dikmesi Sonrasında ben de bi 15 gün oturamadım. Bi yanımdan bi yanıma dönemedim, bebeğimi rahatça emziremedim. Tüm dikişlerin düşmesi 2 ayı bulmuştu diye hatırlıyorum. Çok zor bi süreç ama bundan sonra daha çabuk toparlarsınız inşallah

Öncelikle çok geçmiş olsun bebeginize sağa slaim kavusmussnz herşeye rağmen ancak dontorunuza neden bu kadar zor bı doğum olduğunu sormadinzmi yani açıklaması neydi size normal doğumda insanlar 1 güne ayaklanırken sizin hala tuvalete oturmakta zorlanmanz hiç normal bı durum değil o ebeden şikayetçi olurdum ilk iş sağlık bakanlığına da şikayet ederdim hastane yönetiminede öyle kendini ispatlamaya çalıştı ile olmaz o işler ne demekmis masada bişey olsaydı ya size bebeğinize Allah korusun özel hastane bide yani cekiken skntiya bakın yazık vallahi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…