-
- Konu Sahibi Vanilya Bitter
Merhabalar 24 gün önce normal doğum yaptım iç ve dış dikişlerim oldukça fazla oldu (dış dikişlerim düştü zaman içinde ancak içtekiler duruyor). Oldukça zor bir doğum yaptım özellikle ebe sağolsun mahvetti beni benden önce zor bir doğuma girmiş (doğumumda yanındaki hemşireyle sinirli sinirli konuşup onu anlatıyordu) resmen kendini ispatlamaya ve doktorumu çağırmadan kendi başına doğurtmaya çalıştı sürekli ıkın ıkın derken nefes almama bile müsade etmedi sancım dakikada 1 gelmesine rağmen sürekli nefes alma ıkın nefes alma ıkın diye bağırdı üstelik özelde doğum yaptım ama hiç faydasını göremedim özel olmasının. Bir ara Allah rızası için nefes alim çok yoruldum sancım bile kaçtı dediğimi hatırlıyorum ama çocuk senin yüzünden sıkıştı çıkmıyor diye kızarak devam etti. Doğum yapalı 24 gün olmasına rağmen halen çok fazla ayakta duramıyorum hemen iç dikişlerim ağrıyor ve dik oturamıyorum. Doğum sonrasında hastanede bana bi kaç saate çıkabilirsiniz idrarınızı yapmanız yeterli dendi yaptım ama bayılmış kalmışım tuvalette hemşireyle girmem gerekiyormuş uyarmadılar annemle girdim çığlıklarla gözlerimi açtım babam çıkarmış beni tuvaletten düşünün kaskatı kesilmişim üstelik orta dereceli gebelik zehirlenmesi yaşamışım ve bunu benimle paylaşmadılar raporlarda gördüm bu bilgiyi dıştaki düşen dikişlerimde şimdi sivilce gibi bir şişlik gördüm içimdekileri dışardan göremediğim için ne durumdalar bilmiyorumbenimle aynı durumu yaşayan var mı ne kadar sürede düzeldiniz ne zaman oturup kalkmaya başladınız rahat rahat tuvalette bile duramıyorum yere çömmeli tuvaletimiz yarı ayakta yarı çömelik yapıyorum biraz uzun çömelik dursam içim ağrıyo kalkmak zorunda kalıyorum resmen ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim iç dikişlerim ne durumda nasıl bakabilirim (randevu için baktım yakın tarihe bulamadım bi türlü) çok uzun oldu hakkınızı helal edin nolur ama çok zordayım normal doğumun bu kadar eziyetini bilemezdim
Nasil hastaneymis o oyle ya? Gerckten ciddi sikayetlernz varsa gec olmadan idareye cikin derim. Bide size iyi gelecek baska bi dr bulun lutfenMerhabalar 24 gün önce normal doğum yaptım iç ve dış dikişlerim oldukça fazla oldu (dış dikişlerim düştü zaman içinde ancak içtekiler duruyor). Oldukça zor bir doğum yaptım özellikle ebe sağolsun mahvetti beni benden önce zor bir doğuma girmiş (doğumumda yanındaki hemşireyle sinirli sinirli konuşup onu anlatıyordu) resmen kendini ispatlamaya ve doktorumu çağırmadan kendi başına doğurtmaya çalıştı sürekli ıkın ıkın derken nefes almama bile müsade etmedi sancım dakikada 1 gelmesine rağmen sürekli nefes alma ıkın nefes alma ıkın diye bağırdı üstelik özelde doğum yaptım ama hiç faydasını göremedim özel olmasının. Bir ara Allah rızası için nefes alim çok yoruldum sancım bile kaçtı dediğimi hatırlıyorum ama çocuk senin yüzünden sıkıştı çıkmıyor diye kızarak devam etti. Doğum yapalı 24 gün olmasına rağmen halen çok fazla ayakta duramıyorum hemen iç dikişlerim ağrıyor ve dik oturamıyorum. Doğum sonrasında hastanede bana bi kaç saate çıkabilirsiniz idrarınızı yapmanız yeterli dendi yaptım ama bayılmış kalmışım tuvalette hemşireyle girmem gerekiyormuş uyarmadılar annemle girdim çığlıklarla gözlerimi açtım babam çıkarmış beni tuvaletten düşünün kaskatı kesilmişim üstelik orta dereceli gebelik zehirlenmesi yaşamışım ve bunu benimle paylaşmadılar raporlarda gördüm bu bilgiyi dıştaki düşen dikişlerimde şimdi sivilce gibi bir şişlik gördüm içimdekileri dışardan göremediğim için ne durumdalar bilmiyorumbenimle aynı durumu yaşayan var mı ne kadar sürede düzeldiniz ne zaman oturup kalkmaya başladınız rahat rahat tuvalette bile duramıyorum yere çömmeli tuvaletimiz yarı ayakta yarı çömelik yapıyorum biraz uzun çömelik dursam içim ağrıyo kalkmak zorunda kalıyorum resmen ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim iç dikişlerim ne durumda nasıl bakabilirim (randevu için baktım yakın tarihe bulamadım bi türlü) çok uzun oldu hakkınızı helal edin nolur ama çok zordayım normal doğumun bu kadar eziyetini bilemezdim
Çok çok geçmiş olsun. Gerçekten çok üzüldüm umarım en kısa sürede iyileşirsiniz.Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için nolur öyle düşünmeyin ben çok iyisine denk gelemedim diye sizinde kesin öyle olcak diye bi durumunuz yok her doğum kendine has şeyler barındırır umarım siz benim gibi olmazsınız ben kendini ispatlamaya çalışan manyağa denk geldim benden önceki doğumda kadını parçalamış zaten kadını narkoza almışlar durumu daha kötüye gitmesin diye şimdi diceksiniz neden o konuşmaları duymana rağmen o girdi neden başka ebe istemediniz diye İnan’ın o anda ona karar veremiyorsunuz tek istediğim oğlum çıksın artık sancılarım ağrılarım bitsindi zaten başka ebe isteme hakkım var mı onu da bilmiyorum tek nst odasında tek kalmak istedim kadınlar sancıda çığlık atıyodu (herkesin acı eşiği farklı bağırmamak için çok tuttum ben kendimi sonlara doğru bağırdıkça rahatladım) çığlık atanların yanında durmamak tek kalmak istedim onda kolaylık sağladılar sağolsunlar
Boşuna 40gün demiyolar canim ancak iyilesiceksn bende 30gün oldu dogum yapalı sezeryan oldm dikislerim hala ben burdaym diyo çati agrım gbi bi agrım var icten dikişlerinin oyle olması normal benceMerhabalar 24 gün önce normal doğum yaptım iç ve dış dikişlerim oldukça fazla oldu (dış dikişlerim düştü zaman içinde ancak içtekiler duruyor). Oldukça zor bir doğum yaptım özellikle ebe sağolsun mahvetti beni benden önce zor bir doğuma girmiş (doğumumda yanındaki hemşireyle sinirli sinirli konuşup onu anlatıyordu) resmen kendini ispatlamaya ve doktorumu çağırmadan kendi başına doğurtmaya çalıştı sürekli ıkın ıkın derken nefes almama bile müsade etmedi sancım dakikada 1 gelmesine rağmen sürekli nefes alma ıkın nefes alma ıkın diye bağırdı üstelik özelde doğum yaptım ama hiç faydasını göremedim özel olmasının. Bir ara Allah rızası için nefes alim çok yoruldum sancım bile kaçtı dediğimi hatırlıyorum ama çocuk senin yüzünden sıkıştı çıkmıyor diye kızarak devam etti. Doğum yapalı 24 gün olmasına rağmen halen çok fazla ayakta duramıyorum hemen iç dikişlerim ağrıyor ve dik oturamıyorum. Doğum sonrasında hastanede bana bi kaç saate çıkabilirsiniz idrarınızı yapmanız yeterli dendi yaptım ama bayılmış kalmışım tuvalette hemşireyle girmem gerekiyormuş uyarmadılar annemle girdim çığlıklarla gözlerimi açtım babam çıkarmış beni tuvaletten düşünün kaskatı kesilmişim üstelik orta dereceli gebelik zehirlenmesi yaşamışım ve bunu benimle paylaşmadılar raporlarda gördüm bu bilgiyi dıştaki düşen dikişlerimde şimdi sivilce gibi bir şişlik gördüm içimdekileri dışardan göremediğim için ne durumdalar bilmiyorumbenimle aynı durumu yaşayan var mı ne kadar sürede düzeldiniz ne zaman oturup kalkmaya başladınız rahat rahat tuvalette bile duramıyorum yere çömmeli tuvaletimiz yarı ayakta yarı çömelik yapıyorum biraz uzun çömelik dursam içim ağrıyo kalkmak zorunda kalıyorum resmen ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim iç dikişlerim ne durumda nasıl bakabilirim (randevu için baktım yakın tarihe bulamadım bi türlü) çok uzun oldu hakkınızı helal edin nolur ama çok zordayım normal doğumun bu kadar eziyetini bilemezdim
Gecen de sezeryanla ilgili bir konu acilmisti.
Korktum gercekten en son agzimdan dogurcam
ay ne güzel olurdu
aynı korkuları ben de yaşamaya başladım biri sezaryen fena diyor diğeri normal
Yemın ediyorum gece gunduz nasıl dogum yapıcam diye dusunurken konunuzu okuyunca tuylerim urperdı ve cok korkuyorum, ya bende aynısını yasarsam ustelık benim dogum bayrama denk geliyor doktorda olmaz. Allah yardım etsin. Ya sizde lutfen o kadını sıkayet edin yaptıgı yanına kar kalmasın. İnsallah Bı an once ıyılesırsınjz kasap gibi kesip bıcmısler sızıde cok uzuldum.
Sevgili hamileler, hiç korkmayın sadece iyi Dr a denk gelin ins. 2 normal doğum yaptım, ikisinde kolay geçti. 2. Si daha iyiydi. Eve geldiğimde bulaşığı mi topladım, nevresim değiştim. Normal sancılar , zor değil. Doğuma yakın 3 4 sancı zorluyor sadece. Kesik acısını hissetmiyordum neredeyse. Tabi kendine dikkat ediceksin yinede 40 gün olur vs. Ben hep iyi doğum hikayeleri okudum ve çok pozitif girdim doğumlarıma. Sezeryanla olan arkadaslarimda kolay toparlandilar. Yani siz moralini yüksek tutun.Hanımlar ben de hamileyim ve kısmetse Doğumu ne şekilde yapmak istediğine karar veremiyorum.Normal Doğumu Göze alamıyorum ama diyorlar ki o an tek hissettiğin şey Sancı oluyor kestiklerini diktiklerini hissetmiyorsun hatta vücudun tümden uyuşuyor bu cümlelerle normal doğuma teşvik etmeye çalışıyorlar ama bana pek inandırıcı gelmiyorsizce ?
Gecen de sezeryanla ilgili bir konu acilmisti.
Korktum gercekten en son agzimdan dogurcam
Ama zaten benim için pişmanlık olduğunu söyledim dediğiniz gibi ebeden ve hastaneden kaynaklı durumum ama aynı hastanede sezeryan olanlarda var onlar oldukça rahatlar sezeryana bende özendim inanın ki normal doğumu hemen ayaklanırım diye istedim sezeryan olanlar benden önce ayaklandı tuvalette dahil duramıyorum bugün başka hastaneye doktora gittim iç dikişlerim halen düşmediğini ve iltihaplandığını söyledi doktor fitil ve krem verdiHastaneden, ebeden vs kaynaklı bir olayı normal doğum pişmanlık şeklinde ifade etmenize üzüldüm. Çünkü burayı okuyan bir sürü insan var, korkudan sezeryana yoneliyorlar. İç dikiş kolay iyileşen bir şey değil, 24 gün çok anormal bir süre değil. 40 gün sürer onların iyileşmesi ve iç dikişler yıllar geçse de üşütunce ya da adet dönemlerinde, hatta çok yorulunca agriyabilir. Ama sezeryan dikişleri de aynı emin olun. Daha güzel bir ebe ve hastaneyle karsilassaydiniz bu kadar ağrılı olmayabilirdi tabi ki. Ama benim duyduğum çoğu ebe böyle. Kötü davranıyorlar yani. İyi araştırmak lazım. Dediğim gibi burda kötü olan normal doğum değil, ebe veya hastanedir.
Allah razı olsun çok teşekkür ederim hepimizin bebekleriyle sağlıklı mutlu huzurlu uzun ömürlerimiz olsun inşallahAyy çok güldürdün beni canım ya Allah ta seni güldürsün. İnşallah sağlıkla kavuş bebeğine hep gülün.
Benim 3 sezaryenim var ilk sezaryende hiç sorun olmadı iyiydi rahattı epidural oldu. İkinci zor 3. Daha zor oldu. Ama zaten öyle olurmuş. Sezaryen Doğumun korkulacak bi yanı yok ama Hastanelerden deneyimsiz jinekologdan beceriksiz anestezi uzmanlarından korkmak ve sakınmak gerekiyor.
Hastaneyi doktoru doğru seçtikten sonra ikisi de kolay. Normal Doğum uygunsa sağlık şartlarına göre normal yapmalısınız değilse ille de normal Doğum diye tutturmaya gerek yok.
Konu sahibi arkadaşım sana çok çok geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlanırsın. Bebeğinle sağlıklı mutlu uzun bir ömür dilerim.
Bugün devlete gittim iç dikişlerim halen düşmemiş doktor çok olduğunu ve iltihap olduğunu söyledi fitil ve krem verdi şişlikler içinde24 gun cok uzun. Dikislerde bir sorun olmus olabilir. farkli bir hastanede kontrole gidin mutlaka. Ihmal etmeyin. Gecmis olsun
Geçmiş olsun canımBugün devlete gittim iç dikişlerim halen düşmemiş doktor çok olduğunu ve iltihap olduğunu söyledi fitil ve krem verdi şişlikler içinde
Allah razı olsun iyi dilekleriniz için doğru diyorsunuz ama benim için pişmanlık olduğunu belirttim sadece dediğiniz gibi aslında hastane ve ebeden kaynaklı sorun benim bide ilk doğumum ilk tecrübem böyle olunca çok korktum herşeyden artık şimdi de iç dikişlerim halen düşmediği gibi bide iltihap olmuş doktor fitil ve dıştaki şişlikler içinde krem verdi dediğiniz gibi bende ebede bildiğim herşeyi unuttum üstelik çok araştırmıştım ne yapmam gerektiğini nasıl olması gerektiğini plesantayı bile nasıl çıkarmaları gerektiğini herşeyi araştırmışken bunlar hayal kırıklığı oldu banaçok çok geçmiş olsun ama yaşadığınız sorunların sebebi normal doğum değil ki. Kötü hastane kötü sağlık personeli ve yanlış uygulama... Bir kere sancı gelmeden ıkınılmaz Allah korusun bebeğinize bir şey olsaydı suçlusu o Allahın belası ebe olacaktı.
geçenlerde böyle bir sezaryen konusu vardı.
yapmayın etmeyin zaten muhakeme yeteneğini kaybetmiş bir toplumuz. Gelip de bütün yaşadığınız sorunların kaynağı ve sonucu olarak doğum çeşidinizi gösterirseniz mutlaka inanan çıkacaktır. Benim inşallah ikinci doğumum olacak az çok bilsem de başıma ne gelecek ne gelmeyecek Buna rağmen yine içimde bir parça endişe,kaygı var. İlk hamileliğini yaşayan anneleri düşünemiyorum.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun İnan’ın bende aynısını diyorum ne diyim şikayet zaten edicem inşallah Allah’ından bulsun.Of kıyamam ya büyük geçmiş olsun. O ebeye ahh ahhhh içimden çok şey geçiyor söylicek.