Benim için normal doğum pişmanlık oldu yardım edin

Vanilya Bitter

Akrep Kadını 🦂
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
1.682
1.766
Merhabalar 24 gün önce normal doğum yaptım iç ve dış dikişlerim oldukça fazla oldu (dış dikişlerim düştü zaman içinde ancak içtekiler duruyor). Oldukça zor bir doğum yaptım özellikle ebe sağolsun mahvetti beni benden önce zor bir doğuma girmiş (doğumumda yanındaki hemşireyle sinirli sinirli konuşup onu anlatıyordu) resmen kendini ispatlamaya ve doktorumu çağırmadan kendi başına doğurtmaya çalıştı sürekli ıkın ıkın derken nefes almama bile müsade etmedi sancım dakikada 1 gelmesine rağmen sürekli nefes alma ıkın nefes alma ıkın diye bağırdı üstelik özelde doğum yaptım ama hiç faydasını göremedim özel olmasının. Bir ara Allah rızası için nefes alim çok yoruldum sancım bile kaçtı dediğimi hatırlıyorum ama çocuk senin yüzünden sıkıştı çıkmıyor diye kızarak devam etti. Doğum yapalı 24 gün olmasına rağmen halen çok fazla ayakta duramıyorum hemen iç dikişlerim ağrıyor ve dik oturamıyorum. Doğum sonrasında hastanede bana bi kaç saate çıkabilirsiniz idrarınızı yapmanız yeterli dendi yaptım ama bayılmış kalmışım tuvalette hemşireyle girmem gerekiyormuş uyarmadılar annemle girdim çığlıklarla gözlerimi açtım babam çıkarmış beni tuvaletten düşünün kaskatı kesilmişim üstelik orta dereceli gebelik zehirlenmesi yaşamışım ve bunu benimle paylaşmadılar raporlarda gördüm bu bilgiyi dıştaki düşen dikişlerimde şimdi sivilce gibi bir şişlik gördüm içimdekileri dışardan göremediğim için ne durumdalar bilmiyorum benimle aynı durumu yaşayan var mı ne kadar sürede düzeldiniz ne zaman oturup kalkmaya başladınız rahat rahat tuvalette bile duramıyorum yere çömmeli tuvaletimiz yarı ayakta yarı çömelik yapıyorum biraz uzun çömelik dursam içim ağrıyo kalkmak zorunda kalıyorum resmen ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim iç dikişlerim ne durumda nasıl bakabilirim (randevu için baktım yakın tarihe bulamadım bi türlü) çok uzun oldu hakkınızı helal edin nolur ama çok zordayım normal doğumun bu kadar eziyetini bilemezdim
Güncelleme : Arkadaşlar doğuma doktor girdi ama ebe kendini ispatlamaya çalışırken doktoru nerdeyse kafası çıkıcakken çağırdı doktorumun benim doğumhanede olduğumdan sancımın olduğundan haberi vardı ebe onu geç çağırdı geldi o da ıkındırdı zaten sona gelmiştik artık ve doktor kesiği attı bebeği çıkardı dikti. Hamile bayanlar tekrar söylüyorum her doğum bir olacak değil yengemiz iki doğumunu da aynı hastanede aynı doktor da dikişsiz yaptı onunkiler biraz erken doğdu ama çok değil ve ebeleri farklıydı bu ebe bi tek bana denk geldi doğumdan sonra tuvalette fenalaşınca daha kalkmıyım diye sonda taktılar bi gece öyle kaldım normalde 2-3 saatte taburcu ediyorlarmış. Gözlerimi açtığımda (fenalaştıktan sonra yani ) başımda 8-9 tane doktor ve hemşireyle uyandım biri alttan bakıyodu eliyle diğeri üstten ultrasonla biri kan alıyodu biri serum takıyordu bembeyaz olmuşum çok kan kaybettiğim için öyle dediler en azından doktorlar. Dün devlet hastanesine gittim iç dikişlerim halen duruyormuş düşmemiş ve iltihap olmuş fitil ve dış dikişlerimin şişmesi içinde krem verdiler umarım geçer , bu arada eşim girmemişti doğuma soran olmuş iyi ki de girmedi öyle görmesini istemezdim şimdiden herkese hayırlı güzel doğumlar.

Son düzenleme:
Aynen beni anlatmissiniz..sivilce gi i olan sislikler hala var ge medi 10 sene oldu ama hatirladigim 40 gun fala surmusti nirmal hayatima donmem
İç dikişler için bişey yapabildiniz mi peki gerçekten çok pişman oldum normal yaptığıma herkes sezeryan bile 1 haftada toparlanıyor sen kaldın diye söyleniyor sanırsınız keyiften iyileşmiyorum çok memnunum sanki oturmaktan bile aciz olmaktan

Cok gecmis olsun..neden doktorunuzla dogumdan once konusmadiniz doguma girmesi icin.ben doktoruma ilk bunu sordum doguma giriyor musunuz,girmiyor musunuz diye?zaten o ebeler insani mahvediyor.doktor olunca onlarda daha bi fakli davraniyorlar..dikisinizi de ebe mi yapti?

Çok geçmiş olsun öncelikle. Hastane size yeterli desteği vermemiş gibi duruyor. Ne demek doktor olmaması? Ayrıca sıkıştı filan da demiş bebekte bir sorun yoktur inşallah? Başka bir hastaneye gittiniz mi? Size kendinizle ilgili bile yeterli bilgi vermemişler. Ben olsam güvenmezdim. Hatta bu kişiyi, hastaneyi şikayet edin Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçip.
Kuzenim normal doğum yapmıştı devlet hastanesinde ve 3. Gün biz zorla yatırmıştık. Tabii herkesin durumu farklı ama sizin anlattıklarınız ihmal olduğu için yaşanmış gibi duruyor.

Girdi doktorum doğuma ama nerdeyse kafası çıkacaktı çocuğun ebe çağırmadı kendini ispatlamaya çalıştı resmen dikişimi kesimi doktor yaptı ebe başta vazelinle masaj yaptı onu da ellerini resmen iyice içime sokup ayırarak onda da çok canımı yaktı üstelik kendini haklı gördü söyleyince de çok pişman oldum sezeryan olsam daha az sıkıntılı olurdum sanırım

Doktor girdi ama ebe resmen kendini ispatlamaya çalıştığı için doktoru bebeğimin kafası çıkıcakken çağırdı hamdolsun bebeğim gayet sağlıklı ebenin tek zararı bana oldu doktor gelmeden doğurtim diye bence söyledi öyle daha başka bir hastaneye henüz gidemedim hafta içi gidicem nasipse devletteki doktoruma randevu bulamadım kişiyi ve hastaneyi nasıl şikayet etmeliyim peki inkar ederlerse nasıl bir yol izlemem lazım bu arada kuzeniniz neden 3. Gün yatırıldı tekrar

O zaman öncelikli olarak doktorla görüşün. Olanları anlatın. Doktorunuzla ilgili şikayetiniz yok galiba ama varsa tabipler odasına şikayet edebilirsiniz. Bu ebeyi de hastane yönetimine şikayet etmeyi deneyin. Bunu yazılı yapın ve cevap isteyin. Sizi bilgilendirmediğini, düştüğünüzü, doktoru geç çağırdığını anlatın. Daha önce sorun yaşadığı doktor da size destek olsa iyi olurmuş. Belli ki yetersiz biri. Hastaneyi de sağlık bakanlığı e-posta adresi ya da telefonla arayarak şikayet edebilirsiniz. Yine dilekçe yazıp cevap istemenizi tavsiye ederim. Başka hastaneye gitmeniz de hataları varsa ortaya çıkması için iyi olurmuş. Dikiş konusunda bu kadar zaman ağrınız olmasını garipsedim. Aynı hastane olunca hatalarını görseler bile örtüyorlar.
Kuzenim iyi olduğu için kalktı 3.gün tuvalet banyo sorunu yaşamadı. Biz evde yatmasını istedik yoksa oturayım diyordu..
İnşallah bir an önce iyileşirsiniz. Kendinizi korumaya çalışın. Bebeğinizle güzel bir ömrünüz olsun.

Böyle şeyleri neden şikayet etmiyorsunuz? Ne hale getirmişler sizi. Allah bilir kaç kişiye daha yapmıştır. Ben olsam o ebeye gününü gösteririm. Kimse bana böyle müdahale edemez. Allah’ın cezası ya. Çok geçmiş olsun

Bence bir an once doktora kontrole gidin, dikis sayısı fazla olunca hata riski de yuksek oluyor, sonradan ikinci operasyona gerek kalmadan kontrolünuzu olmalisiniz.

Hanımefendi nolur ne kadar yakınınız olursa olsun bu insanlara haddini bildirin.
Sizinle böyle konuşamasınlar.
Doğum yapmışsınız lohusasinuz , insan nasi bu kadar düşüncesiz olabilir ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…