Benim için normal doğum pişmanlık oldu yardım edin

Hanımlar ben de hamileyim ve kısmetse Doğumu ne şekilde yapmak istediğine karar veremiyorum.Normal Doğumu Göze alamıyorum ama diyorlar ki o an tek hissettiğin şey Sancı oluyor kestiklerini diktiklerini hissetmiyorsun hatta vücudun tümden uyuşuyor bu cümlelerle normal doğuma teşvik etmeye çalışıyorlar ama bana pek inandırıcı gelmiyor sizce ?

0
Benim doktorum hic tercih meselesi demedi. Ben sıkıldım dogsun artik su cocuk dedim 38.haftada. Doktorum" Ne diyorsun sen? Normal dogum icin hicbir sıkıntı yok. Su gelme kanama vs olursa hemen gel" dedi. Gerekirse 41.hafatyi da bekleyeceksin dedi. 40+4de suyum geldi gece yarisi hastaneye gittik. Sabah 11de dogdu yavru kusum. Doguma gidene kadar sanci var, dogumda hicbir aci sanci hissetmedim. Hatta cenem dustu, konusmaktan ikinamadim. Doktor karnima bastirdi cikardi cocugu:)) anam da beni oyle dogurmus. Korkma kiz. Ben dogum hikayesi okumadan gittim dinlemedim de. Iyi olur dedim iyi oldu cok sukur. Sanci kismi dayanikliik istiyor. Sancida dayanamayip sezeryana alinan da gordum hastanede.

Gecmis olsun. Kesinlikle sikayet etmelisin.
Dogum icin endise edenler var Allah hayirli dogumlar nasip etsin hepinize, hic dusunup kasmayin kendinizi sezaryense sezaryen normalse normal dr. ye guven onemli tabi ki o sizi yonlendirecektir,
her sey normal gorunur normal dogum icin hic bir engel yoktur son anda acilma olmaz sezaryen olabilir ayni benim yasadigim gibi.
Herkesin dogum hikayesi farkli siz de kendi hikayenizi yazacaksiniz.
Allah o yolda koymasin kimseyi, bir avazda kurtarsin.
Saglikla sihhatle kucaginiza almayi nasip etsin.

En sağlıklı doğum tabiki normal olan doğum sadece arkadasımız bir şanssızlık yaşamış biraz bu durumda hassas oldugunuzu doktorunuza belli edin ve hastaneleri araştırın zaten çoğu sezeryan yapmak isteyecek normal doğurtmakla 1 saat uğraşacaklarına 5 dk da kesip almak daha kolay geliyor çünkü

Gözünüz aydın.En çok Korktuğum şey çatı muayenesi geçmişte vajinusmus sıkıntım vardı dışarıdan müdahalede tedirgin oluyorum vajinal muayeneleri oluyorum ama tabi geriyo o bile

Arkadaşlar öncelikle tüm cevaplar için çok teşekkür ederim hamile hanımlar korkmayın nolur herkes böyle şanssızlık yaşıcak diye bir durum yok Allah’ım güç kuvvet versin sağlık versin herşey bi şekilde olacağına varıyor işte. Yenge var bizim kadın iki Doğum yaptı ikiside normal tek bir dikişi dahil olmadan doğurdu ikisini de şimdi üçüncüye hamile kuzenim sezeryan yaptı aynı gün kalktı yürüdü hiç sıkıntı yaşamadı ebeyi şikayet edicem dediğiniz gibi doktor bu arada 40. Gün çağırcağından felan bahsetmedi bana 5. Gün çağırdı onda da dikişlerime bakmadı üstten ultrasonla baktı içimde parça bişey kalmış mı diye kalmadığını gördü geçti üzerinde durmadı bile verdiğim ilaçları kullanın dedi kırkımda çağırırlarsa o ebeyi şikayet edicem öncesinde o hastaneye gitme fırsatım yok ne yazık ki başka hastaneye gidicem nasipse yakınımdaki onlara kontrol ettiricem bir de. Hastanenin adı Özel Bahat Hastahanesi Sultangazi soranlar olmuş söylemek istedim umarım tüm hamile bayanlar kolaycacık zorluk olmadan doğurursunuz Allahım kolaylık versin inşallah herkese zor doğum yapan bayanlar umarım hepsi gelmiş geçmiştir umarım bende ohh bitti sonunda çok iyiyim diyebilirim

Kestiklerini diktiklerini hissediyorsunuz ama çok büyük acı olmuyo ben keserlerken sızı şeklinde hissettim o an gözünüzün tek gördüğü evladınız oluyo benimki bide ağlamadı doğunca hep korktum neden ağlamadı diye gözüm hep evladımdaydı dikerkende çok büyük acı hissetmiyorsunuz ama milletin lafına bakmayın allahım herşeyde kolaylık versin bir avazda kurtarsın doğumunuz ne şekilde olursa olsun hemen iyileşin inşallah

Inşallah amin çok Sağolun

Ben suni sancıyla normal dogum yaptım en cok korktugum kesi ve dikişti ama sancıdan his filan kalmıyor korkma kendi sancını beklemeni öneririm allah yardımcın olsun

Evet kestiklerini diktiklerini hissetmiyorsunuz o an. Dogumun kendisinde korkulacak hicbirsey yok bence ben cok kolay dogum yaptim ama sonrasinda beni dikislerim cok zorladi. O da biraz yapi meselesi sanirim cunku benim elim az bi kesilse aylarca gecmez yarasi. Eti kotu denilen cinstenim maalesef. Dikis zorlugum olmamis olsa normal olarak 10 tane bile dogurabilirim.

Çok geçmiş olsun.
Umarım en kısa sürede normal hayatınıza dönersiniz.
Hamile değilim ama doğum konusu açılınca hep kendimde bir cesaret hissetmişimdir normal doğumla ilgili. Ama sizin konunuzdan sonra cesaret falan kalmadı. Sanki ben yaşamış gibi acı hissettim. Her yerim uyuştu

Geçmiş olsun bu nasıl bir normal dogum. Resmen için gitti.
İhmal var kesinlikle.
İnşallah bebekte bişi yoktur.
Kiyamqm valla.

Zaten doğum zor, iyice zorlastirmislar.

Ben ozellere güvenmediğim için gittim devlet hastanesinde normal dogum yaptim.

Onlar para için insanları kıtır kıtır kesiyorlar.

Güvenemiyorum kesinlikle.

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için nolur öyle düşünmeyin ben çok iyisine denk gelemedim diye sizinde kesin öyle olcak diye bi durumunuz yok her doğum kendine has şeyler barındırır umarım siz benim gibi olmazsınız ben kendini ispatlamaya çalışan manyağa denk geldim benden önceki doğumda kadını parçalamış zaten kadını narkoza almışlar durumu daha kötüye gitmesin diye şimdi diceksiniz neden o konuşmaları duymana rağmen o girdi neden başka ebe istemediniz diye İnan’ın o anda ona karar veremiyorsunuz tek istediğim oğlum çıksın artık sancılarım ağrılarım bitsindi zaten başka ebe isteme hakkım var mı onu da bilmiyorum tek nst odasında tek kalmak istedim kadınlar sancıda çığlık atıyodu (herkesin acı eşiği farklı bağırmamak için çok tuttum ben kendimi sonlara doğru bağırdıkça rahatladım) çığlık atanların yanında durmamak tek kalmak istedim onda kolaylık sağladılar sağolsunlar

Hamdolsun oğlum gayet iyi Allah razı olsun bende devlette yapmak istedim başta ama eğitim ve araştırma hastaneleri dışında ilk doğumu almıyorlarmış öyle dediler yoksa devletteki doktorum beni sonuna kadar herşeyde destekledi normal doğum için bile o cesaretlendirdi gerçi ben doğum yapana kadar hiç Doğum korkusu yaşamadım tek istediğim normal yapmaktı sezeryan olursam diye korkuyodum aksine rabbim tüm evlatlarımıza uzun ömür versin inşallah sağlıkla

İlk doğumu almıyor kısmını ben hiç duymamistim.
Ben direk kan ünitesi olan eğitim ve araştırma Hastanesi'nde yaptım.

Doktoruma yalvardım sezeryana al beni diye. Çok sancim vardı dayanamiyordum.

Seni almam sezeryana normal yapabilirsin diye çok ikna etmeye calisti ki başardı.

Gerçekten çok şaşırdım. Benim için dikisim oldu mu onu bile bilmiyorum. Dikislerim çok agrimadi. Belki 40 sızısı oldu sadece.

O ebeniyi Allah bildiği gibi yapsın. Böyle visi yapması korkunç bence.

Ben de neredeyse aynini yasadim. Makati bile kesmisler dusun. hala da makat kismi yarik durur oyle. Vajina acayip genislemisti. His kaybi cok fazla oldu bende. İdrar ve gaz tutamama sorunlarim vardi. Tam hem vajina hem mat kisma mudehale yaptirmayi dusunuyordum ki bosandim. Yine de yaptiracagim. İnsanin kendine guveni olmuyor cunku.

Kisiden kisiye degisiyor dogum kimi normal yapiyor cok memnun kimi sezaryandan. Benim ilk dogumum normaldi o dikis acisini ömrumun sonuna kadar unutamam galiba.cok cektim sonrasindada agrim oldu aylarca üzerine oturamamdim bebegimi emzireemdim bir turlu kaynamadi dikislerim iyilesmedi sanirim lohisa oldugunuz icin orasi surekki kanama nemli ped kullaniyorsun nerdeyse 40 gun oyuzden dikisler cok zor kaynadi ayllarca agri cektim tuvalete girmek cikmak eziyetti. Normal hayatima bir turlu donemedim.2 dogumum zorunlu sezaryan oldu bebegim ilerlemedi cok sukur cok rahatti 1 hafta sonra tamemen eski hayatima dönmüstum.sadece sezaryandan sonra ilk kalkista agrim oldu onda ztn hemsireler ebeler yurutuyor koluna girip sinrasinda o agri sen yurudukce her saat her gecen gun azaliyor.1 hafta sonrada hic birsym kalmamisti. Bu iş birazda nasip diyelim kimine normal iyi geliyor kimine sezaryan. Ama simdiki aklim olsa normal yapar miydim aslaaaa yapmazdim.ne okadr agri cekmeye bebegi normal dogumun riskleriyle karsi karsiya getirmeye ne de kendini gerek ruhsal gerek fiziksel deforme etmeye hic gerek yokmus. Oyuzden sanirm tum saglikcilar ve doktor eşleri hep sezaryan dogum yapiyor risk almak istemiyorlar

mat_ruj evet may ruj malesef dogumdan sonra bende idrar kacirma.ve gaz kacirma sorunlari yasadim.aylarca gecmedi kalici olacak diye cok.korktum.cunku sosyal hayati cok etkileyen cok kotu birsey hele birde calisiyorsaniz.doktorum gecer buyuk ihtimal ama kalicida olabilir demisti normal yaptigima cok pisman oldum oyuzdne

Zor Şeyler yaşamışsınız üzüldüm.Evet ben de normal doğuma pek yanaşamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…