Benim için normal doğum pişmanlık oldu yardım edin

Bende aynı problemleri yaşadım dikişimde şişlik vardı benimde ama kendiliğinden bir ay sonra falan geçti basur yastıkları var ortası delik onlarla oturabilmiştim ben onu bir deneyin isterseniz ortalama tam iyileşmem 35-40 gün sürdü ayrıca hastahaneyi şikayet edebilirsiniz

Böyle şeyler yazarken hamilerinde okuyacağını hesaplayın lütfen.. kimseyi korkutmaya hakkınız yok. Size geçmiş olsun
Bence hamilelerin bilhassa okuması lazım iyiyide kötüydü bilip ona göre kararlarını vermeliler bana etrafımdaki herkes normal Doğum şöyle kolay böyle kolay diye diye bir hal oldu ama kimse zorluğundan bahsetmedi keşke bilseydim psikolojik olarak bu kadar etkilenmezdim sonuçta Doğum elbet zorluğu oluyor ve bunu baştan kabullenmek gerek

özel hastane de dogum yaptıgınızı belirtmişsiniz ama hiç de kontrole gitmemişsiniz .
sizin kontrolünüz olmalıydı dikişleriniz için antibiyotik kullanmanız gerekli görülmedi mi
hadi dogum yaptıgınız hastaneyi geçtim saglık ocagına bebeginizin aşısı için gittiginizde yada kontolü için nasıl olur da bir doktor muayenesi olmazsınız.
siz kendinizi daha çok ihmal etmişsiniz gb geldi

ay ne güzel olurdu
aynı korkuları ben de yaşamaya başladım biri sezaryen fena diyor diğeri normal
Gecen de sezeryanla ilgili bir konu acilmisti.
Korktum gercekten en son agzimdan dogurcam
Sizlere hayırlı doğumlar diliyorum. Herkes de her olumsuzluk olacak diye bir şey yok. Bazen şans mı desek bünye mi desek her iki Doğum şeklinde de sorunlar olabiliyor. Kuzenlerimle birkaç sene arayla doğum yaptık, normali de vardı, sezaryeni da vardı. Kimi normal hemen hayatına başladı, kimi aylarca sorun yaşadı. Kimi sezaryen sorunluydu, kiminde hastaneden güle oynaya çıktı. Ben bu konuda pozitif düşünmenin önemli olduğunu düşünüyorum. İyi olacak deyin ve mümkün olduğunca doğumu düşünmeyin. Bir şekilde çıkacak o bebek ordan, sağlıklı sıhhatli kucağınıza almanız dileğiyle

Teşekkürler :)
Dediğin gibi olumlu düşünen bi insanım aslında
Ama konulara denk geldikçe insan bi ürperiyor
Hayırlısı artık
Bi şekilde doğsun da

Doğumdan bir hafta sonra kontrole gitmediniz mı? O sırada doktorun dikişlere bakması gerekirdi. 24 günde iyileşmemesi garip. Iç dikişler enfeksiyon kapmış olabilir. Bir arkadaşın bu şekilde enfeksiyon kapmıştı ve doktor dikiş yerlerini tekrar açıp kapatmıştı. En kısa zamanda doktora gidin lütfen. Ihmal etmeyin.

Bu arada ebeyi de şikayet edin. Resmen eziyet etmiş.

Bence kesiniz agri yapiyordur
Vazelinle masaj dogru bir uygulama
Benimde ilk oglumda kesim olmustu ve benimki de ayakta fazla durunca, oturunca yuruyunce agri yapiyordu
Sordugum herkes 1 haftada gecti agri sizi demisti amaa benim tamamen gecmesi nerdeyse 6 ay surdu
Hatta kirkim ciktiginda kontrole gitmistim doktor muayenesinde yine agri olmustu ama doktorum dikislerin iyilestigini soylemisti ama
Sanirim insan etiyle alakali bir durum bu maalesef
Ama ikinci dogumum 16 ay sonra oldu kesi yoktu azicik yirtik oldu 3 gunde gecti agrisi
Kesi cooook zooor (

Doğumdan 5 gün sonra kontrol için çağırıldım. 40 gün sonra tekrar kontrole gittim. Normal veya sezaryen fark etmez, doğum yapan kadın 40 gün boyunca kadın doğumcunun sorumluluğundadır. Benim doktorum “miden bulansa, ateşin çıksa bile beni arayacaksın, 40 gün bana emanetsin” demişti. Öncelikle kontrole gidin.

Sizin yerinizde olsam hastaneden şikayetçi olurum. Ne demek gebelik zehirlenmesi geçirmişsiniz ama bilgi verilmiyor? Ne demek doğumdan sonra tuvalette düşüp bayılmışsınız ama babanız gelip almış? Bunlar kabul edilemez. Ebenin agresif tutumu için de şikayetçi olun. Çok geçmiş olsun.

Canım öncelikle geçmiş olsun Allah bebeğini sağlıklı huzurlu büyütmeyi nasip etsin inşiallah..
2 normal doğum yaptım. Her doğum farklıdır. Normalin de sezaryanında kendine göre zorlukları var elbette.
Ama seninki tamamen ebenin hatasından kaynaklı. İlk doğumumda yanımda yatan Bayan söylemişti. Gerek duyarsan diye. Allaha şükür benim ihtiyacım olmadı ama zor doğum geçiren arkadaşıma önerdim çok memnun kaldı sende bi sor istersen. Eğer şuan doktora gitmen senin için çok zorsa.. Eczanelerde suyun içinde eritip suya oturduğunda dikişlerin kolay geçmesini sağlayan bi ilaç varmış. Bi eczacıya sorun isterseniz. Ama böyle böyle diye belirterek anlatarak tabi.
Umarım tez vakitte iyileşirsin.

inanın ablamda sizin yaşadıgınız sorunları yaşadı.. rahmini poposuna kadar kestiler.. bebekte kilolu bile degildi.. kaç aylar kendine gelemdi.. bundan korkumdan gittim sezaryan oldum.. olduktan 5 saat sonra odada bacagımı büküp oturdum inanın eve gelince 1 saat bile yatmadım.. o kadar güzel geçirdim.. ama bu kişiden kişiye degişiyo arkadaşım 2 ay oldu sezaryanla dogum yaptı hala toparlanamadı.. ben doktorun büyük önemi oldugunu düşünüyorum.

Gecmis olsun
Tabii herseyin normali guzel ..dogumun da ..ama yasadiginiz durum sezeryani dunyanin sonuymus gibi lanse edenlere gelsin..

Demek ki neymis normal dogumlar da bazen cok cok zor gecip iyilesme sureci uzayabiliyormus.

Hiç öyle düşünmeyin kişiye bünyeye göre değişiyor ben 44 kilo ile hamile kaldım. Doğuma kadar 14 kilo aldım. Gören beni çok çelimsiz halsiz. Bu yorgunluğun altından kalkamayacak sanar ama bende sezaryen sonrası taburcu olduğumda evde kendi işlerimi rahatlıkla yapıyordum. Sezaryenden korkmama rağmen. Siz ne kadar rahat olursanız o kadar iyi geçiyor. Tabi en önemlisi doktor...

ben de aynı şeyi düşündüm, normal doğum istemiştim sezaryenle doğum yaptım çok memnunum. ama geçenlerde bi konu vardı sezaryen doğum çok kötü normal doğum yapin diye. işte normalin de dikiş sıkıntıları var. hayırlısını dileyin Allah tan, ben de korkuyordum ama bu çocuk bi şekilde çıkacak diye kendimi telkin ediyordum

Benim de karnima basti ebe bu yuzden iceride yirtik olustu. Kac dikisim.oldugunu soylemediler bile. Doktorum bi fitil vermisti vajinal fitil. 1 ay sonra falan normale donuyorsunuz tamamen. 40iniz cikinca zaten kontrole cagiriyor doktor. Vajina kendini toparlayan bir organ uzulmeyin eskisi gibi oluyor bir sure sonra. Dıs dikislerde sisme olmasi normal. Kuru tutun iyilesir zamanla

Kardesimde özelde dogum yapti bebegin kafasi gelmeden doktor dogumhaneye gelmiyor. Ama ebeler cok iyi davranmislar sizin ebeler sizi cok yormus zorlamis bebim kardesimin dikisi az dogumu kolay olmasina ragmen 15 20 gunde anca toparladi kendini vucuda gore fark oluyor galiba... Simdi benim mecburi sezeryan olacak ve ben her iki dogumdan da cok korkuyorum.

Çok geçmiş olsun
Doktor seçmek gerçekten çok önemli. Ben sezeryan oldum ama doktorumdan o kadar memnun kaldım ki anlatamam.
Bence iyi bir dr araştırıp kontrole gitmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…