- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- Konu Sahibi Vanilya Bitter
Kotu bir hastaneye denk gelmişsiniz. Devlette daha rahat daha insafli kisilerle karsilasip doguranlar var.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gecen de sezeryanla ilgili bir konu acilmisti.
Korktum gercekten en son agzimdan dogurcam
İki bebeğimi de normal doğdum. Birinde 1 ay iyileşmedim dikislerim attı yeniden diktiler perişan oldum. Diğerinde saat 1 de hasta hittim. 3 tek bebek doğdu. 4. Günü büyük kızımı alıp parka gittim. Tamamen şansınıza kalmış. O bebek öyle yada böyle dogacqk kimseyi dinleneyim. . Hayırlı doğumlar diliyorum.ay ne güzel olurdu
aynı korkuları ben de yaşamaya başladım biri sezaryen fena diyor diğeri normal
Ben de dikislerimden cok cektim ve ikinci dogum yaparsam sezeryan yapmak istiyorum. Ic dikislere bakmaniz imkansiz zaten bakacagim diye ugrasip zorlamayin. Ne kadar kendinizi korursaniz o kadar cabuk iyileseceksiniz. Ben 40 gunlukken artik duzeldim diye ani bir hareket yaptim ve 1 ay daha sikinti cektim sonrasinda.Merhabalar 24 gün önce normal doğum yaptım iç ve dış dikişlerim oldukça fazla oldu (dış dikişlerim düştü zaman içinde ancak içtekiler duruyor). Oldukça zor bir doğum yaptım özellikle ebe sağolsun mahvetti beni benden önce zor bir doğuma girmiş (doğumumda yanındaki hemşireyle sinirli sinirli konuşup onu anlatıyordu) resmen kendini ispatlamaya ve doktorumu çağırmadan kendi başına doğurtmaya çalıştı sürekli ıkın ıkın derken nefes almama bile müsade etmedi sancım dakikada 1 gelmesine rağmen sürekli nefes alma ıkın nefes alma ıkın diye bağırdı üstelik özelde doğum yaptım ama hiç faydasını göremedim özel olmasının. Bir ara Allah rızası için nefes alim çok yoruldum sancım bile kaçtı dediğimi hatırlıyorum ama çocuk senin yüzünden sıkıştı çıkmıyor diye kızarak devam etti. Doğum yapalı 24 gün olmasına rağmen halen çok fazla ayakta duramıyorum hemen iç dikişlerim ağrıyor ve dik oturamıyorum. Doğum sonrasında hastanede bana bi kaç saate çıkabilirsiniz idrarınızı yapmanız yeterli dendi yaptım ama bayılmış kalmışım tuvalette hemşireyle girmem gerekiyormuş uyarmadılar annemle girdim çığlıklarla gözlerimi açtım babam çıkarmış beni tuvaletten düşünün kaskatı kesilmişim üstelik orta dereceli gebelik zehirlenmesi yaşamışım ve bunu benimle paylaşmadılar raporlarda gördüm bu bilgiyi dıştaki düşen dikişlerimde şimdi sivilce gibi bir şişlik gördüm içimdekileri dışardan göremediğim için ne durumdalar bilmiyorum benimle aynı durumu yaşayan var mı ne kadar sürede düzeldiniz ne zaman oturup kalkmaya başladınız rahat rahat tuvalette bile duramıyorum yere çömmeli tuvaletimiz yarı ayakta yarı çömelik yapıyorum biraz uzun çömelik dursam içim ağrıyo kalkmak zorunda kalıyorum resmen ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim iç dikişlerim ne durumda nasıl bakabilirim (randevu için baktım yakın tarihe bulamadım bi türlü) çok uzun oldu hakkınızı helal edin nolur ama çok zordayım normal doğumun bu kadar eziyetini bilemezdim
Bende ilkini normal.ikinciyi sezaryan yaptim ilkinde 3 ay iyilememeisken sezaryanda 1 hafta sonra eski halime donmustum. Hayirlisi olsun sizin icinBen de dikislerimden cok cektim ve ikinci dogum yaparsam sezeryan yapmak istiyorum. Ic dikislere bakmaniz imkansiz zaten bakacagim diye ugrasip zorlamayin. Ne kadar kendinizi korursaniz o kadar cabuk iyileseceksiniz. Ben 40 gunlukken artik duzeldim diye ani bir hareket yaptim ve 1 ay daha sikinti cektim sonrasinda.
Allah aşkına siz okumayın... benim doğuma bikaç hafta vardı yanlış sinyal verdi bebeğim gittik doğumhane katına.. orda doğuran kadınların sesini duydum korkudan sancım hiç gelmedi.. 40ı geçiyordu mecbur sezaryenle aldılar ilk oğlumu..Gecen de sezeryanla ilgili bir konu acilmisti.
Korktum gercekten en son agzimdan dogurcam
Yengemin de dogumu zor oldu. O şişlıklerın halen gecmediğini soylemıstı. Bır de yedıklerınıze dıkkat edın daha cok sıvı tuketın. Kabız olmamaya calısın bu da sızı mahveder. Yengeme sureklı kayısı kompostosu yapardık. Pek ekmek tüketmezdi daha cok sebze agırlıklı yerdı. Bır aydan fazla surmustu sanırım. Allah şifa versin tez zamandaMerhabalar 24 gün önce normal doğum yaptım iç ve dış dikişlerim oldukça fazla oldu (dış dikişlerim düştü zaman içinde ancak içtekiler duruyor). Oldukça zor bir doğum yaptım özellikle ebe sağolsun mahvetti beni benden önce zor bir doğuma girmiş (doğumumda yanındaki hemşireyle sinirli sinirli konuşup onu anlatıyordu) resmen kendini ispatlamaya ve doktorumu çağırmadan kendi başına doğurtmaya çalıştı sürekli ıkın ıkın derken nefes almama bile müsade etmedi sancım dakikada 1 gelmesine rağmen sürekli nefes alma ıkın nefes alma ıkın diye bağırdı üstelik özelde doğum yaptım ama hiç faydasını göremedim özel olmasının. Bir ara Allah rızası için nefes alim çok yoruldum sancım bile kaçtı dediğimi hatırlıyorum ama çocuk senin yüzünden sıkıştı çıkmıyor diye kızarak devam etti. Doğum yapalı 24 gün olmasına rağmen halen çok fazla ayakta duramıyorum hemen iç dikişlerim ağrıyor ve dik oturamıyorum. Doğum sonrasında hastanede bana bi kaç saate çıkabilirsiniz idrarınızı yapmanız yeterli dendi yaptım ama bayılmış kalmışım tuvalette hemşireyle girmem gerekiyormuş uyarmadılar annemle girdim çığlıklarla gözlerimi açtım babam çıkarmış beni tuvaletten düşünün kaskatı kesilmişim üstelik orta dereceli gebelik zehirlenmesi yaşamışım ve bunu benimle paylaşmadılar raporlarda gördüm bu bilgiyi dıştaki düşen dikişlerimde şimdi sivilce gibi bir şişlik gördüm içimdekileri dışardan göremediğim için ne durumdalar bilmiyorum benimle aynı durumu yaşayan var mı ne kadar sürede düzeldiniz ne zaman oturup kalkmaya başladınız rahat rahat tuvalette bile duramıyorum yere çömmeli tuvaletimiz yarı ayakta yarı çömelik yapıyorum biraz uzun çömelik dursam içim ağrıyo kalkmak zorunda kalıyorum resmen ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim iç dikişlerim ne durumda nasıl bakabilirim (randevu için baktım yakın tarihe bulamadım bi türlü) çok uzun oldu hakkınızı helal edin nolur ama çok zordayım normal doğumun bu kadar eziyetini bilemezdim
Allahiimm ne kadar zor olmus hem dogum hem dogum sonrasi.. Cok gecmis olsun. bunlari yasasam bu kadar positive olamazdim sanirim normal dogum icin.45 gün oldu dogum yapali. Biraz fazla ayakta duruyum hala dik otururken zorluk çekiyorum. Dis dikişlerimde benimde sivilce gibi seyler olustu ama simdi geçti yavas yavas. İc dikislerimden haberim yok. Ayrıca ben dogumdan sonra ameliyathaneye girdim. O kadar cok yırtığım olmus ki anestezi verip diktiker. Sonda takildi. İki hafta cisimin geldigini hissetmedigim icin hasta bezi kullandim. 1 ay kadar buyuk tuvaletimi de hasta bezine ayakta yaptim. hapsurmaya daha yeni yeni basladim. Oncesinde Hapsiramiyordum. Hastane cikisinda verdikleri kağıtta normal dogum ve buyuk vajen ameliyati yaziyordu. Normal dogum yapanlari 1 gece biraktiklari hastanede ben 3 gece kaldim. Bebegim dogduktan 2 saat sonra anca kucagima alabildim. Anestezi aldigim icin sütüm hemen gelmedi. Bunca olumsuzluga ve zor bir dogum sonrası süreci yasamis olmama ragmen iyiki normal dogum yapmisim diyorum. Olaylara biraz olumlu tarafindan bakin. Bebeginiz kendisi gelmek istedigi zamanda geldi. Ve siz hayatiniZda baska hicbir durumda yasayamayacaginiz kadar gucluydunuz dogum esnasinda. Ben 45 gun olmasina ragmen simdiden ozluyorum o dogum esnasini. Kendimi hic o kadar güçlü hissetmemistim. Benim ebe de tun dogum suresince beni aZarladi o konuya deginmiyorum bile umrumda degildi.
Ne bileyim insan merak ediyor en fazla ne olmus olabilir diye. Zaten ozellikle hic dogumu falan dusunmuyorum korkmayayim diyeAllah aşkına siz okumayın... benim doğuma bikaç hafta vardı yanlış sinyal verdi bebeğim gittik doğumhane katına.. orda doğuran kadınların sesini duydum korkudan sancım hiç gelmedi.. 40ı geçiyordu mecbur sezaryenle aldılar ilk oğlumu..
Ay bu nedir ya?Girdi doktorum doğuma ama nerdeyse kafası çıkacaktı çocuğun ebe çağırmadı kendini ispatlamaya çalıştı resmen dikişimi kesimi doktor yaptı ebe başta vazelinle masaj yaptı onu da ellerini resmen iyice içime sokup ayırarak onda da çok canımı yaktı üstelik kendini haklı gördü söyleyince de çok pişman oldum sezeryan olsam daha az sıkıntılı olurdum sanırım
Cok tesekkur ederim. Evet onemli olan saglikla bebeklerimize kavusmak. Dogumun her hali zor ama bence cok da guzel. Ben hamileligimin basindan beri dogumun mucizelerine odaklandim. Zorlugunu hic dusunmedim ve umursamadim. O yuzden cok zor olmus olmasina rağmen soran herkese kolay diyorum ve kolay olduğu, guzel oldugu fikrindeyim. Allahim herkese gonlundekini nasip etsinzAllahiimm ne kadar zor olmus hem dogum hem dogum sonrasi.. Cok gecmis olsun. bunlari yasasam bu kadar positive olamazdim sanirim normal dogum icin.
Popoya kadar yirtik,kesik, idrar tutamama..bunlar.cok ciddi sorunlar ya.
Son ana kadar normal dogum istedim cati darligi nedeniyle 40nci haftanin basinda epidural sezeryan oldum, ilk basta cok uzulmustum normal doguramiycam diye ama her seyin hayirlisi diyorum. Gercekten bu kesiler, yirtiklar da cok travmatik. Iki dogumun da zorluklari var, Allah hayirli dogumlar versin.
Konu sahibi cok gecmis olsun size de.