Bu işin hukuksal yönünü pek bilmiyorum ama erkek dediğin ceketinş alıp gitmez miydi? hangi ara böyle oldular bide kredi eşinizin üstüne mi daha ne kadar borç kaldı madem öyle dio eşyaları satıp borcu kapatıcak heralde
Neticede herşey ortaktır bencede hakkınız var.
Ama birlikte yapılan borca istinaden harcanaksa o para o zaman orda o da haklı.
Zaten boşanmak çirkin bir süreç. Böyle şeyler olur sıkmayın canınızı.
Birlikte yapılan bir borç değil, düğün borcu. Ben de çalışıyordum ve tüm paramı eve veriyordum.
Ama neticede sizin düğününüzün borcu bir anlamda ortak.
Yuva yıkılıyor siz eşya derdine mi düştünüz boş verin bence.... Çoktan bitmiş eşya parasını ne yapacaksınız..
Evet eşyaları satıp borcunu kapatacak. Benim zoruma giden satıp parasını alması değil, bana senin hiçbir şeyde hakkın yok demesi. Ben krediyi keyfim için mi çektim diyor. Düğün için çekti de, düğünü zaten erkek yapar ki ben bütün takılarımı verdim kredi borcu için.
Evet eşyaları satıp borcunu kapatacak. Benim zoruma giden satıp parasını alması değil, bana senin hiçbir şeyde hakkın yok demesi. Ben krediyi keyfim için mi çektim diyor. Düğün için çekti de, düğünü zaten erkek yapar ki ben bütün takılarımı verdim kredi borcu için.
Tamam da düğünü zaten erkek yapar,
Ben kredi borcu için düğünde takılan tüm takılarımı verdim, tek bir parça kalmadı,
Çalışıyordum ve tüm paramı da eve veriyordum. Yani borcu da beraber ödüyorduk.
Takılarınızın hepsinde hakkınız var. Boşanma davası ile birlikte onlar için de dava açılır. Avukatınız bilgilendirir sizi. Altınların hepsi sizin, isteğinizle vermiş olsanız ve ev ihtiyacı için kullanılmış olsa bile eşiniz size geri ödemek zorunda. Sadece siz ben bunları geri almamak üzere veriyorum diye imza atarak verdiyseniz geri alamazsınız. Sizin geri almamak üzere verdiğinizi ispatlamak onun görevi. Siz sadece altınlarımı aldı, istiyorum diyeceksiniz. Hukuken düğün takıları müşterek değildir arkadaşlar kadınındır. Bu konuda bir sürü yargı kararı var.
Ben de öyle biliyorum. Allah'a havale ediyorum. Haram ediyorum dedim hiç umurunda olmadı. O eşyaların hayrını görme dedim ben bu kadar gözyaşı dökerken.
Altınlarınız ne kadardı bilmiyorum ama eminim o eşyaların ikinci el fiyatından fazla ediyordur. Hiç ağlamayın, üzülmeyin de. Gülerek neyse altınlarımı ödeyeceksin nasılsa deyin. Ödeyecek çünkü. Hiç canınızı sıkmayın böyle şeylere. Zaten boşanmak ağırır eminim. Bir de bunları dert etmeyin. Er geç verecek o altınları siz isterseniz. Ama anlaşmalı boşanıyorsanız, birşey istemiyorum diyorsanız bilemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?