- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
-
- Konu Sahibi Badeguldiyelim
Benim kötülediğim gibi mi?Hanımefendi burayı bir çok kadın okuyor, tekrar ediyorum ben konu sahibinin durumunda olan birisi için kadın sığınma evi iyi bir seçenek değil dedim, kötülemedim.Sizce neden telefon yasak ve sigara içmeye bile görevliyle çıkılıyor?Orası otel değil çünkü,ordaki çoğu kadının can güvenliği kaygısı var,adresi gizli yerler.Yaşadım diyorsunuz ve zaten son cümlenizi bir daha okuyun kendi kendinize çelişiyorsunuzBir dönem kaldım kadın sığınma evinde dediğim gibi şartları sizin kotulediginiz gibi degildi. şu sebepten çok tercih edilmiyor .. telefon yasak ve sigara içmeye bile çıksan görevli bayanla cikabiliyorsun özgürlük kısıtlanıyor . birde saat şartı var istediğin zaman girip çıkamıyorsun bu yüzden şartları zorlayıcı .. olduğu için gelende çok durmuyorlar kişiler...
Hayır 4 e kadar okudum sonra ailem kız çocuğu okumaz dedi aldı bu sene yazıldım ortaokula gidiyorum açıktan
Anlayamadım ne demek istiyorsunuz? Eğitimi 14 değil 10 yaşında bıraktımO halde nasil hafiz olunuyor?
Burda üni mevzunlari bile böyle yazamiyor. Bu kadar travma yaşamiş, eğitimi 14 yaşinda birakmiş biri için ilginç yazim şekli.
Halk eğitimlerine katılacağım, derslerimi çalışıyorum en azından liseye kadar kendimi geliştirmem lazım,Yaşadıklarımızı üzüldüm. Okulunuzda beraber ek iş yapmak kafanızı çok dağıtır. Küçüklükten beri ev işi yemek yapıyor musunuz o konuda kendinizi geliştirmiş olmalisiniz evden mantı sarma yapıp satabilir misiniz? Yada bebek bakıcılığı yapmaniz mümkün mü? Halk eğitim merkezleri ücretsiz kurslar veriyor akşama kadar kendinizi dinlemek yerine oralara katılın meslek ogrenirsiniz.
Liseyi bitirip açıköğretim fakültesi nden iki yıllık ilahiyat okuyun.Halk eğitimlerine katılacağım, derslerimi çalışıyorum en azından liseye kadar kendimi geliştirmem lazım,
Eşin iyi biri ise bu avantajı kendini geliştirmek için kullan, en azından ilköğretimi uzaktan tamamlayabilirsin, ilgisizlikle kötülük aynı şey değil, madem iyi bir adam onunla diyalog kurmaya çalış. Eşinde yaşadığın coğrafyanın insanı, kadınla çok iletişimi olmayan evde biri olsun evlenmek zamanıdır diye evlenmiş biri anladığım kadarıyla ama sana eziyet etmiyor madem boşan demem senin durumunda birine. Hayaller güzel, adamı boşa yok kursa git falan ama gerçekler öyle değil. 21 yaşında, eğitimi, işi ve hayat tecrübesi olmayan genç bir kadın için yalnız başına hayata tutunmak öyle kolay değil hele ki hiç destek vermeyen bir ailesi varsa. O yüzden çocuk yapmadan kendini güçlendirmeye bak, halk eğitim kursları iyi fikir, kendine uyan bir branşı seçip meslek sahibi olabilirsin. Eğitimini de tamamlarsan elin güçlenir. Forumda yazması kolay, al başını oraya git buraya git ama gerçekler öyle değil, ziyan olursun evlat, evlat diyorum çünkü evladım yaşındasın. Mantıklı ve sakin hareket etmen gerek, yaşadıkların senin suçun değil ama bundan sonra yaşayacaklarından sorumlu olursun. Kimse güllük gülistanlık hayatlar yaşamıyor, yapman gereken kendini maceraya atmadan, sakinlikle toparlanmak. Evin ve iyi diye nitelediğin bir eşin var şu an, sahip olduğun şartları iyileştirmeye bak, kendini geliştir, hayatta bazen umulmadık işlerde olur, sen gelişince eşinde değişebilir belki iletişiminiz artar, allah yardımcın olsun yaz ne zaman istersenYok sen çalışma diyor ben öderim borcu sana yük olmasın bide diyor eşim iyi biri ama çok ilgisiz, beraber adam akıllı çay kahve içip sohbet etmişliğimiz yok, o yüzden iletişim kuramıyoruz, sadece yıpranıyorız
Okadar doğru söylüyorsunuz ki teşekkür ederim, ben gitmek istesemde şuanda onu yapacak gücüm yok, gittim desem beni bulurlarsa biterim savaşı kaybeder teslim olurum,çünkü benim çevrem yok destek verecek kimsem yok,beni bulurlarsa başkasıyla evlendirmeye kalkarlar kaçamam, bunları düşündükçe eşimin yanında kalmak bana daha mantıklı geliyor, en azından psikolojik destek alalım bende hatalarımı göreyim sana karşı sende görürsün diyorum, gitmek istemiyor, önce ben gideyim ozamn diyorum, oda yok,Eşin iyi biri ise bu avantajı kendini geliştirmek için kullan, en azından ilköğretimi uzaktan tamamlayabilirsin, ilgisizlikle kötülük aynı şey değil, madem iyi bir adam onunla diyalog kurmaya çalış. Eşinde yaşadığın coğrafyanın insanı, kadınla çok iletişimi olmayan evde biri olsun evlenmek zamanıdır diye evlenmiş biri anladığım kadarıyla ama sana eziyet etmiyor madem boşan demem senin durumunda birine. Hayaller güzel, adamı boşa yok kursa git falan ama gerçekler öyle değil. 21 yaşında, eğitimi, işi ve hayat tecrübesi olmayan genç bir kadın için yalnız başına hayata tutunmak öyle kolay değil hele ki hiç destek vermeyen bir ailesi varsa. O yüzden çocuk yapmadan kendini güçlendirmeye bak, halk eğitim kursları iyi fikir, kendine uyan bir branşı seçip meslek sahibi olabilirsin. Eğitimini de tamamlarsan elin güçlenir. Forumda yazması kolay, al başını oraya git buraya git ama gerçekler öyle değil, ziyan olursun evlat, evlat diyorum çünkü evladım yaşındasın. Mantıklı ve sakin hareket etmen gerek, yaşadıkların senin suçun değil ama bundan sonra yaşayacaklarından sorumlu olursun. Kimse güllük gülistanlık hayatlar yaşamıyor, yapman gereken kendini maceraya atmadan, sakinlikle toparlanmak. Evin ve iyi diye nitelediğin bir eşin var şu an, sahip olduğun şartları iyileştirmeye bak, kendini geliştir, hayatta bazen umulmadık işlerde olur, sen gelişince eşinde değişebilir belki iletişiminiz artar, allah yardımcın olsun yaz ne zaman istersen
Bazı şeyler zamanla olur, dedim ya eşinde o coğrafyanın insanı psikolojik yardım falan onlara anlamlı gelmiyor muhtemelen. Sen kendini ayakta tutacaksın, iyileşmeye travmalarını iyileştirmeye gayret edeceksin. Sen değiştikçe zamanla o da değişecek bu hayatın kuralı, üstüne çok sürtmeden, inatlaşmadan yavaş yavaş. Mesela bir akşam hadi bir kaç sokak yürüyelim, bir gün hadi bir çay içelim yolda bir kediyi sevelim derken gelişir aranızdaki diyalog. İnan bana dört dörtlük evlilik yok, insanlar bir arada yaşadıkça birbirlerine çıkış yolu oluyor. Forumda bazen kızıyorlar bana erkekleri mi savunuyorsun diye hayır savunmuyorum ama onlarda insan, çığrından çıkmamış, şiddet uygulamayan, sana dünyayı dar etmeyen bir adama emek verip törpülemeyi denemek gerekir. Bir de şu açıdan bakmak lazım boşansan daha iyisi olacak mı?? Senin şartlarında olmayacağı aşikar o yüzden sabırla gelebilecek en iyi seviyeyi hedeflemek lazım. Bundan mesela bir beş yıl sonra sen bir meslek edinmiş, daha iyi şartlar oluşturmuş olursan o zaman boşanma konusunu bir kez daha gözden geçirirsin ama bence şimdi değilOkadar doğru söylüyorsunuz ki teşekkür ederim, ben gitmek istesemde şuanda onu yapacak gücüm yok, gittim desem beni bulurlarsa biterim savaşı kaybeder teslim olurum,çünkü benim çevrem yok destek verecek kimsem yok,beni bulurlarsa başkasıyla evlendirmeye kalkarlar kaçamam, bunları düşündükçe eşimin yanında kalmak bana daha mantıklı geliyor, en azından psikolojik destek alalım bende hatalarımı göreyim sana karşı sende görürsün diyorum, gitmek istemiyor, önce ben gideyim ozamn diyorum, oda yok,
Kotulediginiz derken mutlu yaşanılacak yerler değil dediniz .konu sahibi nenzinde söylemiyorum genel olarak söylüyorum . Adı üstünde zaten kadın sığınma evi sokak ta kalmış yardıma muhtaç insanlara barınma veriyor.. mutlu yuva vadetmiyor sadece sizin dediğiniz gibi tehlikeli insanlar yok,normal insanlar da var eşi iflas etmiş mesele kadın çocuklarıyla sokakta kalmış gelmiş sığınmış iki çocuğuyla.. evet güvenlik sıkı olmalida ..her türlü sokakta kalmaktan iyidir.. bu ülkede kadın sığınma evleri bir huzur evleri iki korkunç bir yer miş gibi anlatılıyor genel olarak.. tepkim buna ..Benim kötülediğim gibi mi?Hanımefendi burayı bir çok kadın okuyor, tekrar ediyorum ben konu sahibinin durumunda olan birisi için kadın sığınma evi iyi bir seçenek değil dedim, kötülemedim.Sizce neden telefon yasak ve sigara içmeye bile görevliyle çıkılıyor?Orası otel değil çünkü,ordaki çoğu kadının can güvenliği kaygısı var,adresi gizli yerler.Yaşadım diyorsunuz ve zaten son cümlenizi bir daha okuyun kendi kendinize çelişiyorsunuz
Söylediklerinize harfiyen katiliyorumEşin iyi biri ise bu avantajı kendini geliştirmek için kullan, en azından ilköğretimi uzaktan tamamlayabilirsin, ilgisizlikle kötülük aynı şey değil, madem iyi bir adam onunla diyalog kurmaya çalış. Eşinde yaşadığın coğrafyanın insanı, kadınla çok iletişimi olmayan evde biri olsun evlenmek zamanıdır diye evlenmiş biri anladığım kadarıyla ama sana eziyet etmiyor madem boşan demem senin durumunda birine. Hayaller güzel, adamı boşa yok kursa git falan ama gerçekler öyle değil. 21 yaşında, eğitimi, işi ve hayat tecrübesi olmayan genç bir kadın için yalnız başına hayata tutunmak öyle kolay değil hele ki hiç destek vermeyen bir ailesi varsa. O yüzden çocuk yapmadan kendini güçlendirmeye bak, halk eğitim kursları iyi fikir, kendine uyan bir branşı seçip meslek sahibi olabilirsin. Eğitimini de tamamlarsan elin güçlenir. Forumda yazması kolay, al başını oraya git buraya git ama gerçekler öyle değil, ziyan olursun evlat, evlat diyorum çünkü evladım yaşındasın. Mantıklı ve sakin hareket etmen gerek, yaşadıkların senin suçun değil ama bundan sonra yaşayacaklarından sorumlu olursun. Kimse güllük gülistanlık hayatlar yaşamıyor, yapman gereken kendini maceraya atmadan, sakinlikle toparlanmak. Evin ve iyi diye nitelediğin bir eşin var şu an, sahip olduğun şartları iyileştirmeye bak, kendini geliştir, hayatta bazen umulmadık işlerde olur, sen gelişince eşinde değişebilir belki iletişiminiz artar, allah yardımcın olsun yaz ne zaman istersen
Rabbim yardımcınız olsun, yani eğer cesaretiniz varsa devlete sığının iş bulup çalışın herkesten kaçın diyeceğim ama siz ne kadarını göze alabilirsiniz bilmiyorumMerhaba biraz uzun olacak ablalarım kardeşlerim hakkınızı helal edin , kısa kesmeye çalışacağım..
Ben annemin bana hamile kaldığında istemediği aldırmak için hastaneye gittiği ama orada onu bir teyzenin ikna ettiği ve o sayede dünyaya gel bir kız çocuğuyum, kürt bir ailenin kızına sevgisini belli edemeyen anne ve baba ile büyüdüm ne başım okşadı ne bikere öpüp sarıldılar kokladılar,, Ben herzaman saygılı olmalıydım yüzüme tükürseler bile ses çıkarmamalıydım, hastalandım yatağa girip uyuduğum için dayak yedim, camdan dışarı baktığımda annem sen o,,,,, sun niye camdan bakıyorsun diyip dayak yedim,, babam annem ne derse onu yapan annemin emrine amade bir babaydı, sev derse severdi söv derse söverdi,,abimde vardı ama abim annemin göz bebeğiydi ben kız çocuğuyum sesim çıkmamalıydı hiç ailemin yanında başı açık gezmeyi bırakın boynumdaki iğneyi çıkarmam yasaktı,, kısaca çok baskıcı bir ailede büyüdüm okuldan aldılar bende medreseye gitmek istedim çünkü 10 yaşında evde bulaşık yıkayıp sabunlu bıraktığım için pilavı tuzlu yaptığım için hakaret ve dayak yemekten çok yorulmuştum, belkide hayatımdaki en doğru karar medreseydi orada hocam benim annem oldu hastalamdığımda evde yatamazdım ama orada hocam beni yatırır ateşimi düşürmeye çalışır dua okurdu boyama kitapları alırdı kötüleşirsem hastaneye götürürdü, o benim hissettiğim gerçek annem Allah ondan razı olsun, sonra o hocam evlendi gitti ben 14 yaşına gelmiştim ve hafız olmuştum herkes biran önce cuma gününü bekleyip annesine evine ve o güzel anne yemeklerine kavuşmak isterken ben eve gidip direk mutfak temizlik iş güç yapacağım için gitmek istemez üzülürdüm ama kimseye belli etmezdim, anne keki nasıl olur, yada annenizin mercimek çorbası? Annemde yapardı çorba ama banada 'utanmıyormusun içmeye kocaman kız oldun ben sana hizmet ediyorum' deyip dişlerini sıkar gözlerini büyütürdü çorba boğazımda düğüm oldu o çarbanın tadını hiç alamadım, insan çorbaya hasret kalırmı?, kalıyor işte neyse yaşım oldu 17 Bi görücü geldi benim için kurtuluş yoluydu kabul ettim içime sinmişti evlenme sürecinde annem paramız yok çeyiz yapamayız dedi yine gerçek yuvam medresemden yardım geldi herkes bana çeyizlik eşya almıştı 1 kamyon eşya herşey den çifter çifter nasıl öderim o kardeşlerimin hakkını bilmem, annem tabi yarısını aldı, bunlar abine, bunlar bana benim yok derken annemin izin verdiği kadarını alabildim, 18 yaşına basınca evlendim, eşim benden 10 yaş büyük ama çok merhametli bir insan Allah razı olsun, annem beni kaynanama çok şikayet etti, bizi aramıyor, yanımıza gelmiyor diye, o yüzden kaynanam beni hiç ciddiye almadı, sürekli şikayet halindeydi aile apartmanıydı, sabah yanlarına inerdim sadece uyumaya evime çıkardım, ama kaynanama yaptığım temizlik yemek sunumlar gelen misarlerini karşılaşmam ona yetmezdi onu yıkamamı isterdi 1 - 2 defa zorla yaptım ama daha fazla yapmak istemedim köle gibi kullanıldım arkamda kimse olmadığı için derdimi söyleyemedim 18 - 19 yaşında cahil bir çocuktum, beni hiç idare edemediler iki tarafta bana çok yüklendi, eşim çok rahat umursuz bir insandır, ben onunla kahve yapıp sohbet etmek isterim ama bu bile ona zor gelir kredi borcumuz var, Bi eksiğim olsa almaz ama haftada 4 gün halı sahaya gider girişi 25 TL aylık 350 TL gibi bir sigara gideri var ama benim eşimden anca alabildiğim süt parası, 5 kilo süt 50 TL olunca onuda vermez oldu ayda bir süt alır mayalarım onuda en fazla 2 buçuk hafta yettirmeye çalışırım, kimseye yük olmamaya çalıştım ama yine yaralanan ben oldum, eşim işe gider uyanınca ararım ne yapıyorsun diye açmaz çalışıyor msj atayım derim wp de çevrimiçi msjıma bakmaz başka vakit ararım açmaz ama insta da çevrim içi, neden yazmıyorsun dediğimde oflar kavga çıkar o yüzden susarım, eve gelir direk uyur yada telefonlar bilgisayarla oynar maç varsa maça gider arkadaşlarıyla çaya gider ben evde onu beklerim çocuğumuz yok olmuyor, o yokken bende gezeyim Bi yere çıksam desem dağbaşı market bile yok hiçbir aktivitem yok olmuyor, yemek yapar hazırlarım gelmesi gereken saatten daha geç gelir neden geciktim desem kavga çıkar korkusuyla sormam oda söylemez sofrayı hazırlarım ben yedim arkadaşla der, neyse derim zorlamı sevdiricem kendimi çekip gideyim, mesleğim yok, aileme gitsem evlendiriler, gidecek hiçbirywrim yok, eşim çok fazla ilgisiz yüzüm düştüğünde 2, 3 saat ilgilenmez sonra zorla sarılmaya çalışır gıdıklar zorla güldürür, haliyle gülerim sonra gider zorlada olsa gülersem bırakır 'zorla güldürmek yerine halimi hatırımı sor sohbet edelim dertleşelim' derim yine 'oooof sen niye böyle yapıyorsun ya yorgunum' der sonra maça çağırırlar çaya çağırırlar 5 dkk da o yorgunlukla evden fırlayıp dışarı çıkar, şimdi ben ne olmuş oluyorum bu evde? Ben daha kaaç yaşındayım neden evlendim neden okumadım neden ailem beni bukadar kısıtladı, niye arkamda durmadılar, bir görüşte aşık olunacak, başa bela olunacak bir insan değilim ki, kimseye Bi zarırm yoktu o küçücük yaşımda kime ne gibi Bi kötülüğüm vardı ne yaptım onlara bilmiyorum şimdi ağlıyorum gitsem gidemiyorum kalsam sığamıyorum, gün geçtikçe eşim değişiyor ilgisizliği artıyor konuşsam anlaşamıyorum, senle iletişim kuramıyorum dediğim zamn bile kavga ediyoruz, ama ben hala çocuk olsun istiyorum, herkes tarafından manipüle edilmiş gibi hissediyorum okadar çok anlatamadığım şey varki ben ne yapıcam arkadaşlar? Gitmek istiyorum kaybolayım kimse bulamasın beni, kimseye muhtaç kalmadan yaşamak istiyorum, çok ilgisiz bir Eşim var çok ne yapıcam ben nasıl bir hayat yaşıyorum? Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Bu yoruma çok katılıyorum. Ortaokuldan sonra açıktan lise sonra açıktan iki yıllık ilahiyat okuyup diyanete atanabilirsin. Iki yil bittikten sonra atanana kadar gerek diyanette kuran kursu hocaligi, gerek mebte ücretli öğretmenlik yaparak ayda 2.5, 3 bin kadar bir harçlığın olabilir. Hayatının katili belli ama kurtarıcısı bizzat kendin olacaksin☺ alt yapin dini eğitim olarak vardır medrese eğitimi aldığına göre. Hafizsan bol tekrar yapmalısın unutmamalısın bu süreç içerisinde.Liseyi bitirip açıköğretim fakültesi nden iki yıllık ilahiyat okuyun.
Hafız olanlara Kuran kursu öğreticisi olmak için öncelik var.
Onun sınavlarına da girersiniz.
Yatılı olan kurslarda hazfızlık için eğitmen olabilirsiniz.
Yatılı kabul eden çok olmaz sanırım.
Kadınlar evli olunca yatılı zor olur çünkü.
Çocuk için bekleyin derim ben de.
Şu durumda önce kendinizi yetiştirin.
Tabi eğer bu hayat bana yeter diyorsanız diyecek bir şey yok.
Boşanma düşünceniz yoksa da Kur'an kursu öğreticisi olarak çalışırsınız.
Bu şekilde belki size saygıları olur.
Ama önce siz kendinize saygı duyun ya da olan saygınızı kaybetmeyin yeter.
Önce kendinize yatırım yapın eşinizle aranızdaki mesafe, iletişimsizlik de azalır belki böylece.
Başka kurslara da gidin.
Dikiş olur, amugurimi yapımı olur, kanaviçe olur, ne bileyim işte evde sürdürülebilecek türden ne varsa ilginizde hepsi olur.
Size şöyle bir tavsiye de verebilirim, belli ki o evden başka yeriniz kimseniz yok, bir şekilde kocanızın kanina girip liseyi açıktan bitirmeye bakın, çocuk işini erteleyin, kv 'ye kendini ezdirme sakın, uyanık ve kurnaz olmak zorundasın, yerine göre politik davran , hayatına ailende olsa işe yaramaz kimseyi sokma , hafızsın kursa falan biryer varsa gidin, evde bir uğraşlarınız olsun hep , Kimse için kendinizi yıpratmayın sadece kendinizi geliştirmeye odaklanın , kv ye de he deyip geç politik ol her dediğini yapmak zorunda değilsin, gerekirse arada dişini göster, burada önemli olan eşini ikna edip kurs ve okula gidebilmek , o evde hapis durmaya devam edersen körelirsin, umarım herşey düzelir , siz o evden ancak eğitim ve çalışma yoluyla kurtulabilirsiniz ,sizin gibi birçok arkadaşım açıköğretim okuyup sonunda ya öğretmen ya da kurs hocası oldular , asla pes etmeyin derimBöyle düşünmeniz bile hala iyi insanlar olduğu için mutlu olmama yetiyor teşekkür ederim
Okurken kalbim hüzünlendi, her satırda bu çocuk bunları hak edecek ne yaptı dedim kendi kendime... Çevre baskısı yüzünden yaşadığın bu talihsiz hayatı değiştirmelisin, bu böyle gitmez...Merhaba biraz uzun olacak ablalarım kardeşlerim hakkınızı helal edin , kısa kesmeye çalışacağım..
Ben annemin bana hamile kaldığında istemediği aldırmak için hastaneye gittiği ama orada onu bir teyzenin ikna ettiği ve o sayede dünyaya gel bir kız çocuğuyum, kürt bir ailenin kızına sevgisini belli edemeyen anne ve baba ile büyüdüm ne başım okşadı ne bikere öpüp sarıldılar kokladılar,, Ben herzaman saygılı olmalıydım yüzüme tükürseler bile ses çıkarmamalıydım, hastalandım yatağa girip uyuduğum için dayak yedim, camdan dışarı baktığımda annem sen o,,,,, sun niye camdan bakıyorsun diyip dayak yedim,, babam annem ne derse onu yapan annemin emrine amade bir babaydı, sev derse severdi söv derse söverdi,,abimde vardı ama abim annemin göz bebeğiydi ben kız çocuğuyum sesim çıkmamalıydı hiç ailemin yanında başı açık gezmeyi bırakın boynumdaki iğneyi çıkarmam yasaktı,, kısaca çok baskıcı bir ailede büyüdüm okuldan aldılar bende medreseye gitmek istedim çünkü 10 yaşında evde bulaşık yıkayıp sabunlu bıraktığım için pilavı tuzlu yaptığım için hakaret ve dayak yemekten çok yorulmuştum, belkide hayatımdaki en doğru karar medreseydi orada hocam benim annem oldu hastalamdığımda evde yatamazdım ama orada hocam beni yatırır ateşimi düşürmeye çalışır dua okurdu boyama kitapları alırdı kötüleşirsem hastaneye götürürdü, o benim hissettiğim gerçek annem Allah ondan razı olsun, sonra o hocam evlendi gitti ben 14 yaşına gelmiştim ve hafız olmuştum herkes biran önce cuma gününü bekleyip annesine evine ve o güzel anne yemeklerine kavuşmak isterken ben eve gidip direk mutfak temizlik iş güç yapacağım için gitmek istemez üzülürdüm ama kimseye belli etmezdim, anne keki nasıl olur, yada annenizin mercimek çorbası? Annemde yapardı çorba ama banada 'utanmıyormusun içmeye kocaman kız oldun ben sana hizmet ediyorum' deyip dişlerini sıkar gözlerini büyütürdü çorba boğazımda düğüm oldu o çarbanın tadını hiç alamadım, insan çorbaya hasret kalırmı?, kalıyor işte neyse yaşım oldu 17 Bi görücü geldi benim için kurtuluş yoluydu kabul ettim içime sinmişti evlenme sürecinde annem paramız yok çeyiz yapamayız dedi yine gerçek yuvam medresemden yardım geldi herkes bana çeyizlik eşya almıştı 1 kamyon eşya herşey den çifter çifter nasıl öderim o kardeşlerimin hakkını bilmem, annem tabi yarısını aldı, bunlar abine, bunlar bana benim yok derken annemin izin verdiği kadarını alabildim, 18 yaşına basınca evlendim, eşim benden 10 yaş büyük ama çok merhametli bir insan Allah razı olsun, annem beni kaynanama çok şikayet etti, bizi aramıyor, yanımıza gelmiyor diye, o yüzden kaynanam beni hiç ciddiye almadı, sürekli şikayet halindeydi aile apartmanıydı, sabah yanlarına inerdim sadece uyumaya evime çıkardım, ama kaynanama yaptığım temizlik yemek sunumlar gelen misarlerini karşılaşmam ona yetmezdi onu yıkamamı isterdi 1 - 2 defa zorla yaptım ama daha fazla yapmak istemedim köle gibi kullanıldım arkamda kimse olmadığı için derdimi söyleyemedim 18 - 19 yaşında cahil bir çocuktum, beni hiç idare edemediler iki tarafta bana çok yüklendi, eşim çok rahat umursuz bir insandır, ben onunla kahve yapıp sohbet etmek isterim ama bu bile ona zor gelir kredi borcumuz var, Bi eksiğim olsa almaz ama haftada 4 gün halı sahaya gider girişi 25 TL aylık 350 TL gibi bir sigara gideri var ama benim eşimden anca alabildiğim süt parası, 5 kilo süt 50 TL olunca onuda vermez oldu ayda bir süt alır mayalarım onuda en fazla 2 buçuk hafta yettirmeye çalışırım, kimseye yük olmamaya çalıştım ama yine yaralanan ben oldum, eşim işe gider uyanınca ararım ne yapıyorsun diye açmaz çalışıyor msj atayım derim wp de çevrimiçi msjıma bakmaz başka vakit ararım açmaz ama insta da çevrim içi, neden yazmıyorsun dediğimde oflar kavga çıkar o yüzden susarım, eve gelir direk uyur yada telefonlar bilgisayarla oynar maç varsa maça gider arkadaşlarıyla çaya gider ben evde onu beklerim çocuğumuz yok olmuyor, o yokken bende gezeyim Bi yere çıksam desem dağbaşı market bile yok hiçbir aktivitem yok olmuyor, yemek yapar hazırlarım gelmesi gereken saatten daha geç gelir neden geciktim desem kavga çıkar korkusuyla sormam oda söylemez sofrayı hazırlarım ben yedim arkadaşla der, neyse derim zorlamı sevdiricem kendimi çekip gideyim, mesleğim yok, aileme gitsem evlendiriler, gidecek hiçbirywrim yok, eşim çok fazla ilgisiz yüzüm düştüğünde 2, 3 saat ilgilenmez sonra zorla sarılmaya çalışır gıdıklar zorla güldürür, haliyle gülerim sonra gider zorlada olsa gülersem bırakır 'zorla güldürmek yerine halimi hatırımı sor sohbet edelim dertleşelim' derim yine 'oooof sen niye böyle yapıyorsun ya yorgunum' der sonra maça çağırırlar çaya çağırırlar 5 dkk da o yorgunlukla evden fırlayıp dışarı çıkar, şimdi ben ne olmuş oluyorum bu evde? Ben daha kaaç yaşındayım neden evlendim neden okumadım neden ailem beni bukadar kısıtladı, niye arkamda durmadılar, bir görüşte aşık olunacak, başa bela olunacak bir insan değilim ki, kimseye Bi zarırm yoktu o küçücük yaşımda kime ne gibi Bi kötülüğüm vardı ne yaptım onlara bilmiyorum şimdi ağlıyorum gitsem gidemiyorum kalsam sığamıyorum, gün geçtikçe eşim değişiyor ilgisizliği artıyor konuşsam anlaşamıyorum, senle iletişim kuramıyorum dediğim zamn bile kavga ediyoruz, ama ben hala çocuk olsun istiyorum, herkes tarafından manipüle edilmiş gibi hissediyorum okadar çok anlatamadığım şey varki ben ne yapıcam arkadaşlar? Gitmek istiyorum kaybolayım kimse bulamasın beni, kimseye muhtaç kalmadan yaşamak istiyorum, çok ilgisiz bir Eşim var çok ne yapıcam ben nasıl bir hayat yaşıyorum? Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?