Benim gibi geç yaşta üniversiteye yerleşmiş olan varmı mesela 25-26 yaşında:)

ben üniversiteyi kazandığımda 18 yaşındaydım tabi o yaşta gurbete çıktım 2 yıllık MYO okudum...
en yakın arkdaşım 27 yaşındaydı sorunları oldumu bana danışırdı
yaşın bir önemi yok...gerçekten yok...

kızlar gerçekten moral verdiniz. umarım herkes sizin gibi düşünüyordur. evet okumanın yaşı yok ama insan yine de tedirgin oluyor. inşallah benimde sizler kadar iyi okul arkadaşlarım olur:Saruboceq:

benim ablamda 28 yaşında 2 tane çocuğu var o da bu sene tekrar girecek .bence yalnız değilsin hiçbirşey için geç değil.yolunuz açık olsunnnn

bi sorun olacagını sanmıyorum.. yani okumanın yaşı yok.. bu kararından ötürü pişman olacağını da sanmama.s çünkü bitirdiğinde duyacagın mutluluk hepsine bedel olur..yani genele bakarsanız herkes ilk yılında kazanmıyo... yani sınıfın cogunlugu 18 falan olmaz sanırımfisfisfis ama akıl yaşta deil başta sözünden yola çıkarsak arkadaşların hangi yaş ortalamasından olur yaşayıp görürsün.. sıkıntı yapacagın bişey yoktur sanırm.. ben takdirlik bi olay olarak bakıyorum :hooray: hayırlı olsun senin içinkaydirigubbakcemile5

ben de 2. ünv yi okumayı düşünüyorum.
belirlediğim birkaç bölüm var ist da, onlardan biri olursa okumak istiyorum.
bu sene olursa 27-28 yaşında başlayacağım ünv ye. olmazsa tekrar dener miyim bilmiyorum.
okumanın yaşı yoktur, bizim bölümde de afla dönen 35 yaşlarında öğrenciler vardı, hepimiz saygılıydık.

öğretmenlik yaptığım yaş grubu ile aynı sıralarda oturmak nasıl olur, onu merak ediyorum ama.

Türkiye'de sanirim gec yasta üniversite okumak henüz tam olarak normallesmis degil.
Bu yüzden cevrede bi problem yasarmisiniz bilemeyecegim, ama bence bu birazda sizin kisiliginizle alakali.
Sizin diger genclerden daha olgun olmaniz, o gencler icin bir avantaj olabilir aslinda, onlardan daha tecrübelisinizdir muhtemelen ve daha olgunsunuzdur.
Bu acidan bakildiginda onlara birseyler verebilirsiniz.

Yurtdisinda 40 yasinda üniversiteye baslayanlar var ve bu cok yaygin.
26-27 yas aralarida üniversitede ögrenci olan cok kisiler var.
Yas farkindan dolayi sorunlar yasanmiyor.

Insallah iyi yerlere gelir, sinif arkadaslarinizdanda memnun kalirsiniz, unutmayin hersey insanin kendi elindedir, o ortamda cok neseli günlerde gecireceginize inaniyorum - yas farkina ragmen:1hug:

Basarilar arkadasim..a.s.

okulum iki yıllık ben istanbulda yaşıyorum okulda istanbulda yani yurtta kalmayacağım.

hiç endişelenecek birşey yok o zaman, hayırlı uğurlu olsun okulun

arkadaşların dediği gibi şimdi üniversiteye başlayan grup biraz gürültücü, saygısız, tuhaf gelebilir sana (lütfen kimse alınmasın, biz de o yasta bizden büyüklere gürültücü, saygısız ve tuhaf geliyorduk) ama sen ne aynı yurtta ne de aynı evde kalmak zorunda değilsin, sadece gündüzleri derslere gideceksin ve eminim çok seveceksin bölümünü
çok sevindim senin adına. kaydirigubbakcemile2 ve küçük bir not, senin yaşına biraz yakın olan erkek öğrenciler hemen ilgi gösterebilirler, kendi yaş gruplarından farklı ve ilginç gelirsin sen onlara. Şimdiki nesil kendinden büyük hanımlara çok ilgi duyuyor.
Haberlerini bekliyoruz, şimdiden başarılar arkadaşım. a.s.

hayallerınden hıc sasma.okumanın yasının oldugunu kım söylemıs.motivasynunu yuksek tut. örnek alıncak bir insansın.başarılar dilerim.millet 40 yasında yuksek lisans yapıyor... BAŞARILAR..

liseden mezun olalı 4 yıl bitti. bende 21 yasında başladım sakaryada yasıyorum ama kutahyaya yerleştim arkdaslarım 17 18 yasında hep aramızda 3 4 yas var.. ama ben minyon oldugum için kimse bana inanmıyor:) zamanında yerleşmedim çalıştım felan oama okumak vardı hep aklımda ensonunda aklıma koydum ve gerçekten başardım..bende ilkönce çok korktum ama şimdi hiç pişman degilim..ve iyiki 17 yasımda yerleşmemişim diyorum çünkü çok cahiller olgun yaşta üniye gitmek bence çok faha guzel..

bende 22yaşımda kazandım .

yaşı takmadım,olgun düşünenler mutlaka oluyor allah onlarla karşılaştırsın
güle güle okuyerimseniben

Son düzenleme:
Okumunın yaşı olmaz üniversiteyi kazandığın için çok şanslısın bunun kıymetini bil ve tadını çıkar arkadaşım başarılar dilerim umarım hep başarılı olursun işallah!

bende üniversitedeyim.yaş ortalamasından büyükler oluyor tabi ama inan hiç sorun olmuyor bu.hatta hatırlanmıyor bile sanki herkes aynı yaşta gibi.başarılar dilerim canım sana okulda.

ben 18 yaşındayım 100 kişilik sınıfta 18 yaşında olan 3 kişi var çoğu 24 25 yaşında ve 18 yaşındayım diyince tuhaf tuhaf bakıyorlar. yani büyük olmak değil küçük olmak sorun oluyor üniversitede :1shok:

aslında abzen nıyetı bozmuyor değilim , 2.üniversite için ama yaştan cekınıyorum bende :)))
şu an sanırsam 90 lılar başladı belkide daha küçükler..
onalrın arasında tanrım bunalıma gırerım ben kesın :)))
tabı yaşla birlikte bıcok seyde var beraberınde , o duzen sımdı bana sıkıcı gelıyo mesela..
maddı manevı yeterlı olmaz heralde ..

25 yaşında olgun bir öğrenci daha geliyor:lepi: inşallah kazanırım Ve hiç takılmıyorum açıkcası ben yaşımaa ne güzel farkım olacak iştesırnaşık şey

Olsun ne olacak kı oenmlı olan egıtımlı olmak bence.Herkes zamanında bıtırecek dıye bır sey yok.Ben annem ve babam cok sagolsun onların sayesınde hıc aksatmadan okulumu bıtırdım zamanında sımdı yuksek lısansıma 3 ay kaldı bıtecek gercı daha gencız ama olsun.Allah yuru ya kulum deyınce yuruyosun valla oncelerı sevmezdım okumayı ama sımdı okumak kadar guzel bır sey yokmus kulturlu olmak kadarda.Bosverın elalemı okuyun okumadan bu ulkede bısey olunmuyor.Benım annem 45 yasında o bıle sımdı ısletme okuyor gecen sene sınava gırdı.Iyı bır ornek yanı.

bende gittim 2 yıllıktı ama sonra bıraktım yasım onlardan buyuktu yurtta zorlandım yastas yoktu hıc yanlız hıssettım kendımı bıraktım sımdı aöfden okuyorum pesını bırakmadım okumanın onlar benle arkadas oldu olmasına ama benım kafam uymadı onlarla.umutsuzluga dusme ama herkes aynı degıldır bu benım tercıhımdı senı etkılemesıın yasadıgın sehırde olsa daha ıyı evle okul arası yakın cok ıyı olur

Bizim okul birincimiz 36 yaşındaydı. hepimizle de gayet iyi anlaşıyordu. bulunduğu sınıfın ablasıydı. ben de sınıfın en küçüğüydüm. en problemi ben yaadım. 1. sınıfta hiçbir cafeye bara giremiyordum. kendim imza bile atamıyordum yaa!! :dilcikar:

ben de 30 yaşındayım. Bir üniversiteyi bitirdim şimdi devlet memuruym. Bu sene tekrar üniversiteye başladım. Bir taraftan okuyup bir taraftan çalışıyorum. Yaş problem değil. Abla diyor okuldakiler bana. Hatta nerdeyse güzin ablalık yapıyorum Sevgilisiyle derdi olan geliyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…