Benim derdimin adı ne ? Dermanı ne ? Siz söyleyin

Evet bariz bi şekilde öyle bi problemi var . Ama diğer yandan da bana değer veriyo seviyo sahipleniyo merak ediyo benim için endiseleniyo
Hay Allah'ım... Sadece seviyor diye her şey sineye çekilebilir yani? Evlenince çok değil 2-3 yıl sonra böyle düşünmeyeceğini garanti edebilirim.

Ben istedim kız kardeşime vermeyi zaten. İçim rahat etmezdi diğer türlü, Kpss ye daha 1 yıl var calissam yapabilir miyim bilmiyorum sevgilime söylesem evliyken de çalışabilirsin ben mani olmam diyecek ve olmaz da oda cok istiyor calismami güzel bi isim olmasını. Ama aileme de söyleyemiyorum benim ciddi düşündüğüm birisi var diye

bilemiyorum ben kendimi kurtaracak param olmadan kardeşime yardım etmeyi düşünmezdim. aç değil açıkta değil verilen yol parası aileden de alınabilir ailenin durumu varsa. anlaşılan o ki kpss sizin hiç düşünmediğinizbir şey, evlensem mi evlenmesem mi diye açmışsınız konuyu. ailene bir şekilde sen söyleyemiyorsan annene yakın olan senin de kendini yakın hissettiğin birine söyle o söylesin, babanda elbet kabul edicek bir şekilde. ama çok gençsin be canım 20 yaşındasın yani işalla pişman olmazsın

Kocamdir döver de sever de diyosun yani.Dayak yok diyceksin belki birazdan ama potansiyel var adamda.
Hayır hayır aslaa. Ne dövmesi ben zaten babamdan korktum yıllardir bu yüzden. Çok çabuk sinirlenebilen bi yapısı var ve böyle zamanlar da ben zaten genelde ondan önce bagirip çağırmaya başlıyorum sonra oda sinirleniyo artık böyle yapmıyorum ama sakin bi şekilde söylüyorum ona hatasını yerin dibine giriyor o an. Halbuki azarlaSam üste çıkıyo biseylere zarar veriyo falan

Sanirim yanlış anlattım evet evlenmek istiyorum ama daha değil korkuyorum hazır da değilim. Ama burda da çok mutsuzum kpss yi tabiki de istiyorum ama yapamicamı düşünüyorum daha 1 yıl var o 1 yıl içinde ban naparim bide sonra kazanamazsam asıl. O zaman napıcam diye düşünüyorum

Simdi asla diyosun da ilerde olmayacagini garanti edebilir misin?Her kavgada bisey kiracaksa bu adam sira sana da gelir.Zaten baba evinde dert cekmissin.Bu adamin da farkli oldugunu sanmiyorum.

Bak utangac birazda icine kapanık bir insansın olabilir sarrlar seni bu noktaya getirmistir. Sevgilini sevdigin ortada neden kendini kurtarmiyorsun. Sana olacaklari soyleyim eger babana bahsetmezsen sevgilin senin bu isi istemedigini dusunup senden ayrilacak. Baban yarin obur gun seni istemeye gelecekler verecem derse de hic sasirmam. Hergun problemlerle yasamaktan keyif mi aliyorsun. Kendin icin biseyler yap ve bu kararini onlara anlat. Kendi evinde yasa kendi duzenini kur. Mutlu bir ailen olsun. Sevgilin evlenmeyi istiyorsa kendine guveniyordur. Illaki is bulup calisacaksin. Kardeslerinse dert arada onlari cagirirsin evinde kalirlar. Kardeslerim uzulmesin diye evlenmiyorsan kendine buyuk haksizlik yaparsin. Once kendini kurtar. Bikere geliyorsun dunyaya

istemek başarmanın yarısıdır derler :) klişe lafımı şuraya bırakayım o dursun. kardeşine vereceğin parayı kpss kursuna verirsen şansını arttırırsın. bir yıl çok önemli değil evli kalacağın süreyi düşündüğünde. neyse canım benim fikrim belli. özet geçmek gerekirse; köyden kurtulma işini evlilikle değil kpss ile yap, maaşlı garanti işin olsun, sevgilinle bu süre zarfında hala devam ediyor olursanız o zaman evliliği düşünürsün. gerisi sana kalmış, kendi hayatın en iyisini sen bilirsin.

Birincisi sendeki anne gerçek bi anne değil resmen.Hangi anne kocası aldattı diye intiharlar eder kendini asar çocuklarını bırakıp ve hatta çocuklarıda yanındayken! Baban hakkında bi yorum yapmicam onu Allah'a havale ettim.Sanada kızdım bu hayatına rağmen hayata tutunıyım derslerime sarılıyım kendimi kurtarıyım dememişsin 2 yıllık muhasebeyi bitirdiğinle kalmışsın.Ama bazı şeyler kısmet.Yinede özellikle ailevi hayatı zor olan insanların özellikle kendi hayatına sarılması kanaatindeyim.Ki benim ailem çok huzurlu güzel bi ailedir hiç bi aile sorunu görmedim buna rağmen bende senin gibi muhasebe okudum ama sonra deli gibi çalıştım kazandım DGS'yi şimdi maliye okuyorum.Halbuki ben 3 koca boşayıp dönsem babam yine gözümün içine bakardı.Sen neye güvendinde sarılmadın hayata buna da çok kızdım yani.
Sevgilinle ilgili konuya gelirsek ben sana şöyle söyliyim bence hayatta kolay kolay her insanın yaşamicağı sorunlar görmüşsün ev ortamında,o yüzden evlenirsen hayatın en kötü bu kadar olur daha kötüsü olmaz.Aşağılanmada görmüşsün sorumsuz garip bi annede görmüşsün sahip çıkılmamayıda görmüşsün. Bence evlenirsen kolay kolay bunları yaşaman mümkün olmadığından evdekinden daha mutlu huzurlu olucağına ben eminim.Bence kaybedicek bişeyin yok ama evlenirsen bi kazancın olabilir.Korkup uzatıp oyalayıp sevdiğin insanıda kaybetme.

Evet bariz bi şekilde öyle bi problemi var . Ama diğer yandan da bana değer veriyo seviyo sahipleniyo merak ediyo benim için endiseleniyo

Şimdi evladım sen ailenden çok ilgi görmeyince ilk ilgi gördüğün kişiye can simidi olarak yapışmışsın ama çoooık yanlışlardasın.

Sevgilin babanın daha genç versiyonu. Babandan kaçıp baban juniorla evlenme bence.

Diğer konuda bence de
Hem çalış, o sırada kpss ye de hazırlan. Sonra da atan bas kaç git bence.

Yaşın daha çok genç. 25e kadar çalış, para biriktir, tepende aile baskısı olmadan kendi paranı harca, dünya gör bence sonra evlen. Evleneceğin kişi de bu adam olmasın mümkünse.

Konun baya uzun ama yorumlar baktım biraz öncelikle kararlı olmalısın .Benim babam tam tersi evlensinler yuvaları olsun Ben hayatta yokken der .Babanı anlayamadım sevgilinde böyleyse biraz zamana bırak derim yaşın karşına kimler kimler çıkıcak duyguların değişecek bir kız 25 i doldurmadan önce evlenmemeli bence 25 bir dönüm noktası o yaşa gelince bana hak vereceksin

Kpssyi kazan ve ailenden uzaga git kendine guven.babanada, annenede ,sevgilinede bagli yasama, korkma .kimler kimler kazaniyor kpssyi hayret ediyorum. Sen takarsan hayli hayli yaparsin. Babana benzeyen biriyle asla evlenme aslaaaaaa... akilli bir kizsin sevgiline guvenmemekte haklisin bile bile lades deme.ilerde senin yasadiklarini cocuklarina yasatma ve ayni seyleri tekrar yasama.

Baban gibi bi adMla evlenmek istiyor musun gerçekten? Bak hayatım, sevgili tabi ki seni sahiplenir, korur, benimser, ilgiye boğar. Nerdeyse bütün sevgililer bunu yapar. İş evliliğe geldiyse hayati önem taşıyan başka özelliklervar mı ona bakacaksın. Sevgi dediğin 3-5 kavgaya bakar, bi bakmışsın bitmiş gitmiş. Önemli olan saygıyla sevebileceğin, seni saygıyla sevebilecek bir adam olsun. Babana saygı ve sevgiyi aynı anda dıyabiliyor musun mesela? Hayır çünkü yaptıklarıyla yıktı o duyguları. Katlanıyorsun sadece. Hıh!! Aynı duyguları sana bunları yaşatan koca için de yaşıyorsun ama bir farkla, iki gün sonra evlenicem diye bir umut da yok artık. Ya ömür boyu çek, ya da ayrıl tek başına yaşayabiliyorsan( tabi bi çocuk yoksa ortada) evleneceğin adam; sorumluluk sahibi olmalı,
tembel olmamalı,
senin babanmış gibi davranmamalı( senin yerine her türlü kararı vermek, her ayrıntıya karışmak, müdahaleci ve baskın olmaya çalışmak)
Seni gereginden fazla kıskanmamalı
Sana hakaret edip bağıramamalı
Senin fikrini almalı ve birlikte karar verebiliyor olmalısınız
Anne- baba olaylarını ilişkinize fazla sokmamalı( ne olumlu ne de olumsuz)
Cimri ya da savurgan olmamalı
Ezik ya da ezici olmamalı
Sevgiliyken çok hoşuna gider kimisinin şunu giyme buraya gitme müdahaleleri ama evlenince insanın hayatını zindana çevirir. Seven adam bekler, iş bulup şartlara alışıncaya biraz para biriktirip kendini toparlayıp ailene karşı sağlam bir duruş sergileyene kadar sakın! Sakın! Ev-len- me!!!

Sahiplenmeye gelince, baskasida cikar sahiplenir sever seni ama daha az uzer en azindan. Tek sevecek adam o degil bunu unutma. Boyleleri cektirebilecekleri kadin ariyor sadece bilirim

Emin olmadan evlilik adımı atma.Seven adam bekler,beklemeyende çeksin gitsin zaten.
Ders çalış odaklan kpssyi kazan.
Belki anneni kardeşini kurtarırsın.
Ben mesela 28 den önce evlilik düşünmeyen biriydim,biri çıkıp aşık olana dek.
Ama ben bununla evleneyim derken aileden kaçma düşüncem olmadı hiç.
He ne oldu dersen o pırlanta gibi adam umursamaz biri oldu
Konuşmuyoruz bile ne olur bilmiyoruz.
Evlilik çok zor ve ciddi bir şey.
Ayrıl barış olamaz,olmamalı.
Ben şuan aşık olmama rağmen,kırgınım,kızgınım,gözlerimin önünde değişimini izleyip güvenim daha da zedeleniyor
İnsanlar değişiyor.O adamda değişebilir.
Kimseye kendini kasma evlenirken.
Ayaklarının üstünde dur sonra bakarsın evlilik işine.
Ama öyle babadan sonra seni kısıtlamayacak bir adam gerek sana.
Yoksa aynı şeyleri yaşıyor hissedeceksin zor..
Ama karar senin.

Önce mesleğini eline al düzenli maaşın olsun ki eşinle mutsuz olursan çeketini alıp çıkabilesin ya da kardeslerini okutursun onlara sahip çıkarsın bence en önemlisi bu sonra evlenir kurtulursun yaşında geldiği için kimse karşı çıkamaz

Kppsye gir ayrica okulunu dort seneliğe tamamla. Hem oku, hem çalış.. o da bitince evlenirsin. Yaşın daha çok küçük hemen evlenme. Bak ben de 25 yaşında evlendim. 5 sene beraberdik. Ki eşim daha 5 6 aylıkken babamla tanışmak istedi, tanıştılar. Hemen evlenmek istiyordu ama bazı durumlardan dolayı uzadı. O zaman uzadıkça sinir oluyordum ama hayırlısı böyleymiş. Sen de hem lisans mezunu ol, hem mesleğini eline al. En geç 23 24 yaşında evlenirsin o da tam ideal zaten

Bak cnm 30 yasindayim ve evli iki cocuk sahibiyim.. Her gece saat 23 den 2 ye kadar ders calisiyorum kpss hazirlaniyorum..
Senin suan asil yapman gereken kpss hazirlanmak kazanmak meslegini almak o zama ufkunda degisicem acilicak belki daha iyi insanlar cikicak.. Evlilik icin cok erken.. Bende erken evlendim esim iyi biri olmasina ragmen keske 25 26 dan once evlenmeseydim diyorum..
Nasip olursa bi omur zaten evli kalicaksin bosver bekarligin tadinj cikar..

Once kpss kazan ve kendini once kendine sonra baskalarina ispatla

Ders calismakta bisey yok bu forumun sinavlar sayfasindan kpss yi bul bak bakalim insanlar nasil zor sartlarda ders calisiyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…