evet genelleme yapılmış ama bence sorun değil,arkadaş durumun ciddiyetini söylemiş,yani bu kaynana görümce kayınbaba konuları için ''aman şöyle yapmayın belki şöyle şöyle davranırlar sana' tarzında söyleseydi ''hmm ii o zaman'' der geçerdim.ama sert bir dille ''bak o öyle yapar bu böyle yapar seni üzerler bıktırırlar aman sakın ha'' der gibi uyarmış arkadaş,ben o zaman daha temkinli oldum,aklımda daha çok yer etti,ilerde aynı durumu yaşarsam bilinçaltımda bu sert uyarı yazısı oluşacak ve ona göre bir savunma mekanizmam olacak,yumuşak başlı davranıp hataya düşmeyeceğim belkide.
teşekkürler paylaşımın için
İşte be nde tam bu yüzden genelleme yaptığını söyledim... Ben bu tür genellemeleri hiç doğru bulmuyorum...
Herkes aynı olacak diye bir kural yok ki... Bu genellemeyle kendinizi öyle bir doldurursunuz ki herşeyde bir artniyet aramayabalarsınız...
Aman böyle böyle demişlerdi, ben baştan mesafemi koyayım uzak durayım sert durayım gardımı alayım dersen.. karşı taraf da daha dünbir bugün iki geln bize niye surat asıp soğuk duruyor der, aman amma soğuk geline çattık der, bu sefer onlar da soğuk durur.. Onlardaki soğukluu görünce aaa bak kkda söylenen bu şeyler doğruymuş.. ben en iyisi daha da soğuk olayım dersin... ve bunun sonu gelmez....
Yumuşak balı olmaktan kmseye zarar gelmez... Yumuşak başlı olmak kendini ezdirmek demek değildir öncelikle bunu ayırtetmek lazım....
Ben eşimin ailesine karşı hiçbirzaman sert çıkmadım hep sakin munis naif kırılgan yumuşak başlı göründüm.... Ama eşime karşı asla kendimi ezdirmedim... Benim sakinliğimi yumuşaklığımı görüp bana karşı aynen o sakinlikle ve yumuşaklıkla yaklaştılar...
Diğer bir eltim de aynen benim gibi sakindir, biz ikimiz aileye karşı mesafeli ama çoook sakin yumuşak dururuz...
Diğer eltimiz ise biraz gergn biri... Çk iidir, içidışı birdir içinde hiçbir kötülük yoktur ama lafını sakınmaması yumuşak durmaması ailede na krşı bir önyargı oluşturmuş... Be ne kadar iyi sevecen ve yumuşak davranıyorlarsa ona aksi gibi ters soğuk davranıyorlar....
Demem o ki kendinizi ezdirmeyin, ama ne ekerseniz onu biçeceğinizi de unutmayın... İyilik yapan iyilik bulur, kötülük yapan kötülük görür...