Tükürük köftesine ben de hastayım. Ankara Ulustaki dolmuş durağında bir emmi var vareyyyyy5 tlye ziyafet ayran dahil
Dimi dimi onun o kendine has kokusu ve soğan piyazla buluştuğu anki lezzeti :)
aklıma geldiAysar_ ben muzda yemem anamur harici çünkü yurtdışından gelen çikiita vs cinsi muzlar denizaşırı yolda bozulmasınlar diye yeşilken toplayıp doğum kontrol ilacı enjekte ediyorlarmış bozulmasın diye
Valla Avrupaya gittim Amerikaya gittim türk meyvesi kadar lezzetlisini yemedim en doğrusunu yapıyorsunuz.
Fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Doğrusu budur. Yoksa kilo alırsınız. Hastalık dediğin böyle olsun. Sorun yok.
Bende sağlıklı olsun diye uğraşırım ama canım çekersede yerim 3-5 tane. Seninki cidden yorucu. Ama sen mutluysan kimseye laf düşmez.
Haklısın Abla. Kendimi biraz zorlayıp sınırlarımı genişletmeye ihtiyacım var.Bak bir kere yersen çok seversin,bunları sadece örnek olarak yazdım..
İşim cidden çok zor,biraz kendini zorlasan varya lahmacun bile yersin..
Sağlıklı beslenmek bir yere kadar doğru,ama nereye kadar birazda bunalrın dışına çıksan..
Yok öyle birşey,bu şehir efsanesi gibidir,evde yaptığın köfte güzel olur ama dışarda ızgara yediğin zaman tadı daha güzel olur..
Olamazzz. Bu bilginin kaynağı var mı peki? Şehir efsanesi mi yoksa. Bana biraz abartı geldi.
Valla bana muz olsun yeterki ithalmiş yerliymiş farketmez. O anamur cinsi bana azcık tatsız geliyor. Ama yinede yiyorum üzerine hindistan cevizi, tarçın falan döküyorum. Anamur muzunun tadı nasıl sence?
Aynısını otlar ve sebzeler içinde söylüyorlar. Türkiye, vejeteryanlar için uygun bir memleket. :)
İşte bu düşüncelerim olsaydı pek bir rahat olurdum.amaaan bu kadar titizlenme. ömür kısa, hayat güzel. sal gitsinyani demek istedigim takıntılı derecesine uzun uzadıya cok düşünme tabiki yoksa saglıklı beslenmek güzel. amaaaan salla getsin
Yok hayır destek almıyorum. Zaten bunun için destek almak istemem ki. Ne kadar çok sağlıklı beslenirsem o kadar iyi. Yani destek alıp normal insanlar gibi yiyip içmek beni yıkar. Yaşamanın anlamı kalmaz:)
A şaşırdım ben de ithal muzdan hiç tat alamam. Çok yavan gelir bana tatsız tutsuz gelir yani. Büyük ya ondan mı o kadar tadı yok bilmem. Bizim Anamurlar minik de olsa mis gibi kokuyor ve resmen tadı var.
Ben de sadece yerli muz yerim.
Bir de genel anlamda ithal ürünlere güvenmiyorum GDO var mı emin olamıyorum en basiti. Gerçi bizim yerlilerinde kötüsü çok ama bir umut işte.
A şaşırdım ben de ithal muzdan hiç tat alamam. Çok yavan gelir bana tatsız tutsuz gelir yani. Büyük ya ondan mı o kadar tadı yok bilmem. Bizim Anamurlar minik de olsa mis gibi kokuyor ve resmen tadı var.
Ben de sadece yerli muz yerim.
Bir de genel anlamda ithal ürünlere güvenmiyorum GDO var mı emin olamıyorum en basiti. Gerçi bizim yerlilerinde kötüsü çok ama bir umut işte.
+1
Minik muz daha kokulu, tatli, lezzetli. Ithal ne halt belli degil o kadar uzaktan gelirken artik nasil muhafaza ediyorlar Allah bilir.
Teşekkür ederim
Birden bire üzerinizden atamassınız küçük küçük sınırları genişletebilirsiniz belki.
Şu bir gerçek her konuda olduğu gibi dikkat etmek için kendinizi kastıkça vücudunuz aksi yönde tepki verecektir.
Strese giriyorsunuz çünkü
Stresin hücre düzeyindeki etkisini bir bilseniz..
İyi kalite bir hamburgeri keyifle bir arkadaş ortamında yediğinizde vücudunuza etkisi farklıdır. Zararlı birşey yiyorum fikriyle tüketirseniz farklıdır.
Sevgiler..
Hımmm. Yeşil bulursam almamazlık yapmayım o halde.Maalesef muz konusu doğru. En iyisi minik Anamur muzu denenleri yeşilken alıp gazeteye sarmak ve rengi açıldıkça tüketmek. Aynı şekilde üzümler de Şili' den geliyor hani şu en iri lezzetli olanlar onlara da dikkat etmeli. Yani aslında sağlıklı besleniyorum zannedip beslenemiyoruz herşey ilaçlı herşey hormonlu.
Bu arada akşam yemeğinde ızgara tavuk ve salata yedim
M meredithgrey Dün kahveden bahsederken bir nevi meslek oldu sayılır demiştin. :) Merak ettim, sakıncası yoksa biraz açar mısın?
Hımmm. Yeşil bulursam almamazlık yapmayım o halde.
Üzümü pek sevmem birde şeker oranı yüksek tüketmiyordum zaten. :)
Akşam menün beni şaşırttı desem.Gayet hafif bir menü. Konunun faydası oluyorsa ne mutlu.
Markette çok vakit geçiririm. Içerikleri,tarihleri , sertifikalari v.s çok önem veririm.
Hazır gıda ile beslenmemeye özen gösteririm.
Yediğim şeyin , şekerine, yağına kesinlikle dikkat ederim.
Ama bunlar takıntı haline hiç gelmedi. Tabuları yaktığım zamanda geliyor. Hayat böyle fazla yorucu olur.
Ve eskiler der ki " en sağlıklı gıda, severek yedigindir. " bir bildikleri vardır :) Beyne giden enerji çok önemli. Aha yedim yağ oranım arttı diyerek zaten sinyal yollanıyor.
Ayrıca kararında yenilen ayçiçeği çok faydalıdır.
Doğadan gelen ve işlenmeyen hiçbir üründen kaçmayın. Hepsi sağlık deposu.
Aynen şurup, krema ne buluyorsa katıyorlar. Gerçek kahve onlar değil.Ben asla almam, tat versin diye koyduklari suruplar o kadar sagliksiz ki....Neskafe cok severim ama icmiyorum, hazir kahve cok sagliksizmis, daha kaliteli kahvelerin cer copunden arta kalanlarmis. Turk kahvesi iciyorum veya taze ogutulmus granullu kahve iciyorum.
Aynen şurup, krema ne buluyorsa katıyorlar. Gerçek kahve onlar değil.
Bu arada kahve tercihlerin gayet güzel.
Bak yiyeceğinin, içeceğinin sağlıklı olup olmadığına dikkat ediyorsun yine.
Ayy vive bana da el at.Banlanmadan açayımKısa süreli bir kafe işletme tecrübemiz oldu, tabii kahve de sattık daha doğrusu insanlar henüz 3'ü bir aradayı aşamadığı için satamadık ve kapadık. Kahve tutkusu meslek de oldu ama kısa sürdü. İçmeyi de çok severim zaten :) İstanbul' da hangi kahveci nasıl kavurur hangisinin çekirdeği iyi sayarım :) seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?