• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

Bende dikkat ederim,markette çok vakit geçiririm,menşeini bilmediğim şeyleri almam falan ama bildiğim güvendiğim bir restorana gittiğimde oturur yerim yemeğimi. Sadece seçiciyim,sağlam kalori alacaksam çok sevdiğim şeyi yerim,rastgele yemem ne bulduysam. Yani fast food ayaküstü yenen,plastik tepside sunulan alternatifleri değilde ,şöyle bol tereyağlı iskender yada dumanı üstünde fajita vb

Bilemiyorum,sağlıklı beslenmek güzel muhakkak ama arada bir dışarda yemek yiyebilmeli insan bence. Tabiki herşeyi yememek seçmek gerek ama yiyecek hiçbirşey bulamamakda takıntı gibi geldi bana
.
Hımmm ne demek istediğinizi anladım. Hoppa
O yaptığınız kaçamaklar sizi mutsuz etmiyorsa bilakis keyif alıyorsanız sorun yok demektir. :KK9:
Paylaştığınız için teşekkür ederim. :KK39:

Ama karaciğer yağlanması bendede var ve benim- ki kızartma pişmez evimde.. Dışarıda hamburger pizza ağzıma sürmem.
Enginar manyağıyımdır, kereviz kışın asla çıkmaz evimden..
Et ve sebzeyi orantılı yeriz ve tavuk organik sıfatındaki (çünkü emin olamıyorum) paraya kıyar yinede ondan ayda 1-2 kez tüketmeye çalışırız.
Her türlüsü mevsime göre..
Börek çörek ayda 1-2 o da mecburi çünkü eşim sabahları kahvaltısına destek yapsın diye..
Haftada en az 3 gün yürümeye çalışırım.. Havalar iyiyken her gün..
Kolestrolümde yüksek bazen..
Yani sadece beslenme ile olsa o zaman emin ol benim gibi yemek seçmeyen ve hep kendi pişiren birinde bunlar olmaz..
Buradaki görüntüm hamurlu baklavalı olabilir ama gerçekte o kadarda değil:KK48:

Çok enteresan. Şu yazdıklarınızla sizde karaciğer yağlanması olmaması lazım.

Benimde bir yakınımda olduğu için ilgimi çekti.

Uzman tv'den baktım 'karaciğer yağlanması neden olur' başlıklı video.

Doktor; obezite, diyabet, alkol tüketimi, ani kilo alıp verme, hormonal hastalıklar ve çeşitli ilaçlarda karaciğer yağlanmasına yol açabilir dedi.

Bunun dışında hiçbir sebep olmadan da bazı hastalarda karaciğer yağlanması görülebiliyormuş.

Sizin durumunuz son cümleyle açıklanabilir o halde.

Son düzenleme:
S shot Bir üstteki mesajı yazarken merak ettim.

1. seviyedeki karaciğer yağlanmanın tek sebebi alkol alışkanlığın mı?

Fazlası karaciğeri harap ediyormuş. Aşırıya kaçmamak en iyisi sanırım.

Konunun başlarında tahlillerle kontrol altında yazmışsın.

Endişe edilecek bir durumun olmaması sevindirici. Geçmiş olsun.

S shot Merakımı mazur gör lütfen. 1. seviyedeki karaciğer yağlanmanın tek sebebi alkol alışkanlığın mı?

Sigaraya karşı ciddi bir nefretim vardır ama alkole karşı hoşgörülüyümdür. Onunda fazlası karaciğeri harap ediyormuş. Aşırıya kaçmamak en iyisi sanırım.

Konunun başlarında tahlillerle kontrol altında yazmışsın. Endişe edilecek bir durumun olmaması sevindirici. Geçmiş olsun.
Doğrudan alkol bağlantılı olduğunu düşünmüyor kimse çünkü karaciğer yağlanmasına neden olacak kadar ağır bir içme durumum yok.

İnsülin direncim var, ona bağlı karaciğer yağlanmam. İnsülin direncim kontrol altında(ydı ocakta yaptırdığım tahlillerde). Ama benim baba tarafım sağlam içer, dedemde de babamda da karaciğer yağlanması vardı, genetik yatkınlık da var bende.

S shot Bir üstteki mesajı yazarken merak ettim.

1. seviyedeki karaciğer yağlanmanın tek sebebi alkol alışkanlığın mı?

Fazlası karaciğeri harap ediyormuş. Aşırıya kaçmamak en iyisi sanırım.

Konunun başlarında tahlillerle kontrol altında yazmışsın.

Endişe edilecek bir durumun olmaması sevindirici. Geçmiş olsun.
Tsh ım yüksek ve buna bağlı karaciğer yağlanmam var.. Ama beslenme ile alakalı yine değil..
Obez yada aşırı kilolu değilim fit değilsemde fitin yanından geçmişim :KK70:

Doğrudan alkol bağlantılı olduğunu düşünmüyor kimse çünkü karaciğer yağlanmasına neden olacak kadar ağır bir içme durumum yok.

İnsülin direncim var, ona bağlı karaciğer yağlanmam. İnsülin direncim kontrol altında(ydı ocakta yaptırdığım tahlillerde). Ama benim baba tarafım sağlam içer, dedemde de babamda da karaciğer yağlanması vardı, genetik yatkınlık da var bende.

Hımmmm anladım.
Tekrar geçmiş olsun. :KK66:

Tsh ım yüksek ve buna bağlı karaciğer yağlanmam var.. Ama beslenme ile alakalı yine değil..
Geçmiş olsun. Hehe anladım fitimsisin sen. :KK48:

Bakma her zayıf olan kendine fit der olmuş. Sorsan daha açılımını bilmezler. :)

Gerçek manada fit olmak kolay iş değil, emek ister.

Ayy onla beraber buluşuruz geliriz dhgf :KK70:
Dert değil bu cidden.
Geldiğinize geleceğinize pişman olmayın sonra. :KK48:

Tabi size göre öyle olabilir. :) Böyle düşünen bir kesim var. :)

İşte bende dert olmadığını düşünsem bir derdim var'a hiç konu açmazdım. :KK66:

Geldiğinize geleceğinize pişman olmayın sonra. :KK48:

Tabi size göre öyle olabilir. Böyle düşünen bir kesim var. :)

İşte bende dert olmadığını düşünsem bdv'de konu açmazdım. :KK66:
Tabi canım sana bi şey demiyorum hele her şeyi yiyen biri olarak keşke yemesem diyorum ,(=
İşte bizler ve sizler diye iki grup oluşuyor :)
Şaka bir yana, İnsan nelere alışıyor ki :/

Geçmiş olsun. Hehe anladım fitimsisin sen. :KK48:

Bakma her zayıf olan kendine fit der olmuş. Sorsan daha açılımını bilmezler. :)

Gerçek manada fit olmak kolay iş değil, emek ister.
Teşekkür ederim.
Gelişme çağlarımda sporcu geçmişim olmasının avantajı olabilir.. Ama karakter olarak hareketli olmanında faydası bu.
Zayıflık fitlik değil evet çünkü sağlıklı ve tipine ideal ölçülü olmak fitlik (işte senin dediğin gibi fitimsi guruptayım :KK48:)
Özetle olay sadece gıda ile bitmiyor, bilinçli tüketici olmakta önemli, mevsiminde sebze meyve tüketmek ve ambalajlı ürünlerin nasıl tüketileceğini öğrenmek ve bilmek..

Haraket durumunuz nedir? Ciddi anlamda zayif olup karaciger yaglanmasi vardi benim arkadasimda da yani yemekle alakasiz da olabiliyor ve haraket etmesini soylemisti.Zaten spor yapip yasamina haraket eklemedikten sonra saglikli beslenme her zaman bir parcasi kayip puzzle gibi demisti bana bir diyetisyen.

Tabi canım sana bi şey demiyorum hele her şeyi yiyen biri olarak keşke yemesem diyorum ,(=
İşte bizler ve sizler diye iki grup oluşuyor :)
Şaka bir yana, İnsan nelere alışıyor ki :/

Yok birşey demediniz tabi. :KK66:

Bende dert edinmek istemezdim ama napiyim. :KK51:

Evet konuda önceki sayfalarda gruplaşmalar olmadı değil. :KK48: :KK48:

İlk zamanlar konuya girip gaza gelip diyete girdim
Simdi konuya girdim gozumun onunde borektir sarmadir konusuluyor diyetimi bozcam
Mahvettiniz beni duygu karmaşalarina sürüklediniz:KK53:

:KK70:
En favori yorumcumuz gelmiş. :KK48:

Nerede börek sarma konuşulmuş yahu. :KK64:
Hay nerden şu konuya yazdım mı diyorsun. :deli:

Haraket durumunuz nedir? Ciddi anlamda zayif olup karaciger yaglanmasi vardi benim arkadasimda da yani yemekle alakasiz da olabiliyor ve haraket etmesini soylemisti.Zaten spor yapip yasamina haraket eklemedikten sonra saglikli beslenme her zaman bir parcasi kayip puzzle gibi demisti bana bir diyetisyen.
Hareket olarak elimden geldiğince hareketliyim çünkü haşimatoda var (Anadolu da adı tembel gelin hastalığı imiş, okuyunca çok gülmüştüm :KK48:) Ciddi anlamda yorgunluk yapar rutinden sapınca..
Ben her gün en az 45 dk yürürüm, bu mevsimde şuan mesela akşam saat 22 den sonra yani hafifte olsa serinleyince..
Kendimi motive etmeye çalışırım.
Bir şey dikkatimi çekti geçen gün mesela, yürüyüşü aksatırsam acıkmıyorum da ama kan şekerim düşüyor.. O yüzden bol su ve yürüyüş..
Sağlıklı beslenme takıntım yok sadece doğru beslenmeye çalışırım. Yani bünyeme uygun..

:KK70:
En favori yorumcumuz gelmiş. :KK48:

Nerede börek sarma konuşulmuş yahu. :KK64:
Hay nerden şu konuya yazdım mı diyorsun. :deli:
:cool::-)

30lu sayfalarin sonu 40li sayfalarin baslarinda olmasi lazim
Ciğ hamurlardan, kabın dibinde kalmis kek hamurundan falan bahsedilmis goz yaslarimi tutamiyorum :rolleyes:
Kekin pismis halinin degil cig hamurunun hastasiyim, cok pis canimi cektirdiler :sopa:

Yok ya cok egleniyorum okurken, saglikli yasayanlari gorunce kendi pis bogazimdan utandim iyi oldu benim icin :KK53:

Back