- 8 Ağustos 2016
- 311
- 320
- 23
- 36
Ayy çok alemsiniz. İlk cümleyi kuran bir arkadaş daha vardı. :))
Valla buyrun gelin ama büyük ihtimal ikinci günde kaçıp gidersiniz.
Ayy onla beraber buluşuruz geliriz dhgf
Dert değil bu cidden.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayy çok alemsiniz. İlk cümleyi kuran bir arkadaş daha vardı. :))
Valla buyrun gelin ama büyük ihtimal ikinci günde kaçıp gidersiniz.
Hımmm ne demek istediğinizi anladım.Bende dikkat ederim,markette çok vakit geçiririm,menşeini bilmediğim şeyleri almam falan ama bildiğim güvendiğim bir restorana gittiğimde oturur yerim yemeğimi. Sadece seçiciyim,sağlam kalori alacaksam çok sevdiğim şeyi yerim,rastgele yemem ne bulduysam. Yani fast food ayaküstü yenen,plastik tepside sunulan alternatifleri değilde ,şöyle bol tereyağlı iskender yada dumanı üstünde fajita vb
Bilemiyorum,sağlıklı beslenmek güzel muhakkak ama arada bir dışarda yemek yiyebilmeli insan bence. Tabiki herşeyi yememek seçmek gerek ama yiyecek hiçbirşey bulamamakda takıntı gibi geldi bana.
Ama karaciğer yağlanması bendede var ve benim- ki kızartma pişmez evimde.. Dışarıda hamburger pizza ağzıma sürmem.
Enginar manyağıyımdır, kereviz kışın asla çıkmaz evimden..
Et ve sebzeyi orantılı yeriz ve tavuk organik sıfatındaki (çünkü emin olamıyorum) paraya kıyar yinede ondan ayda 1-2 kez tüketmeye çalışırız.
Her türlüsü mevsime göre..
Börek çörek ayda 1-2 o da mecburi çünkü eşim sabahları kahvaltısına destek yapsın diye..
Haftada en az 3 gün yürümeye çalışırım.. Havalar iyiyken her gün..
Kolestrolümde yüksek bazen..
Yani sadece beslenme ile olsa o zaman emin ol benim gibi yemek seçmeyen ve hep kendi pişiren birinde bunlar olmaz..
Buradaki görüntüm hamurlu baklavalı olabilir ama gerçekte o kadarda değil
Doğrudan alkol bağlantılı olduğunu düşünmüyor kimse çünkü karaciğer yağlanmasına neden olacak kadar ağır bir içme durumum yok.S shot Merakımı mazur gör lütfen. 1. seviyedeki karaciğer yağlanmanın tek sebebi alkol alışkanlığın mı?
Sigaraya karşı ciddi bir nefretim vardır ama alkole karşı hoşgörülüyümdür. Onunda fazlası karaciğeri harap ediyormuş. Aşırıya kaçmamak en iyisi sanırım.
Konunun başlarında tahlillerle kontrol altında yazmışsın. Endişe edilecek bir durumun olmaması sevindirici. Geçmiş olsun.
Tsh ım yüksek ve buna bağlı karaciğer yağlanmam var.. Ama beslenme ile alakalı yine değil..S shot Bir üstteki mesajı yazarken merak ettim.
1. seviyedeki karaciğer yağlanmanın tek sebebi alkol alışkanlığın mı?
Fazlası karaciğeri harap ediyormuş. Aşırıya kaçmamak en iyisi sanırım.
Konunun başlarında tahlillerle kontrol altında yazmışsın.
Endişe edilecek bir durumun olmaması sevindirici. Geçmiş olsun.
Doğrudan alkol bağlantılı olduğunu düşünmüyor kimse çünkü karaciğer yağlanmasına neden olacak kadar ağır bir içme durumum yok.
İnsülin direncim var, ona bağlı karaciğer yağlanmam. İnsülin direncim kontrol altında(ydı ocakta yaptırdığım tahlillerde). Ama benim baba tarafım sağlam içer, dedemde de babamda da karaciğer yağlanması vardı, genetik yatkınlık da var bende.
Geçmiş olsun. Hehe anladım fitimsisin sen.Tsh ım yüksek ve buna bağlı karaciğer yağlanmam var.. Ama beslenme ile alakalı yine değil..
Obez yada aşırı kilolu değilim fit değilsemde fitin yanından geçmişim
Geldiğinize geleceğinize pişman olmayın sonra.Ayy onla beraber buluşuruz geliriz dhgf
Dert değil bu cidden.
Bence fitlik insanın kendine yakışanı yemesidir.Tsh ım yüksek ve buna bağlı karaciğer yağlanmam var.. Ama beslenme ile alakalı yine değil..
Tabi canım sana bi şey demiyorum hele her şeyi yiyen biri olarak keşke yemesem diyorum ,(=Geldiğinize geleceğinize pişman olmayın sonra.
Tabi size göre öyle olabilir. Böyle düşünen bir kesim var. :)
İşte bende dert olmadığını düşünsem bdv'de konu açmazdım.
Teşekkür ederim.Geçmiş olsun. Hehe anladım fitimsisin sen.
Bakma her zayıf olan kendine fit der olmuş. Sorsan daha açılımını bilmezler. :)
Gerçek manada fit olmak kolay iş değil, emek ister.
Tsh ım yüksek ve buna bağlı karaciğer yağlanmam var.. Ama beslenme ile alakalı yine değil..
Tabi canım sana bi şey demiyorum hele her şeyi yiyen biri olarak keşke yemesem diyorum ,(=
İşte bizler ve sizler diye iki grup oluşuyor :)
Şaka bir yana, İnsan nelere alışıyor ki :/
İlk zamanlar konuya girip gaza gelip diyete girdim
Simdi konuya girdim gozumun onunde borektir sarmadir konusuluyor diyetimi bozcam
Mahvettiniz beni duygu karmaşalarina sürüklediniz
Hareket olarak elimden geldiğince hareketliyim çünkü haşimatoda var (Anadolu da adı tembel gelin hastalığı imiş, okuyunca çok gülmüştüm ) Ciddi anlamda yorgunluk yapar rutinden sapınca..Haraket durumunuz nedir? Ciddi anlamda zayif olup karaciger yaglanmasi vardi benim arkadasimda da yani yemekle alakasiz da olabiliyor ve haraket etmesini soylemisti.Zaten spor yapip yasamina haraket eklemedikten sonra saglikli beslenme her zaman bir parcasi kayip puzzle gibi demisti bana bir diyetisyen.
Aman boş ver be şat, çok ta fitBence fitlik insanın kendine yakışanı yemesidir.
En favori yorumcumuz gelmiş.
Nerede börek sarma konuşulmuş yahu.
Hay nerden şu konuya yazdım mı diyorsun.