• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

aklıma geldi Aysar_ Aysar_ ben muzda yemem anamur harici çünkü yurtdışından gelen çikiita vs cinsi muzlar denizaşırı yolda bozulmasınlar diye yeşilken toplayıp doğum kontrol ilacı enjekte ediyorlarmış bozulmasın diye :KK51:

:KK57: Olamazzz.:mad: Bu bilginin kaynağı var mı peki? Şehir efsanesi mi yoksa. Bana biraz abartı geldi.

Valla bana muz olsun yeterki ithalmiş yerliymiş farketmez. O anamur cinsi bana azcık tatsız geliyor. Ama yinede yiyorum üzerine hindistan cevizi, tarçın falan döküyorum. Anamur muzunun tadı nasıl sence?

Valla Avrupaya gittim Amerikaya gittim türk meyvesi kadar lezzetlisini yemedim en doğrusunu yapıyorsunuz.

Aynısını otlar ve sebzeler içinde söylüyorlar. Türkiye, vejeteryanlar için uygun bir memleket. :)

Doğrusu budur. Yoksa kilo alırsınız. Hastalık dediğin böyle olsun. Sorun yok.
Fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. :KK39:
Konuda sizin gibi düşünen çok az... Mesajınız aldığım en net cevaplardan biriydi. Hoppa

Bende sağlıklı olsun diye uğraşırım ama canım çekersede yerim 3-5 tane. Seninki cidden yorucu. Ama sen mutluysan kimseye laf düşmez.

Teşekkürler, yorucu olduğu konusunda hemfikiriz. Genel olarak mutluyum ve memnunum aslında. Bazı yiyecek ve içeceklerden kaçınarak mideme çöplük muamelesi yapmıyorum. Ama bu durumumdan dolayı mutsuz olduğum anlar oluyor. (olmasaydı bu konuyu açmazdım zaten) Kendimi çok ketum buluyorum. :KK51:

Bak bir kere yersen çok seversin,bunları sadece örnek olarak yazdım..
İşim cidden çok zor,biraz kendini zorlasan varya lahmacun bile yersin..
Sağlıklı beslenmek bir yere kadar doğru,ama nereye kadar birazda bunalrın dışına çıksan..
Yok öyle birşey,bu şehir efsanesi gibidir,evde yaptığın köfte güzel olur ama dışarda ızgara yediğin zaman tadı daha güzel olur..
Haklısın Abla. Kendimi biraz zorlayıp sınırlarımı genişletmeye ihtiyacım var.
İşte o bir kereyi yemek zor benim için. :)
Lahmacun demişsin mesela ama onların içinde ne kıyması olduğu belli değil nasıl yiyeyim. :olamaz:
O köfteyi merak ettim. Google amcadan bakıyordum. Tadını bilmem ama isminde iş yokmuş. :)
Ne bileyim insan tiksinip sipariş bile veremez. :110:

:KK57: Olamazzz.:mad: Bu bilginin kaynağı var mı peki? Şehir efsanesi mi yoksa. Bana biraz abartı geldi.

Valla bana muz olsun yeterki ithalmiş yerliymiş farketmez. O anamur cinsi bana azcık tatsız geliyor. Ama yinede yiyorum üzerine hindistan cevizi, tarçın falan döküyorum. Anamur muzunun tadı nasıl sence?

Aynısını otlar ve sebzeler içinde söylüyorlar. Türkiye, vejeteryanlar için uygun bir memleket. :)

A şaşırdım ben de ithal muzdan hiç tat alamam. Çok yavan gelir bana tatsız tutsuz gelir yani. Büyük ya ondan mı o kadar tadı yok bilmem. Bizim Anamurlar minik de olsa mis gibi kokuyor ve resmen tadı var.
Ben de sadece yerli muz yerim.
Bir de genel anlamda ithal ürünlere güvenmiyorum GDO var mı emin olamıyorum en basiti. Gerçi bizim yerlilerinde kötüsü çok ama bir umut işte.

amaaan bu kadar titizlenme. ömür kısa, hayat güzel. sal gitsin :KK54: yani demek istedigim takıntılı derecesine uzun uzadıya cok düşünme tabiki yoksa saglıklı beslenmek güzel. amaaaan salla getsin:işsiz:
İşte bu düşüncelerim olsaydı pek bir rahat olurdum. :KK35:
Kendime telkinde mi bulunsam ne. :)
Bu arada avatar resminizle mesajınız tam bir uyum içinde. :KK48:

Yok hayır destek almıyorum. Zaten bunun için destek almak istemem ki. Ne kadar çok sağlıklı beslenirsem o kadar iyi. Yani destek alıp normal insanlar gibi yiyip içmek beni yıkar. Yaşamanın anlamı kalmaz:)

Anlıyorum. İşte siz halinizden çok memnunsunuz. Kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız o şekilde devam edin bence. :KK66:

Bende konuyu açarken 'ne kadar çok sağlıklı beslenirsem o kadar iyi' diye düşünüyordum. Hala bir miktar öyle düşünüyorum. Fakat burda bazı arkadaşlar arada sağlıksız beslenmenin çok da sakıncası olmadığı kanısında. Sağlıklı ve sağlıksız gıdaları çok güzel dengeleyen arkadaşlarda var. Bu da beni düşündürdü. :KK64:

A şaşırdım ben de ithal muzdan hiç tat alamam. Çok yavan gelir bana tatsız tutsuz gelir yani. Büyük ya ondan mı o kadar tadı yok bilmem. Bizim Anamurlar minik de olsa mis gibi kokuyor ve resmen tadı var.
Bir de genel anlamda ithal ürünlere güvenmiyorum GDO var mı emin olamıyorum en basiti. Gerçi bizim yerlilerinde kötüsü çok ama bir umut işte.

+1
Minik muz daha kokulu, tatli, lezzetli. Ithal ne halt belli degil o kadar uzaktan gelirken artik nasil muhafaza ediyorlar Allah bilir.

+1
Minik muz daha kokulu, tatli, lezzetli. Ithal ne halt belli degil o kadar uzaktan gelirken artik nasil muhafaza ediyorlar Allah bilir.

:KK64: Burda hiç bahsettiğiniz yerli muzlara rastlamadım. :KK43:
Bana kötüleri mi denk geldi o zaman. :110:
Çok belirgin bir kokusu, lezzeti, tadı yoktu.
Evde muz kalmadı zaten. Anamur muzu arayacağım anlaşıldı. :)
Ya da ikisinden de alayım bir karşılaştırma yapayım bakalım.
celebrian celebrian Bilgilendirme için teşekkür ederim. :KK19:

Maalesef muz konusu doğru. En iyisi minik Anamur muzu denenleri yeşilken alıp gazeteye sarmak ve rengi açıldıkça tüketmek. Aynı şekilde üzümler de Şili' den geliyor hani şu en iri lezzetli olanlar onlara da dikkat etmeli. Yani aslında sağlıklı besleniyorum zannedip beslenemiyoruz herşey ilaçlı herşey hormonlu.

Bu arada akşam yemeğinde ızgara tavuk ve salata yedim :halay:

Teşekkür ederim:KK200:
Birden bire üzerinizden atamassınız küçük küçük sınırları genişletebilirsiniz belki.
Şu bir gerçek her konuda olduğu gibi dikkat etmek için kendinizi kastıkça vücudunuz aksi yönde tepki verecektir.
Strese giriyorsunuz çünkü
Stresin hücre düzeyindeki etkisini bir bilseniz..
İyi kalite bir hamburgeri keyifle bir arkadaş ortamında yediğinizde vücudunuza etkisi farklıdır. Zararlı birşey yiyorum fikriyle tüketirseniz farklıdır.

Sevgiler..
:KK3:
Asıl ben teşekkür ederim. :KK37:

Doğru söylüyorsun. Minik minik adımlarla başlamak en makulu olacak. :KK66:
Stresin vücuda etkisini bir araştıracağım belki tırsarım biraz iyi olur. :deli:
İyi ve kalite kelimelerini hamburger ile aynı cümlede görmek ilginç oldu. :deli:

Onun dışında son cümleniz gayet mantıklıymış.
:KK64:Bunu göz ardı ettiğimi farkettim.

Maalesef muz konusu doğru. En iyisi minik Anamur muzu denenleri yeşilken alıp gazeteye sarmak ve rengi açıldıkça tüketmek. Aynı şekilde üzümler de Şili' den geliyor hani şu en iri lezzetli olanlar onlara da dikkat etmeli. Yani aslında sağlıklı besleniyorum zannedip beslenemiyoruz herşey ilaçlı herşey hormonlu.
Bu arada akşam yemeğinde ızgara tavuk ve salata yedim :halay:
Hımmm. Yeşil bulursam almamazlık yapmayım o halde. :KK66:
Üzümü pek sevmem birde şeker oranı yüksek tüketmiyordum zaten. :)

Akşam menün beni şaşırttı desem. :KK48: Gayet hafif bir menü. Konunun faydası oluyorsa ne mutlu. :KK39:

M meredithgrey Dün kahveden bahsederken bir nevi meslek oldu sayılır demiştin. :) Merak ettim, sakıncası yoksa biraz açar mısın? :KK39:

Banlanmadan açayım :dondurma: Kısa süreli bir kafe işletme tecrübemiz oldu, tabii kahve de sattık daha doğrusu insanlar henüz 3'ü bir aradayı aşamadığı için satamadık ve kapadık. Kahve tutkusu meslek de oldu ama kısa sürdü. İçmeyi de çok severim zaten :) İstanbul' da hangi kahveci nasıl kavurur hangisinin çekirdeği iyi sayarım :) seviyorum :KK200:

Markette çok vakit geçiririm. Içerikleri,tarihleri , sertifikalari v.s çok önem veririm.

Hazır gıda ile beslenmemeye özen gösteririm.

Yediğim şeyin , şekerine, yağına kesinlikle dikkat ederim.

Ama bunlar takıntı haline hiç gelmedi. Tabuları yaktığım zamanda geliyor. Hayat böyle fazla yorucu olur.

Ve eskiler der ki " en sağlıklı gıda, severek yedigindir. " bir bildikleri vardır :) Beyne giden enerji çok önemli. Aha yedim yağ oranım arttı diyerek zaten sinyal yollanıyor.

Ayrıca kararında yenilen ayçiçeği çok faydalıdır.
Doğadan gelen ve işlenmeyen hiçbir üründen kaçmayın. Hepsi sağlık deposu.

Hımmm. Yeşil bulursam almamazlık yapmayım o halde. :KK66:
Üzümü pek sevmem birde şeker oranı yüksek tüketmiyordum zaten. :)

Akşam menün beni şaşırttı desem. :KK48: Gayet hafif bir menü. Konunun faydası oluyorsa ne mutlu. :KK39:

Çok fazla kalori aldım. Kilo kısmını geç artık midem rahatsız oluyordu. Hava inanılmaz sıcak ve hareketim de minimumda zaten. Yükleme yapmak istemedim. İşin şakası bir tarafa tatilde bile zeytinyağlı diye tutturmuş insanım. Herkes kilo alırken biz zayıflafık döndük :) Ama benimki duygusal açlık ve boşluğa düştüğümde yemeğe sarılıyorum. Bunu yenmem gerek yoksa pilav, makarna ağzıma koymam reelde.

Markette çok vakit geçiririm. Içerikleri,tarihleri , sertifikalari v.s çok önem veririm.

Hazır gıda ile beslenmemeye özen gösteririm.

Yediğim şeyin , şekerine, yağına kesinlikle dikkat ederim.

Ama bunlar takıntı haline hiç gelmedi. Tabuları yaktığım zamanda geliyor. Hayat böyle fazla yorucu olur.

Ve eskiler der ki " en sağlıklı gıda, severek yedigindir. " bir bildikleri vardır :) Beyne giden enerji çok önemli. Aha yedim yağ oranım arttı diyerek zaten sinyal yollanıyor.

Ayrıca kararında yenilen ayçiçeği çok faydalıdır.
Doğadan gelen ve işlenmeyen hiçbir üründen kaçmayın. Hepsi sağlık deposu.

Kesinlikle doğru. İşlenmiş ve paketli gıdalardan uzak durmak lazım.

Ben asla almam, tat versin diye koyduklari suruplar o kadar sagliksiz ki....Neskafe cok severim ama icmiyorum, hazir kahve cok sagliksizmis, daha kaliteli kahvelerin cer copunden arta kalanlarmis. Turk kahvesi iciyorum veya taze ogutulmus granullu kahve iciyorum.
Aynen şurup, krema ne buluyorsa katıyorlar. Gerçek kahve onlar değil.

Bu arada kahve tercihlerin gayet güzel.

Bak yiyeceğinin, içeceğinin sağlıklı olup olmadığına dikkat ediyorsun yine.:KK39:

Aynen şurup, krema ne buluyorsa katıyorlar. Gerçek kahve onlar değil.

Bu arada kahve tercihlerin gayet güzel.

Bak yiyeceğinin, içeceğinin sağlıklı olup olmadığına dikkat ediyorsun yine.:KK39:

EDiyorum kiz, yani paketli gida almam, derin dondurucudan tavuk, et almam, meyve suyu almam, konserve seylerden almam :))

Taze meyve , sebze, et alirim. Hafta ici oglende izgara tavuk + bulgur+salata + yogurt yerim genelde. Aksam sebze yemegi yerim. Sabah omlet ve yulafli meyve yiyorum.

Haftasonlari ne istersem yiyorum, beynim uzun sure saglikli beslenince depresyona giriyor cunku :confused:

Banlanmadan açayım :dondurma: Kısa süreli bir kafe işletme tecrübemiz oldu, tabii kahve de sattık daha doğrusu insanlar henüz 3'ü bir aradayı aşamadığı için satamadık ve kapadık. Kahve tutkusu meslek de oldu ama kısa sürdü. İçmeyi de çok severim zaten :) İstanbul' da hangi kahveci nasıl kavurur hangisinin çekirdeği iyi sayarım :) seviyorum :KK200:
Ayy vive bana da el at.

Nescafe'nin şu soğuk kahve serisi var ya. Ben onların vanilyalı olanına bayılıyorum. Onları herhangi bir paket kahveyi evde yapıp dolaba atarak da elde edebilir miyim?

Şu bak.

08059622_large.jpg

Back