• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

Ayy vive bana da el at.

Nescafe'nin şu soğuk kahve serisi var ya. Ben onların vanilyalı olanına bayılıyorum. Onları herhangi bir paket kahveyi evde yapıp dolaba atarak da elde edebilir miyim?

Şu bak.

08059622_large.jpg

Edersin. Ama yine de şekerli olacak çünkü vanilya şurubu kullanman gerekecek. Filtre kahveye vanilya şurubu katabilirsin. Ya da badem seversen badem sütü var, diyet yapanlar kullanıyor tatlandırmak için. Badem sütü kullanıp kendi sağlıklı kahveni elde edersin.

Edersin. Ama yine de şekerli olacak çünkü vanilya şurubu kullanman gerekecek. Filtre kahveye vanilya şurubu katabilirsin. Ya da badem seversen badem sütü var, diyet yapanlar kullanıyor tatlandırmak için. Badem sütü kullanıp kendi sağlıklı kahveni elde edersin.
Fark etmez, lezzetinin neredeyse aynı olması için hangi malzemeyi koymam gerekiyorsa koyarım. Küçücük meret 4,5 lira, sıcaklarda da pıt pıt gidiveriyor. Evde bir sürahi yapayım da doya doya içeyim dedim.

Filtre kahve
Vanilya şurubu

Bu ikisini karıştırıp dolaba mı atıyorum? Ölçüleri?

Fark etmez, lezzetinin neredeyse aynı olması için hangi malzemeyi koymam gerekiyorsa koyarım. Küçücük meret 4,5 lira, sıcaklarda da pıt pıt gidiveriyor. Evde bir sürahi yapayım da doya doya içeyim dedim.

Filtre kahve
Vanilya şurubu

Bu ikisini karıştırıp dolaba mı atıyorum? Ölçüleri?

Bir kupa için bir ölçek koyuyorduk biz aromalı kahvelere. Tadarak yap bence en iyisi o. Benimki de dark mı nesi var kahve olan ona takıntılı. Adam kahvesiz nefes alamıyor çıldıriccim.

Bir kupa için bir ölçek koyuyorduk biz aromalı kahvelere. Tadarak yap bence en iyisi o. Benimki de dark mı nesi var kahve olan ona takıntılı. Adam kahvesiz nefes alamıyor çıldıriccim.
:D
Benimki nefes alamamak değil de gerçekten çogzel tadı. Vanilyayı seviyorum ben.

:KK70:
Benimki nefes alamamak değil de gerçekten çogzel tadı. Vanilyayı seviyorum ben.

Vanilyadan nefret ederim :D hiç sevmediğim bir aroma. Badem seviyorum ben, badem sütü, badem unu, badem :D :DBadem bıyık vkndskjfvdfkj

EDiyorum kiz, yani paketli gida almam, derin dondurucudan tavuk, et almam, meyve suyu almam, konserve seylerden almam :))

Taze meyve , sebze, et alirim. Hafta ici oglende izgara tavuk + bulgur+salata + yogurt yerim genelde. Aksam sebze yemegi yerim. Sabah omlet ve yulafli meyve yiyorum.

Haftasonlari ne istersem yiyorum, beynim uzun sure saglikli beslenince depresyona giriyor cunku :confused:
İyiymiş gayet güzel tercihler yapıyormuşsun. Hoppa

Her haftasonunu iple çekiyorsun desene. :KK48:

Birde insan sağlıklı beslenince nasıl bunalıma, depresyona girer yahu. :KK48:

Çok çelişkili buldum. :))

Markette çok vakit geçiririm. Içerikleri,tarihleri , sertifikalari v.s çok önem veririm.

Hazır gıda ile beslenmemeye özen gösteririm.

Yediğim şeyin , şekerine, yağına kesinlikle dikkat ederim.

Ama bunlar takıntı haline hiç gelmedi. Tabuları yaktığım zamanda geliyor. Hayat böyle fazla yorucu olur.

Ve eskiler der ki " en sağlıklı gıda, severek yedigindir. " bir bildikleri vardır :) Beyne giden enerji çok önemli. Aha yedim yağ oranım arttı diyerek zaten sinyal yollanıyor.

Ayrıca kararında yenilen ayçiçeği çok faydalıdır.
Doğadan gelen ve işlenmeyen hiçbir üründen kaçmayın. Hepsi sağlık deposu.

Valla bravo size.

Bu mevzu için güzel bir örnek oldunuz.

Eskilerin sözünü duymamıştım. Esaslıymış doğrusu. :)

Bunları iyi ki paylaştınız. Çok teşekkürler. :KK16:

Keşke bende sizin gibi olabilsem polikistikover hastalığında tam sizin yaşam tarsiniz uyuyo ve su zamanda yediğimiz hersey kanser riskini artırıyor solugudumuz hava bile bunları düşünün ve kendinizi rahatlatın bende ağzımi tutup sagliksiz şeyleri yemek istemezdim ama maalesef yiyorum önüme gelen herseyi

:KK57: Olamazzz.:mad: Bu bilginin kaynağı var mı peki? Şehir efsanesi mi yoksa. Bana biraz abartı geldi.

Valla bana muz olsun yeterki ithalmiş yerliymiş farketmez. O anamur cinsi bana azcık tatsız geliyor. Ama yinede yiyorum üzerine hindistan cevizi, tarçın falan döküyorum. Anamur muzunun tadı nasıl sence?

:)
Sağlam kaynaktan okuduğumu hatırlıyorum ki baya baya açıklama yapmıştı günlerce gemi yolculuğunda bozulmadan saklanabimesi için diye zaten ithal muzlar dikkat edersen plastik süs muzu gibi görünüyor ve sert oluyor ben evde denemiştim ithal muza minik sinek gelmiyor mutfak masasında filan dursa bile ama anamur muzu hem mis gibi kokuyor hemde sinekleniyor ki saraçoğlu demişti sineklenen meyve iyisidir diye anamur bana daha tatlı gelir nedense biraz yumuşayınca iyice şekeri belli oluyor hatta

Ayy vive bana da el at.

Nescafe'nin şu soğuk kahve serisi var ya. Ben onların vanilyalı olanına bayılıyorum. Onları herhangi bir paket kahveyi evde yapıp dolaba atarak da elde edebilir miyim?

Şu bak.

08059622_large.jpg
ilk defa görüyorum desem....
soğuk içecek deyince aklıma sade sodadan başka bir şey gelmiyor:)

ilk defa görüyorum desem....
soğuk içecek deyince aklıma sade sodadan başka bir şey gelmiyor:)
Üç farklı seçeneği var bunun (yanlış hatırlamıyorsam üçtü).

Diğer ikisini sevmedim ama vanilyalısına bayıldım :) Soğuk kahve gibi düşünün, sıcakta iyi gidiyor :)

Sağlam kaynaktan okuduğumu hatırlıyorum ki baya baya açıklama yapmıştı günlerce gemi yolculuğunda bozulmadan saklanabimesi için diye zaten ithal muzlar dikkat edersen plastik süs muzu gibi görünüyor ve sert oluyor ben evde denemiştim ithal muza minik sinek gelmiyor mutfak masasında filan dursa bile ama anamur muzu hem mis gibi kokuyor hemde sinekleniyor ki saraçoğlu demişti sineklenen meyve iyisidir diye anamur bana daha tatlı gelir nedense biraz yumuşayınca iyice şekeri belli oluyor hatta
Hımmmmmm. :110::110: Uyardığın için sağol.
Sayende ithal muzdan soğudum. :deli:

Zaten her meyveyi yemiyorum.

Şeker oranları yüksek olanlardan kaçınıyorum. Karpuz, kavun, taze incir, üzüm gibi.

İstisnam muz idi. :KK35:

merhaba Aysar_ Aysar_ nedense sen bana abartı gelmedin. yani evlenincede biraz törpüleneceğini düşünüyorum.
tek farkımız çikolata, en son ne zaman yediğimi üzerinden kaç ay geçtiğini hatırlamıyorum.
senin o yediğin %80lilerden alıyorum çekmeceye atıyorum aklıma geldiğinde bakıyorum tarihi geçmiş oluyor...
düşün gerisini.
işyerinde (öğle yemeği) bugün artık tatlı yiyeyim diyorum yine elim meyveye gidiyor. tatlı alsamda yiyemiyorum.
asla ana yemeği almıyorum çünkü etli ve yağlı oluyor.
aylar sonra kv sütlaç yapmış dün yedim yarım kase (çok ısrarcıdır kendisi) akşam yemeğinde, hala midem ağrıyor. bunyeyı buna alıştırdım heralde.

ömrümü salatayla geçirsem asla hayır demem. eşime köfte pirzola sote yapar kendim iki yumurta kırar yerim.

bu arada tek zaafım cipsti geçen haftaya kadar. meğersem tuz istiyormuş canım. bunu keşfettiğimden beri onuda yemiyorum. normaldede salataya yemeğe asla tuz atmam.ama tuzluysada yani ben yapmamışsam rahatsız olmam yerim.

avm dede, köfteci ramizden salata tabağı alırım.:) kan grubumda 0 rh+ :)

Merhaba. :)

Yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Çikolatadan bahsettim ama en son 2-3 ay önce yemişimdir.
Tekrar alasım var o ayrı konu. :)
%80, ülker olandı. Onu bir başka arkadaş yiyormuş. Benim yediğim lindt %99.
Onu da her zaman alamıyorum temin ettiğim yer evime uzak.
Birde fiyatı pek ucuz değil. Bunu da bahane ederek almamaya çalışıyorum açıkçası.

Günde bir parça yersek hiç fena olmaz aslında. (ayda ortalama 2 paket eder) Gerçek bitter çikolatanın beyin sağlığımıza faydası kanıtlanmıştı. Beyin ve beslenme konulu haberlere ne zaman baksam listede bitter çikolatayı görüyorum.

Kakao oranı yüksek bitter çikolata hem keyif hemde sağlık için tüketilebilir bence.

Verdiğiniz örneklerden anladığım kadarıyla evet bünyeniz bu şekilde beslenmeye alışmış. Bu tatları damak tadınız unutmuş. Yemek aklınıza bile gelmiyormuş. Benim aşina olduğum bir durum. Ondan şaşırmadım. :)

Kayınvalideniz ısrar etmek yerine sizin için küçük bir meyve tabağı hazırlayabilir bence. Bunu rica edebilirsiniz.

Sütlacı bende yiyemem. Rafine şeker dolu bir tatlıyı göz göre göre vücuduma sokmam.

Salatayı bende severim, yerim ama sizinki bana tutku gibi geldi. :)

Zaafınızı yenip cipsi bırakmakla iyi etmişsiniz. ; )

Pardon kan grubunuzla mesajınız arasında bir bağlantı kuramadım. :)

Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum. :KK5:

Hastalık sebebiyle dikkat etmeniz gerekmis spor da yapıyorsunuz çok fazla işin içinde olunca takıntıya dönüşüyor belki de..

Aslında yüzde 80 sağlıklı beslenenin yüzde 20 kaçamak hakki olur diyor diyetisyenler siz o yüzde 20 yi yapamiyorsunuz ve bunaliyorsunuz..

Ben sağlıklı beslenmeye ve spora başladığımdan beri mutluyum ama küçük bi kaçamak bile vicdan azabı yapıyor bu da olmamalı.. canım sağolsun diyip iyi hissetmek önemli.. mutsuzken ne yediğimiz önemli değil faydasını goremeyiz zaten..

Siz de biraz canım sağolsun diyip bu kadar dikkat etmenin size asıl zararı vereceğini düşünün.. ayda 1 2 kaçamak yapın.. Sağlıklı pizzalar hamburgerler yaparak başlayın..

Kolay gelsin.
.
Tespitleriniz son derece yerinde ve tabiki çok doğru. :super:

Bu güzel mesaj için çok teşekkür ederim.

Sağolun. Size de kolay gelsin. :KK5:

0(sıfır) kan grupları ete aşırı düşkünlükleriyle bilinirler kanıtlanmış araştırmadır Arkadaş o yüzden yazmış :cool:
Hımmmm bunu bilmiyordum. :)
Kan gruplarına göre beslenmeyle ilgili bilgim yok.
İlgimi çekmediği için hiç araştırma gereği duymamıştım.

Saglikli beslenemk istiyor saniz oncelikle helal sertifikali urunleri deneyin denetimden geciyor bu bir ikinciside kas oranini yukseltmek istiyorsunuz bana bilgi verirmisiniz bende bir iki baktim ama kas oranimo acilen arttirmam lazim hazir bileni bulmusken sorayım dedim

ona dikkat etmemiştim yada hatırlamıyorum önemsememişte olabilirim :)

Bayadır çikolata ihtiyacımı kendi yaptığım ev yapımı market kakosu değil gerçek kako ile yaptığım fıstık ezmesi ile gideriyorum, yanında filtre kahve ile tabi:) kahvenin en sağlıklı hali filtre ve türk kahvesidir, tabi çekirdekleri taze kavrulmuş ve evde taze öğütülmüş olarak hazırlanırsa.

Taze çekirdeği barista sepetinden alıyorum ilgilenirsen, çiğ çekirdeği öğütüp gönderiyorlar öyle nefiski

:) Peki o gerçek kakaoyu nereden alıyorsun?
Şu ev yapımı çikolatanı merak ettim. Fıstık ezmesine kakao ekleyip donduruyor musun?
Yer fıstığı yiyorum ama şu kavanoz fıstık ezmelerinden hiç alıp yemedim.
Muhtemelen şeker fobim sebebiyle. :)
Evde kendi fıstık ezmemizi yapabilirmişiz aslında. Henüz denemedim.
Barista sepetini ise duymamıştım, akşam biraz göz attım.

Teşekkür ederim. :KK19: Sipariş vermeyi düşünüyorum. :KK66:

mesela tavuk yerken -ki 2 sene oldu tavuğa veda edeli- aldığı hormon antibiyotik vs aklına gelmiyor mu:) mesela hindi hormon alamayan bir hayvanmış, hindi tüketiyorum tavuğun lezzeti yok ama tavuğun zararıda yok. Gibi gibi.. Zararını düşünmek lezzetinin önüne geçiyor bende
Nihil, konuyu açarken aklıma gelen fakat yazmaktan vazgeçtiğim detaydan bahsetmişsin.:KK16:
2-3 senedir tavuğu bende yiyemiyorum.
Dediğin gibi hindi ve keçi bünyesinde ilaç, hormon barındırmayan hayvanlarmış.

Hindi tüketmeye kendimi zorluyorum. Tadını bir türlü sevemedim.
Ama artıları var işte protein kaynağı bir kere.

Aynen öyle bende de sağlık lezzetin önüne geçiyor.
Sen tadına alışabildin mi? Severek nasıl yiyorlar anlayamıyorum. :110:
Baharatlar imdadımıza yetişebilir ama tavuğa iyi giden baharat hindiye yakışır mı bilemedim. :KK64:

Son düzenleme:
Merhaba. :)

Yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Çikolatadan bahsettim ama en son 2-3 ay önce yemişimdir.
Tekrar alasım var o ayrı konu. :)
%80, ülker olandı. Onu bir başka arkadaş yiyormuş. Benim yediğim lindt %99.
Onu da her zaman alamıyorum temin ettiğim yer evime uzak.
Birde fiyatı pek ucuz değil. Bunu da bahane ederek almamaya çalışıyorum açıkçası.

Günde bir parça yersek hiç fena olmaz aslında. (ayda ortalama 2 paket eder) Gerçek bitter çikolatanın beyin sağlığımıza faydası kanıtlanmıştı. Beyin ve beslenme konulu haberlere ne zaman baksam listede bitter çikolatayı görüyorum.

Kakao oranı yüksek bitter çikolata hem keyif hemde sağlık için tüketilebilir bence.

Verdiğiniz örneklerden anladığım kadarıyla evet bünyeniz bu şekilde beslenmeye alışmış. Bu tatları damak tadınız unutmuş. Yemek aklınıza bile gelmiyormuş. Benim aşina olduğum bir durum. Ondan şaşırmadım. :)

Kayınvalideniz ısrar etmek yerine sizin için küçük bir meyve tabağı hazırlayabilir bence. Bunu rica edebilirsiniz.

Sütlacı bende yiyemem. Rafine şeker dolu bir tatlıyı göz göre göre vücuduma sokmam.

Salatayı bende severim, yerim ama sizinki bana tutku gibi geldi. :)

Zaafınızı yenip cipsi bırakmakla iyi etmişsiniz. ; )

Pardon kan grubunuzla mesajınız arasında bir bağlantı kuramadım. :)

Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum. :KK5:
bir dönem diyetisyene gittim ondan sonra bu şekilde oldum aslında.
diyetisyen menümde (koruma döneminde) bile bitter vardı aslında sağlık açısından faydalı bunları bilmeme rağmen canım çekmiyor sanırım.:)

çıkarımlarınızı çok sevdim. damak tadı denen şey bende yok,haklısınız... ne olsa yerim modundayım. alışamadığım tek şey baharatta kimyon ve lımonlu sirkeli su. bunun dışında herseyı yıyebılırım ayırt etmez midem:)
salata =benim tutkum çok güzel bu kelime tam beni anlatıyor.

kan grubuyla ilgili arkadaşlar birkaç sayfa önce yazmıştı ona istinaden yazdım. yazanlarda 0rh+ di.

bu sıralar favorim wasa. ekmek yerine zaman zaman onu tüketiyorum.
sabah kahvaltım mutlaka kflaks/yulaflı (2yk) süt tarçın zencefil veya yulaflı yoğurt tarçın zencefil. normal kahvaltıyıda yaparım ama bu şekilde daha iyi doyduğumu farkettim.
günde de en az 3 sefer ara öğünüm var oda meyve.
kilomda 54 suan ama 50ye bir türlü inemiyorum,inmek istiyorum...
sımdıye kadarda en fazla 65i gördüm.

sen benden daha dikkatlisin ben senin kadar sağlık yönünü düşünemiyorum.
mesela lahmacuna hayır diyemem.ama 3 ayda 1 kere yerim.yani özlediğimde.:)

Back