Degirmen falan dinlemeyip kol gucuyle alin teriyle oguttum sonra da oturup ictim heheheh
Hehe adamın surat ifadesini görmek isterdim.
Bu arada Patroniçe Cherry olmuşsun. [Tebrikler ]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Degirmen falan dinlemeyip kol gucuyle alin teriyle oguttum sonra da oturup ictim heheheh
Yok ben 90'lı yılların çocuğuyum. Ama dönem dizilerini severim.Tavsiye ederim. Yaş kaç bilmiyorum ama 80'ler ruhunu seviyorsanız bayılacaksınız. Korku ve heyecan da cabası
Gerçekten bu kadar düşünmek de sizi yıpratır, hayatınız kısıtlanıyordur elbette. Ama nasıl başedilir bilemiyorum. Sağlıklı beslenmek çok güzel ama bu kadar takıntı olmasa daha mutlu olursunuz sanırım.Sağolun. Ne güzel sizinki gayet kontrollü gidiyor demek.
Şöyle diyeyim; bazen yemeğim hazırda olmayınca ne yiyeceğim konusunda acayip strese giriyorum. Bu canımı sıkmaya başlamıştı.
İş arkadaşınız hiç iyi yapmıyormuş. İğrenerek bakmak nedir yahu.
O yiyeceklere karşı fobisi olabilir, tiksinebilir. Yani çok zararlı bulmasını anlarım ama ortamdan uzaklaşsın bari. Sizi davranışlarıyla ve bakışlarıyla rahatsız etmeye hakkı yok.
E tabi sosyal hayatı etkilenir. Kim o arkadaşla yemeğe çıkmak ister ki? Böyle yapan biri olunca karşıdaki insan yemeğinden keyif alabilir mi? Acilen bu durumunu düzeltmesi lazım.
Arkadaşınızı mı hatırlattım?
Ben bu tarz yaklaşımlar sergilemiyorum. :) Bana müdahale edilmesinden özellikle ısrardan hoşlanmam. O yüzden bana yapılmasını istemediğim birşeyi başkasına yapmam.
Yetişkin insanların ne yedikleri ne içtikleri sadece kendilerini bağlar. Herkes kendi vücudundan mesul sonuçta.
Hayır. Bekarım. :) Çekilmez bir eş mi olurdum sizce?
Hehe adamın surat ifadesini görmek isterdim.
Bu arada Patroniçe Cherry olmuşsun. [Tebrikler ]
size mantı yaptım
Ayyy çok alemsiniz. Konuda bir bu eksikti.size mantı yaptım
kan grubuyla alakası var mı bu arada? benimki ORH+
ona dikkat etmemiştim yada hatırlamıyorum önemsememişte olabilirim :)Tahmin etmiştim. :) Bana yağlı gelmişti. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de var bu çikolatanın.
Birde Eti Karam %70 gibi apaçık kaç kalori kaç gram şeker var bunları gösteren tablosu yoktu.
Bundan puan kırmıştım. :)
Beni bonkör kocamda kornet değil magnum almış nasıl sevmiyeyim ben bu herifi
Bu saattemi yiceksiniz
size mantı yaptım
Kan grubuna göre beslenmeye bir süre dikkat ettim ama bir değişiklik gözlemleyemeyince bıraktım bende. mehmet Ali bulut,un kitabını okumuştum can Boğaz'dan çıkar, orda çok net anlatmış ama bilmiyorum:/ sen dikkat ediyor musunOyle bir iddia var evet. Yedigimiz gidalar ile kanimiz arasinda bir reaksion olustugunu buna gore belirli gidalarin belirli kan gruplari icin daha uygun oldugunu ve bireylerin bu idalari tuketme egiliminde olabilecegini soyluyorlar. Cok genis bir konu.
Damak tadı :)aynen bana da çok ilginç geliyor böyle okudukça,ot gibi yaşamak falan diyorlar ya bir de anlamıyorum
ot kadar lezzetli bir şey var mı ya?
mesela roka salatası olsa da yesem şimdi,bol nar ekşili,limonlu :)
ya da ıspanak yemeği,en sevdiğim yemektir.pırasanın şekerli gibi bir tadı var zaten,nefis.üzerine de sumak ekşisi,nar ekşisi mis!
bugün bol garnitürlü enginar yaptım,bayıla bayıla yedim.
tamam benim de sağlıksız beslendiğim zamanlar oldu ama o zamanlar da hep otçuydum.sadece bol yağ bol ekmek ile tüketirdim.sebze nasıl sevilmez ya? ete tat veren o baharatlar sebzeler zaten. S shot
aynen bana da çok ilginç geliyor böyle okudukça,ot gibi yaşamak falan diyorlar ya bir de anlamıyorum
ot kadar lezzetli bir şey var mı ya?
mesela roka salatası olsa da yesem şimdi,bol nar ekşili,limonlu :)
ya da ıspanak yemeği,en sevdiğim yemektir.pırasanın şekerli gibi bir tadı var zaten,nefis.üzerine de sumak ekşisi,nar ekşisi mis!
bugün bol garnitürlü enginar yaptım,bayıla bayıla yedim.
tamam benim de sağlıksız beslendiğim zamanlar oldu ama o zamanlar da hep otçuydum.sadece bol yağ bol ekmek ile tüketirdim.sebze nasıl sevilmez ya? ete tat veren o baharatlar sebzeler zaten. S shot
Konuda bana çok imrenen, özenen oldu ama bende size imrendim doğrusu.Aysar_ bu durum bende de var ama sizinki kadar değil. Ben dışarıda yemek yerim ama heryerden yemem. Çok çok seçiciyimdir.
Bende dışarıda kızartma yemem. Çünkü o yağlar bin defa kullanılıyor. Ama evde 1 kez kullandığım için yağı ayda bir evde yerim mesela.
Bisküvi kraker gibi abur cubur yoktur hayatımda
Eve aldığım gıdalara dikkat ederim. Her şeyin etiketine bakarım. Ne kadar doğru bilmem herşeyi organik alırım. Zeytin ezmesine kadar..
Ama kilo alma korkusu siz de çok var hani ay çekirdeğinin yağ oranını okuyup vazgeçtim yazmışınız.
Orada miktar önemli 1 paket değil 1 avuç çekirdekten birşey olmaz vücudun ona da ihtiyacı var.
Nutella yemem ama kahvaltıda 1 tatlı k fıstık ezmesi yerim. Ama 1 tatlı kaşığında kalır o.
Bazı gıdalar benim hayatımda evet hiç yoktur canımda çekmez. Vücuduma verdiği zararı düşünürüm.
Diğer tümünde de ölçü felsefesi çalışır.
Zehiri zehir yapan dozudur
Yani evet tuhaf. Ot gibi yasamak soylemi bana cok tuhaf geliyor. Egeliyim ve envai cesit ot yiyoruz tum aile. Bizde sadece otla bir ogun gecirilir bazi zaman. Ailede kimse de "iyyy ot" falan demez seve seve yer. Sebze, meyve, ot sevmeyenler icin 3 ihtimal geliyor aklima.
1.Gercekten damak tadi meselesi.
2.Kucuk yasta kazanilan aliskanliklar
3.Ozellikle genclerde goruyorum;salatayi sebzeyi alay konusu yapiyorlar, hamburger, pizza yiyince daha havali geliyor.
Bence de ete asil tat veren baharatlar. Salt et cok cekici gelmiyor ama guzelce marine edilmis cesitli baharat ve sebzelerle bezenmis etler daha cekici diye dusunuyorum.
Senin yazılarını okuyunca karbonhidrat aşeriyorummesela tavuk yerken -ki 2 sene oldu tavuğa veda edeli- aldığı hormon antibiyotik vs aklına gelmiyor mu:) mesela hindi hormon alamayan bir hayvanmış, hindi tüketiyorum tavuğun lezzeti yok ama tavuğun zararıda yok. Gibi gibi.. Zararını düşünmek lezzetinin önüne geçiyor bendeDamak tadı :)
Bana gerçekten çok boş geliyor sebzelerin çoğu, tatsız geliyor. Ot gibi geliyor
Diyet yaparken kendime de derdim "ot gibi yaşıyorum" diye. Garnitürlü enginar mesela çok sıkıcı benim için.
Baharatlarla zaten sorunum yok, kekiğe bayılırım. Sote falan yapıyorsam kekik, nane, defne koyarım. Ama kekiği sevmem brokoliyi sevmemi gerektirmiyor. Patlıcanı sadece Ali nazik veya hünkarbeğendi olarak severim mesela, başka bir formunu sevmem.
Yani açıkçası sağlıklı çoğu yemeği sıkıcı buluyorum, o yüzden de -kendim öyle beslenmeye çalışırken- kendimi ot gibi yaşıyor, yemek yemekten zevk almıyor olarak görüyordum. Siz enginarı bayılarak yiyorsanız zaten sıkıntı yok demektir.
Mesela siz nasıl enginarı bayıla bayıla yiyorsanız ben de kaşarlı kuşbaşılı pideyi, çiğböreği, Big Mac'i aynı şekilde bayılarak yiyorum.
Baharat ete çok güzel tat veriyor evet ama yanında baharat veya sebze olmadan da et gayet güzel. Yani sarımsaklı yoğurtlu karnabahar yemektense soğuk söğüş tavuğu tercih ederim.
Sanırım damak tadı konusunda birbirimizi anlamamız pek mümkün değil :)
Kan grubuna göre beslenmeye bir süre dikkat ettim ama bir değişiklik gözlemleyemeyince bıraktım bende. mehmet Ali bulut,un kitabını okumuştum can Boğaz'dan çıkar, orda çok net anlatmış ama bilmiyorum:/ sen dikkat ediyor musun
Ben de Egeliyim, babam neredeyse sadece et yer. Bamya, ıspanak gibi sebzeler sık yapılır, özellikle ben seviyorum diye. Bir de arada enginar, onu da yemem zaten. Bol bol deniz ürünü yeriz, balık, kalamar, karides, ahtapot vs. Mezeler ayrı tabii, yoğurtlu semizotu falan.Yani evet tuhaf. Ot gibi yasamak soylemi bana cok tuhaf geliyor. Egeliyim ve envai cesit ot yiyoruz tum aile. Bizde sadece otla bir ogun gecirilir bazi zaman. Ailede kimse de "iyyy ot" falan demez seve seve yer. Sebze, meyve, ot sevmeyenler icin 3 ihtimal geliyor aklima.
1.Gercekten damak tadi meselesi.
2.Kucuk yasta kazanilan aliskanliklar
3.Ozellikle genclerde goruyorum;salatayi sebzeyi alay konusu yapiyorlar, hamburger, pizza yiyince daha havali geliyor.
Bence de ete asil tat veren baharatlar. Salt et cok cekici gelmiyor ama guzelce marine edilmis cesitli baharat ve sebzelerle bezenmis etler daha cekici diye dusunuyorum.