• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

manti.jpg

size mantı yaptım

Sağolun. Ne güzel sizinki gayet kontrollü gidiyor demek.

Şöyle diyeyim; bazen yemeğim hazırda olmayınca ne yiyeceğim konusunda acayip strese giriyorum. Bu canımı sıkmaya başlamıştı.

İş arkadaşınız hiç iyi yapmıyormuş. İğrenerek bakmak nedir yahu. :KK57:

O yiyeceklere karşı fobisi olabilir, tiksinebilir. Yani çok zararlı bulmasını anlarım ama ortamdan uzaklaşsın bari. Sizi davranışlarıyla ve bakışlarıyla rahatsız etmeye hakkı yok. :KK20:

E tabi sosyal hayatı etkilenir. Kim o arkadaşla yemeğe çıkmak ister ki? Böyle yapan biri olunca karşıdaki insan yemeğinden keyif alabilir mi? Acilen bu durumunu düzeltmesi lazım.
Arkadaşınızı mı hatırlattım? :deli:

Ben bu tarz yaklaşımlar sergilemiyorum. :) Bana müdahale edilmesinden özellikle ısrardan hoşlanmam. O yüzden bana yapılmasını istemediğim birşeyi başkasına yapmam.

Yetişkin insanların ne yedikleri ne içtikleri sadece kendilerini bağlar. Herkes kendi vücudundan mesul sonuçta.

Hayır. Bekarım. :) Çekilmez bir eş mi olurdum sizce? :KK48:
Gerçekten bu kadar düşünmek de sizi yıpratır, hayatınız kısıtlanıyordur elbette. Ama nasıl başedilir bilemiyorum. Sağlıklı beslenmek çok güzel ama bu kadar takıntı olmasa daha mutlu olursunuz sanırım.

Biraz iş arkadaşımı anımsadım yazdıklarınızı okurken, sosyal hayatınızın bu şekilde davranıyorsanız etkilenebileceğini dile getirmekti amacım. Bu arada bakışlarının tek amacı(ki kendi de söylüyor o şekilde bakarken) bunlar çok sağlıksız, ay bu kalorili, nasıl yiyorsunuz şeklinde. Mesela ben de bir çok şeyi yemem ama ortamda bulunurum, milletin yediğine ya da yemediğine asla karışmam. Bu arada laf aramız da en çok dikkat edip yıl boyu en çok hastalanan da malesef bu arkadaş, adına da üzülüyorum aslında işyerinde dalga geçmeye çalışanlar var diye. Ama uyarımızı da yanlış anlıyor hatta küsüyor bile.

Bu arada ısrarı ben de hiç sevmem. Yemem diyor işte karşı taraf ne diye hala ağzına sokmaya çalışır insanlar anlamam..

Eş olayını sormamın amacı benim eşim yemeyi çok sever, pisboğaz değildir seçicidir, güzel yemek hayat felsefesidir nerdeyse. Genelde erkeklerin büyük kısmı kadınlardan daha düşkün yemeğe, ya da benim gözlemin öyle. Sizin gibi biri olsaydım ilişkimiz nasıl olurdu diye düşündüm de. Yoksa hiç çekilmez biri diye düşünmedim. Umarım bu takıntınız sizi mutsuz etmeden de bir yuva kurarsınız...

Hehe adamın surat ifadesini görmek isterdim. :KK48:
Bu arada Patroniçe Cherry olmuşsun. :deli: [Tebrikler:KK9: :super:]

Valla kahveleri koyarken posete dur hele ben bunlari ogutucem dedim. O da napcaksin dedi. Ben de ezicem mal mal bakacagina sen yap sen daha guclusun dedim. O da dedi ki bu isin gucle alakasi yok teknikle alakasi var. Ben de dedim ki ben ne gucluyum ne teknikle vuruyorum gelisine cakiyorum, cok biliyorsan al sen yap...neyse baktim bu heriften hayir yok kaptim siseyi, ciktim bahceye bu da geldi ben siseyle posete hirsla vururken mal mal seyretti :deli::deli:

Oldum da 2 o..u cocuguyla ortak oldum allah sonumu hayir etsin artik. Bu adam , ben, 2 o...u cocuklari 4 ortagiz. Bu herif bana "ben cok iyi bir adamim" dedi ama ...bilemedim bu da o...u cikmaz umarim.

Oyle bir iddia var evet. Yedigimiz gidalar ile kanimiz arasinda bir reaksion olustugunu buna gore belirli gidalarin belirli kan gruplari icin daha uygun oldugunu ve bireylerin bu idalari tuketme egiliminde olabilecegini soyluyorlar. Cok genis bir konu.
kan grubuyla alakası var mı bu arada? benimki ORH+

Tahmin etmiştim. :) Bana yağlı gelmişti. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de var bu çikolatanın.
Birde Eti Karam %70 gibi apaçık kaç kalori kaç gram şeker var bunları gösteren tablosu yoktu.
Bundan puan kırmıştım. :)
ona dikkat etmemiştim yada hatırlamıyorum önemsememişte olabilirim :)
Bayadır çikolata ihtiyacımı kendi yaptığım ev yapımı market kakosu değil gerçek kako ile yaptığım fıstık ezmesi ile gideriyorum, yanında filtre kahve ile tabi:) kahvenin en sağlıklı hali filtre ve türk kahvesidir, tabi çekirdekleri taze kavrulmuş ve evde taze öğütülmüş olarak hazırlanırsa.

Taze çekirdeği barista sepetinden alıyorum ilerlenirsen, çiğ çekirdeği öğütüp gönderiyorlar öyle nefiski :KK50:

Beni bonkör kocamda kornet değil magnum almış nasıl sevmiyeyim ben bu herifi :KK53:

manti.jpg

size mantı yaptım
Bu saattemi yiceksiniz:olamaz:

Burda herkes nasıl sağlıklı ya da sağlıksız beslendiğini anlatmış. Ben de nasıl beslenemediğimi mi anlatsam napsam :D

Yazın nasıl yemek yiyorsunuz ya. :( Karpuz yoğurt yemekten çürüdüm.

Oyle bir iddia var evet. Yedigimiz gidalar ile kanimiz arasinda bir reaksion olustugunu buna gore belirli gidalarin belirli kan gruplari icin daha uygun oldugunu ve bireylerin bu idalari tuketme egiliminde olabilecegini soyluyorlar. Cok genis bir konu.
Kan grubuna göre beslenmeye bir süre dikkat ettim ama bir değişiklik gözlemleyemeyince bıraktım bende. mehmet Ali bulut,un kitabını okumuştum can Boğaz'dan çıkar, orda çok net anlatmış ama bilmiyorum:/ sen dikkat ediyor musun

aynen bana da çok ilginç geliyor böyle okudukça,ot gibi yaşamak falan diyorlar ya bir de anlamıyorum :KK43:
ot kadar lezzetli bir şey var mı ya?
mesela roka salatası olsa da yesem şimdi,bol nar ekşili,limonlu :)
ya da ıspanak yemeği,en sevdiğim yemektir.pırasanın şekerli gibi bir tadı var zaten,nefis.üzerine de sumak ekşisi,nar ekşisi mis!
bugün bol garnitürlü enginar yaptım,bayıla bayıla yedim.
tamam benim de sağlıksız beslendiğim zamanlar oldu ama o zamanlar da hep otçuydum.sadece bol yağ bol ekmek ile tüketirdim.sebze nasıl sevilmez ya? ete tat veren o baharatlar sebzeler zaten. S shot
Damak tadı :)

Bana gerçekten çok boş geliyor sebzelerin çoğu, tatsız geliyor. Ot gibi geliyor :D

Diyet yaparken kendime de derdim "ot gibi yaşıyorum" diye. Garnitürlü enginar mesela çok sıkıcı benim için.

Baharatlarla zaten sorunum yok, kekiğe bayılırım. Sote falan yapıyorsam kekik, nane, defne koyarım. Ama kekiği sevmem brokoliyi sevmemi gerektirmiyor. Patlıcanı sadece Ali nazik veya hünkarbeğendi olarak severim mesela, başka bir formunu sevmem.

Yani açıkçası sağlıklı çoğu yemeği sıkıcı buluyorum, o yüzden de -kendim öyle beslenmeye çalışırken- kendimi ot gibi yaşıyor, yemek yemekten zevk almıyor olarak görüyordum. Siz enginarı bayılarak yiyorsanız zaten sıkıntı yok demektir.

Mesela siz nasıl enginarı bayıla bayıla yiyorsanız ben de kaşarlı kuşbaşılı pideyi, çiğböreği, Big Mac'i aynı şekilde bayılarak yiyorum.

Baharat ete çok güzel tat veriyor evet ama yanında baharat veya sebze olmadan da et gayet güzel. Yani sarımsaklı yoğurtlu karnabahar yemektense soğuk söğüş tavuğu tercih ederim.

Sanırım damak tadı konusunda birbirimizi anlamamız pek mümkün değil :)

Yani evet tuhaf. Ot gibi yasamak soylemi bana cok tuhaf geliyor. Egeliyim ve envai cesit ot yiyoruz tum aile. Bizde sadece otla bir ogun gecirilir bazi zaman. Ailede kimse de "iyyy ot" falan demez seve seve yer. Sebze, meyve, ot sevmeyenler icin 3 ihtimal geliyor aklima.
1.Gercekten damak tadi meselesi.
2.Kucuk yasta kazanilan aliskanliklar
3.Ozellikle genclerde goruyorum;salatayi sebzeyi alay konusu yapiyorlar, hamburger, pizza yiyince daha havali geliyor.

Bence de ete asil tat veren baharatlar. Salt et cok cekici gelmiyor ama guzelce marine edilmis cesitli baharat ve sebzelerle bezenmis etler daha cekici diye dusunuyorum.
aynen bana da çok ilginç geliyor böyle okudukça,ot gibi yaşamak falan diyorlar ya bir de anlamıyorum :KK43:
ot kadar lezzetli bir şey var mı ya?
mesela roka salatası olsa da yesem şimdi,bol nar ekşili,limonlu :)
ya da ıspanak yemeği,en sevdiğim yemektir.pırasanın şekerli gibi bir tadı var zaten,nefis.üzerine de sumak ekşisi,nar ekşisi mis!
bugün bol garnitürlü enginar yaptım,bayıla bayıla yedim.
tamam benim de sağlıksız beslendiğim zamanlar oldu ama o zamanlar da hep otçuydum.sadece bol yağ bol ekmek ile tüketirdim.sebze nasıl sevilmez ya? ete tat veren o baharatlar sebzeler zaten. S shot

Aysar_ Aysar_ bu durum bende de var ama sizinki kadar değil. Ben dışarıda yemek yerim ama heryerden yemem. Çok çok seçiciyimdir.
Bende dışarıda kızartma yemem. Çünkü o yağlar bin defa kullanılıyor. Ama evde 1 kez kullandığım için yağı ayda bir evde yerim mesela.
Bisküvi kraker gibi abur cubur yoktur hayatımda
Eve aldığım gıdalara dikkat ederim. Her şeyin etiketine bakarım. Ne kadar doğru bilmem herşeyi organik alırım. Zeytin ezmesine kadar..
Ama kilo alma korkusu siz de çok var hani ay çekirdeğinin yağ oranını okuyup vazgeçtim yazmışınız.
Orada miktar önemli 1 paket değil 1 avuç çekirdekten birşey olmaz vücudun ona da ihtiyacı var.
Nutella yemem ama kahvaltıda 1 tatlı k fıstık ezmesi yerim. Ama 1 tatlı kaşığında kalır o.
Bazı gıdalar benim hayatımda evet hiç yoktur canımda çekmez. Vücuduma verdiği zararı düşünürüm.
Diğer tümünde de ölçü felsefesi çalışır.
Zehiri zehir yapan dozudur
Konuda bana çok imrenen, özenen oldu ama bende size imrendim doğrusu.:KK16:
İşte siz doğru bir örneksiniz. Dengeyi çok güzel kurmuşsunuz. Kasmıyorsunuz böylece strese girmiyorsunuz.

Paylaşmanıza çok memnun oldum, yürekten teşekkür ediyorum. :KK16:
Son cümle için; kesinlikle öyle.

Yani evet tuhaf. Ot gibi yasamak soylemi bana cok tuhaf geliyor. Egeliyim ve envai cesit ot yiyoruz tum aile. Bizde sadece otla bir ogun gecirilir bazi zaman. Ailede kimse de "iyyy ot" falan demez seve seve yer. Sebze, meyve, ot sevmeyenler icin 3 ihtimal geliyor aklima.
3.Ozellikle genclerde goruyorum;salatayi sebzeyi alay konusu yapiyorlar, hamburger, pizza yiyince daha havali geliyor.

Bence de ete asil tat veren baharatlar. Salt et cok cekici gelmiyor ama guzelce marine edilmis cesitli baharat ve sebzelerle bezenmis etler daha cekici diye dusunuyorum.

Ege otlari gercekten cok kezzetli. Balik da varsa, azicik raki da varsa pfffffff ekmek bana bana mezeye ne yerim :KK200:

Et bence de tek basina bomba degil bileyim lezzetli kofte formundaysa, marine edilmisse ben atlar yerim. Tavuk zaten bir halta benzmiyor ya neyse:işsiz:

Iskenderdi, mantiydi, kofteydi ayri, otlar+sebze ayri hepsini severim yerm ayirt etmem :eğlence: Sadece et de hayat olmuor bence, sadece ot da.

Damak tadı :)

Bana gerçekten çok boş geliyor sebzelerin çoğu, tatsız geliyor. Ot gibi geliyor :KK70:

Diyet yaparken kendime de derdim "ot gibi yaşıyorum" diye. Garnitürlü enginar mesela çok sıkıcı benim için.

Baharatlarla zaten sorunum yok, kekiğe bayılırım. Sote falan yapıyorsam kekik, nane, defne koyarım. Ama kekiği sevmem brokoliyi sevmemi gerektirmiyor. Patlıcanı sadece Ali nazik veya hünkarbeğendi olarak severim mesela, başka bir formunu sevmem.

Yani açıkçası sağlıklı çoğu yemeği sıkıcı buluyorum, o yüzden de -kendim öyle beslenmeye çalışırken- kendimi ot gibi yaşıyor, yemek yemekten zevk almıyor olarak görüyordum. Siz enginarı bayılarak yiyorsanız zaten sıkıntı yok demektir.

Mesela siz nasıl enginarı bayıla bayıla yiyorsanız ben de kaşarlı kuşbaşılı pideyi, çiğböreği, Big Mac'i aynı şekilde bayılarak yiyorum.

Baharat ete çok güzel tat veriyor evet ama yanında baharat veya sebze olmadan da et gayet güzel. Yani sarımsaklı yoğurtlu karnabahar yemektense soğuk söğüş tavuğu tercih ederim.

Sanırım damak tadı konusunda birbirimizi anlamamız pek mümkün değil :)
Senin yazılarını okuyunca karbonhidrat aşeriyorum:skandal::KK72:mesela tavuk yerken -ki 2 sene oldu tavuğa veda edeli- aldığı hormon antibiyotik vs aklına gelmiyor mu:) mesela hindi hormon alamayan bir hayvanmış, hindi tüketiyorum tavuğun lezzeti yok ama tavuğun zararıda yok. Gibi gibi.. Zararını düşünmek lezzetinin önüne geçiyor bende

Simdi Neruda ben de gunluk saglikli besleniyorum ama kebap varsa, manti varsa da acimam gomerim...yani guzel seylerden kendini bu kadar mahrum etmek dogru degil lan :) Haftada 1 kere ye, veya haftasonu istedigini ye olmaz mi? Ben hep saglikli beslenirsem bunalima giriyorum, haftasonlari ne istersem yerim.

Hep saglikli hep saglikli olmaz, kebap yemenin mutlulugunu tadmalisin bence.

Evet ben birkac senedir uyguluyorum farkli kaynaklardan. Ben fark gordum hatta cok ciddi farkliliklar gordum yalniz kaynaklardaki her sey her bunyeye uymayabiliyor sonucta robot degiliz. Kendim farkli seyler ekleyip cikarttim. Memnunum ve eski halime donmek istemiyorum kesinlikle.
Kan grubuna göre beslenmeye bir süre dikkat ettim ama bir değişiklik gözlemleyemeyince bıraktım bende. mehmet Ali bulut,un kitabını okumuştum can Boğaz'dan çıkar, orda çok net anlatmış ama bilmiyorum:/ sen dikkat ediyor musun

Ben de Egeliyim, babam neredeyse sadece et yer. Bamya, ıspanak gibi sebzeler sık yapılır, özellikle ben seviyorum diye. Bir de arada enginar, onu da yemem zaten. Bol bol deniz ürünü yeriz, balık, kalamar, karides, ahtapot vs. Mezeler ayrı tabii, yoğurtlu semizotu falan.

Kabak çiçeği dolmasına ölürüm biterim ama onu sebze saymadım :D

Annem benim gibi etçil değildir, karnabaharı pırasayı pek sever. Evde oturur pırasa yapar yer, ben aç kalırım dışarıdan yemek söylerim :D

Yani alışkanlıksa annemden dolayı o alışkanlığım olmalıydı. Babam küçükken bana her türlü sakatatı yedirirmiş, beyinden böbreğe kadar, şu an hiçbirini sevmem.

Back