• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

tavsannn tavsannn Bak 111 olmuş, bu konudan kaçışın yok. :deli:

KK hatunları,
İlk mesajımı okuyup amma konuşmuş :ukala: deyip senin mesajını beğenip çıkıyorlar bence. :KK70:

Ahahaa gercekten o kadar olmuş, ne yorum yazmışım breh breh :KK53:
Aa ne iyi etmişsin. :KK9:
Amaa pes etmek bırakmak yok tamam mı? :KK66:
Sabır sabırr ya sabırrr :KK75: diyeceksin. :p

Bu sefer pes etmeyeceğiiim En Büyük TÜRKİYE
İki gündür iyi gidiyorum ayni gazla devam ederim insallah :KK51:
Sabırr sabıırr :KK53:

Gündüz limonata kahve karpuz gibi şeyler yiyip içiyorum. Yoğurt benim karnım acıkınca aklıma gelen ilk yiyecektir çok severim. Hava yeterince serinledikten sonra da yemek yiyorum. O da normalde yediğimin yarısı kadar oluyor.

Yazın hep kilo veririm bu yüzden. Normalde de yemek yemeyi pek seven biri değilimdir zaten. Tansiyonum düştüğünde anlıyorum bir şey yemem gerektiğini. :KK70:

Tek başıma asla yemek yemem. Hem hazırlamaya üşenirim hem de sıkılırım yerken. Ana besin kaynaklarım makarna pilav abur cubur falandır. Sebze severim ama birinin özellikle önüme koyması gerek yemem için. :KK48:

Hımmmmm anladım. :KK48:

Tek başına asla yemek yememeni, yerken sıkılmanı enteresan buldum. :KK48:

Makarna, pilav neyse de abur cubur nasıl ana besin kaynağı olabilir. :olamaz: o_O

Benim duruma ne diyorsun peki. :deli: Seninde görüşünü almak isterim. ;)

Ahahaa gercekten o kadar olmuş, ne yorum yazmışım breh breh :KK53:
Bu sefer pes etmeyeceğiiim En Büyük TÜRKİYE
İki gündür iyi gidiyorum ayni gazla devam ederim insallah :KK51:
Sabırr sabıırr :KK53:

Hehe rol çaldın resmen. :KK70:
Evet o arkadaşlar için konuya cuk oturan bir yorum olduysa demek. :KK48:

Kendine küçük bir hedef belirlemen iyi olur. (2 kg vereceğim gibi.)
Sürdürebilirlik önemli tavşancım. Hoppa
Barış Özcan'ın -Zinciri Kırma- takvimini biliyor musun? O işine yarayabilir bak.

Hımmmmm anladım. :KK48:

Tek başına asla yemek yememeni, yerken sıkılmanı enteresan buldum. :KK48:

Makarna, pilav neyse de abur cubur nasıl ana besin kaynağı olabilir. :olamaz: o_O

Benim duruma ne diyorsun peki. :deli: Seninde görüşünü almak isterim. :KK66:
Ben yemek yerken yoruluyorum bile. :D

Konuşmayı seven biriyim. Yemekte sohbet edeyim isterim. O yüzden yalnız yemiyorum birisi olsun istiyorum. Evdeysem sırf kendim için yemek hazırlamam zaten.

Çok ilginç geldi gerçekten. Bana çok çok aykırı bir hayat tarzın var. Ben asla 1 saat sonra ne yiyeceğini düşünen bir insan olmadım. (Evde annem yoktur yemek yapmam gerekir o ayrı tabii) Illa ki bulunur yiyecek bir şey. AVMde aç kaldığım görülmüş şey değildir. :KK53:

Sırf sağlıklı diye bir şeyi yemem. Onun önce gözüme sonra mideme hitap etmesi gerekir. Kefir içmeyi lise döneminde denemiştim mesela. Kapağını açıp kokuyu hissettiğim an çöp oldu.

Senin hayat tarzınla yaşamaya çalışsam mutsuz olurum. Mutsuz olup fazladan 10 sene yaşayacağıma mutlu öleyim daha iyi. :))

Abur cubur fast food bunlar güzel ve mutluluk hormonu salıcı şeylerdir. :KK200:

Tabii dikkat edebiliyor olman güzel bir şey. Ben de dahil çoğu insan yapamaz bunu. Ama bu bir hastalık boyutuna geldiyse sanırım orada durup düşünmek gerek. Çektiğin strese değer mi cidden? Sonuçta stres de vücuda zarar veriyor. Tavuk burger bunun yanında çok daha masum olabilir.

Bende senin kadar olmasamda sağlıklı yemeye takıntılıyım. Sebzelerin hepsini çok severim. Markete gittigimde aldiklarimin 100'de 99.9'u hep sebze meyve saglikli seylerdir. Ve icinde seker barindiran yiyecekler asla almam (saglikli sekerleri saymiyorum tabiki) Arada cips'i
Kaciriyorum. Su disinda icecekle aram yok, cikolata seker sevmem.
Esimde benim gibi önune ne koysam yer sansliyim yani. Çok fazla şeyetme sağlık herşeyden önemli

Simdi Neruda ben de gunluk saglikli besleniyorum ama kebap varsa, manti varsa da acimam gomerim...yani guzel seylerden kendini bu kadar mahrum etmek dogru degil lan :) Haftada 1 kere ye, veya haftasonu istedigini ye olmaz mi? Ben hep saglikli beslenirsem bunalima giriyorum, haftasonlari ne istersem yerim.

Hep saglikli hep saglikli olmaz, kebap yemenin mutlulugunu tadmalisin bence.

Sorma Cherry'cim bdv'deki diğer konulara bakıp benim dert ettiğim şeye bak diyorum.:110:

Bunalıma mı giriyorsun. o_O

Bilakis sağlıklı ve güzel beslenip vücuduna iyi gıdalar girdiğini bilmek seni iyi hissettiriyor sanıyordum.:KK35:

Sende 5 gün iyi 2 gün kötü beslenerek dengeyi kuruyorsun demek.

O güzel şeylerin çoğu sağlıksız ama. :işsiz:

Sağlıksız beslenirsem bedenimi hasta edeceğimi düşünüyorum.:KK51:

Söylediklerin aklımda olacak. Fikirlerini paylaştığın için çok sağol. :KK19:

Bunca yorumu elbette okuyamadim arkadaşım, işine yarar bir fikir buldun mu bilmem ama ben kendimden şöyle bir örnek vereyim size.

Yıllar evvel dışarıda tuvalete girmeyen, çantasında sabunlu bez veya sabunla dolaşan, her fırsatta elini yıkayan, sofrada tuzu birine uzatirken eli elime değerse yemeğe devam edemeyen, ısınmIş yemeği asla yemeyen bir gençtim.

Sonra uni.den mezun olunca 12 saat ayakta çalıştığım, günde yarimsardan bir saat yemek molası olan bir işte; avm de calismaya başladım. Yaşamak için yemek yemek lazım, sağlık için tuvalete gitmek lazım;) Sonuçta bu takintilarimin hepsinden yavaş yavas kurtuldum. Evet hala bazı hassasiyetlerim devam ediyor.

Yani kısaca hayat standartinizi değiştirin, kendinizi oyalayin vakit bulamayın

Sevgiler

Sorma Cherry'cim bdv'deki diğer konulara bakıp benim dert ettiğim şeye bak diyorum.:110:

Bunalıma mı giriyorsun. o_O

Bilakis sağlıklı ve güzel beslenip vücuduna iyi gıdalar girdiğini bilmek seni iyi hissettiriyor sanıyordum.:KK35:

Sende 5 gün iyi 2 gün kötü beslenerek dengeyi kuruyorsun demek.

O güzel şeylerin çoğu sağlıksız ama. :işsiz:

Sağlıksız beslenirsem bedenimi hasta edeceğimi düşünüyorum.:KK51:

Söylediklerin aklımda olacak. Fikirlerini paylaştığın için çok sağol. :KK19:

Vallahi vücuduma uzun süre güzel yemek girmeyince kafam bunalıma giriyor.

Hehe rol çaldın resmen. :KK70:
Evet o arkadaşlar için konuya cuk oturan bir yorum olduysa demek. :KK48:

Kendine küçük bir hedef belirlemen iyi olur. (2 kg vereceğim gibi.)
Sürdürebilirlik önemli tavşancım. Hoppa
Barış Özcan'ın -Zinciri Kırma- takvimini biliyor musun? O işine yarayabilir bak.
Evet hedefleri kucuk kucuk böldüm
Bi anda çat diye verebilsek keske ya, mesela suan o kadar açım ki bence bi 10 kilo kadar vermis olmam gerekiyor :KK53:

Bilmiyorduum hemen bir arastirayim :KK19:

Kesinlikle denemelisin. :KK66: Gerçek bitter çikolata bunlar. Opsiyonlar şu şekilde;

Eki Görüntüle 1868823

%70 ve %85 'i denemedim henüz. celebrian celebrian hepsini denemiş sanırım. Valla ben %99'da takılı kaldım. Bitter ihtiyacımı karşılıyor. Şeker yok gibi birşey %1 idi. Metro'dan bulabilirsin.

Merak ettim %80 hangi markanın idi? Eti karam var bi %70 ama onun şeker oranı çok yüksek bence. [1 paket 80 gram. 100 gramında 31.1 gr şeker]
70 i gayet çikolata tadında 85 i herkes yiyemez 99 zaten pik yapmış oyy canım istedi yine ya eti karamın 70 liğini aldım geçen gün banada çok şekerli geldi etiketine bakmamıştım 31 gram mııı :KK53: e o zaman 70 lik yemenin ne anlamı kalıyor ki kahve dünyasından küvertür alayım dedim bitterlerindeki kakao oranı 56 diye almadım.metro markette elit markasının 70 liğini gördüm küvertür heveslendim ama 2.5 kg :KK45: derin mevzu çikolata vesselam :kahve:

Bende senin kadar olmasamda sağlıklı yemeye takıntılıyım. Sebzelerin hepsini çok severim. Markete gittigimde aldiklarimin 100'de 99.9'u hep sebze meyve saglikli seylerdir. Ve icinde seker barindiran yiyecekler asla almam (saglikli sekerleri saymiyorum tabiki) Arada cips'i
Kaciriyorum. Su disinda icecekle aram yok, cikolata seker sevmem.
Esimde benim gibi önune ne koysam yer sansliyim yani. Çok fazla şeyetme sağlık herşeyden önemli

Sizde ayarı kaçırma gibi birşey yok bakın.

İşte ben o cipsi de yemem. Besin değeri taşıyan birşey değil sonuçta. Boş kalori.

Peki çok fazla şeyetmem. :KK56: :) Teşekkürler. :KK66:

Öyle tabi sağlık herşeyin üstünde. Bakın sevdiğim bir söz vardır;

Sağlığınızın kıymetini bilmek için kaybetmeyi beklemeyin.

Konu sahibi
Sıkıcı bir arkadaş olmalısınız :kahve:

Konu sahibi
Sıkıcı bir arkadaş olmalısınız :kahve:

O size göre öyle. :63::p

Eski bir arkadaşımı hatırladım şimdi.
Hanımefendi fütursuzca beslenirdi ne bulursa yiyip içerdi pek homini gırtlaktı. :deli:

Spor salonu çıkışı lahmacun, kebap yemeye giderdi. :KK48:

O da sıkıcı olduğumu şakayla karışık söylerdi. :110::KK35:

Hanımefendi fütursuzca beslenirdi ne bulursa yiyip içerdi pek homini gırtlaktı. :deli:

Bu konu pek hoşuma gitti. Hep biz mi eleştirileceğiz homini gırtlak yediğimiz için :D :D

:D
Valla ne yalan söyleyeyim biz de öyle salatayla enginarla yaşayan arkadaşlara "uf çok sıkıcısın" deriz :D
Cutemom'dan cesaret aldım itiraf ettim :D

(Ama biz diyorum lütfen üstüme kalmasın, çevremde çok var yani ondan mütevellit :KK17:)

Back