Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

ben de bu konuya değinmiştim.
sağlıklı beslenmek tam anlamıyla mümkün mü diye.
ama bunu gözardı ediyormuş konu sahibi?
açıkcası ben kilo takıntısı sebebi ile gıdaları sınıflandırdığını düşündüm biraz da.
yoksa cidden sağlıklı beslenmeye takan insanlar asla hormonlu ves hiçbir şeyi ağızlarına sürmüyor ve
tamamı organik gıdaları tüketiyorlar.
sağlıklı beslenmeyi farklı yorumluyor kendisi:))

Hanımefendi, göz ardı etmek zorundayım. Bu konuda mantıksız davrandığımı mı düşünüyorsunuz?

Yazı dili yanlış anlaşılmaya müsait oluyor ama son cümlenizle alay mı ediyorsunuz anlamadım.

Bazen üstü kapalı yazabiliyorum. İlla açık açık yazmak mı gerekiyor acaba?

Varlıklı bir aileden gelmiyorum. Maddi durumumda süper değil. Bütçem ve imkanlarım neye el veriyorsa onu yapmaya çalışıyorum.

Dışarda yemekten kısmamın bir sebebi de ciddi para harcatması. Hem vücuda hem cebe zarar olarak görüyorum. (aynı sigara gibi) O verdiğim avm örneğinde; aynı zamanda 'aman bir muzla idare edeyim burda oturup sağlıksız birşey yiyeceğime market alışverişi yapıp eve gideyim en iyisi' demiştim.

Şu an herşeyi organik olarak almam mümkün değil. Bende o bahsettiğiniz insanlar gibi yapmak isterdim ama şu anki imkanlarım el vermiyor ne yapabilirim. Sağlıklı ve temiz beslenmek paraya bakıyor bu bir gerçek.

Son düzenleme:
püf noktası yok hepsini çek bir parçada %70 lik bitter çikolata atıyorum ben yağlı kağıt üstünde şekillendirip dolapta beklet buzluğa girmesine gerek yok sertleşiyor zaten 15 dk sonra
Tamamdır. Bende %70 ve üstü olan bitter çikolatalardan yiyordum. [beyin sağlığımız için faydalı] Ama bir süredir bitter çikolata anlayışım Lindt %99 'dan ibaret. Baya sert. Herkesin sevebileceği bir tat değil ama yinede tavsiye edilesi buluyorum. Tarifi not aldım, deneyeceğim.

Son cümlenize katılıyorum fakat takıntı kelimesini kullanan ilk kişi benim. :)
O yüzden bu konuda takıntılısın sözlerine içerlemiyorum.

Konuyu açarken her tür yorumun gelebileceğini kabul ediyoruz bir nevi.

Ortoreksiya'yı diyetisyen sayesinde öğrenmiştim.

30'a yakın sayfada çok farklı görüşler var. Mevzu benim için netleşmedi bilakis daha da karmaşık bir hal aldı.
Bu arada iyi bir diyetisyen bulsam iyi olacak. Bu konu için gitmeyi düşünüyorum. Bakalım neler söyleyecek.
Test falan yapar herhalde. En önemlisi Psikolog'a yönlendirecek mi?

lindt 99 luğa bayılıyorum eşimin görüşü "direk kakao yiyosun gibi bu ne" olsada ben ayıla bayıla yedim

celebrian Aysar_ bu oranda bitter olduğunu bilmiyordum, yüzde 80e damağım alışmıştı birde bunu deniyeyim

Kesinlikle denemelisin. Gerçek bitter çikolata bunlar. Opsiyonlar şu şekilde;

%70 ve %85 'i denemedim henüz. celebrian hepsini denemiş sanırım. Valla ben %99'da takılı kaldım. Bitter ihtiyacımı karşılıyor. Şeker yok gibi birşey %1 idi. Metro'dan bulabilirsin.

Merak ettim %80 hangi markanın idi? Eti karam var bi %70 ama onun şeker oranı çok yüksek bence. [1 paket 80 gram. 100 gramında 31.1 gr şeker]

şu an evimde aynı markanın %99 olanı var ama henüz denemedim :) eser miktarda süt ürünü içeriyor ama onlara fazla takılmıyorum.
bak şimdi sen de önerince ısındım iyice,yarın yiyeyim kahvemin yanında.

Künefesiz bir yaşam hiç yaşanmamış demektirTereyağlı iskender, bol soğanlı lahmacun, ekstra malzemeli pizza, künefe, hamburger yemeden 100 yaşıma kadar değil de 70 ime kadar yaşarım o da bana yeter

Bende mesajınızı okurken sütlü meyveli yulaf ezmesi yiyordum.
Canımızın çekmesi için mahsus yazıyorsunuz değil mi.

S shot ve Bibibella mesajınızı görmesin yalnız. En son eve sipariş veriyorlardı.

Künefe yerim severim ama çeyrek anca yiyebilirim çok tatlı bayiyor beni iskender lahmacun hamburger bayılırım

Oooo yarasın tombullarım benim

Süte neden takıldın diyecektim kiii.
Dene bakalım nasıl bulacaksın.
Afiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…