Benim bedenim bakireymiş, peki ya ruhum?

konumda da bahsettiğim gibi üniversite yıllarındaki en düzgün ilişkim, ilk aşkım sırf benim ihanetim sebebiyle bitti..
bittikten sonrası tabi ki çoookk ağır, dediğiniz gibi o zaman dank ediyor gerçekler.. şu anda boşanamama sebebim de tam olarak bu zaten, ya sonrasında çok pişman olursam..

Ben de asla yargılamıyorum konu sahibini. Evliliğini bitirmesi konusunda herkesle hemfikirim. Kendini olduğu gibi kabul etmeli ve hayatını o yönde değiştirmeli.
bencede cok yargılayan olabilr ama yapısı böyle kişilği karakteri böyle yapacak birşey yok inşallah konu sahibi bu yazdıklarımızı dikkate alır ve kendini suclamayı bırakır

bu tespit çoookk doğru, ruhum, nefsim erkek ruhuna benziyor onlar yaparsa bende yaparım diyorum ama yanlış bir şey yaptığımda da deli gibi pişman oluyorum..
Manasız bir bakış açısı. Onlar yaparsa bende yaparım derken kocanızdan bahsediyorsunuz yapın birşey diyemeyeceğim. Fakat başka erkeklerse kastettiğiniz bu düşünce çok manasız ve saçma. Bak ama Ayşe nin kocası aldatıyor her gece başka kadınla diyip eşiniz nolcak herkez yapıyo benim yaptığımdan bişey olmaz diye düşünse yanlış şeyler yapsa mantıklı mı?

ben sizi anlıyorum emin olun amacım zaten sizi yargılamak değil kesinlikle her insanın karakteri ve kişiliği farklıdır..
o pişmanlık korkusu zaten insana adım attırmaz
şimdi siz eşinizle evlilsiniz ama sevmiyorsunuz
ayrılamıyorsunuz da neden
ya daha kötü olursa hayatm ?
ya karşıma iyi biri cıkmassa ?
ya eşşekler gibi pişman olacagım korkusu.. en agırıda pişmanlık biliyormsnz.. o pişmanlık insanın içine bir girdimi
günden güne tüketiyor..
ama ya pişman olursam diye düşünerekde sırf alışkanlıklardan evliliği yürütemessnz ki değil mi ?
bu karakterdeki insanlar zaten evlilği hiç yürütemez sıkılır ve ayrılırlar başka maceralara cıkarlar... birşeyleri göze almanız lazm bence

Psikolog desteği almaya ne dersin? Kendini bulmanda yardımcı olabilir.

iyi niyetinizin ve güzel yönlendirmelerinizin farkındayım size bu yüzden çok teşekkür ederim beni anladığınız için.. aldatmak genetik midir sorusunu da gözüm görmediği için günahını almak istemiyorum ama babamda da vardı biraz ayrangönüllülük, demek istediğim bir düzenim, düzgün bir işim var sıfırdan hayat kurmak, geçici de olsa anne evine dönmek bunlar biraz bana zor geliyor ve en önemlisi de dediğim gibi sonradan pişman olma kaygısı..

Önemli olan hangi burçta olduğunuz degil. Aşkı bulamadığınız inanıyorum ben de herkez gibi. Aşık olsaydınız ve karşınızdaki adam beklentilerinizi karşılayıp, gözünüzü doldurabilseydi ozaman herşey daha farklı olurdu. Bende terazi burcuyum eski dönemlerimde anlattığınız gibi bir kadınım belkide. Şimdi degilim ve halimden memnunum. Ayrılmadan önce psikolojik destek almayı deneyin. Olmuyorsa değişmiyorsanız yazık etmeyin bir bebegede, kendinizede, hayatınızdaki erkegede.

Toplumda bazı kurallar olmalı bence, etik olarak adlandırdığımız. Mesela yalan söylememeli kimse, hırsızlık yapmamalı, kimseyi öldürmemeli, bir erkek annesine cinsel duygu beslememeli, evli biri bir başkasına duygu beslememeli, besliyorsa şayet yardım almalı vs vs. Bunlar etik diye adlandırdığımız şeyler.

Bunlara her insan sahip olmalı, kendisine öteki türlüsünü yakıştır(a)mamalı. Nefis var, dürtü var elbet, ama otokontrol denen bir şey de var. Bu konuda yardım almalısınız bence. Otokontrol konusunda.

Modern zamanlarda yaşıyoruz. Yoğun boşluk duygularımız var. İçinizde ki boşluğun ilişkilerle iyileşeceğine, dolacağına dair bir algınız olabilir. Terapi almaya ne dersiniz? İnsan bazen gerek problemleriyle ya da varoluşsal bunalımı sebebiyle çeşitli bağımlılıklar geliştirebilir. Yemek bağımlılığı, seks bağımlılığı, oyun bağımlılığı gibi.

Bence senin ruhun erkeklerin ruhuna benziyor. Hep kadınlar mı çekecek biraz da erkekler seni çeksin dert etme nasıl istiyorsan öyle yaşa.
Bir kere ben de böyle yorum yapmıştım başka bir konuda. Kknin sözde çok "namuslu" bayanları o kadar laf söyledi ki sanki ne demiştim. Yani erkekler yapıyorsa kadınlar neden yapmasın ki gibi bir şey dediğimi hatırlıyorum üyenin konusunda. Gözlerinde kadınlara o kadar çok "namus" kavramını yüklemişler ki aman nasıl olurmuş bla bla. O üyeler de ya aynısını yapıyorlardı ya da erkek üyelerdi :)

Yok yok genelde kadınlar yapar bunu. Aldatma konularında falan hep 2.kadınlar suçlanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…