- 7 Mart 2014
- 414
- 441
- 133
- Konu Sahibi Passionatewoman
-
bana bu genin babamdan geçtiği kanısındayım, gerçi bu yaptıklarıma tabi ki bir kılıf değil de.. benim korkum benden çocuğuma filan geçer miEvet aldatma genetik kökenlidir. Genetik kökenli diye illa anneden yada babadan geçmez genetik faktörler 7 kuşak aktarılabilir. Tabi her aldatanın genetiğinde olmadığı gibi her genetiğinde olanda aldatmaz.
bunu ancak kanınızdan çalıştırarak öğrenebilirsiniz. Babanızın siZin ve varsa diğer kardeşlerinizin kanından çalışılabilir.bana bu genin babamdan geçtiği kanısındayım, gerçi bu yaptıklarıma tabi ki bir kılıf değil de.. benim korkum benden çocuğuma filan geçer mi
Tam manasıyla aşık olsanız da olmazdı; aşkın ömrü birkaç yıl; tutku yerini rutine bırakıyor. Evlilik sevgi-saygı yolculuğu, aşk tazelenir arada anca o kadar. Mesela benim adama 6 yıl önce attığı gibi atmıyor kalbim, ya da evliliğimizin ilk senelerindeki gibi değiliz, ama sevgi ile perçinli bir alışkanlığa dönüştü aramızdaki şey.
Sizi anlıyorum, nitekim evlilikten fersah fersah kaçan biri olarak 27 yaşımda eşime yakalandım. Eski çapkınlardanım, o sıkılma, tanıdıkça uzaklaşma, heyecana bağımlı olma hissini bilirim. Ancak bunu ya törpülersiniz adam akıllı, evli bir kadın sorumluluğunda, ya bu duyguyu başka alanlara yönlendirir tutkulu bir işe başlar, enerjinizi buraya akıtırsınız, ya da hata üzerine hata yapar, kendinizi de, size güvenenleri de tüketirsiniz, ayıp edersiniz.
doğru, ben evlilik insanı değilim.. ama çelişki de burada başlıyor işte evlilik dışı cinsellik vs yaşayabilecek birisi de değilim..Bence bir doyuma ulasmamissiniz . Arayis icindesiniz ondan hoslaniyor olabilirsiniz .Capkinlik diye tabir ettigimiz sey bu bence. Bazen ergenlikte cok bastirilan insanlar üniversite ve sonrasinda patlıyor .Bir arkadasim vardi uzun sureli iliskisi vardi yapamadi .Her donem biriyle çıktı .Ayrildi hepside bos yere ayrildi .Sebebi yoktu arayisinin.Sonra aman bunla asla evlenmem dedigi bir tiple evlendi .Yillar sonra gördüm .Gene mutsuzdu kisiligime evlilik ters demisti hic unutmam .Sizde evlilige ters bir insansiniz belki de.
bakın sizde doğru bir noktaya parmak basmışsınız, belki yeterince sevgiye doyamadığımdan da gönlüm başkalarına kayıyor olabilir.. ama mükemmeliyetçilik de tabi ki var, bu yüzden boşanmayı erteliyorum ya mükemmel birisini bulamazsam diye..Ben de terazi burcuyumalakasi var midir burcla bilmiyorum ama genel olarak ilgilendigim herseye karşı hevesim cok cabuk geçer. Kendime bile itiraf edemesem de evliligimden önceki iliskimde benim de gozum disaridaydi. Yanlis bisey yapmadım ama ne bileyim, yeni bir heyecana da hep açıktım. Halbuli karşımda bir dedigimi iki etmeyen dort dörtlük bir insan vardi. Sert, masaya yumrugunu vuran, tepkili, güçlü bi erkek sanki beni daha cezbeder diye düşünürdüm. Ama ona da gelemem çünkü ben de baskin karakterim.
4 yılı geçti evleneli, hic pisman olmadim, esimi cok seviyorum. Kirpigi düşse icim titrer. Kosulsuz, sartsiz, sonsuz, sınırsız sevdi beni. Nankorluk ettigim zamanlarda bile cok sevdi. Bir erkek bir kadini ne kadar sevebilirse, en ust sınır olarak o kadar sevdi. O zaman doydum sevgiye. Fark etmesem de cocuklugumdan gelen bir açlık vardi belki de.
Terazi burcusunuz, mukemmeliyetcilik var mi? Mesela cevap burda da saklı olabilir.
Ben kendimden ornekler verdim. Tabii size uyar uymaz bilemem. Ama sevgiye doymak diye birsey var bence. Her kadinin tatmasi gerekir. Orda bi ozguven, bi kendine yetebilme duygusu var. Ben belki de 24 25 yaşında tattim bunu. Ama hic bisey icin gec ve ulasilmaz degil. Mutlaka bir terapiye gidin, ben gittim, inanın her gun yaptigim ama sebebini kendim bile bilmedigim seyler çıktı ortaya
inanın özelden o kadar bayan yazıyor ki seninle aynı durumdayım vs diyen birçok bayan var, doğru değil yaptığımız elbette ama günümüzde sadece erkekler değil bayanların da gönlü kayabiliyor..Siz kendinize sahip olamıyorsunuz ki eşiniz size sahip olsun. Zaten kendinize sahip olsanız eşinize aidiyet duyma ihtiyacı hissetmezdiniz. Eşinizi hic sevmiyosanız bile evliliğinizi imzaladığınız bir sözleşme varsayıp sözleşme şartlarına uymanız gerekir.
Bir insan kendisine nasıl böyle bir başlığı kondurabilir değil mi?
4 senelik evliyim ama bakireymişim yani zarım esnek ve kalın olduğu için bozulamamış ki o bile ameliyatla alındı, bedenime eşim bile sahip olamıyorken aklım duygularım hep karışık..
Hep de böyleydim, şıpsevdi, ufak flörtleri seven.. Üniversite yıllarındaki 4 senelik ilişkim de benim ihanetim yüzünden bitmişti.. Evliliğimde ciddi bir ihanetim olmasa da akıl karışıklığı yaşayabiliyorum, duygusal açıdan başkalarından hoşlanabiliyorum..
Ben nefsi güçsüz bir kadın mıyım? Aldatmak genetik midir? Beni eleştirip yermeniz için bu konuyu açmadım ki ağır eleştirenler olacak biliyorum, yok senin psikolojin bozuk ahlakın bozuk vs diyenler de olacak ki umurumda değil onlar; ancak ben sadece kendi içsel çelişkilerimle yüzleşmek ve büyük hatalara yönelmemek için aslında ben kendimi sorguluyorum..
Bence bir doyuma ulasmamissiniz . Arayis icindesiniz ondan hoslaniyor olabilirsiniz .Capkinlik diye tabir ettigimiz sey bu bence. Bazen ergenlikte cok bastirilan insanlar üniversite ve sonrasinda patlıyor .Bir arkadasim vardi uzun sureli iliskisi vardi yapamadi .Her donem biriyle çıktı .Ayrildi hepside bos yere ayrildi .Sebebi yoktu arayisinin.Sonra aman bunla asla evlenmem dedigi bir tiple evlendi .Yillar sonra gördüm .Gene mutsuzdu kisiligime evlilik ters demisti hic unutmam .Sizde evlilige ters bir insansiniz belki de.[/QUOTE
bu tespit çoookk doğru, ruhum, nefsim erkek ruhuna benziyor onlar yaparsa bende yaparım diyorum ama yanlış bir şey yaptığımda da deli gibi pişman oluyorum..
Once mukemmeliyetciligi kabul etmek gerekir. Üstesinden gelebilmek için. Sonra cocukluktaki sevgi açlığını kabul etmek gerekir. Mutlaka cocuklugunuza dair derin yaralar vardir icinizde ama mükemmel oldugunuz icin bunu kendi kendinizle bile konusamazsiniz. Ama bunlar tek başına olmaz. Terapist lazım. Kendinizi teslim etmeniz, herseyi utanip sikilmadan anlatmaniz lazım.bakın sizde doğru bir noktaya parmak basmışsınız, belki yeterince sevgiye doyamadığımdan da gönlüm başkalarına kayıyor olabilir.. ama mükemmeliyetçilik de tabi ki var, bu yüzden boşanmayı erteliyorum ya mükemmel birisini bulamazsam diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?